D-pojille Ylistarosta tappio ja voitto

Isänpäivänä Jalaksen D-pojat osallistuivat turnaukseen Ylistaron Kirmaushallissa. Pelejä oli kaksi. Ensimmäisessä pelissä Jalas sai vastaan Kokkolan Nibacoksen.

Jalas - Nibacos 1-10 (0-2, 0-1, 1-7)

Ensimmäinen erä alkaa rauhallisesti. Kun erää on pelattu vain 1,23 min Nibacos tekee pelin avausmaalinsa. Paine pelissä on Jalaksen maalilla ja Nibacoksen pojat laukovat useita laukauksia maalille Kassun torjuessa. Nibacoksen vaihdossa tulee häikkä ja siitä pelikatko, koska liikaa pelaajia kentällä. Siitä tulee 2min jäähy. Peli kääntyy Nibacoksen päätyyn ja maalintekoyrityksiä ja laukauksia satelee useita, mutta maalivahti pysyy hereillä eikä verkkoa saada heilahtamaan. Ajassa 9,40 Nibacos tekee 2. maalinsa. Siitä Jalaksen pojat eivät tykkää ja vastaavatkin maalintekoon vastahyökkäyksellä, mutta laukaisu maaliin ei vain onnistu. Maaleja ei ensimmäisessä erässä enempää synny. Jatketaan toiseen erään lukemista 2-0.

2. erä alkaakin vauhdikkaasti ja pallo etenee päästä toiseen. Erää on pelattu 2,53min kun Nibacos laukoo pallon maaliin. Tilanne 3-0. Nibacoksen kuviot on hiotut ja pitävät otetta pelissä. Jalaksen pojat eivät anna periksi ja rakentavatkin hyviä tilanteita maalinteolle, mutta Nibacoksen maalivahdilla on näppinsä pelissä ja torjuu laukaukset taidokkaasti.

3. erä alkaa Jalaksen hyökkäyksellä, mutta vastustaja kääntää tilanteen puolelleen ja tekee neljännen maalinsa ajasa 30,33. Paine jatkuu Jalaksen maalilla, kun verkko heilahtelee parin minuutin välein Nibacoksen tehdessä 3 maalia lisää. Tullaan tilanteeseen 7-0 Nibacokselle. Jalaksen pojat taistelevat ja kääntävät peliä välillä toiseen suuntaan laukomalla vastustajan maalia kohden, mutta pallo viuhuu verkon ohi tai maalivahti nappaa pallon haltuunsa. Miika lähtee läpi kentän hyökkäykseen ja laukoo maalille kovan laukauksen, mutta taas on maalivahdilla näppinsä pelissä ja kuin liimattu nappaa pallon hyppysiinsä. Syöttelypeli Jalaksella toimii, mutta Nibacos ehtii väliin ja kääntää pelin puolelleen ja tekeekin maaleja tiheään tahtiin. Tulee tilanne 10-0.  Vielä löytyy omilta pojilta tsemppiä ja muutamaa minuuttia ennen viimeisen erän loppua Miika tekee Onnin syötöstä Jalaksen 1. maalin. Kannustushuudot raikaavat yleisössä ja tunnelma nousee kattoon. Pojat saavat maalista virtaa ja viimeinen erä päättyy Jalaksen hyökkäykseen NIbacoksen päähän. Peli päättyy tilanteeseen 10-1 Nibacokselle.

KannUra - Jalas 5-8 (0-6, 1-1, 4-1)

Päivän toisessa pelissä Jalas saa vastakseen Kannuksen Uran. 1. erä alkaa katkonaisesti. Pelikatkoja tulee tuomarin viheltäessä pilliin jämäkästi. Jalas ottaa pelistä otteen. Erää on pelattu 3,26 min kun Jalaksen Niko tekee pelin ensimmäisen maalin Vikin syöttöstä. Paine KannUran maalilla jatkuu ja Jalaksen 2. maalin tekee Vikki Laurin syötöstä. Vain viisitoista sekuntia edellisestä maalista Niko saa verkon heilumaan vastustajan maalissa ja tullaan tilanteeseen 3-0. Vastustaja aloittaa vastahyökkäyksen laukoen maaliin, mutta Kassu torjuu hienosti. Ajassa 9,47 Miika laukoo pallon verkkoon Eero Lehdon syötöstä. Pian tämän jälkeen Joona laukoo kovaa pallon maaliin lähes keskikentästä saakka ajassa 12,40 Nikon syötöstä. Vielä ennen eka erän loppua Eero Lehto tykittää maalin Vikin syötöstä ensimmäisen erän lukemiin 6-0.

2.erä alkaa taistellen pallosta. Kannuksella jäi ensimmäisestä erästä hampaankoloon ja lähteekin nälkäisenä yrittämään avausmaalinsa tekoa. Jalas on tilanteessa kiinni ja kääntääkin pelin toiseen suuntaan. Ajassa 19,20 Vikki laukoo Jalakselle seitsemännen maalin. KannUra pistää kampoihin ja tekee useita vastahyökkäyksiä siinä onnistumatta. Jalas vastaa hyökkäyksiin ja kääntää pelin vastustajan päähän ja laukoo laukauksia ohi maalin. Ajassa 25,57 Joonas Kurikkaoja ottaa 5min jäähyn korkeasta mailasta. Pelataan alivoimaa kunnes ajassa 28,03 KannUra tekee ensimmäisen maalin. Erää ollessa jäljellä enää parisen minuuttia Jalas kestää alivoiman. Jatketaan pelin kolmanteen erään lukemista 7-1.

3. erä alkaa vauhdikkaasti. KannUra pääsee peliin mukaan. Toka erän maalista innostuneena KannUra kaventaa pelin lukemiin 7-2 ajassa 35,13. Vielä on Jalaksella etumatkaa, mutta peli on vielä kesken ja väsymys alkaa painaa. Pojat jaksaa taistella ja Niko laukookin pallon verkkoon ajassa 42,43.  Ollaan lukemissa 8-2. Tästä lähtee kova taisto ja vastahyökkäys Jalaksen päähän. KannUra haluaa kaventaa tilannetta ja tekeekin vielä kolme maalia ennen viimeisen erän loputtua ajassa 42,47 ja 43,44. Ja vielä viisitoista sekuntia ennen pilliin vihellystä KannUra kaventaa pelin lukemiin 8-5 ja näihin lukemiin peli myös päättyy.

Näistä peleistä kohti uusia pelikuvioita!