Aikuisurheilu

AIKUISURHEILUTIIMI

  • Erkki Tukeva (puheenjohtaja) / puh. 0406816770

  • Rauno Kujala / puh. 0400260572

  • Timo Korpi-Kokko / puh. 0400485423

  • Reijo Viianen

  • Petri Lätti

  • Jussi Tukeva

Yleistä

Aikuisurheilu on yli 30-vuotiaiden kunto- ja kilpaurheilua. Aikuisurheilun kilpailuissa on urheilijoita erilaisin motiivein, toisille kilpailuissa käyminen on elämäntapa kuntoilua ja toisille kilpaileminen on taas täyttä huippu-urheilua. Aikuisurheilun kilpailuissa on kuitenkin lähes poikkeuksetta rento meininki. Aikuisurheilun lajit ja säännöt ovat pääpiirteissään samat, kuin junioreilla tai yleisessä sarjassa. Joitakin poikkeuksiakin löytyy mm. lajina painonheitto.

Sarjat

Aikuisurheilun sarjat menevät viiden vuoden välein alkaen M/N30-sarjasta jatkuen periaatteessa loputtomiin. Sarjojen rajat ovat alaikärajoja, esim. M50 sarjassa kilpailee 50-54vuotiaat miehet. Suomessa ja Pohjoismaissa sarjaan saa osallistua, kun täyttää kyseisen ikävuoden ko. vuonna (jako menee siis syntymävuoden mukaan). EM- ja MM-kilpailuissa taas noudatetaan tarkkaa syntymäpäivää kilpailusarjojen määrittelyssä, jolloin kilpailupäivälläkin on merkitystä. Viesteissä sarja määräytyy tietenkin nuorimman juoksijan mukaan.

Jalaksen Aikuisurheilutiimi tekee paljon muutakin kuin urheilee. Kuva vuoden 2017 Kalevan kisoista Seinäjoelta, jossa Aikuisurheilutiimin kolmikko oli mukana toimitsijoina.

Jalaksen Aikuisurheilutiimi tekee paljon muutakin kuin urheilee. Kuva vuoden 2017 Kalevan kisoista Seinäjoelta, jossa Aikuisurheilutiimin kolmikko oli mukana toimitsijoina.

Kilpaileminen

Jalasjärven Jalas ry on Suomen Aikuisurheiluliitto (SAUL) ry:n jäsen, joten seuran jäsenet voivat kilpailla Suomen Aikuisurheiluliiton kilpailuissa. Jokainen urheilija huolehtii itse ilmoittautumiset ja maksut kilpailuihin. Jalas myös järjestää vuosittain kilpailuja aikuisurheilijoille (tutustu seuran kilpailutoimintaan). Aikuisurheilijoille pidetään myös joka vuosi Suomen mestaruuskisoja ja joka toinen vuosi ratkaistaan Euroopan parhaat, sekä joka toinen taas Maailman parhaat aikuisurheilijat. Lisätietoja kilpailuista löytyy Suomen Aikuisurheiluliiton sivuilta.

Tuloksia / Uutisia