Jalasjärven Jalas piirin sisupisteissä upeasti 7.

Jalasjärven Jalaksen yleisurheilujaostossa on tehty useamman vuoden ajan määrätietoista ja onnistunutta työtä nuorisoyleisurheilun hyväksi ja Jalas on vakiinnuttanut paikkansa piirin parhaiden seurojen joukossa. Jalas on piirin alueen sisupisteissä tänä vuonna upeasti 7. Edellä ovat vain Seinäjoen Seudun Urheilijat, Lapuan Virkiä, Ähtärin Urheilijat, Kauhavan Wisa, Alavuden Urheilijat ja Ilmajoen Kisailijat.

Sisupisteitä tulee sisuikäisten (9-15v) piirinmestaruuskilpailuista eli ns. sisumestaruuskilpailuista. Piirin alueella Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilu (EPU) ry:ssä on 35 jäsenseuraa, joista 26 seurassa on saavutettu sisupisteitä. Piirin 12 parasta seuraa saavat kutsun loppusyksyn Eliittifinaaliin. Vuonna 2015 Jalaksen sijoitus oli 13. ja jäi vielä täpärästi Eliittifinaalipaikasta. Vuonna 2016 sijoitusta parani pykälällä ja Jalas pääsi 12 parhaan seuran mukana Eliittifinaaliin. Vuosi sitten vuonna 2017 parannusta tuli peräti kolme pykälää sijoituksen ollessa 9. Tänä vuonna sijoitus parani vielä entisestään ollen siis 7.

Sisumestaruuskilpailuja on kauden aikana yhteensä seitsemän (maantiet, maastot, ottelut, kävelyt, huipentumat, viestit ja superottelut). Jalaksen urheilijoita oli mukana lähes jokaisessa sisumestaruuskilpailuissa ja pisteitä saavutettiin kauden aikana yhteensä upeat 274. Sisumestaruuskilpailuissa kuusi parasta sijoitusta saavuttaa sisupisteitä, siten että 1. saa 7p, 2. 5p ja 3. 4p, 4. 3p, 5. 2p ja 6. 1p.