Naisille Kannuksesta 1 piste tasapelistä sarjakärjen kanssa

Jalaksen salibandynaiset suuntasivat linja-auton kohti Kannusta lauantaina aamulla kello 6:45. 

 

Jalas - Nibacos II 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)

Ensimmäisessä pelissä kohtasimme jo entuudesta tutun Nibacos II :sen.  Peli alkoi tasaisesti pallon pyöriessä molemmissa päissä. Ekaerä päättyi 0-0. Toisessa erässä Nibacos iskee avausmaalin ajassa 21:19. Siitä alamäki alkoi. Nibacos iskee toisen maalinsa ajassa 25:57 ja seuraavan 27:54. Toinen erä päättyy tilanteessa 0-3. Viimeiseen erään lähdetään hakemaan vimmatusti kavennusmaaleja. Jalas saa kulmasta vaparin ja Sarita Välisaari iskee maalin ajassa 35:00. Kolmanteen erään ei saada muita merkintöjä, joten peli loppuu 3-1 häviöön.

 

 

KauWi - Jalas 2-2 (0-0, 0-0, 2-2)

Ensimmäisen pelin jälkeen oli peiliin katsomisen paikka. Parin tunnin huili aloitettiin valmentajien ja pelaajien palaverilla, jossa käytiin läpi ensimmäisen pelin ongelmakohdat. 

Toisessa pelissä vastaan asettui vankkumaton sarjakärki KauWi. Jalasnaisisto lähti peliin muutetulla ja maltillisemmalla pelitaktiikalla. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja pallottelua päästä päähän. Ajassa 3.35 Juulia Kauppila saa vähintäänkin kyseenalaisen jäähyn mailaan painamisesta. KauWi ei kuitenkaan päässyt rankaisemaan ylivoimalla  ja Jalaksen jäähy jää ensimmäisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi. 

Toiseen erään lähdettiin samaa rataa jatkaen. Jalas sai väsytettyä vastustajan periksiantamattomalla asenteellaan. Jalas voitti kaksintaistelut ja jokainen joukkueen jäsen antoi täyden panoksensa kentälle. Toisessa erässä ei tilastomerkintöjä ja viimeiseen erään jatkettiin tilanteessa 0-0.

Kolmannessa erässä alkoi tapahtua, sillä kumpikin joukkue oli päättänyt ottaa pisteet kotiin. Heti erän alussa Jalakselle siunaantui kahden minuutin ylivoima, kun vastustaja saa jäähyn mailaan lyömisestä ajassa 32.26. Ylivoimaa ei ehditä pelata loppuun asti, kun Jalaksen naiset saavat tyhmän jäähyn ajassa 34.03 liian monen pelaajan ollessa kaukalossa. Peliä jatketaan tasavajaalla. Jalaksen siirtyessä pelaamaan alivoimaa vastustaja rokottaa ajassa 35.12 tehden hieman onnekkaan 1-0 johtomaalin. Jalasnaiset eivät lannistuneet ja kova painostus painoi pelin vastustajan päätyyn, joka tuotti tulosta ajassa 36.24. Nita Mäki-Ventelä laukoo pallon suoraan ylämummoon Jessica Äijön hyvästä esityöstä. Peli jatkuu tasatilanteessa 1-1. Seuraava tilastomerkintä syntyy ajassa 39.05, kun vastustaja tekee 2-1 johtomaalin naisten huolimattomuudesta. Peliä jäljellä viisi minuuttia ja ainakin yhtä maalia kaivataan. Vastustaja saa jäähyn ajassa 41.03 korkeasta mailasta. Nyt jos koskaan on tasoittamisen aika. Jalas ehtii pelata ylivoimaa melkein kokonaiset kaksi minuuttia kunnes kukas muu kuin piste- ja maalipörssin kärki Karita Kangastie tekee 2-2 tasoitusmaalin. Maalivahdin heikkoudet oli scoutattu jo etukäteen ja tässä maalissa niitä hyödynnettiin. Peliä jäljellä reilu kaksi minuuttia. Järjetön painostus jatkuu ja vastustaja joutuu turvautumaan aikalisään 25 sekuntia ennen pelin loppua. Jalasnaisisto oli päättänyt, että tätä peliä ei hävitä ja taistelee lopputulokseksi tasapelin 2-2.

 

Ei mikään turha reissu Kannukseen, sarjakärjeltä piste kotiin viemisiksi!

 

Tilastosivu