F-junnut Isokyrössä

Jalaksen F-poikien joukkueet olivat viime lauantaina Isokyrön liikuntahallilla turnauksessa, jossa molempien joukkueiden ohjelmassa oli kolme ottelua. Pelit sujuivat näin:

SB Vaasa oranssi - Jalas 09 5-6

Jalaksen maalissa pelasi Sisu Kvimäki. Aloitusvoitto Vaasalle. Tasaista vääntöä, pari maalipaikkaa ensimmäiseen vaihtoon. Toinen vaihto ja ei kummallakaan maalipaikkoja. Maalisaldon avaa Kohtamäki ajalla 3.50. Toisen maalin lataa Lehto ajassa 5.00. Jalas saamassa pelin käyntiin, mutta Vaasa tekee ensimmäisen maalinsa 1-2 ajassa 6.00. Puolet ensimmäisestä erästä kulunut 7.45 ja Vaasa tasoittaa lukemat 2-2. Viitala vetää maalia kohti, molke torjuu. Rikkonaista peliä molemmilla joukkueilla. Jälleen Jalas yrittää maalia, mutta Vaasan molke kestää. Kannonlahti kilauttaa Vaasan ylärimaa. 13.00 Jalas painostaa pitkään, mutta ei maalia. Tuomarilinja todella tiukka. 14.20 Vaasa pääsee johtoon 3-2 ja tähän päättyy ensimmäinen erä.

Peli jatkuu ja Jalaksella maalin takamatka. Heti 1.15 Vaasan maaliin pommitetaan, mutta ei maaliin millään. 3.50 Kohtamäki syöttää ja Kannonlahti vetää maaliin 3-3. 4.40 Lehto lataa sivuverkkoon. Jälleen jalas hyökkää ja maali on jo lähellä.  Ajassa 6.40 Kannonlahti siirtää Jalaksen johtoon 3-4. Heti perään Vaasa hyökkää, mutta tasoitus jää haaveeksi. 9.00 Jalakselle vapari, mutta ei synny maalia. 9.20 Vaasa pääsee tasoittamaan tilanteen 4-4. Ja minuutti tästä Vaasa siirtyy johtoon 5-4. 11.30 Jalakselle vapari, ei maalia. 12.25 Kannonlahden syötöstä pääsee Kohtamäki tasoittamaan 5-5. Ja reilun minuutin pelin jälkeen Mäkelän kaukolaukaus uppoaa Vaasan verkkoon 5-6. 14.45 Vaasalle vapari, yrittää vielä tasoitusta mutta peli päättyy Jalaksen voittoon maalein 5-6.

FBC Remix- Jalas 09

Erän alku alkoi selvästi Jalaksen hallinnassa. Maalitulitus alkoi, kun ensimmäistä erää ehdittiin pelata 1 minuutti, kun Onni teki Jalakselle ensimmäisen maalin (0-1). Tätä ennen kopsahteli vastustajan maalin ylävaneri jo useampaan kertaan. Aapo maalasi toisen kerran ennen kuin 2 minuuttia oli peliä pelattu (0-2). Kolmas maali tuli ajassa 3.43 Aapon laukauksella (0-3). Seuraavaa maalia saatiinkin jo odotella useampi minuutti ja neljäs maali syntyi jälleen Aapon mailasta ajassa 7.20 (0-4). Tämän jälkeen vastustaja pääsi peliin mukaan ja teki maalin, kun erää oli pelattu 8 minuuttia (1-3). Palloa pelattiin molemmissa päädyissä ja Waltteri teki maalin ajassa 11.20 (1-4). Jalaksen maalissa Leevi teki useita hienoja torjuntoja pystyssä ja pitkin pituuttaan.  Aapo onnistui kaukolaukauksella kellon ollessa 12.40 ja vei Jalaksen jo neljän maalin johtoon (1-5). Aapon ja Einon hieno syöttelykuvio toi nopeasti seuraavan maalin Jalakselle ajassa 13.20 (1-6). Ensimmäinen erä päättyi Jalaksen johdossa 1-6. Jalas hallitsi peliä selvästi, vaikka vastustaja sai myös useita hyökkäyksiä maalille. 

