T14

T14 joukkueen kauden yhteenveto

Kauden 2018 yhteenveto

Joukkueessa on tänä vuonna ollut mukana yhteensä 20 lisenssipelaajaa. Kausi aloitettiin jo 16.11.2017 treenaten kerta viikkoon Nuotti Areenan tekonurmella ja toinen kerta Koulukeskuksen salissa. Ennen sarjakauden alkua pelattiin useita harjoituspelejä hyvällä menestyksellä. Sarjavastus Kurikan Ryhti mm. kaatui 5-0, mutta jostain syystä sarjapeleissä joukkuetta ei millään voitettu. Keväällä harjoittelun ohella puolet pelaajista kävi Seinäjoella 12.4 järjestetyn pelinohjaajan koulutuksen ja taisi kaikki myös päästä kesän aikana muutaman pelin ohjaamaan. Tyttöjen pelin ohjauksesta on tullut todella paljon positiivista palautetta ja erityisesti Rantalan Henni on saanut hyvää palautetta jämäkästä otteesta kentällä.

Piirin helmaripäiville 10.5 lähti mukaan joukkueen pelaajia antamaan näyttöjä SPL Vaasa Helmarit -05 joukkueeseen. SPL Vaasa Helmarit joukkue koostuu pienten seurojen yhteisjoukkueesta, jossa on mukana 9 eri seuraa. Nyt syksyllä toiminta jatkuu ja -05 ikäluokan joukkueeseen on aikaisempien lisäksi lähdössä myös yksi uusi pelaaja. Myös -04 ikäluokan joukkueeseen on pyydetty pelaajia antamaan näyttöjä ja mukaan onkin lähdössä jopa kuusi pelaajaa.

Varsinainen sarjakausi aloitettiin 20.5 ja koko kevätkaudella pelattiin 7 sarjapeliä, joista 3 viimeisintä peliä voitettiin mahtavasti. Päällimmäisenä edelleen mielessä 15.6 pelattu kotipeli Sporting/Tepa joukkuetta vastaan, joka voitettiin puhtaasti 10-0. Tämä oli kauden ensimmäinen voitto ja vielä murskaluvuin, siinä pelissä koko joukkue oli ihan liekeissä ja kaikki kannusti toisiaan täysillä. Sarjan tauolle mentiin sarjan 4. sijalta, joka oli aivan upea suoritus.

T14 8v8 kevään sarjataulukko, sijoitus 4.

Sarjatauon aikana käytiin osan tyttöjen kanssa avustamassa Vähänkyrön Viestin joukkuetta Wasa Cup- turnauksessa. Syyskausi alkoi kuukauden tauon jälkeen 23.7 ja syyskaudella pelattiin toistamiseen samat pelit eli myös 7 sarjapeliä. Alku lähti takkuisesti ja tuli täpäriä tappiota. Lopulta syyskaudella ei tullut yhtäkään voittoa, mutta kausi päätettiin kuitenkin hienosti tasapeliin 1-1 Vähänkyrön Viestiä vastaan. Sijoituttiin lopulta sarjassa täpärästi Vähänkyrön Viestin taakse 7. sijalle juuri ennen Kurikan Ryhtiä.

T14 8v8 lopullinen sarjataulukko, sijoitus 7.

Osallistuttiin myös SyysSemi- turnaukseen 1.-2.9. Turnauksesta haettiin kokemusta 11v11 pelistä. Harmillisesti joukkueen pelaajamäärä osoittautui isolle kentälle riittämättömäksi, kun joissakin peleissä ei ollut ainuttakaan vaihtopelaajaa. Onneksi apuja saatiin myös nuoremmista tytöistä. Kaikki turnauksen pelit olivat tasaisin, joten suuremmalla pelaajamäärällä ei 11v11 sarja ihan mahdottomalta näytä.

Joukkueen kauden päättäjäisiä vietettiin sunnuntaina 28.10.2018. Ohjelmassa oli Find Out- pakopeliä kuuden hengen ryhmissä ja kuluneen kauden läpikäyntiä sekä keskustelua tulevasta. Lopuksi käytiin syömässä Holy Smoken maittavat hamppariateriat.

Valmennus- ja joukkueenjohdon puolesta vielä suuret kiitokset kaudesta pelaajien vanhemmille ja tietenkin kaikille pelaajille!

T14 joukkue kevätkauden jälkeen 4. sijalla sarjassa

joukkueen kevätkausi saatiin päätökseen upeasti 2-1 kotivoitolla!

