D-pojille Ilmajoelta reilu voitto ja niukka tappio

Junnupelien reportterin roolia heitettiin pelaajien vanhemmille ja ainakin ensimmäisten pelien perusteella tästä otettiin komea koppi. Joten tässä tarinaa Ilmajoelta:

Jalas - Nurmon Jymy 14-2 (4-1, 6-1, 4-0)

Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa Nurmon Jymy. Alkulämmöt otettiin valmentaja Vesa Vierikon johdolla ulkona. Hyvä vire ja valmistautuminen oli aistittavissa ennen peliä selvästi katsomoon asti. Ottelun alku oli tunnusteleva ja hieman nihkeä, ensimmäinen maali tehtiin 9 minuutin kohdalla ja siitä peli aukesikin jo niin, että ajassa 13,11 Jalas oli johdossa 4-0. Ensimmäinen erä päättyi Jalakselle 4-1, toinen erä sai shokkialun kun Jymy teki maalin kellon näyttäessä 15,10. Tämän jälkeen jatkettiin Jalaksen tahdissa toinen ja kolmas erä. Peli päättyi etuajassa 36,58 ison maalieron vuoksi 14-2 Jalaksen hyväksi, ottelun normaali peliaika olisi ollut 45 minuuttia. Muutamia hienoja poimintoja ottelusta; maali 13-2: Onni teki Vikin syötöstä suoralla laukauksella maalin, maali 7-2: Miikan hieno läpiajo omasta päädystä johti maaliin ja erityisesti jäi mieleen Nikon vahva pelivire à poika oli liekeissä koko ottelun ajan, hienoja syöttöjä ja maaleja.

Tehot: Niko Marttila 5+2, Miika Kuja-Perälä 3+2, Eero Lehto 1+3, Vikki Ylihärsilä 1+1, Joona Haanpää 2+0, Lauri Jyrä 0+2, Joonas Kohtamäki 1+0, Onni Siltala 1+0 & Veikka Ylihärsilä 0+1. 

Nibacos - Jalas 6-5 (2-0, 2-2, 2-3)

Kahden tunnin tauon jälkeen kohdattiin Nibacos05 Kokkolasta. Jo etukäteen tiedettiin, että vastaan asettuisi nopeasti liikkuva ja taitava joukkue. Niinhän siinä kävi, kun taululla oli aika 1,24 niin Nibacos siirtyi johtoon 0-1. Ensimmäinen erä meni Nibacokselle 0-2. Ensimmäisessä erässä vastustaja syötteli hyvin ja katkoi meidän joukkueen avaukset. Toisessa erässä kellossa oli 18,54, kun meidän joukkueelle tuli jäähy Jalaksen kannattajakatsomon mielestä kyseenalaisesta tapahtumasta; jonka syy ei katsomoon asti selvinnyt. Ei muuta kuin Veikka-poika jäähypenkille. Ei mennyt kuin kello 19,25, kun Niko kavensi alivoimalla Eeron syötöstä 1-2 tilanteeseen. Tästä 40 sekunnin kuluttua Nibacos rankaisi ylivoimalla maalit tilanteeseen 1-3. Toinen erä päättyi 2-4. Kolmannessa erässä Jalas aloitti huiman kirin aina tilanteeseen 4-4 asti. Tämän jälkeen Nibacos kuittaisi kuitenkin kaksi maalia tilanteeseen 4-6. Pelin viimeisten minuuttien ajaksi Jalas otti maalivahdin pois ja poikien kovan taistelutahdon tuloksena saatiin vielä yksi maali Joonaksen tekemänä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan lukemat jäi Nibacoksen hyväksi 5-6. Kauden ensimmäinen häviö oli tosiasia, mutta ei hävitty huonolle vastustajalle. Poimintoja ottelusta: Nikon alivoimalla tekemä maali, Lauri J:n tekemä tasoitus 4-4 tarkalla kaukolaukauksella ja tietysti 5-6 tehty maali kovalla taistelulla ilman omaa maalivahtia.

Tehot: Niko Marttila 2+0, Lauri Jyrä 1+1, Joona Haanpää 1+0, Joonas Kurikkaoja 1+0, Vikki Ylihärsilä 0+1 & Eero Lehto 0+1. 

Lohkon tilastosivu