P8 joukkueilla kevätkauden pelit pelattuna

Kevätkauden viimeisessä turnauksessa Kiuaskalliolla sunnuntaina 1.7.2018 kotipeleissä Jalaksen P8 joukkueet isännöivät Alavuden Peli-Veikkojen mustaa ja keltaista joukkuetta. Pelinohjaajadebyyttinsä näissä peleissä tekivät Saana Heinola ja Saara Rajamäki. Alla joukkueiden otteluraportit sunnuntain kotiturnauksesta.

Jalas Sininen

P8 sininen ja pelinohjaaja Saana

Sinisellä joukkueella pelit aloitettiin APV mustan kanssa. Heti pelin alkuun 2 minuutin kohdalla Eero Luhtanen avasi Jalaksen maalihanat siirtäen Jalaksen 1-0 johtoon. Ensimmäinen puoliaika mentiin pitkälle näissä lukemissa, kunnes aivan lopussa ennen taukoa Eero onnistui maalinteossa vielä toistamiseen. Tauolle siis 2-0 johdossa. Jalaksen pelikuviot olivat hyvin kasassa koko ensimmäisen puoliajan, joten tauolla valmentajat eivät halunneet tehdä juuri muutoksia strategiaan, ohjeet olivat yksinkertaiset: jatkakaa samaan malliin hyvällä tempolla. Toisen puoliajan alussa APV pystyi tauolla tekemiensä muutosten avulla saamaan Jalaksen hetkeksi hieman puolustuskannalle, luoden hyviä hyökkäyksiä Jalaksen puolustuspäähän. 26 minuutin kohdalla Väinö Keskinen teki Jalaksen kolmannen maalin. Tästä Jalaksen peli saatiin taas vapautumaan ja aukenemaan, tuloksena tästä Osku Välimaa paukutti tasaiseen tahtiin hattutempun 3 viimeisen minuutin aikana tehden joka minuutille maalin! Lopputuloksena siis Jalakselle 6-0 voitto. Eemi Launo piti Jalaksen maalin hienosti puhtaana, vaikka pahoja vetoja tuli muutamaan kertaan torjuttavaksi. Arvovaltainen raati palkitsi Fair Play-kortilla kovaa työtä koko kentän mitalla tehneen Venni Koivuniemen.

Toisessa pelissä Sinistä Jalas sinistä vastaan asteli APV keltainen joukkue. Jalas sai taas erinomaisen startin peliin Akseli Mäntymäen tykittäessä heti minuutin kohdalla pallon vastustajan maaliin. Vieraat kuitenkin painoivat pelin alkuun kovasti päälle, tehden tasoitusmaalin 5 minuutin kohdalla ja 1-2 johtomaalin 11 minuutin kohdalla. Tauolle näissä lukemissa. Valmennuksessa mietittiin pieniä muutoksia, APV:n vahvan hyökkäyspään pelin murtamiseksi. 20. peliminuutilla Jalaksen Niklas Niemistö onnistui tasoittamaan pelin 2-2. Tästä saatiin taas hieman vapautuneempi tunnelma, tuloksena Osku Välimaan johtomaali muutaman minuutin päästä. Peliä muutettiin tässä vaiheessa puolustusvoittoisemmaksi Jalaksen ryhmityksessä. Kun Väinö Keskinen onnistui maalinteossa 25 minuutin kohdalla, päästiin hieman turvallisemmasta 4-2 johdosta muuttamaan omaa peliä taas normaaliin hyökkäyspainotteiseen peliin. Pojat alkavat osata hyvin jo nämä rytminmuutokset kesken pelin! Pari minuuttia ennen loppuvihellystä Niklas Niemistö onnistui toistamiseen, tilanne 5-2. Jalas pyrki tässä vaiheessa vielä kovasti saamaan myös pakeille paikkoja maalintekoon, mutta siinä ei enää onnistuttu. Raadin valinta Fair Play-kortin saajaksi tästä pelistä puolustuspäässä työskennellyt Eeli Ristilä.

Jalas Valkoinen

P8 valkoinen pelaa ja pelinohjaajana Saara

Jalaksen P8-poikien valkoisten joukkue vietti sunnuntaina iloisia maalikarkeloita niin APV:n keltaisten kuin mustienkin kanssa. Tappioista huolimatta pääosin 2011 syntyneistä muodostuva joukkue uskaltaa peli peliltä paremmin haastaa niin itsensä kuin kokeneemmat vastustajat. Kehitys on nopeaa poikien pelatessa vuotta vanhempia vastaan, tältä porukalta on lupa odottaa kovia tuloksia ensi vuonna poikien päästessä pelaamaan oman ikäistensä kanssa!

Ensimmäinen ottelu APV keltaisia vastaan päättyi vieraiden hyväksi 4-6. Lopulta melko tasaiseksi kääntyneessä kamppailussa nähtiin hyviä suorituksia ja hienoja maaleja, joista sinisistä avuksi tullut Jare Pihlaja teki kaksi ja Vilho Siltala yhden. Joukkueen sytyttänyt 2-3-kavennus syntyi Sulo Saaren ovelasta kulmapotkusta, joka meni maalivahdin jalasta maaliin.

Toisessa ottelussa APV mustaa vastaan maaliero repesi alavutelaisten hyvien yksilösuoritusten ansiosta numeroihin 4-9. Takaa-ajoon Jalaksen pojat rynnistivät toisen puoliajan loppupuolella, jolloin sinisten lainapelaajat Luca Ala-Keturi ja Vilho Siltala kavensivat eroa kolmella maalilla vain muutamassa minuutissa. Lucalle ja Vilholle ottelussa siis kaksi maalia mieheen.

Vihreät kortit päivän uurastuksesta ja hyvästä hengestä ansaitsivat Jare Pihlaja sekä kehitysharppauksen ottanut Asseri Laakso.

YHTEENVETO

Tästä siirrymme pelien ja treenienkin osalta pienelle kesätauolle, seuraavat pelit 10.8. Kevätkausi on mennyt loistavasti, Sininen joukkue on voittanut Virkiää vastaan pelattua tasapeliä lukuun ottamatta kaikki pelinsä! Valkoisten joukkue on hakenut kokemusta peleistä, ja peli peliltä mennään tasaisempaan suuntaan, poikien ottaessa suuria harppauksia pelillisesti niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Tästä on hyvä jatkaa!

Sinisen joukkueen pelaajat yhteiskuvassa

Fair Play -kortti ojennetaan tässä Vennille. Fair Play- kortit saivat myös Eeli, Jare ja Asseri.