Miehille Nurmosta 2 pistettä

Ensimmäiseen peliin vastaan saatiin viime kaudeltakin tuttu Amerikaarto, joka aloitti kautensa vahvasti voittamalla avausturnauksessa molemmat pelinsä.

Amerikaarto - Jalas 2-4 ( 2-1, 0-2, 0-1 )

Ottelu sai Jalaksen kannalta painajaismaisen alun, pelikello näyttää ‪0:32‬ kun palloa kaivetaan ensi kerran Jalaksen maalista. Amerikaarto hallitsee pelin alkutapahtumia, eikä Jalas pääse peliin mukaan. 3 minuuttia takana ja pallo jo toistamiseen Jalaksen verkkoon. Tämä osuma herättää jalasmiehistön ja nyt peli alkaa tasaantumaan. ‪10:40‬ pelikellossa, kun Mika Tamsi onnistuu kaventamaan taukonumeroiksi 2 - 1.

Toisessa erässä Jalas alkaa saamaan palloa yhä useammin Amerikaarron päätyyn. Erää pelattu 7 minuuttia, kun Harri Kuhna onnistuu uran ensimmäisellä osumallaan tasoittamaan pelin Joonas Rajamäen syötöstä.
Tästä ehtii kulua vain 3 minuuttia, kun Kuhna onnistuu uudelleen, tällä kertaa Marko Poikkeuksen loistavasta syötöstä. Muita merkintöjä erässä ei enää nähdä, joten niukassa 2 - 3 johtoasemassa viimeiseen erään.

Erä jatkuu tasaisella vääntämisellä. Puolet erästä pelattu kunnes Amerikaarrolle tuomitaan jäähy estämisestä. Ylivoima tuottaakin tulosta, kun hyökkääjäksi siirretty Rajamäki ampuu Mikko Keisalan syötöstä pelin 2-4. Kun pelistä on minuutti jäljellä, Amerikaarto käyttää aikalisän ja ottaa maalivahdin pois. Peli saa vielä jännittävän lopun, kun Jalaksen Antti Kallioniemelle tuomitaan jäähy epäurheilijamaisesta käytöksestä. Eli vastustaja pääsee pyörittämään pelin lopun kuudella neljää vastaan. Tämä kuitenkin kestetään ja peli päättyy lukemiin 2 - 4. Erikoismaininta Jalaksen puolustukselle lukuisista blokeista sekä maalivahti Vesa Vierikolle, joka piti joukkuetta jälleen kerran pystyssä.

#3

 

Jalas - PT-94 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)

Päivän toinen ottelu lähti Stallions-miehistöltä käyntiin yskähdellen ja ensimmäinen erä menikin vielä koneita käynnistellessä. PT-94 avaa maalihanat ajassa 08.22 kun Sami Hietikko napauttaa pallon verkon perukoille. Pari minuuttia myöhemmin Jalas tasoittaa, kun Antti Kallioniemi hakee poikittaissyötön maalin eteen ja Harri Kuhnan lavasta pallo ohjautuu suoraan Mikko Keisalan lapaan, joka nostaa pelivälineen vastustamattomasti ylähyllylle. Ajassa 11.33 PT-94 siirtyy vielä johtoon, joten erätauolle siirrytään 2-1 tappioasemasta.

Toisessa erässä Jalaksen miehille tarjoillaan vielä kertaalleen kylmää vettä niskaan, kun ajassa 17.26 pallo kaivetaan omista verkoista. Sisuuntunut Jalas lähtee hakemaan vimmatusti tasoitusta ja painaa peliä kohti vastustajan maalia. Paine tuottaakin tulosta kahden jäähyn arvoisesti, joista jälkimmäistä oli ehtinyt kulua vain 16 sekuntia kun Niko Kituniemi tällää pallon vastustajan verkkoon Kallioniemen loistavasta syötöstä.

Kolmannessa erässä Jalas lyö vielä yhden vaihteen sisään ja varsinkin hyökkääjäkaksikko Kituniemi – Kukila aiheuttaa vastustajalle harmaita hiuksia. Pelikellon näyttäessä 38 minuuttia, joutuukin PT-94 rikkomaan ja Kituniemi kiittää lyöden pallon toistamiseen ohi PT-maalivahti Jens Forsbergin. Vain kaksi minuuttia myöhemmin varsin kyseenalaisesti ja vastustajan huutokonsertin säestämänä tuomitaan Kituniemi pelin viivyttämisestä kahden minuutin jäähylle. Jalas taistelee alivoimaa, mutta minuutin tahkoamisen jälkeen PT94:n Arto Mäenpään veto kuitenkin löytää kohteensa. Tästä ei Jalas enää nouse, joten pelin loppunumerot kirjataan vastustajan hyväksi 3-4.

#97