F-junnuilla kotiturnaus

F-junnujen kotiturnaus pelattiin koulukeskuksella lauantaina 17.11. Jalaksen molemmat joukkueet, Jalas 09 & Jalas 10, pelasivat kaksi ottelua. Katsomossa jännittäneiden vanhempien otteluraportit peleistä tulevat tässä:

Jalas 10 - KuKu

Ensimmäisen erän alussa Kuortaneen hallintaa. Avausmaali 2,5min jälkeen. Luca Ala-Keturi torjui hyvin Jalaksen maalilla. Jalas sai vähän pelistä kiinni ja tekikin tasoituksen 4,5min pelin jälkeen. Maalin syötti Osku Välimaa ja teki Väinö Keskinen. Peli kääntyi jälleen Kuortaneen hallintaan Jalaksen puolustuksen hieman haparoidessa. Maaleja syntyi Kuortaneelle 7 lisää. Ensimmäinen erä Jalas10 - KuKu 1-8.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi, vaikka Kuortane tekikin maalin, kun erää oli pelattu vasta yksi minuutti. Jalaksella oli paljon hyviä maalipaikkoja, mutta maalia ei vain tullut. Lucalta hyviä torjuntoja omassa päässä. 2.erän viimeiset 5 minuuttia meni taas Kuortaneen hallinnassa ja he tekivät vielä 3 maalia. Kuortane voitti pelin lopulta maalein 1-12.

Jalas 10 - SPV punainen 4-13

Alkulämmöt käytiin ottamassa ulkona, aurinkoisessa säässä. Reippaat punaposket lähtee iloisin mielin uuteen peliin. Vastassa on SPV:n vahva joukkue. SPV tekee pelin ensimmäisen maalin heti pelikellon näyttäessä 00.55. Peli on tasaista. Pelikellon näyttäessä 05.00 Eetu Männikkö pääsee läpi puolesta kentästä vastustajien ohi ja laukaisee ensimmäisen maalin Jalakselle. Hieno maali! Jalaksen toinen maali syntyy ajassa 10.56 kun maalivahti Luca Ala-Keturi saa pallon, pomppaa ylös ja näkee silmäkulmaansa pelin alussa vekin saaneen Miro Aution purjehtimassa kentän poikki. Miro ei ole moksiskaan, vaikka silmäkulma liimattiin kasaan kahden ambulanssikuljettajan voimin ja pistää pallon varmasti ylämummoon. Jalaksen kolmas maali, peliä jäljellä 2.40 kun Saku Syrjälä on askeleen edellä vastustajaa ja tekee tarkan laukaisun suoraan maaliin. Wau!! Minuutti ennen erän loppua SPV tekee pelin viidennen maalin. 

Toinen erä alkaa. Tilanne on jännittävä koska maali ero on pieni. Toisen erän alun ensimmäinen maali Jalakselle ajassa 16.01 Miro Autio tykittää maalin puolustajien välistä. Mahtavaa!  Monta hyvää tilannetta Jalakselle SPV päässä mutta aivan ei riitä että pallo uppoaisi maaliin. Syötöt ja ”omat” pelipaikat ovat kehittyneet todella hienosti kaikilla pelaajilla. Toisen erän viimeiset minuutit SPV laukoo kovia paukkuja maaliin aivan maalin edestä. Jalas yrittää vielä tiukasti kaventaa tilannetta. Ottelu päättyy 4-13.

Loppuun asti taisteltiin, mutta tällä kertaa SPV oli vuoden kokeneempi vastus Jalaksen -10 joukkueelle. Tästä on mukava jatkaa seuraaviin otteluihin.

Jalas 09 - SPV sininen

Ensimmäisessä erässä parin minuutin pelaamisen jälkeen Jalaksen vei 1-0 johtoon Leevin maali. Siitä maalihanat aukesivat. Jalas vei tätä erää, maaleja tekivät vielä Aapo, ja Osku. 1.erä päättyi 4-0 tilanteeseen Jalakselle. Vauhdikasta ja hyvää peliä joukkueelta.

Toisen erän alussa SPV kavensi maalilla, jonka pian kuittasi Leevi. Siitä alkoi Jalaksen rynnistys ja peli päättyi Jalaksen voittoon lukemin 13-2. Muita maalintekijöitä tässä erässä olivat Eino, Onni ja Osku. Peli oli vauhdikasta ja jännää. Sisu hoiti maalin hienosti. Upea lopputulos kotiturnauksen ekassa pelissä kaikkiaan.

SPV punainen - Jalas 09 7-7

Edellisen pelin voiton jälkeen päivän toiseen peliin lähdettiin odottavin mielin. Ottelu olikin alusta asti nopeatempoista ja jännittävää katseltavaa. SPV aloitti kuitenkin maalinteon, kun ei oltu pelattu vielä minuuttiakaan. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena ja pallo meni vuorotellen molempiin maaleihin. Tauolle mentiin tasalukemissa 4-4.

Toisessa erässä Jalas aloitti vahvasti ja ottelun loppupuolella Jalas oli jo johdolla 5-7, mutta SPV nousi vielä tasoihin kovasta väännöstä huolimatta ja ottelu päättyi lukemiin 7-7. Jalaksen maaleista vastasivat Aapo Kannonlahti, Leevi Hautamäki, Aaro Viitala ja kahdesti onnistuivat Oskari Manninen sekä Eino Kohtamäki. Maalissa pelasi upeasti, monta vastustajan yritystä pelastaen, Luca Ala-Keturi. Joukkue on kehittynyt roimasti viime vuodesta ja kotipelien voitto ja tasapeli olivat kovan harjoittelun ansaittua tulosta.