Jalas C14 yhteisjoukkueen vuosikertomus 2018

Talvikausi 2018 harkattiin Bullerilla 2 kertaa viikossa valmentajien Tommi Kukilan ja Arttu Aromaan johdolla. Harjoitusrinkiin liittyi mukaan myös tuttujen IK:n poikien lisäksi Kauhajoen Karhun ja Kurikan Ryhdin riveissä pelanneita poikia.

C14 Aluesarja aloitettiin huhtikuun lopussa Vaasa IFK:ta vastaan vieraspelillä Vaasassa. JALAS yj sijoittui neljänneksi kevään sarjassa voittaen ainoana sarjaykkösen VPS:n.

Kesätauolla Jalas osallistui SJK pelaajien vahvistuksella Kokkola Cuppiin C14 sarjaan johon joukkueita oli ilmoittautunut yhteensä 22. Jalas suoriutui suorastaan näytöstyyliin sarjansa finaaliin. Turnauksessa kaikki vastustajat finaalia lukuunottamatta olivat uusia tuttavuuksia: mm. Kemin Palloseura, OTP, Rakvere Virosta, FC Raahe, Nummelan Palloseura.

Finaaliottelu pelattiin selostuksen ja youtube livejakelun kera Kokkolan päästadionilla (katso tästä). Vastassa oli jo aluesarjapeleistä tuttu, paikallinen Kokkolan Pallo Veikot. Jalas hallitsi hienokseltaan ottelua läpi varsinaisen peliajan jossa päädyttiin pyöreään 0 – 0 tasatulokseen. Ottelun ratkaisemiskesi tarvittiin rangaistuslaukaisukisa jonka lopulta vei KPV maalein 4 – 2, Jalaksen oli tyytyminen hopeamitaleihin.

Syyskierros jatkettiin piirin aluesarjassa pelaten pelillisesti tasaisia hyviä vääntöjä. Jalas sijoittui sarjassa lopulta kolmanneksi.

Pelaajien kehityksessä on menty eteenpäin kokonaisvaltaisesti, poikien tekniset, taktiset ja fyysiset taidot ovat kehittyneet ison harppauksen kauden aikana

Joukkueen maalipörssin kolmen kärki; Kaapo Kangaskokko (SJK yj) 12 maalia, Luukas Ventelä 11 maalia ja Jonne Leppinen 7 maalia.

Kauden aikana Vaasan pallopiiriin ’Huuhkaja’ alueleirityksissä oli useita Jalaksen pelaajia mukana. Alueleirityksistä valittiin Samuli Vuorela Pohjanmaan aluejoukkueeseen.

Yhteistyöjoukkue SJK:n riveissä pelasivat PSL:ää (Puolen Suomen Liigaa) Luukas Ventelä, Miika Kuja-Perälä ja Samuli Vuorela. Lisäksi Eero Aro ja Aapo Takala pelasivat SJK:n riveissä eri turnauksissa. 

C14 Jalas yhteisjoukkueessa kauden aikana pelasivat:

Eero Aro, Juuso Haapala, Veeti Hautala, Frans Mäki-Jyllilä, Vili Koivisto, Jonne Leppinen, Miika Kuja-Perälä, Matias Lautamäki, Antto Möykkynen, Aapo Takala, Jermu Valkama, Luukas Ventelä, Samuli Vuorela ja  Eero Lehto,   sekä SJK yhteisjoukkueen pelaajia.

C14 palkitut:

Valmentajien valinta: Vili Koivisto

Valmentajien valinta:  Eero Aro

Joukkueen valinta: Samuli Vuorela

Jalaksen paras pelaaja: Samuli Vuorela

Valmentajat:  Arttu Aromaa ja Tommi Kukila          

Joukkueenjohtaja: Vesa Vuorela