P10 joukkueen kuulumisia

P10 joukkueen kausi on alkanut todella hienosti! Sarjapelejä on takana nyt kuusi, joista viisi on voitettu. Alla joukkueen kirjaamat otteluraportit alkukauden sarjapeleistä.

Härmä 15.6.2018

Poikien sarjapelit olivat tällä kertaa Härmässä PowerParkin kupeessa. Mukaan lähti 9 poikaa joista 3 oli 9-poikia, korvaamassa omia poissaolevia pelaajiamme. Mukana peleissä olivat: Laine Eelis, Ristilä Eero, Hautamäki Leevi, Alinen Eetu, Heinola Tuukka, Rantamäki Mikko, Lehto Waltteri, Havi Hermanni ja Viitala Aaro.

Molemmat pelit olivat pelillisesti hyviä, mutta niissä näkyi sama hitaasti käynnistyminen mikä aiemmissakin peleissä on ollut havaittavissa. Jostain syystä pojat eivät pääse heti alkuun täysillä mukaan, vaan pelien ensimmäiset minuutit ovat olleet vastustajan hallinnassa. Mutta kun tästä päästään peliin mukaan niin poikia ei tahdo pidätellä mikään.

Jalas- Akisa (Alahärmän Kisa) 4-2

Peli alkoi vastustajan hallinnalla ja reilun 6 minuutin jälkeen oltiin 0-2 tappioasemassa ja valmentajakin jo vähän nieleskeli, että kuinkahan käy. Mutta tämän jälkeen Jalas alkoi saada pelistä kiinni ja ottaa peliä hallintaansa. Reilun 10 minuutin kohdalla Leevi pääsikin maalaamaan Jalakselle ensimmäisen maalin. Tästähän joukkue sitten syttyikin ja loppupeli mentiin lähes täysin Jalaksen hallinnassa. Pelin loppupuolella vastustaja alkoi pelata hieman kovaa peliä, kun ei muuten pärjännyt, mutta Jalaksen pojat kestivät tämän hyvin ilman ylilyöntejä. Maalintekijät: Hautamäki Leevi, Havi Hermanni, Lehto Waltteri ja Heinola Tuukka. Maalissa pelasi Mikko Rantamäki.

Kanu (Kauhavan kanuunat) / punainen - Jalas 1-6

Kanua vastaan lähdettiin pelaamaan normaalia peliä, vaikka heidän ensimmäiseltä vastustajaltaan tuli viestiä, ettei vastus tulisi olemaan kovinkaan kova. Peli menikin pääasiassa Jalaksen hallinnassa, muutamia kanun hyökkäyksiä lukuun ottamatta. Tuukka avasi maalinteon neljän minuutin paikkeilla, kanu pääsi vielä tasoihin ensimmäisellä ja ainokaisella maalillaan, mutta tämän jälkeen alkoikin sitten Jalaksen maalitehtailu. Maalintekijät: Heinola Tuukka 3, Alinen Eetu 2, Hautamäki Leevi. Maalissa: Viitala Aaro.

 

Kiuaskallio 10.6.2018

Kymppipojat pelasivat pelillisesti ja tuloksellisesti hienon kotiturnauksen Kiuaskallion hyväkuntoisella nurmella. Pelaajiakin oli paikalla lähes parin kentällisen verran. Pelaajat pelin tekevät mutta uutena kokeiltu peliryhmityskin sopi loistavasti ainakin nyt pelattuihin peleihin.

