F-poikien turnaus RitolaHallilla

Peräseinäjoen RitolaHallilla pelattiin sunnuntaina 21.1 F-poikien turnaus. Jalaksen molemmilla joukkueilla oli ohjelmassa kolme peliä ja katsomoreportterit näkivät pelit näin:

Jalas 09 - SPV punainen 1-13

Ensimmäinen erä koostui hienoista suorituksista. Pelaajilla oli todellista taistelutahtoa, vaikka vastustaja oli taidoiltaan selkeästi eri tasoa. Puolustuspeli toimi loistavasti ja nähtiin upeita torjuntoja. Loistavia hyökkäystilanteitakin syntyi, vaikka peli pyörikin pääosin Jalaksen maalin tuntumassa. Toiseen erään siirryttiin lukemissa 1-2. Toisen erän puolivälin paikkeilla pelin asetelma muuttui. Jalas piti hienon, puhtaan peliotteen loppuun saakka, vaikka vastustaja ”jyräsikin” voittoon. Tahtoa löytyi hienoihin pallonriistoihin ja hyökkäysyrityksiin viimeisille peliminuuteillekin.

Jalaksen maalintekijä: Eino Kohtamäki

 

PSB Lapua- Jalas 09 8 - 3

Heti alusta alkaen pelattiin hyvin nopeatempoista, mutta tasaväkistä peliä ja sitä jatkettiinkin aivan loppuun saakka. Jalas sai hienoilla kuvioilla ja hyvällä joukkuetyöskentelyllä aikaan upeita tilanteita. Ottelun aikana nähtiin loistavia syöttöjä, yksilösuorituksia ja torjuntoja sekä tilannetajua koko joukkueen voimin. Vaikka vastustaja vei tässäkin pelissä voiton, oli Jalaksen puolustus tehokasta ja hyökkäystilanteita syntyi paljon. Näillä onnistuneilla suorituksilla saatiin vastustajan maaliverkko heilahtamaan kolmesti.

Jalaksen maalit: Benjamin Sillanpää (Eino Kohtamäki), Antti Parkkari & Benjamin Sillanpää (Lauri Latvala)

 

Nurmon Jymy valkoinen - Jalas 09 11-0

Päivän kolmannessa Jalas 09-joukkueen pelissä alkoi jo selkeästi jaloissa painaa. Peli oli huomattavasti aiempia hidastempoisempi. Yritystä kuitenkin löytyi loppuun saakka. Erityisesti puolustajat löysivät itsensä hienosti pallon ja maalin väliin. Näillä saatiinkin monta tilannetta pelastettua. Torjuntojen lisäksi maalivahdin vahvuutena tässä pelissä olivat hyvät heitot. Joukkoon mahtui myös monta hyvää laukaisupaikkaa, vaikka ne eivät tällä kertaa johtaneetkaan vastustajan maaliin asti.

 

Jalas 08 - SPV sininen 5 - 2

Peli alkoi Jalaksen hallinnassa ja  erän alkupuolisko pelattiin Jalaksen hyökkäyspäässä. Ensimmäisen maalin teki Jalakselle Aapo ja hienosta syötöstä maalintakaa vastasi Akseli. Seuraavassa tilanteessa Aapo syötti ja Akseli teki  vuorostaan maalin. Peli suhteet hieman tasoittuvat, mutta kolmannesta maalista vastasi kuitenkin Jalaksen Onni, Mikon hyvästä syötöstä maalille. Neljännen maalin erän loppuun viimeisteli Akseli. Toisessa erässä vastustajakin sai muutaman hyvän hyökkäyksen Jalaksen maalille ja pääsi kaventamaan tilanteen 4-1 teen. Onni teki vielä Jalakselle maalin hienolla yksilösuorituksella. Vastustaja kavensi ennen pelin loppua vielä lukemiin 5-2. Peli oli Jalaksen hallintaa ja joka pallosta taisteltiin hienosti eikä vastustajalle annettu mitään ilmaiseksi. Eelis pelasi hienosti Jalaksen maalissa 👍. 

Jalaksesta pisteille: Aapo Kannonlahti 1+1, Akseli Lehtinen 2+1, Onni Mäkelä 2+0 & Miko Hantula 0+1

 

Nurmon Jymy valkoinen - Jalas 08 3-7

Peli lähti vauhdikkaasti ja maalirikkaasti käyntiin kun jo 33 sekunnin kohdalla Onni Mäkelä siirsi  Jalaksen johtoon. Kuitenkin vain vajaa minuutti myöhemmin Jymy tasoitti tilanteeksi 1-1 ja siitä vain 23 sekuntia myöhemmin Jymy meni jo yhden maalin johtoon. Jymyn johto ei kestänyt kuitenkaan kuin reilun minuutin sillä ajassa 3.08 Tuukka Heinola toi Jalaksen taas tasoihin maalivahti Eelis Laineen loistavalla avauksella. Seuraavaksi oli taas Jymyn vuoro heiluttaa verkkoja ajassa 4.47 ja näin ollen tilanne oli 2-3. Jalas ei tästä hätääntynyt vaan tasoitti jälleen Mäkelän maalilla ajassa 7.03.  Alkuerä oli menty päästä päähän mutta erän loppua kohti peli hieman rauhoittui kunnes taas oli Jalaksen vuoro siirtyä kuskin paikalle. Ajassa 11.05 Rasmus Rintalan syötöstä, ottelun voittomaaliksikin jäänyt maali kirjattiin Akseli Lehtiselle, joka upotti pallon maaliin vanhanaikaisella. Erän loppua Jalas hallitsi selvästi, mutta tolppaa lähemmäs ei enää loppuerässä päästy.

Toinen erä alkaa Jalaksen niukassa johdossa. Pelin tempo näytti vain kiihtyvän, kun pallon perässä mennään vuoronperään päästä päähän. Maalia saatiin odottaa erän puoleen väliin asti, kun Jalas lisää johtoaan Heinolan osumalla ajassa 7.25.  Seuraava maali on myös Heinolan käsialaa, kun Tuukka laittaa lukemiksi jo 3-6. Erän viimeiset minuutit peli on jo selvästi rauhallisempaa ja tempo hidastunut molemmilla joukkueilla. Ajassa 14.13 Heinola vielä kaunistelee loppulukemiksi 3-7.

Jalaksesta pisteille: Tuukka Heinola 4+0, Onni Mäkelä 2+0, Akseli Lehtinen 1+0, Rasmus Rintala 0+1 & MV Eelis Laine 0+1

 

Jalas 08 - NJ sininen 4 - 4

Vastustaja aloitti maalinteon heti erän alkuun pahalla pomppupallolla. Puolessa välissä ensimmäistä erää vastustaja teki 2-0 maalin. Jalas kavensi vastustajan johtoa Onnin hienolla vanhanaikaisella Tuukan hyvästä vedosta jatketusta tilanteesta. Ekan erän jälkeen tilanne oli 2-1 vastustajalle. Toisen erän alussa vastustaja lisäsi johtoaan 3-1:een. Jalaksen Akseli vastasi nopeasti tekemällä kaksi maalia minuutin sisään ja tilanne oli 3-3. Erän lopulla Onni pääsi viimeistelemään maalin edestä Tuukan hienosta esityöstä. Vastustaja tasoitti erän loppuun vajaan 10 sekuntia ennen summerin soimista ja näin peli päättyi 4-4 tasapeliin. Peli oli todella viihdyttävä ja Eelis pelasi hienosti Jalaksen maalissa. 

Jalaksesta pisteille: Onni Mäkelä 2+0, Tuukka Heinola 0 + 2 & Akseli Lehtinen 2 + 0