E-pojat pelasivat Kuortaneella

E-poikien turnaus pelattiin sunnuntaina Kuortaneella. Tällä kertaa reportterin kynä ojennettiin jokaisessa Jalaksen neljässä pelissä esiintyneen pelaajan taustoille. Nimimerkki ”Säämiehen faari” näki pelit näin:

 

Jalas 07 – SB Vaasa 07 3-6 (1-1, 0-4, 2-1)

Eka erässä peli aaltoili pitkään tasaisesti puolelta toiselle, kunnes Jalas teki hienon pelillisen yhteistyön jälkeen avausmaalin erän puolessa välissä (1-0). Siitä kimpaantuneena Vaasa rupesi hyökkäämään ja Jalaksen maalivahdillekin alkoi töitä ja torjuntoja tulla. Pari minuuttia pyöritystä ja puolestaan Vaasa iski tasoituksen (1-1). Toisen erän viidennellä minuutilla sai Jalas ylivoiman, mutta se kuivui kasaan, oikein kunnon ylivoimapeliä ei saatu aikaan. Vaasa sai kunnon ruuhkan Jalaksen maalille ja johtomaali (1-2) syntyi kun toista erää oli pelattu lähes puoleen väliin. Jotenkin alkoi tuntua, että siihen asti tasainen peliaaltoilu päädystä toiseen alkoi kallistua Vaasan eduksi. Jalas ampui huteja. Onneksi maalin sivuraudatkin olivat Jalaksen maalivahdin apuna. Vaasalle alkoi kuitenkin paikkoja avautua ja niinpä se lisäsikin parin minuutin kuluttua etumatkaansa (1-3). Sitten tuli synkkä hetki ja parin kolmen minuutin jälkeen oli Vaasan johto jo 1-5. Kolmannen erän oli sitten vahvaa takaa-ajoa Jalakselta, mutta Vaasa kesti. Jalaksella oli ajoittain vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois. Mutta kova työ tuotti tulosta ja tulihan se kavennusmaali kolmannen erän neljännellä minuutilla (2-5). Sitten alkoi Vaasan painostus ja Jalaksen maalivahti käytti jo päätäänkin muutamiin torjuntoihin. Jalas sai jäähyn erän puolessa välissä ja Vaasa siirtyi 3-6 johtoon, joka olikin tämän pelin lopputulos.

Jalaksen tehopisteilijät: Miika Rajamäki 1+2, Juho Saari 1+0, Lauri Kokko 1+0 & Eemeli Mäenpää 0+1.

 

Jalas 06 – Nibacos 07 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Ensimmäisessä erässä Jalas lähti voimallisesti liikkeelle ja se tuotti tulosta, Jalas siirtyi 1-0 johtoon. Jalas jatkoi painostustaan ja näytti jo siltä, että tämä peli on meidän. Nibacoskin alkoi saada pelistä kiinni ja Jalaksen maalivahti sai tehdä töitä urakalla, mutta lopulta oli antauduttava ja tasoitus tuli erän puolessa välissä (1-1). Kaiken kaikkiaan Jalas kyllä vei tätä erää mielestäni vahvemmin. Toisessa erässä peli aaltoili päädystä toiseen ja maalivahdeilla riitti töitä. Erän puolessa välissä Jalas siirtyi 2-1 johtoon komean joukkueyhteistyön päätteeksi. Nibacoksen tasoitus tuli sitten salamana 29 sekunnin kuluttua. Niin jatkettiin tasatuloksella 2-2 kolmanteen erään. Peli vyöryi päädystä toiseen tasavahvasti ja tuntui, että kumpikin voisi tämän pelin voittaa ja saataisiinko eroa ollenkaan. Jalas painosti erän lopulla jo niin, että johtomaali roikkui ilmassa. Mutta sitten pääsi vastustaja läpiajoon ja Jalaksen oli pakko ottaa mies laittomilla otteilla kiinni. Siitä tuomittiin rangaistuslaukaus 5 sekuntia ennen erän ja koko pelin loppua! Siitä vastustaja teki voittomaalin (2-3). Hieno peli kuitenkin Jalakselta – hyvä Jalas!

