Miehille Uusikaarlepyystä vain tasapelipiste

Jalaksen miehistö suuntasi linja-auton nokan kohti Uusikaarlepyytä varhain sunnuntaiaamusta. Peli Blue Foxin kakkosjoukkutta vastaan vihellettiin käyntiin 10.00.

Blue Fox II - Jalas 2-2 (1-1, 1-0, 0-1)

Ensimmäinen erä mentiinkin pääasiassa vastustajan tahdissa Jalaksen puolustaessa tiukasti omaa maaliaan. Kotijoukkueen saamilla pidemmillä yöunilla saattoi olla osuutta asiaan, se jäänee arvoitukseksi. Ajassa 11.38 Jalas pääsi pyörittämään ylivoimaa, kun Niklas Mäki-Ventelää estettiin maalintekotilanteessa jäähyn arvoisesti. Ylivoima tuotti tulosta sen viimeisellä sekunnilla, kun Teuvan lahja maailmalle Mika "ruoska" Tamsi lämäsi tulisesti millintarkan vedon siniviivalta alakulmaan. Jalaksen johtoasemaa kesti reilun minuutin kunnes pienen merkkausvirheen jälkeen vastustaja rokotti tasoitusosumalla. 

Toiseen erään lähdettiinkin 1-1 tilanteessa. Pari minuuttia oli ehditty pelata kun vastustaja meni johtoon  hieman löysähkön puolustamisen jälkeen. Tämän jälkeen Jalas alkoi vähitellen päästä peliin mukaan ja pystyi luomaan muutamia maalipaikkoja kuitenki ilman tulosta.

Kolmanteen erään lähdettin selkeästi hakemaan tasoitusosumaa ja hyvää painetta saatiin luotua vastustajan päätyyn. Jalakselle kuitenkin vihellettiin jäähy hieman epäselvän tilanteen jälkeen josta, tuomari syytti mystistä oranssilapaista miestä joka ei ollut edes kentällä. Alivoima saatiin kuitenkin tapettua hyvällä puolustamisella pois. Viisi minuuttia ennen pelin loppua vähän pidempi hyökkäys päättyi maaliin kun Kimmo Piirron rystysyötöstä Mikko Keisala sai laukoa tyhjään verkkoon. Enempää osumia ei pelissä nähty, joten peli päättyi numeroihin 2-2. Vastustaja oli koko pelin ajan selkeästi parempi syötöissä ja niiden vastaanotoissa, jonka ansiosta sai pelin hyvin pyörimään. Tietää mitää tulevissa reeneissä siis tehdään. 🤔

Iloista joulunaikaa Stallions-faneille toivottaa pelaaja #19! 🎅

 

Jeppis FBC - Jalas 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)

Stallionsin päivän toinen kamppailu käytiin tasapisteissä olevaa Jeppis FBC:tä vastaan. Edellinen kamppailu Vaasan Kauppiksella päättyi jeppiksen voittoon 2-0 tasaisen ottelun jälkeen, joten odotettavissa oli tasainen vääntö tällekin päivälle.

Ottelu polkaistiin käyntiin hyvin tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen pöytäkirjamerkintä kirjattiin ajassa 6.24, kun jalaksen Mika Tamsi otti näyttävästi pallon käteen vastustajan toimittaessa pelivälinettä päätyyn. Jalas selvisi kuitenkin ilman takaiskua alivoimasta esimerkillisellä alivoimalla. 12.53 Jeppis onnistui sahaamaan puolustuksen sekaisin ja avausmaaliin kirjattiin tekijäksi Jonas Björkström syötön maaliin antoi David Hjulfors. Reipas minuutti ja Jalaksen verkossa helähtää toistamiseen merkkausvirheestä puolustuspäässä. Maalintekijänä Jonathan Eklund syöttäjänä Joel Eklund. Erätauolle mentiin siis Jeppiksen 2-0 johdossa.

Sisuuntunut Stallions-ryhmä lähti toiseen erään nostamaan karvausta rajusti ja painoi väkisin pelin vastustajan päätyyn Jeppiksen tyytyessä purkamaan painetta pitkillä avauksilla. Painostus tuottikin tulosta ja ajassa 26.10 Joonas Rajamäki runnoi pallon väkisin verkkoon Mikko Keisalan syötöstä. Toisen erän loppuun Jalas otti vielä alivoiman Niklas Mäki-Ventelän pelatessa mailalla liian agressiivisesti. Alivoima toimi ja toiseen erään ei enää merkintöjä.

Kolmanteen lähdettiin näin ollen maalin takaa-ajo asemasta ja alivoimapelillä. Stallions-miehistö hoiti jälleen alivoiman kunnialla ja jatkoi toisen erän kaltaista prässiä painaen pelin väkisin vastustajan päätyyn. Jalakselle tarjottiin ylivoimaa ajassa 37.45, kun  Simon Björkstöm painoi Antti Kallioniemen mailaa kriittisellä hetkellä. Jalas otti tähän väliin aikalisän. Peli käyntiin ja pallo pyörimään, tällä kertaa Jeppis kuitenkin veti pidemmän korren puolustaen ja blokaten vetoja esimerkillisesti. Loppupelin Stallions-ryhmä tiivisti kokoonpanoa ja loi useita maalipaikkoja, mutta edelleen joukkueen maalinteossa on paljon parantamisen varaa. Loppusummerin soidessa Jeppis korjaa pisteet niukalla 2-1 -voitolla. 

Kamppailu oli kuitenkin kauden parasta peliä. Ainoastaan maalinteko on ryhmälle kovin vaikeaa! Puolustuspäässä Stallions on edelleen sarjan kärkeä!

#2

Lohkon tulospalvelusivu