Power Cup Kuopiossa 7.-10.6.2018

D-POJAT

Valmentaja Marko Kattelus :

D-poikien PowerCup-reissu 

D-pojat lähti menestyksekkään kauden päätteeksi kuuden pojan voimin Kuopiossa järjestettävään maailman suurimpaan lentopallotapahtumaan tavoitteena pääsy 20 parhaan joukkueen joukkoon. Torstai oli sään suhteen armoton. Vettä tuli pahimmillaan kaatamalla, mutta sisukkaasti pojat taistelivat Vantaan joukkueen kumoon erin 2-1. Illan avajaiset Kuopion torilla Isac Elliotin tahdittamina saivat jäädä. Pojat suuntasivat uimahallille pulikoimaan/saunan lämpöön.

Perjantai olikin sitten aurinkoinen päivä. Aurinkoiset olivat myös tunnelmat, sillä pojat voittivat kaikki kolme ottelua ja nappasivat hienosti lohkovoiton. Ilta vietettiin koululla kaupasta hamstrattuja herkkuja popsien. Lauantaina olivat vuorossa jatko-ottelut. Kaksi ensimmäistä peliä voitettiin varsin helposti, mutta ratkaiseva kolmas peli, jonka voittaja pääsi jo kahdeksan parhaan joukkoon, hävittiin. Ei kuitenkaan hävitty huonolle joukkueelle, sillä tämä Petäjäveden porukka eteni aina finaaliin asti.

Lopuksi taisteltiin siis sijoista 9-16. Häviö painoi vielä poikien mieltä ja Rantaperkiön Iskulle tuli tappio. Illan discoilu pyyhki häviön kuitenkin nopeasti mielestä ja sunnuntain ensimmäiseen peliin saatiin draivi päälle, tuloksena selvä voitto. Ennen viimeistä peliä ehdittiin vielä vierailla Puijon tornissa ja mäkimontussa. Viimeisestä pelistä tuli sitten aikamoinen sekasoppa pistelaskusekoiluineen. Lopullinen sijoitus 14. Ei kuitenkaan hullummin 43 joukkueen sarjassa.

Mukana menossa: Veeti Suorsa, Eetu Valkkio, Sisu Laitala, Niilo Piirto, Rasmus Kattelus ja Onni Thakkrathok. Valmentajina Marko Kattelus ja Riku Laitala + suuri joukko kotiväkeä huoltojoukkoina.

T: Marko Kattelus

B-TYTÖT

Valmentaja Marko Pitkänen :

B-tyttöjen Power2018 (tsemppisarja)

Alkusarjassa hiukan peli vielä haki uomiaan mutta saatiin neljästä pelistä neljä 2-0 voittoa joka oikeutti pelaamaan sijoista 1-32 (Pelisysteemi muuttunut edellisvuosista, eli alkulohkojen 4 parasta jatkoon ylempiin peleihin)

Jatkosarjan panoksena oli että ykkonen sijoille 1-8, kakkonen 9-16 jne... Pelit koveni huomattavasti alkusarjasta, mutta niin paransi myös Jalaksen tytöt... Kaikki kolme peliä päätyi jalaksen voittoon, eräsuhteella 6-1

Ensimmäinen pudotuspeli KaLea vastaan. Eka erä meille 25-8, seuraava KaLelle 25-14 ja kolmas KaLelle 15-12... Selkeesti oli nähtävissä molemmilla joukkueilla että puuskaiseen myötätuuleen pelaaminen ei sopinu kummallekkaan... Ehkä ei ihan parasta saatu irti kolmannessa erässä (eikä todellakaan toisessa :D ) Kaveri oli hitusen parempi ja menivät sijoille 1-4

Sijoutuspelit sunnuntaina 5-8 sijoista hoitui taas mallikkaasti vaikkakin alla karvas tappio lauantailta. Melkolailla peruspelillä ja vähän uuttakin kokeillen molemmat pelit meille 2-0 ja loppusijoitus 5. ja sarjassa 44 joukkuetta

Minä tyytyväinen... no joo, mutta turnauksen edetessä ja peliesitysten parantuessa ois ne mitalipelit kuitenki ollu ehkä enemmän se meidän juttu... :)

Kahdeksan kärki: 1. VilTä 2. Sopa/B2 3. HPK 4. KaLe 5. JaJa 6. OsVa 7. Kisko/devils 8. Juju

Nyt pikkuisen lomaa lentopallosta

Mukana tekemässä hienoa tapahtumaa:

Emilia Mäki
Helmiina Vuorela
Johanna Tukeva
Vanessa Virnala
Hetafiia Lähde
Roosa Kattelus
Jenny Mäkikomsi
Iida Mäki-Karvia
Iida Kytölä

Taustajoukoissa
Marjo Muhonen
Maarit Mäki

C-TYTÖT

Valmentaja Anna Mäenpää:

P O W E R C U P 2 0 1 8 K U O P I O CT

Tänä vuonna perinteinen poweri pelattiin kaukana Kuopiossa. Tyttöjen ja huoltajien lisäksi matkaan lähti maskotti Miina 5kk. Miina pärjäsi matkassa mainiosti, vaikka sitä hieman etukäteen stressasin. Hän nautti, kun sai niin paljon huomiota ja hoitajia riitti yllin kyllin.

Pelasimme c-tyttöjen tsemppisarjassa. Alkulohko meni alavireisesti ja sitä omaa parasta tekemistä ei löydetty ollenkaan. Tiukkoja pelejä pelattiin kyllä, mutta voittoon asti ei riittänyt yksikään. Alkulohkon mennessä huonosti, ei hyville sijoille ollut enää asiaa.

