Naisille Töysän turnauksesta 1 piste

SBS Lapua - Jalas 3-3 (1-0, 0-2, 2-1)

Lauantain ensimmäinen peli pelattiin SBS Lapuaa vastaan, jolle viimeksi Kokkolassa hävittiin 0-5. Peli alkoi vähän löysästi, joka kostautui vastustajan tehdessä ensimmäisen maalin ajassa 01:32. Pian tämän jälkeen Jalas saa ylivoiman ja pyörittää palloa tuloksetta. Tasaisen väännön jälkeen Jalas saa toisen ylivoiman 13:51 vastustajan väärästä etäisyydestä, mutta tälläkään kertaa maalitta.  Ensimmäinen erä päättyy 1-0.

Toinen erä alkaa paremmin ja Jalas tekee ensimmäisen maalin 18:12. Maalin teki Iida Saarela (#10) Emmi Hillin (#11) hyvästä syötöstä.  Jalas siirtyy johtoon saman naiskaksikon tehdessä toisenkin maalin 25:07 ja toinen erä päättyy 1-2 Jalakselle. 

Kolmannessa erässä Jalasnaiset hieman väsähtivät ja vastustaja pääsee tasoittamaan 2-2 ajassa 34:25. Onneksi puolustaja Sarita Välisaari (#8)  iskee pallon vastustajan verkkoon 37:25 jälleen Emmi Hillin syötöstä ja Jalas nousee 2-3 johtoon. Taistelu on kovaa ja Jalas ottaa aikalisän noin 4 minuuttia ennen erän loppua. Juuri kun oltiin jo päästy voiton makuun, vastustaja pääsee vielä tasoittamaan 3-3 ajassa 42:39.  Ottelu päättyy tasapeliin 3-3.

Jalaksen tähdet:

⭐⭐⭐ Iida Saarela

⭐⭐ Emmi Hilli

⭐ Sarita Välisaari

Ottelun tilastot

 

Jalas-HiPa 3-5 (0-2, 2-2, 1-1)

Jalaksen naiset lähtivät seuraavaan peliin HiPaa vastaan tunnin huilin jälkeen. Odotukset olivat korkealla, sillä viimeksi Botniahallissa pelatussa kamppailussa Jalas vei pisteet kotiin lukemin 3-4. HiPalla oli varmasti jäänyt viime kohtaamisesta jotain hampaankoloon ja pelistä olisi tulossa kova.

Peli alkaa tasaisella väännöllä, jopa Jalaksen hallinnalla. Kauaa ei ehdi pelikello käydä, kun peli saa dramaattisen käänteen. Jalaksen hyökkääjä Jessica Äijö loukkaantuu vakavasti ja peli joudutaan keskeyttämään hyväksi aikaa. Tämän loukkaantumisen vuoksi kauden loput pelit jäävät valitettavasti hänen osaltaan pelaamatta. Noin vartin tauon jälkeen peliä pystytään jatkamaan. Loukkaantuminen selvästi painoi joukkuetovereiden mielessä ja HiPa iskee kaksi maalia peräjälkeen ajassa 7.25 ja 8.25. Nämä maalit jäivät ensimmäisen erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi ja toiseen erään jatketaan takaa-ajotilanteessa 0-2.

Erätauon ohjeiden jälkeen Jalas-naisisto lähtee jahtaamaan maaleja toiseen erään. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin toivoisi ja HiPa läväyttää taululle lukemat 0-3 ajassa 16.51. Pelin yksi tähtihetkistä nähdään noin neljää minuuttia myöhemmin. Jalaksen maalivahti (nykyisin myös kenttäpelaaja) Maria Viitala pelasi Töysässä ensimmäisen turnauksensa vasempana laitahyökkääjänä. Viitala kaivaa pallon itselleen ja pääsee yksin läpi vastustajan puolustuksen uinuessa. Viitala maalivahtina tietää, mikä näissä tilanteissa tepsii ja vie maalivahdin täysin kahville ja kaventaa tilanteeksi 1-3. Jalaksen takaa-ajo jatkuu, mutta seuraava takaisku koetaan ajassa 25.59, kun HiPa kasvattaa johtoansa maalilla. Tilanne on jo 1-4. Mutta tästähän ei lannistuttu, eikä ainakaan Karita Kangastie, joka maalaa Sarita Välisaaren syötöstä tilanteeksi 2-4 ajassa 27.55. Loppuerään ei enää merkintöjä ja viimeiseen erään lähdetään tilanteessa 2-4.

Kolmas erä on edelleen kovaa vääntöä ja se alkaa näkymään Jalas-naisistossa väsymyksenä. Niinpä valmennus päättää käyttää aikalisän ajassa 42.09. Aikalisän jälkeen ei kauaa nokka tuhise kun HiPa venyttää johtonsa jo 3-5 ajassa 42.21. Pelin viimeinen merkintä ja Jalaksen kolmas maali nähdään ajassa 44.09 kun Emmi Hilli tekee maalin Maria Viitalan syötöstä.

Pelin lopputulokseksi jää 3-5 HiPalle. Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta sitä ei tullut. Maybe next time.

Jalaksen tähdet:

⭐⭐⭐ Maria Viitala

⭐⭐ Emmi Hilli

⭐ Sarita Välisaari

Ottelun tilastot