Miehillä viimeinen sarjaturnaus Qmaxilla

Miehet lähtivät kauden viimeiseen 3-divisioona turnaukseensa hyvin latautuneina. Joukkueen sisältä tulleen tiedon mukaan miehet jopa juoksivat perjantain viimeistelyharjoitusten jälkeen loppuverryttelyn. Kaikki mahdollinen oli tehty turnausta silmällä pitäen.

Jalas - SB Jymy 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Ensimmäiseen peliin vastaan juoksenteli jo nousunsa 2-divisioonaan varmistanut SB Jymy. Pelin merkityksettömyys ei näkynyt, vaan molemmat joukkueet pelasivat tosissaan voitosta. Pelikello ehti käydä aikaan 7.37, kun SB Jymylle vihellettiin jäähy. Jalas jauhoi ylivoimaa puolentoista minuutin verran, kunnes Juho Kortesluoma sai pelattua pallon Mika Tamsille. Tamsi viritti totuttuun tapaansa ranteet lukkoon ja antoi mailansa puhua. Pallo oli kuulemma suorastaan viuhunut etukulmasta sisään ohi hölmistyneen SB Jymy-vahdin. (Toiseen Jalaksen peliin vaihdettiin myös maalit, tiedä sitten oliko tällä vedolla tekemistä asiaan). Ensimmäiseen erään SB Jymy onnistui rakentamaan tasoitusmaalinsa hyvän hallintajaksonsa päätteeksi Santeri Hietala (Lari Posio).

Toista erää ehdittiin pelata 5.27, kun SB Jymy siirtyi pelissä johtoon Eemil Sorola (Henrik Huhtala). Tästä takaiskusta ei ehtinyt kulua kuin 37 sekuntia ja Jalas nousi tasoihin. Maaliin oivaltavan syötön antoi Janne "pappa" Kannonlahti, joka löysi maalin edestä Niko "pätrik" Kituniemen, joka napautti pelivälineen verkon perukoille. Sama kaksikko oli asialla kolmisen minuuttia myöhemmin siirtäen Jalaksen nyt 3-2 johtoon. Kituniemen pelin toinen maali syntyi jälleen maalinedustalta päättäväisellä viimeistelyllä. Kolmanteen erään lähdettiin Jalaksen 3-2 johdosta.

Kolmannen erän, kuten koko pelin, Jalas puolusti hyvin. Viimeisenä lukkona hääri jälleen hyvän pelin pelannut Vesa Vierikko. Kolmannen erän loppussa SB Jymy haki vimmatusti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. "P(h)ätrik" Kituniemi oli lähellä laittaa pallon vielä tyhjiin ja pelin kolmannensa, mutta tänään kaksi ilman kolmatta. Pelistä tuloksena hieno voitto Jalaksen miehille.

#93

 

SC Alajärvi - Jalas 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Pari pelin huilin jälkeen noin klo 1700 starttasi Jalaksen toinen peli. Pari ensimmäistä minuuttia oli molemmilta joukkueilta vähän varovaista pelaamista ja tunnustelua että millä tahdilla aletaan peliä viemään eteenpäin. Alajärvi lisäsikin tuoreilla jaloilla vauhtia peliin, riistivät pallon hyökkäysalueella ja Vili Leppäkangas toimitti palloa maalille ja hyviä asioita tapahtui Arttu Korkea-Ahon iskiessä pallon verkon perukoille, kun peliä oli takana tasan viisi minuuttia. Loppuerässä ei syntynyt muita tilastomerkintöjä.

Erätuon aikana Stallions-miehistö oli käynyt etsimässä edelliseen peliin jääneet jalat. Ja heti ensimmäisessä vaihdossaan Teemu Kukila päätti väläytellä omaa nopeuttaa nousemalla laidasta läpi, sekä ilmeisesti mailataitojakin löytyy kun lavasta lähtenyt lähes maaginen lättysyöttö pakin lavan yli, putosi suoraan Kimmo Ala-Keturin lapaan. Tuosta syötöstä olisi ollut jopa häpeällistä olla tekemättä maalia, joten Kimmo sijoitti pallon tarkasti alakulmaan ja pelikello seisahtui aikaan 20.59. Tästä joukkue heräsi viimeistään peliin mukaan ja maalipaikkojakin syntyi mukavasti, mutta niitä ei vielä saatu hyödynnettyä.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja paikkoja oli molemmilla. Alajärvi osoitti että heiltä löytyy jalkaa ja he karvasivat päädystä asti lähes koko ajan. Erään puolessa välissä jalaksen hyökkäys tuotti kuitenkin tulosta. Janne "Pappa" Kannonlahti jakoi keskeltä palloa laitaan Niklas Mäki-Ventelälle, joka näki tilaisuutensa tulleen ja veti tulisen lämärin kohti etukulmaa. Tilaisuuden näki myös hiiren verran paremmin Alajärven maalivahti, joka nappasi tilanteesta päivän näyttävimmän torjunnan. Irtopallossa oli Pappa haukkana paikalla ja päätti antaa pallon Antti "Ansti" Kallioniemelle, joka kapteenin elkein näytti nuoremmille että eihän se ole kuin laittaa ranteella sinne yläkulmaan. Maalilla yleistä paheksuntaa aiheuttamassa, sekä myös kohtalaista maskia piti maininnan arvoisesti Niko "Kitka" Kituniemi. Loppuerän Jalas pelasikin viisaasti eikä turhaan yrittänyt höntyillä hyökkäyspäähän. Viimeisen minuutin Alajärvi pelasi kuudella kenttäpelaajalla, mutta tulosta ei syntynyt, joten Jalakselle voitto myös päivän toisesta pelistä.

Hyvää kevättä kaikille faneille!
T: #19