Miehille Qmaxilta 2 sarjapistettä

Miesten kauden toiseksi viimeinen sarjaturnaus pelattiin Qmax Arenan ykköshallissa, joka tunnetaan myös nimellä Bayerncar 1 kenttä. Jalaksen ensimmäinen ottelu vihellettiin käyntiin lähes aamuyön puolella, klo 10.00. Vastapuolelle asettui turnausisäntä NJ 2.

Jalas - NJII 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

Ottelun alku oli tunnustelevaa pelaamista puolin ja toisin. Hiljalleen ote alkoi siirtymään Jalaksen nopeajalkaiselle joukkueelle. Ensimmäisen erän sykähdyttävin hetki koettiinkin 0-0 tilanteessa, kun Jalaksen Teemu Kukila ja Niko Kituniemi ottivat toisistaan mittaa ja ajoivat keskialueella yhteen. Molemmat pystyivät peliä jatkamaan, "Kitu" tosin vasta toisen erän puolella. Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin, kun Harri Kuhna nosti päätään ylös ja havaitsi Iivo Kotamäen vapaana ja toimitti pallon viivaan. Iivo havaitsi tilaa riman alla ja lähetti tarkan kudin riman kautta maaliin. NJII tasoitti hetkeä myöhemmin Saku Koskisen toimesta. Ensimmäisen erän loppuun nurmolaiset pääsivät vielä kokeilemaan ylivoimaansa, kun Tommi Kukila tuomittiin jäähylle hyvin kyseenalaisesti. 

Toinen erä ehti vanheta reilu neljä minuuttia, kun Jalas joutui ottelussa tappiolle. Nurmolaisten maalista vastasi Janne Aro. Toisessa erässä ei muita tilastomerkintöjä kirjattu. Jalas painoi peliä ja sai maalipaikkoja, mutta viimeistely oli kovin tehotonta.

Kolmas erä alkoi siitä, mihin toinen jäi. Jalas painoi peliä Nurmon päätyyn. Palkinto tuli ajassa 35:53, kun Iivo Kotamäki löysi Niko "puupää" Kituniemen, jonka hyvä laukaus upposi ylänurkkaan. Tämän nurmolaiset kuittaisivat neljä minuuttia myöhemmin, kun pallo pomppi Jalaksen puolustajan, ehkä liian ison, kengän kautta maaliin. Jalas yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei pystynyt toimittamaan palloa maaliin. Saku Koskinen kävi viimeistelemässä päätösnumerot 4-2 tyhjiin 13 sekuntia ennen loppua. 

Turnauksen ensimmäinen ottelu oli pelillisesti Jalakselta hyvä ja tämän tiedosti myös vastustaja. Maalintekopeli kuitenkin hävittiin 4-2.

#93

 

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui PaSu, jonka kanssa kauden aiemmassa kohtaamisessa marraskuussa Vimpelissä oli päädytty 3-3 pistejakoon. Tästä ottelusta Jalaksen oli otettava pisteet, sillä takana oli jo kolme perättäistä tappiota.

PaSu - Jalas 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Jalas aloittikin ottelun hyvin ja heti alkuun saatiin luotua paikkoja vihulaisen maalille. PaSu pelasi miesvartioinnilla ja tämän myötä kentän keskustan kautta aukesi useampikin hyökkäystilanne. Yhdestä tällaisesta syntyi myös ottelun avausmaali, kun ottelua oli takana vajaa viisi minuuttia. Tommi Kukila avasi puolustuksesta pallon Niklas Mäki-Ventelälle, joka jatkoi suoraan ylös vapauttaen Mikko Keisalan läpiajoon. Keissi pisti kuulan varmasti yläkulmaan ja näin Jalas johti 1-0. Puolitoista minuuttia tästä, kun pallo pyöri Jalaksen maalinedustalla ja hieman sekavan tilanteen jälkeen Jalaksen Kimmo Ala-Keturille tuomittiin 2 minuutin jäähy kädellä pelaamisesta. PaSun ylivoima tiedettiin ennakolta vaaralliseksi ja sellainen se oli tälläkin kertaa. Puolitoista minuuttia tekopaikat saatiin estettyä, mutta sitten Kimmo Hautaniemen poikittaissyöttö menee Jalaksen neliö läpi ja Riku Kallioniemi pistää pallon suoraan syötöstä pömpeliin. Ensimmäisessä erässä ei tämän jälkeen muita tilastomerkintöjä.

