P10 Kauden 2018 yhteenveto

P10-joukkuessa ovat kuluneella kaudella harjoitelleet ja pelanneet seuraavat pojat: Eetu Alinen, Miko Hantula, Hermanni Havi, Tuukka Heinola, Eelis Laine, Akseli Lehtinen, Rasmus Palovuori, Mikko Rantamäki, Miro Risku, Eero Ristilä, Benjamin Sillanpää ja Niklas Virnala.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna suurin muutos tuli siitä, että tässä ikäluokassa pelit pelattiin kahdeksalla pelaajalla kun tätä ennen kentällä oli ollut viisi poikaa. Koska joukkueen oma runko on ollut valitettavan kapea, on useimpiin peleihin jouduttu pyytämään vahvistuksia, joita on onneksi saatu P9-joukkueesta. Seuraavat P9-pojat ovat pelanneet P10-poikien kanssa kuluneella kaudella: Leevi Hautamäki, Waltteri Lehto, Rasmus Koski, Aaro Viitala, Damiel Hakala, Jesse Laitinen ja Antero Yli-Peltola.

P10-poikia ovat tällä kaudella valmentaneet Jarno Rantamäki, Janne Lehtinen ja Esko Leppä. Joukkueen johtajina toimivat Sara Hantula ja Mirka Lehtinen. Raha-asioista on vielä erikseen vastannut Mika Ristilä.

Treenejä on salikaudella pidetty 1-2 kertaa viikossa, kesällä 2-3 kertaa viikossa. P10- ja P9-pojat ovat pitäneet jonkin verran myös yhteisiä treenejä.

Sarjapelit alkoivat 30.5. ja päättyivät 17.9. Pelejä oli kauden aikana yhteensä 16. Näistä 11 peliä voitettiin, neljästä tuli tappio ja yksi päättyi tasan.

Syksyllä halukkaat ovat treenanneet ja suorittaneet tuttuun tapaan taitoratoja.

Joukkue osallistui syyskauden päätteeksi syyskuun 22. päivä LeKi Futiksen järjestämään syysturnaukseen Lempäälässä. Lisäksi osa P10-pojista osallistui heinäkuussa KokkolaCupiin P11-joukkueen mukana.

 

Kauden jälkeen joukkueesta palkitaan tuttuun tapaan erikseen kolme pelaajaa.

Ensimmäinen palkittava pelaaja on joukkueen oma valinta eli pelaajat itse antavat äänen sille pelaajalle, joka heidän mielestään ansaitsee tulla palkituksi. Kriteerien osalta ei mitään tiukkaa ohjetta ole annettu, mutta poikia on pyydetty ainakin arvioimaan kuka joukkueesta on heidän mielestään parhaiten myötävaikuttanut omalla tekemisellään ja käytöksellään joukkueen yhteiseen tekemiseen ja erityisesti yhteishengen lisäämiseen niin peleissä kuin harjoituksissa. Pelaajien antamien äänien perusteella tämä palkinto menee Akseli Lehtiselle.

Toinen palkittava pelaaja on kauden kehittynein pelaaja. Tämän palkinnon olisi voinut antaa oikeastaan kaikille joukkueen pelaajille koska kaikki pojat menivät kauden aikana pelillisissä esityksissään ja valmiuksissaan enemmän tai vähemmän eteenpäin. Palkittava pelaaja kuitenkin erottui selvästi huimalla henkilökohtaisella kehittymisellään. Aikaisemmin pelkästään hyökkäävästä maaliahneesta kärkipelaajasta kehittyi kauden aikana hyvin palloa ja peliä kontrolloiva yleispelaaja, joka oppi hienosti avaamaan peliä ja käyttämään kentällä olevaa tilaa omaksi ja joukkuekavereiden hyödyksi. Pääasiallinen pelipaikkakin vaihtui hyökkääjästä puolustuksen johtavaan rooliin. Toki hienoja nousuja vastustajan maalille tilanteen niin salliessa nähtiin edelleen, mutta pelillinen pääpaino oli kuitenkin oman pään varmistamisessa. Myös tiukoissa peleissä tarvittava kovuus ja periksiantamattomuus kasvoi huimasti tämän pelaajan kohdalla. Kauden kehittyneimmän pelaajan palkinto menee Eetu Aliselle.

Kolmas palkittava pelaaja on valmentajien valinta kauden joukkuepelaajaksi. Myös tähän paikkaan oli runsaasti vaihtoehtoja joukkueessa, mutta lopullisessa valinnassa painoivat mm. seuraavat tekijät. Tämän pelaajan pystyi laittamaan tarvittaessa mille tahansa pelipaikalle ja oma rooli tuli aina hoidettua ilman turhia purnaamisia. Harjoituksista ja peleistä ei oltu poissa kuin sairaana, jos edes silloinkaan. Niin peleissä kuin harjoituksissa tämä pelaaja ei ikinä antanut periksi ja tilanteet pelattiin aina loppuun sata lasissa. Joskus tuli kipeääkin mutta peli jatkui viimeistään pienen paikkailun jälkeen. Pelilliset esitykset olivat taidokkaita ja varmoja, erityisesti annetut vapaa- ja kulmapotkut johtivat yleensä aina vähintään potentiaaliseen maalintekotilanteeseen vastustajan maalilla. Valmennuksen antamaa peliohjetta noudatettiin sovitusti ja joukkueen etu meni aina henkilökohtaisen edun edelle. Valmentajien valinta kauden joukkuepelaajaksi on Eero Ristilä.