Miehille tylyt tappiot Ilmajoelta

Miehet pelasivat kauden seitsemännen turnauksen viime sunnuntaina Ilmajoki-hallilla. Jalaksen vastustajat olivat sarjaa tappioitta hallinnut kärkijoukkue Konnat sekä sarjan nelospaikalla vaikuttava Amerikaarto.

 

Konnat – Jalas 6-3 (1-1, 4-1, 2-2)

Suoraan vastustajan maalivahtia silmiin katsova Vesa "liimasormi" Vierikko aloittaa Jalaksen maalilla, ehkä pienessa flunssassa. Jalas aloittaa ottelussa maalinteon. Voidaan tässä yhteydessä vähän kehua tätä mahtavan esityön tehnyttä pakkia Niko Mäki-Ventelää, joka laittaa aivan täydellisen syötön Antti Kallioniemelle, josta ei vain voi epäonnistua. Jalaksen riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Konnat loihtivat tasoituksen ajassa 12:03 Riku Rintamäki maalintekijänä. Jalas ehti siis nauttia johtoasemastaan vähän vajaan 6 minuuttia.

Kakkoserä oli kuin Suomen kesä; pieniä valon pilkahduksia, mutta enimmäkseen pimeää ja synkkää. Konnat hallitsivat tätä erää aika suvereenisti ja kolme maalia erään, sillä saa vankistettua johtoa mukavasti. Konnista osuivat Erik Tuominen, Jani-Juhani Hautanen sekä Niko Mäkelä.

Jalas saa pienen otteen pelistä kolmannessa erässä, sillä Konnat nappaavat erän alkuun jäähyn. Tästä seurauksena Jalas pääsee pyörittämään uudistettua ylivoimakenttäänsä. Ylivoima pyörii hyvin, kaikki täyttävät oman tehtävänsä ja vetoja tulee. Jotain merkittävää tapahtuu, kun Kukilan veljekset katsovat toisiaan silmiin ja alle sadasosan jälkeen pallo on jo maalissa. En usko, että kukaan tietää mitä tuona aikana tapahtui, eikä siitä puhuta. Näin tilanne on 4-2. Mutta Konnilla oli kylmä vesisanko mukana. Ei mitään merkintöjä Jalakselle, mutta Konnille kaksi maalia. 5-2 ajassa 34:11 & 6-2 ajassa 35:52. Mutta Jalas ei luovuta, vaan Kallioniemi passaa ja Kukila senior tällää 6-3. Puhutaan, että hallissa kaikuisi yhä vedon jälkeen? Kohta jälleen tapahtuu, kun Kukila senior murtautuu oikealta laidalta kohti maalia ja vastustaja joutuu käyttämään kepulikonsteja pysäyttääkseen miehen. Tästä seuraa rangaistus ja rankkari. Kukila senior astelee itse pallon taakse vetämään, koko halli hiljenee ja jännittää. Ei maalia, mutta Tommi kommentoi laukastaan "Olihan se täydellinen rankkari, nyt ei vain uponnut". Vaatimaton kaveri. Näihin lukemiin peli lopulta myös päättyy. Joka tapauksessa, peli oli Jalakselta hyvää, mutta se ei vain riittänyt tällä kertaa.

Kirjoittajana: Jalaksen kultapoika #18

 

Jalas - Amerikaarto 3-6 (0-1, 0-2, 3-3)

Päivän toiseen koitokseen vastaan asettui Amerikaarto Vähäkyröstä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran lokakuussa, jolloin ottelu päättyi Jalaksen 4 – 2 voittoon. Ilman ongelmia peliin ei kuitenkaan voitu lähteä, sillä joukkueen kärkipuolustajiin lukeutuva Tommi Kukila ilmoitti pelikuntonsa olevan heikko, saadessaan ensimmäisessä pelissä iskun lonkkaansa kalastaessaan itselleen rangaistuslaukauksen. Peli aloitettiin siis kahdella täydellä ketjulla.

Ensimmäinen merkintä pöytäkirjaan raapustettiin ajassa 01:56, kun Amerikaarron Juha Tammisto paiskaisi pallon ohi Jalaksen maalivahdin Vesa Vierikon. Loppuerä oli molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustamista eikä maaleja enää ensimmäisessä erässä nähty.

Toista erää ehditettiin pelaamaan vajaa viisi minuuttia, kun vastustaja rokotti toistamiseen. 0-2 tilanteessa jatkettiin muutama minuutti, kunnes Jalaksen Antti Kallioniemi nappasi itselleen kahden minuutin jäähyn mailaan lyömisestä. Viime peleissä tehokasta ollut alivoima toimi myös tänään ja takaiskuosumilta vältyttiin. Kuusi sekuntia ennen erän päättymistä Janne Kukko laukoi kuitenkin lukemiksi 0-3.

Kolmas erä kerkesi vanheta hieman reilun minuutin, kun Janne Kukko jatkoi siitä mihin toisen erän lopussa jäi, siirtäen vastustajan jo 4-0 johtoon. Hetki tämän jälkeen vastustaja saa kahden minuutin jäähyn syynä liian monta pelaajaa kaukalossa. Hieman tehotonta ylivoimaa aiemmin kaudella esittänyt Jalas kokosi tähän turnaukseen uuden nipun ylivoimalle ja temppu tuotti tulosta, kun Mika Tamsi kavensi tilanteeksi 1-4. Tästä Jalas sai virtaa tekemiseensä ja sai luotua hyvin painetta vastustajan päätyyn. Amerikaarto huomasi tämän ja otti aikalisän ajassa 36:46. Aikalisä tuotti tulosta ja Amerikaarto tehtaili seuraavat kaksi maalia alle minuuttiin. Ensimmäisen maalin iski Tomi Hopponen ajassa 37:07 ja heti perään Janne Kukko illan neljännellään 37:32. Erän loppuun Jalas päätti lyödä kaiken likoon ja nostaa karvaustaan sekä lisätä painetta vastustajaan. Ajassa 38:34 Mika Tamsi kavensi tilanteeksi 2-6 ja siitä reilun minuutin jälkeen sivalsi illan kolmannen tuoden Jalaksen 3-6. Enempää maaleja erään ei nähty, joten peli päättyi Amerikaarron voittoon 3-6.

#88

 

Sieppaa.JPG