E-pojat Pietarsaaren turnauksessa

Jalaksen E-poikien joukkueet pelasivat viime sunnuntaina turnauksen Pietarsaaren Rettig Sport Centerissä. Molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kaksi ottelua, joista toinen oli joukkueiden keskinäinen kohtaaminen. Matkassa olleen fanikatsomon mukaan pelit sujuivat näin:

Jalas 08 - Jeppis FBC 6-8 (0-3, 4-3, 2-2)

Jalas 08-joukkueen päivän ensimmäinen ottelu alkoi vastustajan vahvassa pyörityksessä. Heti ensimmäisen minuutin aikana vastustaja teki ensimmäisen maalinsa. Vaikka Jalas teki loistavia katkoja ja sai muutamia hyviä tilanteita vastustajan maalilla, ei pallo löytänyt maaliin asti ensimmäisen erän aikana. Maalissa pelannut Eelis Laine teki hienoa työtä näyttävillä torjunnoillaan.

Toinen erä alkoi hieman vahvemmassa pyörityksessä ja jo ensimmäisen minuutin aikana Akseli Lehtinen yrittää kiertää maalin takaa palloa maaliin. Vastustajan maalivahti on kuitenkin hereillä, eikä maalia synny.  Kun toista erää on pelattu reilu minuutti, vastustaja nappaa heikoksi jääneen poikkisyötön ja tekee helpon maalin. Vastustajan seuraava maali syntyy, kun he vievät nopeasti pallon Jalaksen päätyyn ja poikkisyötön kautta maaliin. Jalaksella on siitä huolimatta ollut taidollisesti hieno erän alku. Noin viiden minuutin kohdalla Benjamin Sillanpää vie pallon hienosti läpi kentän, syöttää Lauri Kokolle ja siitä edelleen Juha Kiviojalle, mutta pallo ei vain osu maaliin. Heti perään vastustaja nappaa pallon ja heiluttaa verkkoa jo kuudennen kerran. Eeliksellä heitot jäivät melko vaikeiksi ja aloitukset sitä myötä epäonnistuivat, mutta hienot torjunnat pelastivat vastustajan maaliyritykset. Kun toista erää on pelattu 6.40, ottaa Akseli Lehtinen jäähyn työntämisestä. Vahvasti pelatun alivoiman jälkeen peli tuntuu onnistuvan täydellä kentällä loistavasti. Aapo Kannonlahti tekee Santeri Kivimäen syötöstä Jalaksen ensimmäisen maalin ajassa 23.55. Jalas pyörittää vahvasti palloa kentällä ja yleisö saa nauttia hienoista kuvioista kentän läpi vastustajan päähän. Santeri Kivimäen seuraava maaliyritys saa yleisön innostumaan. Ajassa 27.00 Onni Mäkelä syöttää ja Akseli Lehtinen laukoo hienon maalin. Jalas saa pelin haltuunsa ja pyörittelee parin minuutin välein pallon maaliin. Ensin Lauri Kokko tekee nopean syötön maalin takaa, jonka Aapo Kannonlahti pistää hienosti maaliin (ajassa 28.54). Jalaksen neljäs maali syntyy niin ikään Aapo Kannonlahden toimesta, kun Tuukka Heinola syöttää vasemmasta laidasta loistavan poikkisyötön. Toinen erä päättyy Jalaksen hallinnassa tilanteeseen 4-6.

Kolmas erä alkaa niin ikään Jalaksen hienolla pelillä, vaikka vastustaja pelaa edelleen melko aggressiivisesti. Akseli Lehtinen tekee Jalakselle viidennen maalin, kun pallo jää vastustajalta lojumaan keskelle kenttää. Aapo Kannonlahti ottaa tästä vielä syöttöpisteen. Peli muuttuu hieman hermostuneeksi ja Onni Mäkelä ottaa jäähyn työntämisestä. Alivoimapeli on edelleen vahvaa. Akseli Lehtinen jopa karkaa vastustajalta kentän läpi ja kokeilee laukoa. Lopuksi alivoima murtuu ja vastustaja kuittaa tilanteeksi 5-7. Epäonnistunut sisäänlyönti suoraan vastustajan lapaan muuttaa lukemat 5-8. Pelin viimeinen maali tehdään ajassa 42.17 ja sitä juhlii Jalaksen joukkue. Maalintekijänä Santeri Kivimäki, syöttöpisteen ottaa Akseli Lehtinen.

Kaiken kaikkiaan upea ja tapahtumarikas peli, jota oli ilo seurata ja jännittää katsomon puolella. Joukkueen vahvistuksena pelasivat 09-ikäisistä Aapo Kannonlahti ja Onni Mäkelä.