Jalas - APV 4-2

Ensimmäiseen peliin lähdettiin kolmen hyökkääjän, yhden keskikenttäpelaajan ja kolmen pakin ryhmityksellä, eikä toimivaa systeemiä tarvinnut toiseenkaan peliin muuttaa. Kahdella hyökkäyskolmikolla pystyttiin luomaan painetta vastustajille, ettei hyökkäyksiin lähtö ollut helppoa, joten peli pyöri pääsääntöisesti vastustajan kenttäpuolella. Nykytermein puolustettiin eteenpäin. Sovittiin pelaajien kanssa että ollaan ensimmäisenä irtopalloissa. Tämäkin toimi hienosti keskikentän ja puolustuslinjan tukiessa prässäävää pelaajaa. Vaatii kaikilta pelin hahmottamista ja mukana olemista joukkueena. Keskikentällä pelinjohtajana toimi Tuukka joka tavoilleen uskollisena teki paljon töitä molempiin suuntiin. Puolustuslinjassa vahvistuksena kaksi ysi poikaa Antero ja Rasmus K. joiden otteita oli mukava katsella, taitoa, pelikäsitystä ja vauhtia riittää. Ensimmäisessä pelissä APV teki avausmaalin hyvän kuvion päätteeksi, ainut tilanne kun puolustus oli hieman ahtaalla. Tuukan kahdella maalilla saatiin numerot vastaamaan pelitilanteita. Seuraavat maalit Leeville ja Eelikselle. Lopussa vastustaja teki vielä kavennuksen. Peli oli kuitenkin kotijoukkueen kontrollissa, joten voitto oli ansaittu. Maalissa pelasi Mikko, FP kortteja ojennettiin Eetulle ja Tuukalle.

KieHa-Jalas 1-4

Toisen pelin alku näytti tasaisesta, Kiehan tasoittaessa Benjaminin tekemän avausmaalin jälkeen. Sen jälkeen taitoero, poikien hyvä pelaaminen, pelisuunnitelman onnistuminen teki tehtävänsä. Jalas voitti 4-1 Hermannin, Tuukan ja Mikon tekemillä maaleilla. Maalissa pelasi Leevi. Reilun pelaajan kortit sai Rasmus K. Ja Rasmus P. Maalitkin jakautuivat mukavasti usealle pelaajalle, joka kuvastaa joukkueen tasaisuutta, kaikki tekivät osuutensa. Pelin suolana muutamat pelikaverille tarjotut namusyötöt joista myös tehtiin maaleja.

Joukkueessa pelasivat, Benjamin, Eelis, Miko, Eero, Leevi, Antero, Eetu, Miro, Tuukka, Mikko, Rasmus K. Hermanni ja Rasmus P.

 

Soini 30.5.2018

Jalas - Soinin Palloseura (SoPS) 4-1

Sops aloitti vahvasti ja teki ensimmäisen maalin n. kolmen minuutin kohdalla. Jalaksella ensimmäiset minuutit olivat hieman hakemista ennen kuin pelistä saatiin kiinni. Ilmeisesti vastustajan maali herätteli, poikia ja pian maalin jälkeen saatiinkin pelistä kiinni ja tämän jälkeen pelin hallinta olikin pääasiassa jalaksella. Vaikka sopsi saikin välillä hyviä hyökkäyksiä. Jalaksen maalinteon aloitti Tuukka n.11 minuutin kohdalla, minuutin Päästä Miko siirsi jalaksen 2-1  johtoon ja Tuukan toisella maaliilla siirryttiin 3-1 johtoon ennen puoliaikaa. Toisella jaksolla Tuukka maalasi vielä kerran loppulukemiksi 4-1.

Virkiä/-08 - Jalas 3-0

Virkiää vastaan osattiin odottaa tiukempaa peliä kuin SoPSia. Pelin alkuminuuteista alkaen Virkiä painostikin voimakkaasti ja jalas oli ensimmäisellä puoliajalla altavastaajana. Virkiä maalasi ensimmäisellä puoliajalla 3 kertaa. Erätauolla Janne ”puhutteli” poikia ja sillä tuntui olevan vaikutusta, koska toisella puoliajalla virkiän painostus väheni huomattavasti. Jalas sai puolustuspelinsä huomattavasti paremmin hallintaan ja pääsi tekemään useita vastahyökkäyksiäkin. Valitettavasti näissä oli epäonnea mukana ja tolppiin paukkui useita kerta ja muutaman kerran pallo pyöri jo lähes maaliviivalla, mutta sitä vain ei saatu maaliin. Mahdollisuuksia olisi ollut, vaikka tasapeliin jos vähän onnea olisi ollut mukana, koska Virkiäkään ei saanut toisella jaksolla maaleja. Pelillisesti Virkiä oli valitettavasti jalasta edellä ja se näkyy myös lopputuloksessa.

Joukkueesta huomioitiin ”Tsemppari-kortilla” Eetua ja Leeviä, jotka molemmat osoittivat positiivista asennetta peliin ja joukkuetovereitaan kohttaan tilanteessa kuin tilanteessa.