Toinen erä alkoi täydellä Jalaksen hallinnalla ja vastustajan maalivahti oli täysin pulassa. Useita laukauksia maalille ja ajassa 1.23 Eino sai lopulta maalin vastustajan verkkoon (1-7). Ajassa 4.20 Aapo teki jo Jalaksen 8.maalin (1-8). Vastustaja sai onnistuneen hyökkäyksen ja ajassa  4.48 toisen maalinsa (2-8) ja heti perään ajassa 5.34 kolmannen maalinsa (3-8). Tästä Jalas sisuuntui ja Waltteri sai pallon verkkoon ajassa 5.58 (3-9). Loppupeli meni Jalaksen tahdissa. Onni teki maalin ajassa 10.12. (3-10). Hienon pallon vaihdon jälkeen Sisun kanssa Oskari teki maalin ajassa 10.46 ja Jalas johtaa 3-11. Aaro teki maalin keskiviivalta asti ajassa 12.57 (3-12). Vastustaja yritti pitää Jalaksen kurissa ja toisen erän lopussa sekunti ennen erän loppua vastustaja onnistui tekemällä neljännen maalinsa (4-12). 

Peli oli Jalaksen käsissä suurimman osan ajasta, vaikka vastustaja sai useita pahoja hyökkäyksiä myös maalille, jotka Leevi hienosti torjui. Aapon mailakäsi oli tänään hyvässä vedossa sekä syöttelykuvio Aapon ja Einon välillä vastustajan maalin edessä hermostuttavan mukavaa katseltavaa. Onni poimi usean vastustajan hyökkäyksen jo keskiviivalla pois ja sai Jalaksen vastahyökkäyksen saman tien käyntiin. Waltterilla oli tänään selvästi ruutia pohkeissa ja kiritaistelut päättyivät aina vastustajan häviöksi. Oskarin ja Sisun hieno taistelu toi toisen erän lopussa palkinnon Oskarin tekemällä maalilla. Aaro puolusti viimeisenä lenkkinä ja ulottui palloon mailallaan aina vastustajan nenän edestä. Severiinan hieno kaukolaukaus maalille kopsahti harmillisesti ylävaneriin. Iivari pelasi toisessa kentällisessä puolustajana ja hyökkäyksien edetessä vauhdikkaasti päädystä toiseen, joutui monesti yksin puolustamaan vastustajan vastahyökkäystä.

Tässä pelissä Jalaksen maalit tekivät Aapo (6), Onni (2), Waltteri (2), Eino (2), Oskari (1) ja Aaro (1). Jalaksen toisessa kentällisessä pelasivat Aapo, Onni, Aaro sekä Eino ja toisessa kentällisessä Waltteri, Oskari, Iivari, Severiina sekä Sisu. Maalissa pelasi Leevi Hautamäki.

Jalas 09 - SB Vaasa musta 9-3

09-joukkueen päivän kolmas ja viimeinen peli alkoi vauhdikkaasti Onnin tehdessä Jalaksen ensimmäisen maalin, kun erää oli pelattu vain muutama sekunti. Aaro laukoo ensimmäisen minuutin kohdilla Jalaksen jo 2-0 johtoon, Einon jatkaessa hienolla 3-0 osumalla. Peli oli vauhdikasta ja joukkue pysyi hyvin liikkeessä, Vaasalaisten päästessä tasoittamaan kuitenkin peli 3-1 lukemiin. Aaro onnistuu toistamiseen heti perään. Pelin ollessa 4-1. Aapo laukoo pelin 5-1 lukemiin Einon syötöstä ja sama kuvio toistuu heti perään. Peli näin ollen jo 6-1 Jalakselle. Vaasalaiset kaventavat ennen ensimmäisen erän loppua pelin 6-2 lukemiin. 

Toisen erän alku on tasaista vääntöä vastustajan 5 kenttäpelaajaa vastaan. Severiinan hyvistä torjunnoista huolimatta Vaasa kaventaa pelin 6-3 lukemiin. Pian tämän jälkeen Onni lisää kuitenkin Jalaksen johtolukemat 7-3. Seuraavaksi Aapo laukoo puolesta kentästä kovalla vedolla Jalaksen 8-3 johtoon. Joukkue pelaa sitkeästi, Aaron onnistuessa vielä kerran. Pelin loppulukemiksi jää 9-3 Jalaksen voittaessa! 