Nibacos sininen - Jalas 07 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)

Ekan erän alku oli heti hyvää tasaista vääntöä molemmissa päissä. Peliä pelattu vajaa 5 minuuttia, kun Jalas laukoo ekan maalin. Maalin jälkeen Jalas saa parempaa otetta ja alkaa kontrolloida peliä, nähtiin paljon vetoja mutta kaikki ohi. Vastustaja saa myös hetkellisesti pelistä kiinni, luo tilanteita, mutta maalivahtia tuuranneelta Miikalta hyviä torjuntoja. Jalas heiluttaa verkkoa vielä erän lopulla tilanteeksi 0-2.

Toinen erä alkaa nopealla tempolla, tilanteita molemmissa päissä, jälleen Miikalta hienoja torjuntoja. Jalas myös puolustaa taidokkaasti. Ajassa 21.30 vastustajalle vapari, jonka jälleen maalivahti hoitaa varmoin ottein. Puolessa välissä erää pelin tempo hivenen laski, mutta Jalas väänsi tilanteen kuitenkin 0-3. Vastustajakin sai kavennusmaalin vaparista, kun pallo kimposi maskista ja livahti jalan alta alanurkkaan. Erän loppuvaiheessa Jalaksella haparointia ja pelin rikkomista, vastustaja sai jälleen vaparin ja verkko heilui tilanteeksi 2-3. Mutta Jalas kuittasi vielä erän viimeisillä minuuteilla tilanteen 2-4.

Kolmannen erän Jalas aloitti terävästi, loi hurjasti paikkoja mutta ohi, ohi, ohi. Havaittavissa pientä turhautumista ohi laukauksien vuoksi ja peli muuttui rikkonaiseksi. Useiden tilanteiden jälkeen verkko kuitenkin heilahtaa 2-5. Maalin jälkeen peli oli jälleen Jalaksen hallintaa, taidokasta pallon käsittelyä ja syöttelyä, vaikkakin välillä "pyyhittiin pölyjä" pallon päältä avopaikassa. Vastustaja otti vielä aikalisän loppuminuuteilla ja hioi kuvioitaan, mutta Jalas dominoi peliä loppusummeriin asti, eikä lisämaaleja enää nähty. Peli päättyi 2-5.

Jalaksen pojilta kokonaisuudessaan hyvää ja taidokasta peliä ottaen huomioon että matkassa oltiin vajaan kahden ketjun miehityksellä ja varamaalivahdilla.

Jalas 07 - Jalas 08 10-4 (4-1, 1-3, 5-0)

Tiedossa oli jännittävä peli omien poikien kesken ja peli aloitettiinkin vauhdikkaasti kun ensimmäinen maali tuli jo ajassa 1.12 Jessen tekemänä Miikan syötöstä. 07 pojat vei tämän erän aika selkeästi Eemelin, Vilhon ja Iipon tekemillä maaleilla, syöttöpisteet Severille ja Jesselle, ainoan 08 poikien maalin teki Onni Mäkelä Tuukan syötöstä.

Toinen erä oli 08 poikien juhlaa kun Tuukka laukoi 3 maalia Onnin, Benjamin ja Juhan syötöistä, Lauri Kokko laukoi tämän erän ainoan 07 poikien maalin Eemelin syötöstä. Benjamin istui jäähypenkillä 2min korkeasta mailasta.

Kolmas erä meni 07 poikien pyörittäessä peliä, Miika teki 3 maalia, Lauri ja Iipo yhdet maalit, syöttöpisteet Iisakille, Vilholle, Eemelille.

Peli oli hyvin tapahtumarikas, mailat lenteli käsistä ja Tomminkin tunteet kuumenivat pelin tiimellyksessä. Peli päättyi vanhempien poikien vieden voiton 10-4. Eelis pelasi maalissa todella taidokkaasti ja maali lukemat olisivat voineet olla todellakin aivan toisenlaiset, hienoa Eelis. Mukana 08 poikia vahvistamassa oli Aapo Kannonlahti ja Onni Mäkelä, kiitokset pojille. Mutta kaikkien mukana olleiden mieleen jää varmasti meidän jännittävä kotimatka, ensin tarvittiin lisävirtaa linja-autolle, kiitos siitä Hyttisen Laurille että päästiin pikkuhiljaa matkaan kohti ruokapaikkaa, jossa ruoka nautittiin auton käydessä ulkona ja akun latautuessa.
ABC:ltä lähdettiin kohti kotia 17 km tuntivauhdilla kytkimen sanoessa sopimuksensa irti, matkanteko oli jännittävää pimeän tullen, joku poitsuista ehti jo toivoa ettei ehdi kouluun aamuksi, mutta Paulin ansiosta saatiin toinen auto paikalle, matkanteko pääsi lopultakin vauhtiin ja pääsimme turvallisesti kotiin. Kuskimme oli hyvin kärsivällinen ja hoiti tilanteen todella hyvin, kiitos Nikolle.

Lohkon tilastosivu