Miesten suomen cupin turnaus päättyi voittoon ja jatkopaikkaan

Jalas matkasi suomen cupin avauskierroksen turnaukseen Kannukseen, jossa vastassa olivat Team Tempo (Raahe), Jeppis FBC (Pietarsaari) sekä isäntäjoukkue Kannuksen Ura.

Jalas - Tempo 5-7 (0-2, 2-2, 3-3)

Turnauksen avauspelissä kohdattiin Team Tempo, joka siirtyikin kahdella nopealla maalilla pelin alussa johtoasemaan. Avauserässä Jalakselle tarjottiin myös ylivoima-aikaa, mutta sitä ei vielä pystytty hyödyntämään. 

Myös toisen erän alkuun päästiin ylivoimalle, mutta maalin saakka pallo ei saatu. Mutta kohta jäähyn jälkeen Niko Mäki-Ventelän syöttö päädystä maalin eteen pomppi Tempo-puolustajan pohkeesta maaliin ja näin Jalaksen maalitili oli avattu. Pari minuuttia tästä kun Joonas Rajamäki syötti tänäänkin kevyellä jalalla liikkellä olleen Iivo Kotamäen vauhtiin. Muutamat terävät potkut pakilta vettä korvasta ja pallo yläkulmaan. Näin tilanne oli tasan. Erän loppuun Jalakselle tuli pari oman pään merkkausvirhettä, joista Tempo rokotti armottomasti ja näin toisellakin erätauolla oltiin pari maalia perässä.

Ennen kolmannen erän puoliväliä Tempo onnistui vielä kahdesti maalinteossa ja näytti karkaavan. Mutta Jalas otti tukevan kirin, kun Kimmo Ala-Keturi (Niko Mäki-Ventelä) ja alivoimalla Mikko Keisala (Harri Kuhna) kavensivat eron taas kahteen. Viimeisellä minuutilla Keisala (Kim Laurila) toi Jalaksen jo maalin päähän, mutta parista hyvästä paikasta huolimatta tasoitusmaalia ei saatu tehtyä, vaan Tempo ratkaisi pelin 8 sekuntia ennen loppua osumalla tyhjään maaliin.


Jeppis FC - Jalas 8-2 (4-1, 2-1, 2-0)

Toisessa ottelussa kohdattiin Jeppis FBC. Tässäkään pelissä ei kovin kauaa tarvinnut odotella, kun pallo oli ensimmäisen kerran maalissa. Ikävä kyllä sitä kaivettiin Jalas-maalista ja erän puolivälissä Jeppis siirtyi jo 2-0 johtoon. Uudesta hikinauhasta haaveillut Harri Kuhna (Keisala) toi Jalaksen kuitenkin pian maalin päähän laukomalla päivän ensimmäisensä. Erän viimeisellä minuutilla Jalaksen ote vähän herpaantui ja Jeppis pääsi iskemään kahdesti, joten erätauolla oltiin tilanteessa 4-1.

Toinen erä jatkui samoissa merkeissä, kun Jeppis onnistui kahdesti ennen erän puoliväliä. Pari minuuttia ennen erätaukoa kaksi Jeppis-pelaajaa otti peräkkäiset jäähyt ja Jalas pääsi ylivoimalle. Tätä kahden miehen ylivoimaa ei enää tuhrittu, vaan kulmavaparista kolmikko Ala-Keturi - Keisala - Kuhna juoni pallon hienolla kuviolla Jeppis-verkkoon. Kuhna maalintekijänä ja Keisala antoi ratkaisevan syötön. Näin toisella erätauolla oltiin tilanteessa 6-2.

Kolmannen erän alkuun Ala-Keturi ilmoittautui mukaan taisteluun turnauksen jääypörssin voitosta. Tämän ylivoimansa Jeppis myös hyödynsi ja osui vielä kertaalleen pari minuuttia ennen pelin loppua. Näin loppulukemat olivat 8-2.


KannUra - Jalas 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

Kolmannessa ottelussa vastaan asettui isäntäjoukkue Kannuksen Ura. Pelin lähtökohdat olivat ne, että voittaja jatkaa cupin toiselle kierrokselle kun taas vastaavasti häviäjän cup-taival päättyisi. Jalaksella oli ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa useita hyviä hetkiä, mutta ehjä peli vielä odotutti itseään. Ja sitä lähdettiin nyt hakemaan.

Ensimmäinen Jalas-vaihto jo osoitti, että nyt ollaan oikealla asenteella liikkeellä. Loistava maalipaikka heti kärkeen ja lisää oli luvassa. Reipas 3 minuuttia oli pelattu, kun jo Jeppis-pelissä hyville paikoille päässyt Kim Laurila pääsi keskeltä sisään ja nyt terävä laukaus myös upposi verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin KannUra tuli onnekkaalla pompulla tasoihin, mutta 11 peliminuutin kodalla Antti Kallioniemen poikittaissyöttö löysi Laurilan kuuman lavan ja näin Jalas oli jälleen johdossa.

Toisen erän alkuun Laurila vapautti Kuhnan maalintekoon ja nämä 3-1 lukemat olivat taululla myös erätauolla, sillä Jalas onnistui kestämään yhden KannUran ylivoiman maalissa erinomaisesti torjuneen Henkka Uimosen johdolla. Erän viime hetkillä Jalakselle tuomittiin vielä yksi jäähy, joka siirtyi alkamaan kolmannen erän alkuun. 

Jalas pelasi edelleen hyvää alivoimaa, mutta juuri kun Mäki-Ventelä hyppäsi jäähyltä takaisin kaukaloon, ohjasi Kannuksen pelaaja viivavedon maalin perukoille. Tässä 3-1 -tilanteessa mentiin puolierää, kunnes tämän päivän tehokkain jalaspelaaja Mikko Keisala (Kuhna) lapioi pallon maalinedestä verkkoon. Kaksi minuuttia ennen pelin loppua ilmassa oli viimeistään ratkaisun makua, kun kotijoukkueen kapteeni komennettiin boksiin jalaspuolustajan halaamisesta. Tämä ylivoima myös hyödynnettiin, kun Keisala (Rajamäki) laukoi pallon b-pisteeltä takakulmaan ja sinetöi Jalaksen voittolukemat 5-2.

Tulos tarkoitti sitä, että Jalas jatkaa cupin toisella kierrokselle. Tuo turnaus pelataan parin viikon päästä sunnuntaina 15.9 Vaasassa OP-areenalla ja siellä Jalas kohtaa ensimmäisessä ottelussa kakkosdivarissa pelaavan ISB/Team Atrian. Turnauksessa ovat mukana myös kakkosdivarissa pelaavat SB Vaasa sekä FBC Remix ja turnauksen jatko-ohjelma määräytyy päivän tulosten mukaan. Cupin kolmannelle kierrokselle selviää kahdella voitolla kun taas cup-taival päättyy, mikäli kaksi ottelua päättyy tappioon.

Avauskierroksen turnauksen tilastot.