E-poikien jatkosarjan turnaus pelattiin Vaasassa

E-poikien jatkosarjan ensimmäinen turnaus pelattiin sunnuntaina Vaasan urheilukeskuksella. Jalaksen molemmat joukkueet pelaavat tässä lohkossa ja katsomossa jännittäneiden vanhempien muistiinpanojen mukaan pelit sujuivat näin:

SB Vaasa oranssi - Jalas 07 0-12 (0-3, 0-3, 0-4)

Jalas Salibandyn E-pojilla oli sunnuntaina ottelupäivä Vaasan urheilukeskuksessa. Jalaksen 07 joukkue aloitti päivän pelit pelaamalla SB Vaasa Oranssi joukkuetta vastaan. Ennakkoasetelmissa odotettiin tiukkaa peliä. Jalaksen pojilla oli peli alusta asti hallinnassa. Ensimmäinen erä Jalakselle 0-3. Maaleista vastasivat Lauri Kokko kahdella maalilla sekä Juho Saari.

Toinen erä lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun Vilho Vainio teki Jalaksen neljännen maalin, kun peliä oli kulunut vain reilut puoli minuuttia. Jalas jatkoi vahvaa pelaamista ja erä toinen erä päättyi lukemiin 0-6. Kaksi muuta maalia tekivät Vilho ja Iipo Aula.

Kolmas erä alkoi yhtä mallikkaasti kuin edellinen. Vilho teki taas maalin, kun pelikello näytti erää kuluneen 0.40. Jalaksen vahvuutena pelissä oli hienot syötöt, joiden ansiosta vastapuolen verkko heilahti useamman kerran. Kolmas erä päättyi 8:23, kun Severi Vuorela teki Jalaksen 12. maalin. Maalinteossa onnistuivat erän aikana lisäksi Miika Rajamäki kahteen otteeseen sekä Vilho ja Lauri. Lopputulos 0-12. Vastapuoli teki useamman hyvän hyökkäyksen, mutta Jalaksen maalivahti Veeti Marttila venyi uskomattomaan työskentelyyn maalin suulla.

Konnat - Jalas 07 8-7 (3-3, 1-3, 4-1)

Konnat avasivat ottelun maalihanat kahden ja puolen minuutin kohdalla, kun Jalaksen pojat vielä hämmästelivät edellispelin voittoaan. Toinen maali Konnille lauottiin neljän peliminuutin jälkeen. Nyt Jalaksen pojatkin heräsivät pelivauhtiin ja saivat otteen pelistä. 2-1 tilanteeseen päästiin Juhon tehdessä maalin Eemelin hyvästä syötönkatkosta ja syötöstä. Maalintekopaikkoja oli pojilla hyvin ja peliä selkeästi pelattiin Konnien päädyssä. Konnien pitkät avaukset kuitenkin yllättivät puolustajat ja maalivahdin, ottelulukemat olivat jo 3-1. 1. erän viimeisellä peliminuutilla Juho pääsi vetämään vaparin, josta ei kuitenkaan vielä tullut maalia. Miika ja Eemeli (syöttäjä Lauri) laukoivat ottelun tasalukemiin. Tauolle tasalukemin 3-3.

Toisen erän alussa, ajassa 15.03, Eemeli laukoi Laurin syötöstä 3-4 johtomaalin. Konnat kavensivat ottelun tasoihin 4-4 taas pitkästä avauksesta. 4-5 tilanteeseen siirryttiin Miikan maalista. Toisen erän lopussa vielä Lauri viimeisteli pallon maalin Miikan syötöstä. Erätauolle lähdettiin lukemissa 4-6.

