D-pojille Ilmajoelta kaksi voittoa

D-poikien kauden 8. turnaus pelattiin Ilmajoki-hallilla. Jalaksella oli ohjelmassa kauden kolmas ottelu Kannuksen Uraa vastaan ja toinen ottelu Jeppis FBC:tä vastaan. Kaikki näiden joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset Jalas oli onnistunut voittamaan ja noille voitoille lähdettiin tälläkin kertaa hakemaan jatkoa. Jalaksen fanikatsomo näki pelit näin:

 

KannUra - Jalas 1-13 (1-3, 0-6, 0-4)

Ensimmäinen minuutti aiheutti sydämen tykytystä ja kurkun kuristusta katsomossa. Ei aivan ehtinyt vasen käsi puutua. Peli pyöri vaarallisesti Jalaksen päädyssä. Kasper Ketola pysyi maalilla terävänä, eikä maalia omaan päähän päässyt syntymään.

Ensimmäinen maali kilahti naapurin verkkoon Joona Haanpään syöttämänä ja Vikki Ylihärsilän viimeistellessä. Paine pysyi vastustajan päädyssä ja pian tilanne oli 2-0. Onni Siltala syötti ja Niko Marttila maalasi. Joonas Kurkikkaoja teki Jeremi Kannonlahden syötöstä viimeisen meidän maalin ensimmäisen erän lopussa. Ennen loppua pieni herpaantuminen ja vastustaja rankaisi kaventaen tilanteeksi 3-1. 

Toisessa erässä vastustaja oli ehkä hieman väsähtänyt ja heidän maaliverkko alkoi laulamaan. Miika Kuja-Perälä syötti ja Vikki Ylihärsilä teki maalin 4-1. Sitten Onni SIltala syötti ja Niko Marttila laukoi tilanteeksi 5-1. Peli oli hyvää ja syöttelyä oli paremmin kuin aiemmin. Vikki Ylihärsilä syötti ja Joona Haanpää tykitti 6-1. Seuraavan maalin teki jälleen parivaljakko Marttila - Siltala, tällä kertaa Niko syötti ja Onni laukoi tilanteeksi 7-1. Vikki Ylihärsilä jatkoi Miika Kuja-Perälän syötön verkkoon ja digitaalit taululla muuttuivat lukemiin 8-1. Erän loppuun Onni taputteli 9-1 lukemat taululle. Onni oli kovalla pelipäällä ja rautaisilla hermoilla piti pallon tiukasti otteessaan aina, kun se kohdalle osui. 

Kolmas erä ja vastustajan nöyryytys jatkui. Joonas Kurikkaoja syötti ja Miika Kuja-Perälä teki maalin 10-1. Seuraavaksi Niko Marttila syötti ja Lauri Jyrä teki tilanteeksi 11-1. Jalaksen 12. maali syntyi, kun Vikki Ylihärsilä syötti ja Joonas Kohtamäki maalasi. Vajaa viisi minuuttia oli ottelua jäljellä, kun Kannuksen pelaajaa rikkoi Jalaksen pelaajaa maalintekotilanteessa ja seurauksena oli rankkari. Harjoituksissa rankkarikisan voittanut Veikka Ylihärsilä asteli pallon taakse, huijasi vastustajan maalivahdin väärälle tolpalle ja pisti pallon varmasti reppuun. Tämän Veikan kauden ensimmäisen maalin myötä ero oli 12 maalia ja peli päättyi siihen. Hieno voitto!

 

Jalas - Jeppis FBC 7-1 (1-0, 2-0, 4-1)

Alku näytti, että nyt Jallun poikia viedään. Vastustaja kävi vauhdikkaasti päälle ja Jalaksen peli oli jotenkin sekaisin. Jälleen Kasper astui esiin kun tarvittiin ja piti maalinsa puhtaana. Niko Marttila sai upotettua jossain välissä ovelasti pallon vastustajan verkkoon. Vastustajan maalia yritettiin pommittaa läheltä ja kaukaa, mutta ei sitten millään osunut ja uponnut. Peli oli todella nopeatempoista ja tuntui, että vastustajalla oli jokin läpinäkyvä suojamuuri maalin ympärillä. 

Vähitellen seuraavan erän alettua maalihanat alkoivat virrata. Jyrän Lauri tykitti Niko Marttilan passista lukemiksi 2-0. Tähän peliin F-pojista tullut vahvistus Tuukka Heinola syötti ja Joona Haanpää otti keskelle tilaa ja laukoi pallon varmasti yläpesään. Vastustajat laukoivat todella teräviä laukauksia Kasperia kohden, mutta hyvin tuli torjuttua. Hienoa peliä Kassu! Aikansa laukoessa jostain välistä Jeppis kuitenkin upotti pallon kertaalleen Kasperin taakse kaventaen tilanteeksii 3-1. 

Kolmannessa erässä Jalas alkoi osu tolppien väliin. Vikki Ylihärsilä syötti ja Miika Kuja-Perälä muutti tilanteeksi 4-1. Seuraavassa maalissa Tuukka Heinola syötti ja Vikki Ylihärsilä venytti verkkoa. Sitten Miika Kuja-Perälä syötti ja Joona Haanpää maalasi tilanteeksi 6-1. Lopuksi Niko Marttila niittasi Joonas Kohtamäen syötöstä taululle 7-1.

Erittäin hyvää peliä oli tänään ja nitroja ei tarvittu, vaikka molempien pelien alku vähän nostikin sykettä. Viimeinen peli oli todella vauhdikas, mutta siistikäytöksinen. Yleisö kiittää ja kuittaa.

 

Voittojen myötä Jalas jatkaa sarjan kärkipaikalla, kun jäljellä on kaksi turnausta. Kakkospaikalla tasapisteissä Jalaksen kanssa on Kokkolan Nibacos ja kolmantena kolme pistettä tätä kaksikkoa perässä - mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena - Seinäjoen SPV. Neljäntenä olevaan Nurmon Jymyyn onkin sitten jo hieman enemmän eroa.

Seuraavassa turnauksessa Jalas kohtaa Nibacoksen ja kauden viimeisessä runkosarjapelissä RitolaHallin kotiturnauksessa vastaan asettuu SPV. Nibacoksella ja SPV:llä on seuraavassa Pietarsaaren turnauksessa ohjelmassa myös keskinäinen peli. Joten näissä kolmessa ottelussa ratkaistaan tämän 4 parhaan joukkueen aluelopputurnaukseen pääsynsä jo varmistaneen kolmikon keskinäinen paremmuus runkosarjan osalta.