Miehillä tulokseton reissu rannikolle

Jalaksen orit matkustivat kauden neljänteen turnaukseen Uuteenkaarlepyyhyn. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui uusi tuttavuus Reisjärven Pilke.

Jalas - RePi 2-5 (0-0, 0-1, 2-4)

Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja tempo pysyi aika matalana. Ensimmäinen erä meni tunnustellessa ja molemmat loivat hyviä maalipaikkoja, mutta maalivahdit oli ohittamattomia. 

Toinen erä oli tasaista vääntämistä ja maalivahdit jatkoivat hyviä otteita. Toisen erän loppupuolella RePi onnistui upealla laukauksella ohittamaan Jalaksen maalissa todella hyvin torjuneen Vesa Vierikon. 

Kolmas erä ei ehtinyt vanheta kuin pari minuuttia, kun Jalaksen parhaana pelissä esiintynyt Iivo Kotamäki tasoitti jäätävällä yksilösuorituksella. Kolmannen erän puolenvälin jälkeen RePi onnistui kahdessa minuutissa tekemään kaksi maalia Jalaksen verkkoon. Jalas otti aikalisän pari minuuttia ennen loppua kahden maalin takaa-ajo asemassa. Se tuotti tulosta, sillä ilman maalivahtia 6-5 vastaan Niklas Mäki-Ventelä kavensi tilanteeksi 2-3. Peliä jatkettiin ilman maalivahtia loppuun saakka, mutta vastustaja pystyi estämään maalintekoyritykset ja onnistui saamaan kahdesti pallon tyhjänä olleeseen Jalaksen maaliin. Näin peli päättyi 2-5 vastustajille. Paljon jäi pelistä parannettavaa. Ainoat, jotka pelissä olivat omalla tasollaan olivat Vesa Vierikko ja Iivo Kotamäki.

#14

SC Alajärvi - Jalas 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui hyvän alkukauden pelannut SC Alajärvi. Ensimmäisessä pelissä ollut jännitys oli poissa ja peli lähtikin selkeästi paremmin liikkeelle. Kolmen minuutin pelin jälkeen Alajärven joukkueelle vihellettiin viiden minuutin  jäähy huitomisesta, kun Eetu Pyy onnistui huitaisemaan joukkueemme pisintä pelaajaa Antti Juhalaa mailalla päähän. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta, eikä palloa saatu juuri ollenkaan toimitettua maalille asti. Erän lopussa Jalas pääsi uudelleen kokeilemaan ylivoimaansa, kun Alajärvelle vihellettiin jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Samat ongelmat kuitenkin jatkuivat eikä maalia saatu aikaan.

Toista erää oli pelattu vähä reipas minuutti, kun Alajärvi hyödynsi Jalaksen pienen nukahduksen ja siirtyi 1-0 johtoon Mikko Uurinmäen maalilla. Minuutti tämän jälkeen Jalas pääsi jälleen pyörittämään ylivoimaa, mutta pallo ei löytänyt tietä verkon perukoille. Ajassa 24.17 Alajärvi siirtyi 2-0 johtoon, kun Teemu Pukkinen laukoi pallon tarkasti alanurkkaan. Tämän jälkeen Jalas joutui hieman ahdinkoon ja pelissä alkoi näkyä turhautuminen. Tästä seurauksena Jalakselle jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Alivoima oli kuitenkin hyvää eikä maaleja syntynyt. Toinen erä päättyi siis lukemiin 2-0.

Kolmanteen erään lähdettiin selkeästi hakemaan kavennusmaalia, mutta Alajärveläiset olivat asiasta eri mieltä ja siirtyivät 3-0 johtoon Mika Männistön maalilla. Pian tämän jälkeen Jalaksen Kim Laurila yrittää psyykata vastustajaa kyseenalaisin keinoin ja saa tilanteesta viiden minuutin jäähyn. Alajärvi käyttää ylivoiman hyödykseen ja iskeekin kaksi maalia. Pelin loppuminuuteilla Aki Pälli vielä kaunistelee lukemia Alajärven hyväksi ja ottelu päättyi lukemin 6-0. 

#19