Kolmas erä jouduttiin viheltämään poikki kahteenkin otteeseen, kun kellomies ei saanut kelloa käyntiin ajoissa. Kolmaserä kellotettiinkin lopulta nurinkurin ajan vähetessä kellotaulussa. Yleisössäkin alettiin jo herätä, kun kello eli omaa elämäänsä ja jatkoi kulkuaan ottelutauoista huolimatta. Konnat kavensivat peliä 5-6, jonka jälkeen Jalas kiri kahden maalin kaulan Severin maalilla. Pian Konnat kuitenkin kavensivat tilanteeksi 6-7. Veetiltä näimme erityisen komeita torjuntoja ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun Konnat puskivat päälle kovalla temmolla. Lopulta Konnat tasoittivatkin pelin 7-7 ja menivät ohi ottelun loppupuolella. Juho Saari ehti ottaa vielä jäähyn pelin loppumetreillä, eikä jäähyaika koskaan loppumaan päässytkään, kun kello unohtui laittaa päälle. Tiukka ja tasainen ottelu. Hienoa peliä pojilta joukkueena. Konnien pitkät avaukset yhden pelaajan kärkkyessä maalilla olivat tällä kertaa onnistunut peliveto, vaikka Jalas monessa tilanteessa hallitsikin peliä ja oli pelillisesti selvästi parempi. Peli päättyi 8 -7. 

Jalas 08 - Nibacos sininen 10-10 (2-3, 3-2, 5-5)

Ensimmäinen erä ensimmäinen 10 min peli oli Jalaksen hallussa, jonka jälkeen vastustaja pääsi niskan päälle. Tauolle lähdettiin vastustajan ollessa johdossa.

Toisen erän aikana nähtiin yksi tulokseton vapari sekä Jalaksen tiukkaa vääntöä erän loppuun asti.

Kolmas erä oli loppuun asti tiukkaa vääntöä koko joukkueelta ja kaikki pojat antoi kaikkensa. Joukkueessa havaittavissa huimaa kehitystä joka pojan kohdalla.

Jalas 08 - Konnat 2-9 (1-0, 0-6, 1-3)

Peli aloitettiin vauhdikkaasti ja Jalas pysytteli sinnikkäästi Konnien maalin lähettyvillä. Konnien maaliyritykset maalivahti Eelis Laine torjuu hyvin. Santeri Kivimäki puolustaa hienosti ja tekeekin maalin ensimmäisen erän loppusekunneilla, Jalas johtaa 1-0.

Toista erää kerittiin pelaamaan 8 sekunttia kun Konnat tekivät tasoitusmaalin ja melkein heti perään toisen maalin jolla menivät johtoon 2-1. Korkeista mailoista tuomarit huomauttelivat useampaan kertaan molempia joukkueita. Mikko Rantamäki pelaa hyökkääjänä ja toimii asemassaan erittäin hienosti,aktiivista pelaamista koko ajan. Konnille kolmas maali. Jalaksen pelaajalle Rasmus Rintalalle tuli jäähy toisen erän 5 minuutin kohdalla kamppauksesta,joten peli jatkuu alivoimalla ja Konnat saavatkin neljännen maalin jonka perään melkein heti viidennen. Eelis Laine jatkaa hyviä torjuntoja maalissa joista yleisö riemuissaan. Kuudes maali Konnille ja Jalaksen Akseli Lehtinen jäähylle estämisestä. Toinen erä päättyy.

Kolmas erä alkaa alivoimalla ja Konnat tekevät seitsemännen maalin. Akseli Lehtinen palaa mukaan peliin jäähyltä sisuuntuneena ja tekee heti Jalakselle toisen maalin,tilanne 2-7. Kolmas erä jatkuu tasaisena. Jalaksen pojat pelaavat hyvin yhteen, hienoja syöttöjä ja maali yrityksiä. Santeri Kivimäki jatkaa aktiivisesti maalien yrityksiä,joista useampi oli erittäin lähellä. Konnat saavat kahdeksannen maalin vaikka peli onkin tässä vaiheessa jo hieman rauhallisempaa molemmilla joukkueilla. Yhdeksäs ja viimeinen maali Konnille tuli kun pelaaja kaatui ja pallo pyöri kuin huomaamatta maaliin. Konnat veivät voiton 9-2.

Lohkon tulospalvelusivu

Kuva 19.11.2018 klo 0.06.jpg