Jalaksen pesäpallokentälle uusi nimi ja hanketoimintaa

KEVÄT KUULUMISET 2024

Harjoitustilojen haasteet ovat kurittaneet pesäpallojaostoa ja sen toimintaa, mutta vihdoin aurinko paistaa ja ulkokelit kutsuvat! Naiset ovat joutuneet harjoittelemaan ulkopaikkakunnilla ja junioreiden osalta valitettavasti tilanne on ollut todella hankala. Nyt myös tähän asiaan on luvassa valoa tunnelin päässä, kun uuden urheiluhallin rakennustyöt ovat alkaneet Jalasjärvellä.

Junioritoimintamme on ollut haasteellista nämä muutamat vuodet, mutta toimintaa ollaan koko talven pyritty elvyttämään ja pesiskerhossa aloittikin hienosti toistakymmentä uutta pesäpalloilijaa talven aikana. Ja uusia harrastajia otetaan mukaan ympäri vuoden! Kevät tuo lisäksi mukavia uusia tuulia pesäpallokentän puolelle!

Jatkossa kerromme kuulumisiamme kuukausikirjeessä, josta voit tiivistetysti lukea, mitä sekä naisille että junnupuolelle kuuluu kesän aikana. Lisäksi ajankohtaista tietoa ja arkea löydät some-kanaviltamme.

 

Puheemjohtajan kevätkirje

Hankkeista apua uuden toiminnan kehittämiseen

Syksyllä päätimme lähteä hakemaan Ely:ltä rahoitusta pesäpallokentän kehittämiseksi. Pitkään olemme jo haaveilleet katetusta katsomosta, koska olemme huomanneet säiden vaikutuksen ottelutapahtumien yleisömäärään. Kun saimme yhdistettyä tähän ajatukseen tapahtuma-areenan rakentamisen, ja saimme mukaan yhteistyökumppaniksi suostuneen Fällyteatterin, aloimme selvitellä asioita Kurikan Kaupungin hankepäällikön kanssa. Monien neuvottelujen ja ison paperityön jälkeen meillä oli esitys valmiina Jalaksen johtokunnalle, jolta saimme suostumuksen hankkeen rahoituksen hakemiseksi.

Pitkin talvea pyörittelimme lukuja, piirustuksia ja lisäselvityksen lisäselvityksiä. Odottelimme pitkään ja kevät alkoi lähestyä, kunnes maaliskuun puolivälissä sähköpostiin kilahti myönteinen päätös Ely:ltä. Saimme siis rahoituksen pääkatsomon kattamiseen, istuimien lisäämiseen pääkatsomoon, lisävessojen rakentamiseen, siirreltävän esiintymislavan rakentamiseen, uusiin suojaverkkoihin sekä parempaan äänentoistojärjestelmään.

Seuraava askel oli lähteä hakemaan lyhytaikaista lainaa kaupungilta hankkeen käynnistämiseksi ja jälleen tehtiin paperitöitä. Tällä hetkellä siis odotamme, että kaupungin hallitus ja valtuusto käsittelevät asian seuraavissa kokouksissaan ja pääsemme tositoimiin.

Pukkioniemestä Kurikan Energia -areena

Pitkän neuvottelun jälkeen saimme yhteistyösopimuksen Kurikan Energian kanssa Pukkioniemen kentän nimeämisestä Kurikan Energia -areenaksi. Tämä sopimus on meille erittäin tärkeä ja auttaa meitä kehittämään Jalasjärvistä pesäpalloa niin naisten kuin junioreidenkin kanssa. Ilman yhteistyöhaluisia yrityksiä emme pysty panostamaan nuorten ja lasten liikuttamiseen näin edulliseen hintaan ja takaamaan sitä, että kaikilla on taloudellisesti mahdollisuus harrastaa monipuolista ja hauskaa kansallislajiamme. Jalasjärven Jalas on tunnettu siitä, että meillä on todella edullista harrastaa pesäpalloa niin junioreissa kuin naisissakin.

Sopimus Kurikan Energian kanssa on mallia 1+2. Areenan nimi tulee näkymään niin kentällä kuin tiedotuskanavissamme. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää uudelle kentälle!

Pukkioniemi tunnetaan jatkossa Kurikan Energia -areenana, joka saa uutta ilmettä kauden 2024 aikana.

Kökkimään - talkoohommasta iloa itselle ja harrastajille

Viime vuosina talkootyön osuus taloudellisena lähteenä on pienentynyt todella paljon ja sen vuoksi pyrimmekin kehittelemään erilaisia taloudellisia mahdollisuuksia varainhankintaan ilman, että joudumme korottamaan pelaajamaksuja. Tarvitsemme omarahoitusosuutta talkootyön lisäksi ja onneksi useampi yritys ovat lähdössä tukemaan hankettamme. Hankkeen toteuttamiseen tarvitsemme mielellään paljon apukäsiä, joten jos vähänkään tykkäät tehdä erilaisia rakennustöitä niin kaikki apu on tervetullutta, kun nikkaroinnit Kurikan Energia -areenalla alkavat!

-Sanna Latvala, pesäpallojaoston puheenjohtaja

Nähdään niin pelaajat kuin seuraajatkin uudistuvalla, kauniilla Kurikan Energia -areenalla kesällä 2024!