Jalaksen P8 valkoisen kuulumisia Lapuan turnauksesta 30.6.

P8 valkoinen kuva.jpg

Jalaksen P7 valkoinen joka pelaa Vaasan piirin P8 sarjaa kävi Lapualla tapamme mukaan vahvistettuna 3:lla P8 pelaajalla sarjapeleissä pelaamassa kumpaakin Lapualaisjoukkuetta vastaan kesäkuun viimeisenä lauantaina melko koleassa kesäkelissä.

 

Ensimmäisenä pelattiin Lapuan Ponnistusta vastaan. Peliä ehdittiin pelata vain minuutti kun isännät pelasivat pallon maaliin jossa Eeli Ristilä ei voinut läpiajolle mitään. Tilanne 1-0. Jo minuutin päästä tästä vahvistuksemme Väinö Keskinen laukaisi pallon vastustajan verkkoon. Seuraavaksi pääsivät isäntien tähtipelaajat vauhtiin ja laukoivat minuuteilla 5, 7, 9 ja 10 isännät jo 5-1 johtoon. 12 minuutin kohdalla Jalas sai rangaistuslaukauksen josta Osku Välimaa kavensi laittaen pallon maaliin. Juuri ennen ensimmäisen jakson loppua sai Ponnistus kuitenkin myös rankkarin, josta tilanteeksi tauolle 6-2. 

Toinen jakso aloitettiin valitettavasti isäntien maalilla. 18 minuutin kohdalla Jalas sai rangaistusalueen rajalta vaparin josta Osku laittoi taas pallon suoraan maaliin. Tämän jälkeen mentiin isäntien komennossa, Ponnistuksen tehdessä kolmella lisämaalilla tilanteeksi jo 10-3. Tässä vaiheessa ilmeisesti hieman unella olleet valmentajat huomasivat laittaa lisäpelaajan kentälle maalieron turvin. Tästä Jalas sai uutta pontta peliin, ja Väinö tehtailikin yhdessä Sulon kanssa 10-4 ja 10-5 kavennukset pelin viimeisillä minuuteilla. Ottelussa Jalaksesta palkittiin vihreällä Fair Play-kortilla Sulo Saari, joka teki koko pelin ajan kovasti töitä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin saaden monta hyvää tilannetta Jalakselle.

Toisessa pelissä vastaan tuli sinisen joukkueen kanssa tiukan tasapelin pelannut Virkiä. Kolmannella minuutilla Virkiä teki pelin avausmaalin. Tästä sisuuntunut Jalas tasoitti jo minuutin päästä Oskun maalilla. Virkiä teki seuraavan siirron mennen johtoon hienolla kaukolaukauksella seitsemän minuutin kohdalla. 13 minuutin kohdalla alkoi tapahtua Virkiän puolustuspäässä, jossa maalit kävivät tekemässä sekä Väinö että Osku, muun joukkueen avustaessa esitöissä. Tauolle siis tilanteessa 2-3 Jalaksen johdossa. Tauolla valmentajien ohjeet pojille olivat hyvin pitkälle saman tempon pitäminen pelissä, tarkentaen puolustuspäätä entisestään.

Ilmeisesti Virkiän valmentajien ohjeet tauolla olivat olleet melko hyökkäyspainotteisia sekä vahvaa karvausta heti ylhäältä, sen verran kovasti isännät painoivat päälle toiselle jaksolla. Jalas ei enää onnistunut maalien viimeistelyssä vaikka koko joukkue pelasi erinomaista peliä. Virkiä pelasi toisen jakson erinomaisesti, ottaen pelin nimiinsä lopulta 9-3. Tässä pelissä ei vihreitä kortteja jaettu järjestäjän puolesta, mutta koko porukka kyllä pelasi erinomaisella tasolla kauden parasta peliään, joten valmentajilta kiitos kaikille pojille tasapuolisesti!