Jatkolohkon pelit taas menivät hienosti. Voitimme oman jatkolohkomme kirkkaasti kuudella pisteellä, muiden kolmen joukkueen saadessa vain kaksi pistettä ja pääsimme näin ollen pelaamaan sijoista 65-72.

Ensimmäisenä saimme vastaamme Lapuan Virkiän kakkosjoukkueen. Lapuasta ei ollut meille vastusta. Pisteitä he kuitenkin kerryttivät tasoon nähden hyvin, sillä tytöissä näkyi jo väsymys. Peli pelattiin lauantaina klo 16 ja pelejä oli jo kolme takana.

Sunnuntaina saimme pelata sijoista 65-68.
Aamulla tuli vastaan KiVo jonka peliä olin katsonut jo lauantaina. Joukkue oli hyvä ja tiesin että helpolla ei tule voitto. Ensimmäinen erä meni vastustajalle 25-20. Yritin luoda tyttöihin uskoa. Pisteet jotka jäivät meiltä uupumaan ja menivät vastustajalle olivat meidän omia huolimattomuusvirheitä. 
Tytöt lähtivät toiseen erään draivilla ja se tuli meille 25-23. Pääsimme pelaamaan kolmas erä. Kolmas erä tuli hieman helpommin. Meidän tytöt syöttivät pahoja syöttöjä joita vastustaja ei saanut ylös ja hyökkäyspeli oli vailla vertaansa. Kolmas erä meille 15-9. Tämä oli koko powerin paras peli, niin jännittävä ja tahdokas. Jokainen tytöistä halusi pelin voittaa.

Turnauksen viimeiseksi vastukseksi saimme Lapuan virkiän ykkösjoukkueen. Tälle joukkueelle olimme hävinneet kerran kaudella 2-1. Nyt tytöt kuitenkin pelasivat parasta peliä koko ajan ja peli meille selvästi 2-0 (25-13, 25-14).

Tytöt paransivat loppua kohden omaa peliänsä jatkuvasti ja sunnuntaina todella olimme huippuvireessä kun piti kotia lähtiä. Lopullinen sijoitus 65. Alkulohkon häviöt kyllä harmittaa kun aineksia olisi ollut paremmillekkin sijoille, mutta oon niin onnellinen että se paras peli löytyi ja kuitenkin 4 häviötä ja 6 voittoa putkeen!

Kiitos tytöt, kiitos huoltajat Piia ❤️ ja Josefiina ❤️ ilman teitä ei näistä reissuista tulisi mitään. Ja kiitos te vanhemmat sekä muut tukijoukot, jotka ehditte kentän laidalle kannustamaan. Se on tytöille tärkeää, että kotijoukot kannustaa 🙂

D-TYTÖT

Valmentaja Miia Ylilammi

Kuopion Powercup 7-10.6
Tähdet eli Jalaksen d-tytöt lähtivät koko joukkueen voimin kohti Kuopiota ja voittoja enemmän lähdettiin pitämään hauskaa joukkueena ja pelaamaan hyviä pelejä.
Ekan päivän eka peli vesisateessa ja vastassa Jurva! Koko kaudella ei ole saatu tältä vastustajalta erääkään, mutta nyt saatiin yksi erä!(25-23,23-25,15-12). Tähän peliin olisi muuten voinut olla todella tyytyväinen, mutta syöttövirheitä tuli meidän tytöillä ihan liikaa.. 
Toinen päivän peli meille Levi ä vastaan 2-0. 
Perjantaina tytöt pelasivat omaa hyvää peliä ja kaikki kolme peliä voitettiin 2-0( vastustajina Vilepa, Koka ja Salpis)
Lauantaina pelattiinkin sitten jo kovemmassa seurassa, mutta kolme ekaa peliä siitä huolimatta 2-1(Volley-96),2-0(HPK),2-1(Tsemppi-82) voitoin meille. Nämä voitot takasivat meille vielä yhden pelin lauantaille ja sen voittaja menisi pelaamaan sijoista 1-4... Tytöt eivät tästä tienneet ja kovasta väsystä huolimatta saatiin tsempattua pelifiilis niin loistavaksi, että PetPet kaatui 2-1 kauden parhaalla pelillä!!! Aivan huikea suoritus tytöiltä! 
Sunnuntain peleihin lähdettiinkin sitten jännittäen ja se näkyi peleissä. Kauwille hävittiin 2-1 ekassa pelissä ja sijat 3-4 jaossa. KJV vei taitavalla pelillä 2-0 voiton meistä ja näin ollen sijoitus 4. D-Tyttöjen tsemppisarjassa joukkueita kaikkiaan 105.
Sijoitukseen ollaan enemmän, kun tyytyväisiä!! 
Kiitos kannustusjoukot ja huoltajat! Ilman teitä tää ei olis onnistunut.

Ja ensi kautta kohden mennään.. Hyvää kesää kaikille D-tyttöjen puolesta!

E-TYTÖT PANTTERIT JA TIMANTIT JA F-TYTÖT

Valmentaja Pauli Puskala:

Power Kuopio takana 🏐🏐 Omat joukkueeni pelasivat taasen mallikkaasti, f tytöt pistesähläysten jälkeen hienosti sijalla 11. E pantterit kahden päivän voittoputken jälkeen 26, viimeisessä pelissä niukka 2-1 tappio. E timantit sijalla 45. Kiitos apureille ja erityisesti pelaajille🏐🏐

F-tyttöjä Power Cupissa valmensi Hanna Leskinen
E-tyttöjä Pauli Puskala ja Jutta Puskala