F-junioreitten pelit käyntiin

F-junioreitten pelikausi käynnistyi lauantaina 27.10 Kuortaneen LP-Areenalla. Jalas pelaa tätä sarjaa kahdella joukkueella, Jalas 09 & Jalas 10. Katsomossa jännittäneet vanhemmat kirjailivat pelitapahtumia ylös seuraavasti:

Jalas 10 - SPV Sininen 1-3 (1-2, 0-1)

Jalas 10 -joukkue pelasi ihan ensimmäisen sarjapelinsä F-pojissa SPV sinistä vastaan. Tätä on odotettu ja pelaajat ovat todellakin liekeissä ja pelasivat hienosti yhteen. Ensimmäinen erä oli ensi sekunneista kovatempoista ja tasaista. SPV pääsi yllättämään Jalaksen maalilla ajassa 8:08, jonka Jalas kavensi Osku Välimaan hienolla vedolla kuittasi, mutta ennen erän loppua Seinäjoki pääsi vielä kuittaamaan.

Toisessa erässä Seinäjoki teki vielä yhden maalin, Jalakselle ei tullut enää onnistumisia, mutta kokemuksia sitäkin enemmän. Luca Ala-Keturi ketjujen varmin lenkki, loistavaa maalivahti työskentelyä.

Jalas 10 - NJ 2-8 (2-4, 0-4)

Nurmo pääsi yllättämään heti ajassa 0:29 ja takoivatkin 2 muutakin maalia kun pelaajat hieman unohtivat puolustuksen. Miro Autio pääsi vauhtiin ja tekikin 2 seuraavaa maalia. Jälleen Lucan lukuisten pelastusten jälkeen Nurmo pääsi rokottamaan.

Meidän pelaajat olivat niin innoissaan, jotta yrittivät mennä pelaamaan erätauollakin. Taas pelattiin täysillä, ei luovutettu eikä hermostuttu. Kaikki tekivät hommansa ja yritystä todellakin oli koko ajan. Nurmoolaisilla enemmän onnea mukana kuin meillä tai siltä se ainakin katsomosta katsottuna vaikutti. Tästä on hyvä jatkaa marraskuun kotipeleillä. Mahtava päivä niin lapsille kuin vanhemmillekkin.

KuKu - Jalas 09 9-6 (6-1, 3-5)

Kesätauon jälkeen ekaan peliin lähdettiin innokkaana ja ehkä hieman jännitystäkin oli ilmassa. Jalas 09 sai ensimmäisenä vastaansa isäntäjoukkue KuKun. Jalas aloitti vahvasti ja Eino Kohtamäki tekikin aloitusmaalin ajassa 4:30. Vahva aloitus ei kuitenkaan kantanut pidemmälle ja KuKu pääsi ensimmäisessä erässä karkaamaan selvään johtoasemaan. Jalaksen hieman hapuillessa ja etsiessä pelityyliään ensimmäinen erä päättyi KuKulle 6-1. 

Toisen erän alkuun Aapo Kannonlahti kavensi peliä 6-2:een. Toisessa erässä Jalas oli selvästi enemmän hereillä ja maalejakin syntyi tasaiseen tahtiin. Aapo teki toisen maalinsa ajassa 3:32 (7-3) ja Kukun 8. maalin jälkeen Jalaksen Oskari Manninen kavensi tilannetta 8-4:ään. Aapo heilutti vastustajan verkkoa vielä kahteen otteeseen, mutta KuKunkin onnistuessa vielä kertaalleen kauden ensimmäinen ottelu päättyi KuKun voittoon 9-6. Jalaksen maalivahtina pelasi Severiina Lehtovaara.

Jalas 09 - SPV sininen 3-7

Päivän toiseen peliinsä pojat lähtivät päättäväisin katsein. Tällä kertaa maalia vartioimaan asettui Onni Mäkelä. SPV:n otteet tuntuivat kuitenkin olevan päättäväisempiä, sillä erätauolle siirryttiin Onnin hienoista torjunnoista huolimatta lukemin 1-5. Jalaksen ainoan maalin erässä teki Aapo Kannonlahti Eino Kohtamäen syötöstä.

Toisessa erässä Jalaksella oli runsaasti maalintekotilanteita ja -paikkoja. Sinnikkäistä  yrityksistä huolimatta maaleja saatiin aikaiseksi kaksi, jotka laukoi Aapo. Ensimmäiseen syötön antoi Leevi Hautamäki, toiseen ei syöttäjää kirjattu. Katsomossa tuntui, että tilanteet ja onni eivät tässä pelissä poikia suosineet. Välillä vaihtosummerikin tuntui soivan juuri "kesken tilanteen". Mutta valtavan hienosti pojat yrittivät ja taistelivat loppuun asti.