Naisille Lohtajalta tappio ja voitto

Jalaksen naiset lähtivät viime sunnuntaina viettämään turnauspäiväänsä Lohtajalle, jossa ensimmäisenä vastaan asettui Seinäjoen Konnat.

Jalas - Konnat 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Pelin alussa tuntui, ettei lämmittelyt riittäneet herättämään Jalaksen naisia matkustusväsymyksestä, kun taas yhden pelin jo lämmitelleet Konnat lähtivät hyvällä vireellä toiseen otteluunsa. Ensimmäistä erää ehti kulua 7:53 kun Konnat pääsivät yllättämään nopealla käännöksellä vapaalyönnistä ja tekivät ensimmäisen maalinsa Jalaksen verkkoihin. Toisessa erässä Jalas pääsi paremmin kiinni Konnien kuvioihin ja sinnikkäälle työllekin tuli tulosta, kun Jenna Vuorinen latasi suoraan Sarita Välisaaren syötöstä Konnien maalivahdin ohitse. Kolmannessa erässä pakki Susanna Friman teki niin perusteellista työtä, että sai työntämisestä 2 minuutin rangaistuksen. Jalas oli sisukas ja jaksoi alivoiman mahtavasti, mutta erän loppu puolella pääsi Konnat vielä rokottamaan kahdesti. Peli päättyi lopulta näihin 1-3 lukemiin.

HiPa - Jalas 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettui Himangan Pallo. Vastustaja oli hyvin lukenut meidän alakerran syöttöpelin ja etenkin aluksi korkea, kahdenkin pelaajan karvauspeli, aiheutti haasteita hyökkäyksen käynnistämiselle ja ensimmäisessä erässä torjuntoja vastustajan maalivahdille kertyi vain kaksi. Toisaalta yksi kolmesta maalia kohti tehdyistä vedoista upposikin erän loppupuolella ylivoimapelillä sisään, Karita Kangastien yksilösuorituksella, kun vastustajan hyökkääjä oli ehtinyt kuluttaa jäähypenkkiä vain 11 sekuntia. Omassa päässä maalivahti Henna Autiolle kertyi ensimmäisessä erässä torjuntoja viisi.

Toisessa erässä hyvinkin katkonaisen pelin ainoaksi merkinnäksi kertyi jälleen #12, eli Karita Kangastien sivallus, josta 2-0 lukemat tauluun.

Kolmanteen erään vastustaja lähti lujalla taisteluilmeellä. Tähän vastatessa, joutui kovasta puollustusväännöstä Nita Mäki-Ventelä jäähylle, josta vastustaja pääsi rokottamaan kavennusmaalilla lukemiin 1-2. Pian kavennusmaalin jälkeen, hieman epäselvästä tilanteesta joutui kädellä pelaamisesta Jenna Vuorinen penkille istumaan, mutta tällä kertaa alivoima piti. Vastustaja kiri vielä tasoihin kun pelikellossa oli viimeiset viisi minuuttia. Kuitenkin kova tahto voittopisteiden kotiin viemiseen löytyi myös Jalaksen päästä ja jäähyltä vauhtia hakenut kapteeni Vuorinen viimeistelikin Katri Ojaniemen esityöstä lukemiksi 3-2. Näin kaksi pistettä turnauksesta taskuun ja kotimatkalle.