D-pojille Botniahallilta kaksi voittoa

D-poikien kauden seitsemäs turnaus pelattiin Botniahallilla Mustasaaressa. Jalas nappasi selvät voitot molemmista otteluista ja katsomoreportteri näki peli näin: 

SB Vaasa valkoinen - Jalas 1-8 (0-5, 1-1, 0-2)

Jalas ottaa heti pelin alusta tilanteen haltuunsa ja Vikki Ylihärsilä tekee maalin Miika Kuja-Perälän syötöstä ajassa 0:14. Onni Siltala jatkaa tekemällä toisen maalin Niko Marttilan syötöstä, kun peliä on pelattu 1:26. Ajassa 2:52 Joonas Kohtamäki syöttää ja Miika Kuja-Perälä tekee vuorostaan maalin. Neljäs maali tulee jälleen Vikille ajassa 8:30, tällä kertaa syöttäjänä Samuli Rajamäki. 5 maali tehdään ajassa 11:38, syöttäjänä Vikki ja maalintekijänä Joona Haanpää. Näin 1. erä päättyy luvuin 5-0 Jalakselle.

Toiseen erään SB Vaasa heräsi ja pääsi paremmin mukaan peliin ja saa avattua myös maalitilinsä. Jalas kuitenkin takoo lisää, ajassa 29.45 Niko Marttila osuu Onni Siltalan syötöstä.

Kolmannessa erässä Joona Haanpää tekee maalin ajassa 35:40, syöttäjänä Joonas Kohtamäki. Pelin viimeisen maalin tekee Vikin syötöstä Samuli Rajamäki ajassa 44:24. Peli päättyy siis lukemin 8-1 Jalaksen hyväksi. Peli oli kokonaisuudessaan hyvin Jalaksen hallussa. Peli vihellettiin poikki useamman kerran mailoihin lyömisistä ym. pikkurikkeistä, mutta muuten peli oli siistiä.

 

ISB - Jalas 0-12 (0-3, 0-5, 0-4)

Jalas on jälleen liekeissä ja aloitaa pelin kuten edellisenkin. 1. maali tehdään ajassa 1:55, maalintekijänä Niko Marttila ja syöttäjänä Lauri Jyrä. 2. maali tulee jälleen Nikolle ajassa 4:26, syöttäjänä tällä kertaa Onni Siltala. 3. maali tulee ajassa 5:44 tekijänä Miika Kuja-Perälä napattuaan pallon vastustajan lavasta. Jalaksella syöttelypeli on kaunista ja toimivaa ja sillä pojat hallitsevat peliä. 1. erän lopussa, ajassa 14:28 tuomari viheltää pelin poikki, koska tulkitsee vaihtotilanteessa Jalaksella olevan 6 pelaajaa kentällä. Näin ollen Samuli Rajamäki joutuu kärsijäksi 2 minuutin rangaistukseen, jonka aikana tulee erätauko.

Rangaistus jatkuu toisen erän alussa. ISB:n saadessa pelata ylivoimalla peli on hiukan tasaisempaa, mutta maaleja ei silti tule. ISB pelaa tuttuun tapaansa koko pelin melko kovaa peliä, huitelevat mailoillaan tuomareiden liiemmin puuttumatta. Jalas ISB:n pelitavasta lannistu, vaan pallo ja pojat liikkuvat hienosti. 4. maali näkee päivänvalon ajassa 21:06, tekijänä Miika Kuja-Perälä ja syöttäjänä Niko Marttila. Ajassa 23:48 vuorostaan iskee jälleen Onni Siltala syöttäjänä Joonas Kurikkaoja. Pelikellon näyttäessä aikaa 26:25, Niko Marttila iskee pallon maaliin kolmannen kerran tässä ottelussa ja näin hattutemppu on valmis. Toisessa erässä vihdoin tapahtuu oikeutta ja ISB:ltä 2 pelajaa passitetaan rangaistusaitioon peräkkäisistä tilanteista. Jalas on todella tehokas 5-3 ylivoimassa ja pallo on maalissa välittömästi vaparin jälkeen. Maalintekijänä Joona Haanpää ja syöttäjänä Miika Kuja-Perälä. Myös seuraava maali tulee ylivoimalla, kun ajassa 28:49 Onni Siltala pistää pallon viivasta yläkulmaan ja syöttöpisteen nappaa Lauri Jyrä. Näin toisen erän päättyessä tilanne on 8-0 Jalakselle.

Kolmannessa erässä maalitahti jatkuu, Miika Kuja-Perälä viimeistelee hattutemppunsa Vikki Ylihärsilän syötöstä ajassa 34:03. Sitten pelataan hetken kiivasta peliä ilman maaleja. Yrityksiä ja tilanteita on kyllä paljon ja Jalas pitää pelin siistinä vastustajan törttöilystä huolimatta. Vikki kampataan kipeästi ilman tuomareiden reaktiota. Taistelutahto pysyy silti korkeana ja 10. maalin tekee Joonas Kohtamäki Joonas Kurikkaojan syötöstä. Sitten ISB saa 2 min rangaistuksen 6:sta pelaajasta kentällä, ylivoimalla ei kuitenkaan tule maalia. Ajassa 43:54 Samuli Rajamäki tekee 11. maalin Miika Kuja-Perälän syötöstä ja pelin päättää Nikon neljäs maali Onnin syötöstä ajassa 44:58. Näin peli päättyy kahdentoista maalin eron vuoksi 2 sekuntia ennen täyttä aikaa.