Jalaksen E1-salibandypojat alueen 4. paras joukkue

Viime viikon lauantaina 8.4 Ritolahallissa pelattiin pohjanmaan alueen poikien E1-sarjan lopputurnaus. Kauden mittaan pelattujen turnauksien perusteella lopputurnaukseen oli selvittänyt tiensä Kokkolan Nibacos, Nurmon Jymy, SPV Seinäjoki sekä Jalas.

Jalas kohtasi välieräpelissä runkosarjavoittaja Nibacoksen. Nibacos vei pelin ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 3-1. Jalaksen maalin teki Niko Marttila Joonas Kurikkaojan syötöst…ä. Toisessa erässä Nibacoksen taitavat pelaajat puhkoivat Jalaksen puolustusta ja tekivät peräti viisi maalia. Paikkoja oli useampaankiin osumaan, mutta Jalaksen maalissa Kasper Ketola oli oivalla pelipäällä. Kolmanteen erään Jalas lähti pelaamaan parasta eräänsä ja sellainen siitä tulikin. Erä päättyi tasatulokseen 4-4, mutta koko peli Nibacokselle lukemin 12-5. Kolmannessa erässä Jalaksen maalit tekivät: Lauri Jyrä (Samuli Rajamäki), Joona Haanpää, Miika Kuja-Perälä (Vikki Ylihärsilä) ja Vikki Ylihärsilä (Niko Marttila). Pelin lopputulos tarkoitti sitä, että Jalaksen kauden viimeinen peli olisi pronssiottelu.

Pronssipelissä vastaan asettui runkosarjan kakkonen Nurmon Jymy, joka oli omassa omassa välierässään hävinnyt SPV:lle. Jalas siirtyi ottelussa Joona Haanpään laukauksella 1-0 johtoon. Jymy vastasi pelin kolmesta seuraavasta maalista, mutta erän viimeisillä sekunneilla Vikki Ylihärsilä teki Miika Kuja-Perälän syötöstä tärkeän maalin ja näin erätauolla oltiin lukemissa 3-2.
Toisessa erässä Ylihärsilä tasoitti pelin Kuja-Perälän syötöstä. Niko Marttila siirsi Jalaksen johtoon, kunnes Jymy tuli jälleen tasoihin. Erän lopulla Ylihärsilä teki Kuja-Perälän syötöstä pelin kolmannen maalinsa ja näin Jalas johti toisella erätauolla 4-5.
Kolmannen erän alkuun Haanpää (Kuja-Perälä) laukoi Jalaksen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen Jymy rupesi kehittelemään kiriä ja tuli kahdella melko nopealla maalilla tasoihin ja pian siirtyi jo johtoonkin. Muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta Jalas ei saanut enää palloa Jymyn maaliin ja kun Jymy onnistui vielä kahdesti oli pelin loppulukemat Jymylle 9-6. Näin Jymylle kaudesta pronssiset mitalit ja Jalaksen kohtaloksi jäi neljäs sija.

Neljäs sija on kuitenkin selvä parannus edelliseen kauteen ja ensi kaudella jatketaan.