P9 joukkue pelasi huippupelit Lapualla 18.8.2018

Lauantaina 18.8.2018 Jalaksen 9- pojat olivat ottelemassa Kiviristin kentällä Lapualla. Aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä pelattiin kaksi voitokasta ottelua 2x20min peliajoilla. Joukkuetta olivat edustamassa Rasmus, Aaro, Jesse, Leevi, Antero, Wate, Ville, Damiel sekä Niklas, joka saapui joukkueen tueksi Jalaksen vuotta nuoremmista pojista. Valmentajana toimi Juhani.

Alla kannustusjoukkojen kirjaamat otteluraportit:

Virkiä Sininen – Jalas 2-10

Joukkueen kapteenina toimi Leevi sekä maalissa ensimmäisen välierän Jesse. Ensimmäisessä erässä nähtiin jo hyvää syöttelyä ja vaikka Virkiä pääsi heti alussa vähän yllättämään, meni heidän potkunsa yli maalin. Tästä sisuuntuneena Jalaksen pojat aloittivat hienoja hyökkäyksiä, sekä läpiajoja ja tuloksiakin alkoi tulla. Peli pyöri paljon Virkiän päädyssä. Jo ensimmäisessä erässä nähtiin muutamia vapaapotkuja molemmilta joukkueilta, syynä kamppausta tai käden osumista palloon, mutta näistä ei saatu maaleja lävitse kummaltakaan puolelta. Ensimmäisen erän maalin tekijöitä olivat Aaro, Wate kaksi kertaa, Rasmus, Niklas sekä Dami. Tässä vaiheessa mainittakoon myös Virkiän maali, joka tapahtui nopeasti kulmapotkusta ja pukattiin maaliin ylärimaa hipoen, erittäin vaikea torjuttava. Erän loppuessa lukemat olivat silti Jalaksen taidokkaan pelin ansiosta 6-1.

Toisen erän alkaessa maaliin vaihtui Rasmus. Myös Virkiä oli saanut puhtia peliinsä ja heti erän alussa tulikin pari tiukkaa tilannetta Jalaksen päädyssä, maalivahtikin sai tosissaan hommia. Tämän toisen erän aikana Antero ja Aaro tekivätkin oikein hyvää työtä puolustajina sekä Ville sai pukattua pallon näppärästi pois maalialueelta Jalaksen päädyssä. Damiel osasi hyvin hakea paikkoja Virkiän päädystä maalin läheltä ja sai osakseen myös läheistä kontaktia Virkiän pelaajiin, jälleen vapaapotkujakin jaettiin. Syöttelypeli toimi joukkueella hyvin, toki Virkiän maalivahti sai torjuttuakin hyvin muun muassa Jessen, Niklaksen ja Aaron vetoja. Maaleja pääsivät silti loppuun saakka vetämään Niklas, Leevi, Wate ja Aaro. Peli päättyi lukemiin 2-10 Jalaksen hyväksi. Tuomari jakaa vihreän kortin Damille.

Jalas – Virkiä valkoinen 11-0

Toinen ottelu koitti pienen tauon jälkeen. Joukkueen kapteenina toimi pelissä Wate ja Leevi siirtyi maaliin ensimmäisessä erässä. Virkiä aloittaa pelin. Jalaksen pojat jatkavat hyvää syöttelyään, mutta ensimmäinen maali syntyy hienosti Damin vetämästä vapaapotkusta. Dami jatkaa aktiivista peliään, mutta törmää Virkiän pelaajaan melko kovaa, pieni tauko peliin. Ensimmäisessä erässä Virkiä pääsee kyllä muutamaan otteeseen helposti kentän lävitse, koska puolustajat olivat ajautuneet vähän liian kauaksi ja Virkiän pelaajat laittavat Jalaksen maalivahdin hommiin. Leevi tekee työnsä, eikä päästä maaleja lävitseen. Hieman ennen erän päättymistä Jesse loukkaa jalkansa hyökkäyksen päätteeksi Virkiän päädyssä ja peliin tulee pieni katko. Jesse jää vaihtoon toipumaan. Erä on maalien täyttämä ja niitä pääsevät tekemään Dami, Niklas, Antero, Rasmus sekä Wate kaksi kpl. Erä päättyy lukemiin 7-0 Jalaksen hyväksi.

Jalaksen maaliin on vaihtunut nyt Dami. Toinen erä alkaa vähän jo tuntumaan pojissa sekä Virkiän pelaajia selvästi tappio asema harmittaa. Peli pyörii nyt Jalaksen päädyssä. Tulee hyviä hyökkäyksiä ja läpivientejä. Lopuksi Villen syöttö Virkiän päädyssä Watelle tuottaa tulosta ja Jalas vihdoin pääsee maalien makuun uudelleen. Ennen viimeistä vaihtoa myös Jesse palaa takaisin pelikentälle ja saa tehtyä kulmapotkun suoraan Anterolle, joka viimeistelee ottelun tulokseksi 11-0 Jalakselle. Vihreä kortti jaetaan Villelle.

Upea aurinkoinen päivä ja voittoisat pelit saa hymyt poikien suupieliin. Hyvä Jalas! Erityisesti me kannustusjoukoissa olleet huoltajat olimme pojistamme hyvin ylpeitä, sillä he eivät provosoituneet yhtään vastustajien käytöksestä vaan jatkoivat hyväkäytöksisinä pelin loppuun saakka keskittyen itse tekemiseen eli jalkapallon pelaamiseen ja oman valmentajan kuuntelemiseen.