Iltarastikausi käynnistyy keskiviikkona 25.4. 17:00

Iltarastit

Jalaksen iltarastit pyörähtävät käyntiin 25.4. kello 17:00. koulukeskuksella. Iltarastit ovat matalan kynnyksen kuntoilutapahtumia. Ensimmäistä kertaa suunnistamaan tulevillekin on tarjolla sopiva rata ja tarvittaessa opastusta. 

Näin löydät rasteille

Kalenterista näet rastien pitopaikat. Kalenterissa on myös kerrottu, mistä opastus alkaa pitopaikalle. Rastilipuilla merkityt opastukset ovat paikoillaan viimeistään tapahtumapäivänä hieman ennen tapahtuman alkua. Rasteille voit tulla oman aikataulusi mukaan, kuitenkin niin, että lähdet 17:00-18:30 välisenä aikana maastoon.

Radat

Tarjolla on erilaisille taito- ja kuntotasoille sopivia ratoja. Maasto on tyypillisesti metsämaastoa ja erityisesti alkukaudesta voi olla myös korttelisuunnistusta taajamassa. Joillakin rasteilla on tarjolla myös polkupyörärata. Kannattaa seurata tiedotusta jaoston sivuilla ja Facebookissa.

A-rata, pituus 5-7 km, vaativa

B-rata, pituus 3-5 km, helpohko

C-rata, pituus 2-3 km, helppo

D-rata, pituus 1-2 km, helppo (pääosin polkuja ja teitä)  

Karttamaksut

Alle 20v pääsevät rasteille ilmaiseksi, muut maksavat iltarastimaksun 4,- euroa tai hankkivat kausikortin, joka käy lähes kaikissa Etelä-Pohjanmaan suunnitusseuroissa. Kausikortit eli Epsu-kortit ovat saatavilla Eero Pitkämäeltä Kodintekniikasta tai iltarastitilaisuuksista.

Maksa 70,- euroa suunnistusjaoston tilille, hae sen jälkeen 2018 tarra kausikorttiisi. Jos sinulla ei ole korttia tai se on hukassa niin saat uuden kortin. Tarran tai kortin saat maksukuittia näyttämällä. Suunnistusjaoston tili: OmaSP FI85 4924 0010 6343 97

Lapset ja nuoret (alle 18v.) suunnistajat voivat kerätä iltarasteilta osallistumistarroja iltarastipassiin. Täydellä passilla (8 tarraa) saa lunastaa Kino Jalasjärven elokuvalipun.