D-poikien kausi jatkui Qmaxilla

D-poikien kauden toinen turnaus pelattiin lauantaina 27.10 Qmax arenalla. Jalaksen ohjelmassa oli ottelut SPV:tä ja SB Vaasaa vastaan. Katsomossa jännittäneiden vanhempien muistiinpanojen mukaan pelit menivät näin:

Jalas - SPV 3-3 (2-0, 1-2, 0-1)

Ensimmäsitä erää oli kulunut reilu viisi minuuttia, kun Veikka Ylihärsilä teki ensimmäisen maalin Niko Marttilan syötöstä. Eipä aikaakaan, kun Niko teki maalin vuorostaan Veikan syötöstä. Peli oli kiihkeää ja Kasper Ketola pelasi maalissa loistavasti ja pelasti monta maalipaikkaa vastustajilta. Ensimmäisen erän aikana SPV:llä ei ollut mitään asiaa Jalaksen maalille.

Toinen erä alkoi dramaattisesti ja Vikki Ylihärsilä pyöräytti nilkkansa ja oli poissa pelistä. Peli jatkui ja Lauri Jyrä syötti Eero Lehdolle, joka laukoi pallon maaliin. SPV heräsi ja reilun viiden minuutin päästä laukoi taululle 1-3 tilanteen. Jalaksen Eero Latvala joutui jäähylle väärän pelitavan vuoksi ja SPV tasoitti tuurilla tilanteeksi 2-3. Eero Lehto sai myös nilkkaansa osumaa ja oli loppupelin sivussa. SPV:n otteet tiukentuivat, mutta jäähyä ei onneksi tullut enää meidän pojille.

Kolmas erä aloitettiin ylivoimalla. Tästä huolimatta, jotenkin epähuomiossa SPV upotti pallon Kasperin selän taakse ja näin peli oli tasan 3-3. Peli oli todella jännittävää ja ennen viimeistä kolmea minuuttia SPV otti aikalisän. Viimeiset kolme minuuttia yleisö oli hengittämättä ja pakarat olivat ainakin sentin irti istuimelta. Onneksi Jalaksen kantti kesti ja peli päättyi tasapeliin 3-3.

SB Vaasa - Jalas 3-15 (2-7, 1-4, 0-4)

Eka erä alkoi Jalaksen vahvalla pelillä vastustajan päässä. Jalas takoi ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana 6 kappaletta maaleja Vaasan poikien yrittäessä pysyä perässä. Eka maali ajassa 0:59, syöttäjänä Eero Lehto, maalin laukoi Vikki Ylihärsilä. Reilun minuutin päästä Onni Siltala laukoi maalin Miika Kuja-Perälän syötöstä. 3-0 tilanne syntyi Onni Siltalan syötöstä, maalintekijänä Niko Marttila. Vikki Ylihärsilä syötti seuraavat kaksi maalia, joista ensimmäisen laukoi Joonas Kuusisto ja toisen parinkymmenen sekuntin kuluttua Eero Lehto. Tilanteeseen 6-0 päästiin Miika Kuja-Perälän syöttämänä ja Niko Marttilan laukomana. Vastustajan ensimmäinen maali tuli ajassa 11:40, maalintekijäksi merkitty Lauri Rinta-Aho, tästä taisi tulla meille syöttöpiste. Ensimmäisen erän viimeisen maalin Jalakselta teki Eero Lehto, tämän syötti Lauri Jyrä. Viimeisillä sekunteilla Vaasa teki vielä yhden maalin. Eka erä päättyi lukemin 7-2.

Toinen erä oli myöskin täysin Jalaksen hallinnassa ihan kokoajan. Tosin, kuten mekin olimme autelleet vastustajaa ensimmäisessä erässä, niin nyt vastustaja autteli meitä, vaikkei niin apua oltaisi tarvittukaan. Tilanteeseen 8-2 Joona Haanpään syöttö Miika Kuja-Perälä maalintekijänä. Tilanne 9-2 vastustajalle syöttöpisteet Miika Kuja-Perälä taas maalintekijänä. Tilanne 10-2 ajassa 25:15 vastustajalle syöttöpiste ja maalintekijänä Eero Lehto. Vastustajalle maali, tilanne 10-3, johon kaksikko Kuja-Perälä ja Siltala vastasit samantien. Toinen erä päättyi lukemiin 11-3.

Kolmannen erän alkua ehdittiin pelata vaivainen puoli minuuttia, kun Niko Marttila laukoi hienon maalin Lauri Vierikon syötöstä. Vaasan pelaaja #50 Joonas Koitto otti epäurheilijamaisesta käytöksestä 10+2min ja saimme mahdollisuuden pelata ylivoimalla. Tilanteeseen 13-3 siirryttiin Lauri Jyrän syötöstä ja Niko Marttilan laukomana. Tilanteeseen 14-3 päästiin Ylihärsilän veljeksien hienolla yhteispelillä, Veikalle syöttöpiste ja Vikki maalintekijänä. Pelin päätti Miika Kuja-Perälän syöttämä ja Onni Siltalan laukoma maali 15- 3. Kokonaisuudessaan hieno peli seurata.

fullsizeoutput_5133.jpeg