Miehille kauden avausturnauksesta voitto ja tappio

Miesten avausturnaus pelattiin lauantaina Vaasassa. Kahdesta ottelusta saaliina oli kaksi sarjapistettä voiton ja tappion myötä.

Jalas- SC Alajärvi 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)

Alkulämmöt on jo otettu ja kentälle! Jalaksen ensimmäiset minuutit alkoivat vähän tahmeasti, kun Alajärven Timo Yli-Hemminki teki 6 minuutin kohdalla pelille avausmaalin. Tämä herättelee Jalaksen takaisin peliin ja se pitää pintansa erän loppuun

Toisessa erässä otetaan jo vähän tehoja miehistöstä irti. 5 minuuttia pelattu kun Antti Kallioniemi tekee avausmaalin uuden pelaajamme Juuso Lähteen syötöstä. 7 minuutin kohdalla Alajärvi saa 2 minuuttisen taklauksesta ja Jalas pääsee kieputtamaan ylivoimalla tilanteeksi 2-1 Antti Kallioniemen (Joonas Rajamäki) onnistuessa. Vielä erän lopussa Tommi Kukila (Niko Mäki-Ventelä) käy heiluttamassa verkkoa ja näin toisella erätauolla tilanne on 3-1

Pian kolmannen erän alkuun Juuso Lähde häkittää ensimmäisensä Antti Juhalan syötöstä ja tilanteeksi 4-1. Sitten Jalas saa 5 minuutin ylivoiman, kun Niko Kituniemi niitataan aika häjysti matolle. Pienen korjailun jälkeen Kitka hakee maalia rangaistuslaukauksella, mutta mokke oli vähän parempi. Ylivoimalla kuitenkin jatketaan ja aivan sen viimeisillä minuuteilla Tommi Kukila (Mikko Keisala) sinetöi loppulukemiksi 5-1.

#7

 

Jalas - Jeppis FBC 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Avausturnauksen toisesta pelistä aavisteltiin tulevan kova tempoinen ja sitä se todella olikin. Pikkulinnut kertoi, että vastustaja oli pitänyt tuskin ollenkaan kesätaukoa sisäharjoituksista, joten helppo pelistä tuskin tulisi.

Peliin lähdettiin samoilla kokoonpanoilla kuin ensimmäiseen, koska ne tuntuivat toimivan hyvin. Alusta alkaen peli oli kovaa juoksua ja taistelua kentän molemmissa päädyissä. Kumpikaan ei antanut periksi, vaan aina taisteltiin loppuun saakka kaikki tilanteet. Siitä ehkä johtuen ensimmäiset tilastomerkinnät saatiin vasta toisessa erässä, kun Jalakselle tarjottiin jopa kahteen kertaan ylivoimamahdollisuutta, mutta näitä ei vain tällä kertaa pystytty hyödyntämään.

Maaleitta siis kolmanteen erään, jossa kuusi minuuttia ennen pelin loppua vastustajan hyökkääjä puski itsensä Jalaksen sentterin ja kahden puolustajan prässistä hieman kyseenalaisesti saattaen pallon jalallaan maaliin. Mutta tuomarit näyttivät palloa keskelle ja tilanteesta 1-0 jatkettiin. Tästä suivaantuneena Jalas lähti hakemaan kavennusta, mutta kovasta yrityksestä huolimatta vastustaja onnistui vielä kertaalleen pelaamaan meidän viisikon hajalle ja iski pallon maaliin. Samassa ajassa 44.12 Jalas otti aikalisän ja vielä koitettiin puristaa joukkueesta kaikki teho irti. Ajassa 44.33 Antti Kallioniemi tarjoili vastustajalle oman maalin takana sen verran kankkua, että joutui sitä mennä jäähylle miettimään kahdeksi minuutiksi. Loppupeli puolustettiin alivoimalla hyvin, joten lopputulos taululla oli 2-0 Jeppiksen hyväksi.

#69

Lohkon tilastosivu: http://salibandy.fi/tulokset/…