Miehille Ilmajoelta voitto ja tappio

Edellisen turnauksen tappioiden jälkeen Jalaksen miehet halusivat näyttää osaamisensa ja palata taas voittojen tielle Ilmajoki-hallissa järjestetyssä kauden kolmennessa turnauksessa. Ensimmäinen ottelu pelattiin järjestävää seuraa, Munakkaa vastaan.

Munakka - Jalas 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)

Peliin lähdettiin liikkeelle hyvällä sykkeellä. Jalas hallitsi ottelua ja saikin luotua hyviä paikkoja. Palkinto tuli ajassa 8:09. Pallo oli jo vierimässä maalivahdin alta Munakan maaliin, mutta se siivottiin väljemmille vesille ja vastustaja selvisi tilanteesta hetkeksi. Tuomari kuitenkin näki, että puolustaja teki pelastuksensa maalivahdin alueelta ja Jalas sai tilanteesta lopulta rangaistuslaukauksen. Kim Laurila eteni määrätietoisesti kohti maalia, suoritti viime hetken harhautukset ja nosti pallon kohti maalin kattoa. Munakan maalivahtina toiminut Jani Kuusisto yritti epätoivoisesti kauhoa Kimin vippausta käsiinsä siinä onnistumatta ja Jalas siirtyi 0-1 johtoon. Ottelu jatkui rikkonaisena, kun molemmat joukkueet taistelivat irtopalloista viimeiseen asti ja tuomarit vihelsivät mailaanlyönnit tarkasti pois. Erän viimeisellä minuutilla Munakan Manne Niemelä otti jäähyn ja Jalas pääsi testaamaan harjoiteltuja ylivoimakuvioita. Pitkään ei tarvinnutkaan odotella, kun Kimmo Ala-Keturi pääsi tuikkaamaan pallon etunurkasta vastustajan maaliin. Harri Kuhna korjasi tästä maalista itselleen syöttöpisteen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis Jalaksen johdossa 0-2.

Toisen erän alkuvaiheessa Jani Majaneva otti jäähyn Jalakselle ja Munakka pääsi yrittämään oman ylivoimansa toimivuutta. Tulos ei ollut kotijoukkueen kannalta mairitteleva, sillä ajassa 23:31 Niklas Mäki-Ventelä viimeisteli Jalaksen 0-3 johto-osuman Antti Kallioniemen alustuksesta. Tässä vaiheessa valkopaitaisten mielissä peli saattoi jo tuntua ratkenneelta, sillä pallo ja miehet eivät enää liikkuneet samaan tahtiin kuin ensimmäisessä erässä. Mutta kuten arvata saattoi, palaute tuli välittömästi. Munakan Joakim Matalamäki pääsi laitaväännön jälkeen nousemaan pallon kanssa maalin nurkalle ja tuikkasi etukulmasta kavennuksen ajassa 26:04. Vajaa minuutti tästä ja Marko Poikkeus otti estämisestä jäähyn. Tällä kertaa Munakan ylivoima toimi ja ajassa 27:47 tilanne olikin jo 2-3. Maalin viimeisteli Niko Ristilän syötöstä Tommi Lähdesmäki. Näistä lukemista lähdettiin ottelun kolmanteen erään.

Jalas sai pienen puhuttelun jälkeen taas homman hieman paremmin haltuun, mutta myös Munakalla oli omat paikkansa. Ajassa 37:28 oli taas Jalaksen vuoro juhlia. Antti Kallioniemi tarjoili pallon Niko Mäki-Ventelälle, joka leikkasi vasemmasta laidasta hieman keskemmälle kenttää ja lähetti tarkan laukauksen maalin oikeaan ylänurkkaan. Tilanne 2-4. Pian tämän jälkeen Jalakselle tarjoiltiin vielä kerran mahdollisuutta ylivoimalla, kun Munakalla eksyi yksi ylimääräinen pelaaja kentälle. Tällä kertaa maalia ei syntynyt. Ottelun lähestyessä loppuaan vastustaja sai vielä yhden mahdollisuuden, kun Mikko Keisala nappasi itselleen jäähyn kaksi minuuttia ennen summeria. Munakka sai aikaiseksi hyvää ylivoimapyöritystä ja ehtivät ottaa vielä maalivahdinkin pois viimeisen minuutin ajaksi, mutta Jalaksen alivoima sai peitettyä laukaisulinjat ja tarvittaessa myös laukauksetkin. Ja jos joku pallo kulkeutui maalille asti, niin Vesa Vierikko napsi ne varmasti haltuunsa. Näin Jalas pääsi taas summerin soidessa voiton makuun. Loppulukemat Jalakselle 2-4.

#15

Jalas - Jeppis FBC 4-5 (3-2, 1-0, 0-3)

Toisessa pelissä vastaan asettui tuttu Jeppis. Ensimmäinen erä mentiin hyvin tasaisissa merkeissä molempiin päihin, mutta jeppis teki ensimmäisen maalin ajassa 3.47. Jalas lähti hakemaan tasoitusta hyvällä hengellä ja se tuotti tulosta kun peliä oli pelattu 4.29. Latvala tälläsi pallon maaliin ja syöttöpisteen nappasi Stallions-paitaan palannut Jani Majaneva. Seuraavaksi oli jälleen Jeppiksen vuoro heiluttaa verkkoa, kun ajassa 8.21 pallo lipui viivasta lähtenee vedon jälkeen maaliin. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla jalas iskee kahdesti, kun ensin Mikko Keisala laukoo pallon ylänurkkaan Joonas Rajamäen oivasta passista ja tästä maalista kului ainoastaan 30 sekuntia kun Niklas Mäki-Ventelä viimeisteli maalin edestä Jussi Latvalan passista. Näin ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 3-2.

Toiseen erään lähdettiin hyvällä temmolla ja asenteella, joka saatiin ensimmäisessä erässä aikaiseksi. Ajassa 21:08 Jalas ottaa jäähyn, mutta hyvällä puolustus- ja maalivahtipelillä Jalas selvittää alivoiman. Ajassa 42:13 Keisala iski toistamiseen pallon maaliin ja erätauolle mentiin lukemissa 4-2.

Kolmas erä kuitenkin tuotti hankaluuksia Jalakselle ja Jeppis hyödynti nämä hyvin. Ajassa 34:01 Jeppis teki maalin, josta pari minuuttia myöhemmin Jeppis iski jo toistamiseen. Tasatilanteessa peli rauhoittui jälleen hetkeksi, mutta tilanteita syntyi kuitenkin molempiin päihin. Näistä paikoista Jeppis hyödynsi omansa, kun ajassa 41:43 iskivät hienolla maalilla tilanteeksi 5-4. Ajassa 42:25 päästiin koittamaan vielä 4v4 kun molemmista joukkueista komennettiin miehet istumaan kakkosta. Jalas hakee vielä vimmatusti tasoitusmaalia, mutta ylärimaa lähemmäs ei tällä kertaa päästä, joten näin Jeppis vei tästä ottelusta pisteet kotiin.

#20

fullsizeoutput_528c.jpeg