385 katsojaa todisti Jalas-Areenan avausottelussa kotijoukkueen voittoa

Uuden Jalas-Areenan avauspeli houkutteli paikan päälle upean yleisömäärän, kun peräti 385 katsojaa saapui katsomaan Jalaksen miesten ensimmäistä 2. divisioonan kotipeliä. Otteluisäntinä toimineet Parkanon säästöpankkisäätiö ja OmaSP tarjosivat yleisölle peliin vapaan sisäänpääsyn sekä erätaukokahvit.

Jalas - SBS PaHa 7-4 (4-0, 3-2, 0-2)

Jalas tuli ottelun alkuun isännän ottein erittäin vahvasti. Useamman hyvän maalipaikan jälkeen ykköskentällinen pääsi omasta päästä lähteneeseen ylivoimahyökkäykseen. Niko Marttila vei pakin mukanaan keskelle ja tarjoili syötön Vikki Ylihärsilälle, joka laukoi pallon ensimmäistä kertaa maaliin ja sai yleisön raikuvat suosionosoitukset pelikellon pysähtyessä aikaan 5.27. Seuraavan kerran 385-päinen yleisö pauhasi reilun 8 minuutin pelin jälkeen, kun jälleen Jalaksen uusi ykkösnyrkki oli pahanteossa. Niko Kituniemi haki pallon kulmasta ja tiputti sen viivaan Kimmo Ala-Keturille, jonka tulinen laukaus pamahti Ähtäriläismaalin takayläseen. Vajaa minuutti tästä, kun vierasjoukkueen ketjujen vaihto epäonnistui ja ottelun tuomarit nostivat käden pystyyn jäähyn merkiksi: liikaa pelaajia kentällä ja seurauksena 2 minuutin rangaistus. Jalas tarvitsi ylivoima-aikaa vain 15 sekuntia, kunnes kotijoukkueen maalilaulu raikasi jälleen. Harri Holkkola levitti toiseen laitaan Jussi Latvalalle, jonka laukaus painui vastustamattomasti verkon perille. Erä jatkui kotijoukkueen komennossa, kun omassa päässä peitettiin uhrautuvasti laukauksia ja viimeisenä lukkona maalilla pelannut Keijo Heikkinen torjui läpi tulleet pallot varmasti. Jalaksen neljäs maali syntyi ajassa 16.05, kun Antti Kallioniemi pisti pallon Jussi Latvalalle vauhtiin ja Latvalan terävä rannelaukaus saatteli pallon PaHan maalin etualanurkkaan. Numeroissa 4-0 joukkueet lähtivät viettämään ensimmäistä erätaukoa pukukoppeihin ja yleisö pääsi nauttimaan otteluisäntien tarjoamista pullakahveista.

Toisen erän toisella minuutilla vierasjoukkue onnistui maalinteossa, kun Josa Rantakangas laukoi pallon Konsta Välisaaren syötöstä ohi Heikkisen. Pari minuuttia vierasjoukkueen kavennusmaalin jälkeen Jalas joutui vielä alivoimalle, mutta alivoimanelikko taisteli hyvin, eikä toista kavennusmaalia annettu. Parisen minuuttia Jalas-jäähyn päätyttyä, vihellettiin vierasjoukkueelle jäähy. Edellisellä kerralla Jalas tarvitsi ylivoima-aikaa 15 sekuntia, mutta tällä kertaa oltiin vieläkin tehokkaampia. Sillä ainoastaan kaksi sekuntia ehti jäähyä kulua, kunnes pallo oli maalissa. ANtti Juhala siirsi Marttilalle sivuun, joka jatkoi Ala-Keturille laitaan ja tämän suora laukaus saatteli pallon maaliin. Pelin puolivälissä PaHa onnistui kaventamaan tilanteeksi 5-2, kun Jere Saarenmaan (Samuli Toikko) laukaus löysi tiensä verkkoon. Vierailijat saivat tämän maalin jälkeen vähän paremmin otetta pelistä ja kun viisi minuuttia oli toista erää jäljellä pääsivät he vielä ylivoimalle, kun Latvalalle vihellettiin jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Mutta isännät olivat tässä vaiheessa vahvasti toista mieltä. Ensimmäinen alivoimanelikko vei pallon väkisin hyökkäyspäätyyn, josta vihellettiin kotijoukkueelle vapaalyönti rikkeen seurauksena. Miehet vaihtoon ja kentälle tullut nelikko järjesti heti maalin. Marttila syötti pallon Ala-Keturille, jonka laukauksen PaHan maalivahti vielä torjui, mutta kun ensimmäisenä irtopallossa oli Kituniemi muuttuivat taululla numerot muotoon 6-2. Vierailijoiden ylivoimapeli jatkui, mutta maaliin asti he eivät palloa saaneet. Sen sijaan Heikkisen torjunnan jälkeen pallo tuli Iivo Kotamäelle, joka pisti töppöstä toisen eteen ja juoksi koko kentän läpi ja nosti pallon maaliin ohi vastaan tulleen PaHa-vahti Joni Vuorenmaan. Näin Jalas teki saman alivoiman aikana kaksi maalia ja tilanne taululla oli 7-2. Loppuerä meni maaleitta ja viimeiselle kaksikymmpiselle lähdettiin vahvassa kotijohdossa.

Päätöserässä vierailijat nostivat karvaustaan ja riskitasoa, jonka myötä molempiin päihin syntyi maalipaikkoja pelin auettua. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ennen kuin ajassa 53.13 Vili Leppäkangas laukoi pallon Kalle Yli-Kesäniemen syötöstä Jalaksen maaliin ja kavensi tilanteeksi 7-3. Kun vielä tasan minuuttia myöhemmin Toikko onnistui Eetu Pyyn syötöstä, saattoi jo joku katsomossa olla huolestunut. Jalaksen vaihtopenkki oli kahdesta takaiskumaalista huolimatta rauhallinen, sillä peli oli takaiskuista huolimatta joukkueen näpeissä erittäin vahvasti. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 57.02, kun vierasjoukkueelle tuomittiin pelin kolmas jäähy. Jalas piti palloa ja pelasi kellosta ajan pois ja näin loppusummerin soidessa taululla loistivat loppunumerot 7-4 (4-0, 3-2, 0-2).

Otteluisäntien Parkanon säästöpankkisäätiön ja OmaSP:n lahjoittamilla palkinnoilla vierasjoukkueesta pelin parhaana palkiitiin Samuli Toikko (1+1). Kotijoukkueen palkittu oli loistavan pelin maalissa pelannut Keijo Heikkinen, jolle kirjattiin 26 torjuntaa. Ejendalsin lahjoittamalla palkinnolla palkittiin ottelun jalkavin pelaaja ja se oli kotijoukkueesta jäätävän yksilösuorituksen alivoimamaalissa tehnyt ja koko kentän läpi juossut Iivo Kotamäki.

Seuraava ottelu Jalaksella on ohjelmassa ensi lauantaina 25.11.2023, kun joukkue matkaa Kokkolaan SB Goatsin vieraaksi. Tuo ottelu käynnistyy kello 18.00. Seuraava kotiottelu on luvassa lauantaina 2.12.2023, kun SB Vaasa saapuu Jalas-Areenalle kello 17.00 alkavaan otteluun.