Toiseen erään lähdettiin jatkamaan hyvää omaa peliä ja siinä onnistuttiinkin mukavasti. Jalas loi useammankin maalipaikan, mutta PaSun maalissa pelannut Ville Kaaripuro oli hyvällä pelipäällä ja vesitti nämä yritykset. Peliä oli tahkottu noin 27 minuuttia, kun PaSun puolustuksesta lähteneen korkean avauksen jälkimainingeissa pallo pomppii Jalaksen verkkoon. Tämä ”maali” kuitenkin hylättiin, sillä maalinkulmalle sijoittunut tuomari huomasi PaSun hyökkääjän hyppäävän pallontavoittelutilanteessa ilmaan. PaSun pasmat hieman sekosivat tästä tuomiosta ja Jalas pääsi iskemään. Seuranneesta vapaalyönnistä pallo ylös ja pienen hyökkäyspään pyörityksen jälkeen Tommi Kukila syötti pallon vasempaan laitaan Harri Kuhnalle. Kuhna ei tavoilleen uskollisena suinkaan lauo suoraan, vaan ottaa pallon haltuun ja pienen kantin jälkeen löytää takayläsestä tilaa. Pelikello raksuttelee pari minuuttia eteenpäin, kun Jalaksella on kuulemma ainakin 6 pelaajaa kaukalossa. Tämän seurauksensa, ilmeisesti joukkueen sisäisen jäähypörssin voitto mielessään, Mikko Keisala ilmoittauttuu vapaaehtoiseksi rangaistuksen kärsijäksi ja lampsii boksiin. PaSu saa erän loppuun ylivoimalla vielä pahan pyörityksen, mutta sivuverkkoa lähemmäs maalia he eivät pallo kuitenkaan saa.

Erätaukomehujen jälkeen PaSun ylivoimaa oli jäljellä vielä reipas minuutti. Jalaksen alivoima ja varsinkin peittopeli toimi erinomaisesti, eikä PaSu pystynyt tätä ylivoimaansa hyödyntämään. Minuutti jäähyn päättymisestä Niko Kituniemi kolataan Jalaksen fanikatsomon edessä laitaan ja näin puolestaan Jalas pääsee ylivoimalle. Tällä kertaa ei kuitenkaan ylivoimalla uppoa, vaikka paikkoja Kaaripuron vartioimalle maalille luodaankin. Erän puolivälin paikkeilla Niklas Mäki-Ventelä komennetaan mailan painamisesta boksiin ja näin PaSulle tarjotaan jälleen ylivoima-aikaa. Mutta Jalas on päättänyt korjata tästä pelistä pisteet kotiin ja alivoimanelikko pelaa uhrautuvasti eikä PaSulaisia ei päästetä laatupaikoille. Reilu kolme minuuttia ennen summeria Niko Kituniemi nappaa pallon kulmahässäkästä itselleen, kurvaa parilla hevosenloikalla b-pisteen kaarelle ja laukoo grogilasin korkuisen takatolpan kautta sisään. Loppupelin Jalas pelaa viisaasti pallollisena ja näin PaSun kavennuskellosta loppuu aika ja Jalas korjaa pisteet kotiin. 

Tässä pelissä oman pään pelaaminen oli taas totutun tiivistä ja peittopeli suorastaan erinomaista. Varsinkin duo Iivo Kotamäki - Niko Mäki-Ventelä otti molemmat useamman tärkeän peiton ja torjuntoja heille kertyi varmasti enemmän kuin kuin maalissa pelanneelle Vesa Vierikolle.

#31