Jalaksen tehopisteilijät: Eero Lehto 1+0, Samuli Rajamäki 1+0, Eero Latvala 0+1 & Onni Siltala 0+1

 

Jalas 06 – FBC Remix Oranssi 15-2 (7-2, 8-0) (Peli keskeytettiin kahden erän jälkeen maalieron vuoksi)

Tilastojen valossa tämä peli oli menossa Jalakselle. Niinhän siinä sitten kävikin. Jalas leikitteli ensimmäisessä erässä 7-2 johtoon. Mutta ei siis nollapeliä ollut tulossa, vaan vastustaja teki pari ”kyttäysmaalia” eli saivat olla yhdellä tai parilla pelaajalla silmätysten maalivahdin kanssa. Toinen erä sitten pelattiin sääntöjen mukaan loppuun ja lopputulos oli Jalakselle 15-2. Näin penkillä katsoen näinkin ylivoimaisesta pelistä tuli mieleen Tenavat-sarjan Jaska Jokusen repliikki joukkueensa ylivoimaisen voitonjuhlien aikana: ”Miltähän vastustajasta tällä hetkellä tuntuu?”  No häviö kasvattaa sisua – ainakin sen pitäisi. Mutta joka tapauksessa itse nautin tasaväkisistä otteluista, vaikka ne sitten hävittäisiinkin. Siitä syntyy oikea revanssinhakufiilis seuraavaan matsiin.

Jalaksen tehopisteilijät: Eero Lehto 5+3, Onni Siltala 4+4, Eetu Valkkio 3+1, Joonas Kurikkaoja 1+0, Samuli Rajamäki 1+0 & Eero Latvala 1+0

 

Jalas 07 – SB Vaasa Sudet 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)

Tilastojen valossa tämäkin peli oli Jalaksen heiniä. Mutta tilastot eivät aina ole valeita kummempia. Puolet eka erästä oli hyvinkin tasaista taistelua, kunnes Jalas avasi maalitilin (1-0). Ei mennyt kuin pari minuuttia, kun Vaasa tasoitti (1-1). Tasainen meno jatkui toisessa erässä. Jalas alkoi kuitenkin saada enemmän maalintekopaikkoja hyvällä syöttöpelillään. Toinen maali Jalakselle tuli erän alkuminuuteilla (2-1) ja erän loppu siis Jalaksen painostamista mutta enempää tulosta ei syntynyt. Kolmannen erän toisella minuutilla sitten ”luopajärveläistiimi” lisäsi Jalaksen johtoa (3-1). Sitten oli muutama minuutti sellaista ”upporikasta ja rutiköyhää” sähellystä ja Jalakselle tulikin sitten jäähy korkeasta mailasta viiden minuutin kohdalla. Jäähy hoidettiin takaiskutta ja oltiin jo erän puolessa välissä. Pari minuuttia ennen pelin loppuvihellystä Jalaksen pelaajien tahtotila oli kova ja hyvä syöttöpeli toi vielä lisämaalin (4-1). Vaasa otti saman tien maalivahdin pois, jolloin Jalas teki vielä tyhjiin maalin (5-1). Tämä oli pelin lopputulos. Jalas on kehittynyt hienosti, joukkueet pelaavat joukkuepeliä ja yksilöt ovat kehittyneet taitopelaajina. Suunta on selvästi ylöspäin – Hyvä Jalas!

Jalaksen tehopisteilijät: Miika Rajamäki 2+0, Severi Vuorela 2+0, Tatu Saarela 0+2, Juho Saari 1+0, Vilho Vainio 0+1 & Jesse Mattila 0+1

Tilastosivu

 

Sieppaa.JPG