Jalas 10 - SB Vaasa oranssi 1-14

Jalaksen 2010 pelaajat lähtivät peliin ennakkoluulottomasti hyökkäyksen kautta hakemalla maalipaikoille ja ottelun ensimmäiset todelliset maalipaikat olivatkin Jalaksen käsialaa. Vastustaja käytti kuitenkin Jalaksen hyökkäysinnon hyväkseen ja mursi nopeilla syötöillään tien Jalaksen maalille. Nopeaan tahtiin Vaasa teki 8 maalia ensimmäiseen erään. Erätauolla valmentajien neuvot tepsivät ja pelin kulku muuttui, Jalaksen tiivistäessä puolustuskuvioitaan. Ottelun komeimmasta maalista vastasivat Jalaksen pelaajat. Laidalta vapaaksi karannut Miro Autio haki syötöllään maalille vapaaksi jätetyn Eetu Männikön, joka latoi pallon reppuun. Ottelu päättyi 14-1 Vaasalaisten hyväksi, mutta Jalaksen pelaajilla olikin vastassa vuotta vanhempien pelaajien nippu. Maalissa onnistunut Luca Ala-Keturi teki täyden työvuoron ja piti lukemat maltillisena. Kokonaisuutena koko ryhmä pelasi hienon pelin. 

SB Vaasa musta - Jalas 10 5-3

Vaasa aloittaa pelin terävästi ja siirtyy nopeasti 2-0 johtoon. Tämän jälkeen peli tasoittuu huomattavasti, vaikka pallo enemmän Jalaksen päädyssä pyöriikin. Ansaittu kavennusmaali saadaan, kun Eetu täräyttää Juhon syötöstä pallon verkkoon. Hetkeä myöhemmin Miro huudattaa Jalasfaneja tuomalla pelin tasoihin.

Toisessa erässä peli jatkuu tasaisena, ensin onnistuu Vaasa. Ja pian Miro tasoittaa Kristianin syötöstä pelin 3-3. Vaasa saa loppuun vielä pari osumaa ja loppunumeroiksi kirjataan 3 - 5 Vaasalaisten hyväksi.

Vaasa oli koko pelin niskan päällä, mutta ensimmäisen pelin jälkeen opittiin pitämään maalinedusta tarkemmin kiinni. Erityismaininta vielä Lucalle, joka koppasi lähemmäksi 40 palloa tässä pelissä.

Jalas 10 - FBC Remix 7-4

Peli alkoi tiukalla väännöllä remixin saadessa heti alkuun muutaman vaarallisen maalintekopaikan, mutta Luca Ala-Keturin mahtavilla torjunnoilla ja puolustuksen peittopelillä takaiskuilta vältyttiin. Ajassa 4.14 Lucan hyvästä avausheitosta Eetu Männikkö viimeistelee jalakselle avausmaalin 1-0. Peli jatkuu tiukkana vääntönä remixin päästessä paremmin maalin teko paikoille ja tällä kertaa tulee myös tulosta ajassa 7.39 tasoitus maali. Tilanne 1-1. Hetkeä myöhemmin jalas saa vapaalyönnin, josta Juho Kuusisto vippaa pallon maaliin kun peliä pelattu 8.58 ja taululle lukemiksi 2-1. Edellisestä maallista ei ehdi paljoa kulua kun Miro Autio pysäyttää pelikellon ajassa 12.18 Jere Keisalan syötöstä ja lukemat 3-1. Tästä sisuuntuneena Remix antaa painetta ja onnistuu kaventamaan ajassa 13.20 tilanteeksi 3-2. Loppu erä mentiinkin päästä päähän tiukkaa vääntöä.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Jalaksen pelaajat olivat välillä liian innokkaita hyökkäämään ja puolustus vähän unohtui, mutta Luca ei palloa maaliin päästänyt. Ajassa 1.55 Miron kaukolaukaus pääsi yllättämään Remixin maalivahdin ja tilanne 4-2. Nyt Jalaksella oli hurmos päällä 3.44 Vilho Siltalan syötöstä Eetu pistää pallon maalin edestä yläpesään, tilanne 5-2. Remix saa pienen pyörityksen käyntiin ja kaventaa ajassa 5.25 tilanteeksi 5-3. Remixin kavennus maalista ei kauaa kulu, kun 6.15 Vilhon alakulmalaukaus laittaa verkot pullottamaan tilanne 6-3. Pelikellon näyttäessä 7.29 Remix tulee jälleen kahden maalin päähän 6-4. Remix saakin nyt pelistä kiinni ja pallo pyörii Jalaksen päässä, mutta maalia ei tule. Jalas saa pelin käännettyä toiseen päähän ja 14.40 Osku Välimaa sinetöi Jalakselle voiton 7-4. Koko joukkue jaksoi pelata ja taistella pallosta vaikka päivä olikin pitkä.