Naisille Pietarsaaresta tasapelipiste

Tällä kertaa oli Jalasnaisten vuoro suunnata linja-auto kohti Pietarsaarta Jeppis FBC II:n järjestämään kotiturnaukseen. Puitteet olivat kunnossa!

Jalas - ISB II 3-5 (0-1, 2-2, 1-2)

Ensimmäisessä pelissä kohtasimme ISB II:n. Tiedettiin, että pelistä tulisi tiukka ja tasaväkinen. Pelisuunnitelmassamme lähdimme alusta asti karvaamaan ylhäältä, että joukkue saataisiin hereille pitkän linkkamatkan jälkeen. Ensimmäinen erä aloitettiin hieman tunnustellen ja pallo seilasi päästä päähän. Kuitenkin erän lopussa ISB II pääsee tuikkaamaan pallon maaliin. Ensimmäiselle erätauolle siis tilanteessa 0-1.

Erätauon jälkeen # 20 Anastasiya Makasyuk viimeistelee hienon nousunsa tilanteeksi 1-1. Maalista kymmen minuutti myöhemmin ISB II siirtyy 1-2 johtoon Jalasnaisten vaihtovirheestä. Tästä muutama minuutti myöhemmin ISB II # 20 iskee tilanteeksi 1-3. Seuraavassa vaihdossa Jalasnaiset päättävät pussittaa pallon vastustajan maaliin! #12 Karita "Karitsa" Kangastien namusyötöstä #15 Maria "Kohonen" Mattilan on helppo viimeistellä takatolpalta pallon verkkoon ja tilanteeksi 2-3.

Viimeiselle erätauolle siis tilanteessa 2-3. Viimeiseen erään lähdetään takaa-ajo asemasta ja Jalas naisten ovatkin liian innokkaina säntäämässä kentälle kuuden kenttäpelaajan voimin. Ikäväksemme myös tuomarit huomasivat tämän ja passittivat Jalaksen pelaajan jäähypenkille. Alivoima toimi hyvin kunnes alakerrassa tapahtui haparointia, tästä vastustaja kuittaa heti tilanteeksi 2-4. Nyt on siis aikalisän paikka. Käytämme kaikki keinot ja otamme maalia vartioineen Aution pois maalista ja jatkamme kuudella kenttäpelaajalla. Sekään ei kuitenkaan tuota tulosta vaan vastustava pääsee tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin. Ajassa 44:33 #31 Nita Mäki-Ventelä onnistuu vielä kertaalleen maalinteossa #22 Katri Ojaniemen syötöstä. Erän loppuun #12 Karita ottaa vielä estämisjäähyn. Pelin lopputilanteeksi jäi siis lukemat 3-5 ISB II:n hyväksi.

Parhaana pelaajana palkittiin maalivahtimme #28 Henna Autio.

NJ - Jalas 2-2 (1-0, 1-0, 0-2)

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui Nurmon Jymy. Vastustajat karvasivat ylhäältä, mutta pääsimme silti hyville maalipaikoille, joista mikään ei kuitenkaan maaliviivaa ylittänyt. Kuitenkin ajassa 14:34 vastustaja pääsi rokottamaan puolustuksen pienen virheen takia. Ensimmäinen erä päättyi 1-0 Jymyn eduksi.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan tasoitusmaalia, sitä ei kuitenkaan syntynyt vaan Jymy pääsi 2-0 johtoon onnistuneesta rangaistuslaukauksesta ajassa 28:32. Toinen erä päättyi tilanteessa 2-0 Jymyn eduksi.

Kolmanteen erään lähdimme suurella tahdonvoimalla. Erää oli kulunut n. 5min kun vastustaja sai 2min jäähyn estämisestä, josta emme kuitenkaan hyötyneet. Suuren yrityksen ansiosta Karita Kangastie (Susanna Friman) teki Jalaksen ensimmäisen maalin ajassa 41:19. Otimme aikalisän pari minuuttia maalimme jälkeen ja muutimme suunnitelmiamme. Otimme maalivahdin pois, jonka ansiosta uudelleen Karita ”Karitsa” Kangastie teki tasoitusmaalimme Nita Mäki-Ventelän syötöstä ajassa 44:20. Suuresta yrityksestä huolimatta peli päättyi 2-2 tasapeliin.

Tilastosivu

IMG_8359.jpg
ISB II vastaan Jalaksen parhaana palkittiin maalivahti Henna Autio

ISB II vastaan Jalaksen parhaana palkittiin maalivahti Henna Autio

#31 Nita Mäki-Ventelä pisti pallon ISB II:n verkkoon ja kavensi pelin loppulukemiksi 3-5. Syöttöpisteen osumasta nappasi #22 Katri Ojaniemi.

#31 Nita Mäki-Ventelä pisti pallon ISB II:n verkkoon ja kavensi pelin loppulukemiksi 3-5. Syöttöpisteen osumasta nappasi #22 Katri Ojaniemi.