E-junioreilla kotiturnaus

27.10. pelattiin E-poikien alkusarjan toinen turnaus Jalaksen isännöimänä Peräseinäjoen Ritola-hallissa. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat omat pojat, Jalas -07 ja Jalas -08. Peliin valmistautumisessa oli havaittavissa erilaista latautumista, kun kyseessä oli oman seuran joukkueiden välinen kamppailu.

Jalas 07 - Jalas 08 13-5 (5-3, 4-1, 4-1)

Ensimmäinen erä alkoi rytinällä, kun -07 laukoi kaksi maalia ensimmäisellä peliminuutilla. Kolmen minuutin kohdalla -08 kavensi 2-1:een.  Erän puolivälissä -07 pojat saivat jäähyn korkeasta mailasta ja joutuivat alivoimalle. -07 teki kuitenkin kaksi maalia alivoimalla, mutta -08 kavensi jäähyn viime sekunneilla ja jäähy purkautui. Loppuerä oli tasaista vääntöä ja erän loppulukemat olivat 5-3. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat -07:sta Miika, Lauri, Severi ja Eemeli, -08:sta Akseli ja Tuukka.

Toisen erän alkuun molemmat joukkueet tekivät maalit ja peli jatkui tasaväkisenä. Erän puolen välin jälkeen -07 kasvatti johdon kolmella peräkkäisellä maalilla tilanteeseen 9-4. Erän lopulla -08 painosti kovasti ja laittoi Veetin maalissa koville, mutta Veeti torjui hienosti eikä enempää maaleja syntynyt. Maaleja seuraaville pelaajille: -07: Lauri, Juho ja Toni, -08: Patrik.

Kolmanteen erään lähdettiin siis 9-4 lukemissa. Heti erän alkuun -07 teki maalin, mutta sen jälkeen peli oli kovaa vääntämistä  ja kentällä juostiin päästä päähän. Vääntämisen tuloksena -08 onnistui maalinteossa ja kavensi maalieroa yhdellä. Sitten tapahtui toisen erän toisinto eli -07 otti kolmen maalin irtioton ja kasvatti maalieron yhdeksään. Pelin lopussa -08 tsemppasi hienosti eikä luovuttanut. Painostus palkittiin ja -08 kaunisteli lukemia vielä maalilla. Peli loppui lukemiin 13-5. Kolmannen erän maalit menivät: -07: Lauri, Miika, Toni ja Iipo, -08: Tuukka.

Tsempparipelaajina palkittiin -07 Eemeli ja -08 Tuukka. Hyvää ja periksiantamatonta peliä molemmilta joukkueilta.

SB Vaasa musta - Jalas 08 9-4 (2-1, 3-3, 4-0)

Jalas 08 joukkueen päivän toisessa ottelussa vastaan asettui SB Vaasa musta.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin vauhdikkaasti Vaasan painostaessa Jalaksen miehistöä. Pallo pyöri ensimmäisten minuuttien aikana lähes koko ajan Jalaksen päädyssä. Jalaksen ensimmäisen hyökkäyksen lopputuloksena oli vapaalyönti noin viisi metriä maalilta, jota asettui antamaan Santeri Kivimäki. Santerilta kylmä ratkaisu ja pallo varmasti alanurkkaan ja taululle lukemat 0-1 ajassa 02.26.

Seuraavat 5 minuuttia mentiin samoissa tunnelmissa kuin pelin alkukin. Vaasa painosti ja Jalas sai luotua vain satunnaisia hyökkäyksiä Vaasan maalia kohti. Ajassa 07.25 vihellettiin jäähy Akseli Lehtiselle maasta pelaamisesta ja näin Vaasa pääsi pyörittämään ylivoimaa. Jalas puolusti alivoiman loistavasti eivätkä lukemat muuttuneet taululla. Jäähyn jälkeen tilanteet vaihtelivat ja mentiin vuorotellen päästä päähän kunnes ajassa 11.40 Vaasa yllätti ensimmäisen kerran maalilla pelanneen Eelis Laineen ja tasoitti ottelun. Tästä sisuuntuneena ei tarvinnut kauaa odotella Vaasan toista maalia kun jo reilun minuutin jälkeen peli oli Vaasalle 2-1. Loppu erässä ei enää maaleja nähty vaikka peli tasoittui selvästi Jalaksen ottaen myös osaansa maalipaikosta.