Viimeiset kolme sarjapeliä ovat olleet meidän pelejä, näissä tehdyt maalit 15 ja päästetyt vain 2. Viimeinen kotipeli voitettiin kun haluttiin voittaa! Mahtavaa kun ansaittuja voittojakin alkaa tulemaan! Sarjatilanne on nyt myös melko kutkuttava ja joukkue lähtee 4. sijalta syyskauden peleihin. Nyt joukkue pitää parin viikkoa huilia treeneistä, jonka jälkeen aletaan keskittymään täysillä treenaamiseen, nopeuden ja taidon kasvattamiseen sekä henkisesti valmistaudutaan jokaisen syyskauden pelin voittamiseen!

Kiukulla käytiin perjantaina täyden kympin kotipeli!

Kiukulla käytiin perjantaina 14.6. täyden kympin kotipeli. Kyllä juuri niin, nimittäin T14 joukkue otti kauden avausvoiton loistavalla joukkuepelillä voittaen Sporting/Tepa joukkueen 10-0. Tämä oli kyllä parasta peliä ikinä.

Valmentaja Askon alkusanat joukkueelle oli että nyt pelataan alusta alkaen nopealla tempolla ja haetaan maaleja. 4-0 johto olisi riittävä kun tullaan tauolle. Alkuun saatiinkin tempo päälle ja sen jälkeen rauhoitettua oma peli, jolloin löydettiin oikea pelitempo ja saatiin pallo pyörimään nätisti omalla joukkueella. Ensimmäistä puoliaikaa ehdittiin pelata hieman yli puolet, kun ensimmäisen kerran onnistuttiin Hennin tehdessä avausmaalin. Avausmaalin jälkeen peli vapautui ja alkoikin oikea Jalastyttöjen show. Ensimmäisestä maalista ehti kulua vain 3 minuuttia, kun Jenni teki suoraan kulmasta maalin. Tästä vain 5 minuuttia eteenpäin ja Milla viimeistelee loistopaikasta varmasti maalin. Seuraavaksi Pinja pääsee läpi vasemmalta 3 minuuttia edellisen maalin jälkeen ja aivan ilmiömäisellä potkulla loistava maali. Tilanne olikin jo 4-0, kun peliä pelattu 33 minuuttia. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella ei lisämaaleja enää nähty, toki pari kertaa kolisi ylätolppa. Ensimmäinen puoliaika taisikin päättyä juuri niihin lukemiin, mitä valmentaja Asko ennen pelin alkua sanoi olevan tähtäimenä.

Toiselle puoliajalle pyrittiin saamaan sama tempo päälle ja haettiin jatkoa siitä mihin jäätiin. Toista puoliaikaa ehtikin kulua vain 6 minuuttia, kun verkot seuraavan kerran soi, nyt Saran toimesta ja vain minuutti tästä kun Jenni teki toistamiseen maalin. Samalla tempolla jatkettiin ja 4 minuutin päästä Emilia pääsi siirtämään pallon ohi vastustajan maalivahdin. Vain kolme minuuttia tästä ja Milla tekee toisen maalinsa, nyt tilanne jo 8-0. Seuraavaksi Henni pääsee viimeistelemään toisen maalinsa, kun toista puoliaikaa on jäljellä hieman alle puolet. Tämän maalin jälkeen on pari loistavaa maalipaikkaa, mutta nyt ei aivan onnistuta viimeistelyssä. Peliä kuluukin lähes 15 minuuttia kunnes seuraava ja samalla pelin viimeinen maali tulee kun ottelua pelattu 75 minuuttia. Elli tekee lähes puolesta kentästä loistavan vedon ja yllättää vastustajan maalivahdin täysin. Tilanne nyt 10-0, loppu onkin jo pelkkää voitosta fiilistelyä ja lisämaaleja ei synny. Vastustaja ei pääse koko pelin aikana kuin pari kertaa saamaan laadukkaan vedon kohti meidän maalia ja nämä vedot Veera torjuu varmasti pitäen maalirikkaassa pelissä nollapelin!

Nyt oli kyllä oikeasti parasta peliä ikinä! Kaikki pelaajat onnistuivat ja pelasivat todellisena joukkueena. On ilo ja kunnia olla mukana tällaisessa joukkueessa - kyllä nyt saa olla ylpeä!

Alkulämmittelyä

Valmentajan alkusanat ennen peliä

Eka maali (pelattu 22min)

Voiton juhlaa

Kättelyt pelin jälkeen

Ansaitusti nollapelin pelannut Veera nostettiin pelaajien toimesta kunniatuoliin