Miehille ei pisteitä Qmaxilta

Miesjoukkueen kausi jatkui lauantaina Qmaxilla pelatulla turnauksella. Jalas kohtasi Nurmon Jymy II:n sekä Amerikaarron.

NJ II - Jalas 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Nurmon Jymyn kakkosjoukkue, joka oli saanut jalkeille lähemmäs neljä kentällistä pelaajia, joten pelistä odotettiin kovavauhtista.

Ensimmäinen erä oli pääosin nurmolaisten hallintaa ja ensimmäinen maali tuleekin Jalaksen päätyyn ajassa 6.53. Jymy iskee vielä toisen kerran ennen erän loppua.

Toista erää on pelattu reilut kolme minuuttia kun Jymy osuu jälleen. Tämän jälkeen Jalakselle tarjotaan ylivoima-aikaa hetken jopa kahden miehen edestä, mutta kovin oli tehotonta tämäkin ylivoima. Kaiken lisäksi Jymy onnistuu alivoimalla maalinteossa. Jalaksen viimeistelyn ollessa edelleen tehotonta siirryttiin toiselle erätauolle Jymyn johdossa 4-0.

Kolmatta erää ehditään pelata puolet, kun Jalaksen Kimmo Piirrolle tuomitaan 5 minuutin jäähy huitomisesta. Nurmo onnistuu rankaisemaan kerran ylivoimansa aikana. Piirron jäähyn päätyttyä Nurmon pelaaja määrätään jäähypenkille maasta pelaamisesta ajassa 42.35. Tilanteesta seuranneesta vapaalyönnistä Jalaksen Jussi Latvala laittaa pallon maaliin Antti Kallioniemen syötöstä, ohi Jymyn maalissa loistavasti pelanneen Niko Kinnusen. Tilanne 5-1, jotka olivat myös ottelun loppulukemat.

#22

Amerikaarto - Jalas 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli ensimmäisestä turnauksesta kaksi voittoa kahdesta pelistä saalistanut Amerikaarto.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta. 15 minuuttia maalittomissa merkeissä kurinalaisesti puolustaen. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan muutamia laadukkaita tekopaikkoja koko viisikon voimin, mutta maalivahdit hoitivat oman ruutunsa mallikkaasti. Jäähyttömässä erässä maalivahtien torjunnat kirjattiin tasaisesti neljä-neljä

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes Jalas saa toivomansa johtomaalin ajassa 24:39. Kimmo Ala-Keturin johdolla palloa toimitettiin vastustajan maalille, josta Kimmo Piirto pystyy ohittamaan Amerikaarron maalivahdin ensimmäisen kerran. Täysosuma oli kokeneelle hyökkääjälle kauden ensimmäinen. Kauaa johtoasemasta Jalas ei pystynyt nauttimaan kun vastustaja onnistuu tasoittamaan tilanteen pelikellon näyttäessä 25:20. Lisää kylmää vettä Jalaksen niskaan sataa ajassa 26:27 kun Amerikaarron puolustaja antaa loistavan poikittaissyötön, josta pallo on helppoa iskeä pussiin. Jalas joutuu alivoimalle ajassa 28:13, kun Marko "poju" Poikkeus tuomitaan jäähylle vaarallisesta pelistä. Tilanne oli hieman kyseenalainen. Vastustajan ylivoiman vaarallisuus oli tiedossa ja alivoimalla oli laitettava parasta pöytään. Amerikaarto siirtelee palloa maltillisesti ja pelaa paikan keskustaan, josta pallo talletettiin maaliin ja tilanteeksi 3-1.

Kolmanteen erään Jalas lähtee kahden maalin takaa-ajo asemasta, joten kadonnut taisteluilme oli löydyttävä. Digitaalit pysähtyvät aikaan 31:31, kun #19 eli nuorempi Mäki-Ventelän veljeksistä saa pallon ja tarjoilee poikittaissyötön, joka löytää Jussi Latvalan, eikä hän erehtynyt. Pallo suoraan syötöstä maalin vasempaan alakulmaan ja tilanteeksi 3-2.

Jalas yrittää hakea tasoitusta, mutta kokenut vastustaja pelaa johtoasemassa esimerkillisesti. Pelikellon näyttäessä 36.34 vastustaja lisää johtoaan takaisin kahteen maaliin. Hieman onnekas ilmasta lyöty swingi yllättää Jalaksen maalia totutusti vartioineen Vesa Vierikon.  Peli jatkuu Amerikaarron johtoasemaa suojatessa. Jalas nostaa karvaustaan ja ottaa aikalisän ajassa 43:18. Pallo ei löydä tietään vastustajan maaliin muutamista hyvistä tekopaikoista huolimatta.

Peli kello soittaa pelin päättyneeksi lopputuloksen ollessa 4-2. Vaikka joukkueen pistetili ei kasvanutkaan, kertyi jokaisen vyölaukkuun kokemusta mm. johtoasemassa pelaamisesta vastustajan toimesta.

#17

Lohkon tilastosivu

IMG_5570_.jpg
IMG_5565_.jpg
IMG_5575_.jpg
IMG_5586_.jpg
IMG_5589_.jpg
IMG_5590_.jpg
IMG_5584_.jpg
IMG_5596_.jpg