Miehille Vimpelistä tappio ja tasapeli

Miesten kauden kolmas turnaus pelattiin lauantaina Vimpelin liikuntahallilla. Jalaksen ohjelmassa oli ottelut Konnia sekä Pallosuhareita vastaan.

Jalas - Konnat 0-6 (0-1, 0-5, 0-0)

Jalas lähti kauden kolmanteen turnaukseen hyvistä asetelmista sarjataulukkoa katsellessa, mikä oli tähän asti erittäin tasainen. Aamupelissä vastaan asettui sarjakärki Konnat, joka ei ollut hävinnyt yhtään peliä. Ottelu lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle, kun molemmat joukkueet saivat muutamia hyviä maalintekopaikkoja aikaiseksi ilman tulosta. Ajassa 5.42 Jalaksen Marko Poikkeukselle vihelletään 2 minuutin jäähy mailaan painamisesta. Konnat pääseekin heti myllyttämään ylivoimaansa ja tulosta syntyy pelikellon pysähtyessä aikaan 6.28. Tämän jälkeen ensimmäisessä erässä ei muita tilastomerkintöjä nähdä.

Toiseen erään lähdetään siis Konnien 1-0 johdossa. Jalas oli taistellut erinomaisesti ensimmäisessä erässä, mutta toisesta erästä muodostui Jalaksen kannalta täysi farssi. Toisen erän alkuun Joonas Huhtamäki siirtää Konnat 2-0 johtoon ja Jalaksen peli muuttuu entistä enemmän puolustuspelaamiseksi. Konnat saavat maaleistaan lisää energiaa ja komeilla syöttökuvioilla sekä laadukkailla laukauksilla Konnat mättävät maaleja tiuhaan tahtiin. Toinen erä saadaan päätökseen valitettavasti Jalaksen ollessa häviöllä 0-6.

Kolmanteen erään Jalas lähtee vielä hakemaan kavennusosumia ja maalivahdinvaihdoskin nähdään, kun Markus Ala-Hulkko pääsee tolppien väliin. Loistavasti aiemmat erät pelannut Vesa Vierikko oli pitänyt aiemmin Jalasta pystyssä, mutta Konnien suvereeni toinen erä oli liikaa myös Vierikolle. Jalas saakin kolmanteen erään vielä pelihuumorista kiinni ja saa hyviä maalintekotilanteita. Lopussa Jalas pääsee ylivoimalle ja hakee lohtumaalia ottelun loppuun kuudella kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta. Näin peli päättyy Konnien 0-6 voittoon. Kaikki kunnia loistavasti pelanneelle Konnille, joka on ehdottomasti pelannut huikean alkukauden.

#17

Jalas – PaSu 3-3 (1-0, 1-0, 1-3)

Toisessa pelissä Jalasjärven kesy orilauma kohtasi PaSu:n Töysästä. Peli alkoi jalasjärvisten määrätessä tahdin. Ajassa 07.12 Niko Kituniemi rankaisi Antti Kallioniemen syötöstä ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä ei muita maaleja nähty.

Toisen erän viimeisellä peliminuutilla Joonas Rajamäki ohjasi Mikko Keisalan loistosyötöstä tilanteeksi 2-0.

Kolmannen erän alussa Pasu tuli mukaan peliin harhasyötön jälkeen tarkalla yläkulmalaukauksella. Seuraavasta maalista vastasi orilaumasta parhaiten pelissä pelannut Mikko Keisala Juuso Lähteen oivasta syötöstä. PaSun kuittaus tuli tästä jo puolen minuutin päästä. Jalaksen ote pääsi herpaantumaan tämän kuittauksen jälkeen ja PaSu tuli tasoihin kaksi minuuttia edellisestä maalista. Tässä vaiheessa peliä oli jäljellä viisi minuuttia ja Jalas turvautui aikalisään kerätäkseen rivit kokoon. Loppu oli kovaa taistelua ja useista paikoista huolimatta Jalas ei pystynyt venymään tasapeliä parempaan.