2. erä lähti toivotulla tavalla käyntiin kun jo minuutin pelin jälkeen Akseli Lehtisen syötöstä Tuukka Heinola tasoitti tilanteeksi 2-2. Vaasa nosti silminähden karvausta joka tuotti tulosta ajassa 17.24. Näin lukemat 3-2 Vaasalle. Siitä vastustaja ei kuitenkaan saanut kauaa nauttia kun Mikko Rantamäen esityöstä Benjamin Sillänpää toi taas Jalaksen tasoihin. Jalas otti koko ajan enemmän kuskinpaikkaa itselleen ja tästä hämmentyneenä Vaasa otti aikalisän ajassa 23.01. Tämä ei Jalasta hidastanut kun ajassa 24.21 Mikko Rantamäki vei Jalaksen 3-4 johtoon. Mutta sitten alkoi Vaasan pojille riittää. Seuraavaan kahteen minuuttiin Vaasa meni kahdella maalillaan uudelleen johtoon. Vaasalla oli nyt into päällä. Jopa niin kova into että kentälle erehtyi liikaa pelaajia, josta tuomittiin Vaasalle jäähy ajassa 28.49. Näin Jalakselle erän loppuun vielä ylivoima, jota ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

3. erä alkasi siis ylivoimalla, mutta Jalas ei saanu peliään pyörimään. Vaasa taisteli alivoiman ja kun kentät olivat tasan, oli taas Vaasan aika laittaa suurempaa vaihdetta silmään. Seuraavan 8 minuutin aikana Vaasa mättäsi 3 maalia ja piti peliä hallussaan hyvällä pelillä. Ajassa 39.04 Vaasalle tarjottiin vielä ylivoimaa kun koukkaamisesta tuomittiin Mikko Rantamäelle 2 minuuttinen. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja Jalas taisi järjestää alivoimalla paremman paikan Tuukka Heinolan laukauksella vastustajan maalin ylärimaan. Reilu minuutti ennen pelin loppua Vaasa vielä kaunisteli lukemia ja tulos oli 9-4. Hyvän ja tasaisen alun jälkeen Vaasa vain oli liian kova pala tänään Jalakselle. Ottelun tsemppari palkinnon voitti Jalaksesta Rasmus Rintala uhrautuvaisella puolustuspelillään.

Jalas 07 - Konnat 9-2 (0-1, 5-0, 4-1)

Jalas 07-joukkueen toinen ottelu pelattiin Konnia vastaan. Ottelun alussa Konnat tekivät ensimmäisen maalin, kun Jalaksen vaihto venyi liian pitkäksi. Vastustajan maalin jälkeen valmentaja alkoi vaihtaa pelaajia nopeammin kentälle ja sen myötä pelirytmi nousi uudelle tasolle. Ensimmäistä erää värittivät myös kolme jäähyä: 1 Konnille ja 2 Jalakselle. 

Toisessa erässä Jalas aloitti maali-iloittelun. Jalas pyöritteli palloa ja teki hienoja syöttökuvioita. Maalin teon aloitti Severi Vuorela. Juho Saari kuittasi kahdesti, mikä rauhoitti Jalaksen kannustusjoukkoja. Severi Vuorela onnistui toistamiseen ja Miika Rajamäki lisäsi maalieroa erän viimeisellä minuutilla. Toinen erä päättyi Jalaksen hyväksi 5-1.

Kolmannen erän alku meni palloa siirreltäessä pelaajalta toiselle. Erän maalitehtailun aloitti hattutempun samalla tehnyt Severi Vuorela rystymailalla. Eemeli Mäenpää lisäsi johtolukemat 7-1:een vain kahdeksan sekuntia edellisestä maalista. Konnat väänsivät kavennusta ja onnistuivatkin kaventamaan yhdellä maalilla. Erän loppupuolella Tatu Saarela kaunisteli voittolukemia ja Miika Rajamäki ylivoimalla. 

Koko pelin ajan Jalaksen pelaajat pelasivat suurella sydämellä. Onnistumisia tuli tasaisesti kaikille. Veeti Marttila maalissa pelasi totuttuun tapaan tasaisen varman pelin. Jalas voitti ottelun lukemin 9-2.  

IMG_7185.jpg