D-pojat Ilmajoella takaisin voittojen tielle

D-poikien kauden viides turnaus pelattiin Ilmajoki-hallissa lauantaina 12.1. Jalaksen vastustajat olivat sarjataulukossa viidentenä pisteen Jalaksen perässä ollut Kannuksen Ura sekä isäntäjoukkue ISB. Katsomoreporttereiden otteluanalyysit tulevat tässä:

Jalas - KannUra 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

Kaksi edellistä peliä joulukuussa oli tappioita ja hallin ilmapiirissä leijui jännitys siitä, että pystytäänkö tänään palaamaan voittojen tielle ja turvaamaan joukkueen paikka neljän parhaan joukossa sarjataulukossa. Paineet olivat pelaajilla ja valmennusjohdolla kovat.

Ensimmäinen peli oli Kannuksen Uraa vastaan. Ura sijoittuu sarjataulukossa Jalaksen taakse yhdellä pisteellä ja tämä ottelu piti voittaa. Ensimmäistä erää oli pelattu vain 41 sekuntia, kun Vikki Ylihärsilä riisti keskikentällä pallon ja teki vahvan läpiajon ja avasi Jalaksen maalitilin. Tunnelma vapautui Jalaksen pelaajilla, valmentajilla ja yleisöllä tämän jälkeen. Ottelu eteni tasaisena vääntönä ja ajassa 11.38 Kannus tasoittaa meidän oman pään puolustuksen virheestä 1-1. Ajassa 13.05 pitkä vaihto oli alla ja kovan painostuksen jälkeen Eero Lehto tekee joukkueelle ansaitun maalin. Tämä jääkin ensimmäisen erän viimeiseksi maaliksi. Erän loppu oli Jalaksen hallintaa, mutta vastustajan verkko ei päässyt tästä huolimatta heilahtamaan.

Toinen erä alkoi odottavissa tunnelmissa täysin Jalaksen poikien hallinnassa. Kunnes ajassa 24.20 Niko Marttila teki näytöstyyliin läpiajomaalin Lauri Jyrän upeasta syötöstä  ja pelin tilanne oli 3-1. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kauaa, kun Miika Kuja-Perälä pistää pallon maaliin lopputuloksena hienosta omien puolustajien syöttelystä suoraan omalta puolustusalueelta. Heti tämän perään Kannuksen Ura ottaa aikalisän. Aikalisä kannatti, koska ajassa 25.11 Kannus kaventaa pelin 4-2 onnekkaalla maalilla hyökkäyspäämme tehdessä virheen. 

Kolmas erä alkaa jälleen Jalaksen hallinnalla. Vikki ”Veivi” Ylihärsilä tekee ajassa 34.46 vanhanaikaisen maalin. Tämän jälkeen pelataan 10 minuuttia ennen seuraavaa maalia. Jalas hallitsi koko ajan ja peli pyöri Kannuksen maalin ympärillä. 6.maali tehdään tyhjään maaliin juuri ennen erän ja pelin päättymistä, Miika Kuja-Perälä lataa lopputulokseksi Jalaksen voiton 6-2.

ISB - Jalas 3-9 (3-2, 0-3, 0-4)

Pojilla oli kaikenkaikkiaan hyvä, vauhdikas ja intoa täynnä oleva peli. Suurin osa pelistä pelattiin vastustajan päädyssä.

Ensimmäinen erä alkoi hyvällä innolla. Maaleja yritettiin lujaa. Onni Siltala teki Jalaksen ekan maalin ja tulos oli 1-1, muutaman minuutin päästä Eero Lehto vei Jalaksen 2-1 johtoon. Vastustaja kuitenkin heräsi myös mukaan peliin ja pääsikin 3-2 johtoasemaan. Ekan erän viimeiset minuutit olikin hyvin jännittäviä ja tasoitusta yritettiin viimeiseen asti. Eka erä päättyi kuitenkin 3-2 Ilmajoelle.

Toinen erä alkoikin taas pojilla todella hyvin ja 3-3 tasoitus tuli ensimmäisen minuutin sisällä, kun Eero Lehto teki pelin toisen maalinsa. Poikien vauhti ja into tuntui vaan kasvavan ja ei menny kauan kun Jalas johti 4-3 Eetu Valkkion tekemällä maalilla. Lukemat taulussa oli hetken päästä jo 5-3 kun Miika Kuja-Perälä teki maalin. Vastustaja sai hetkeksi pelin Jalaksen päädyyn, mutta poikien valppaus ja Kasper Ketolan hyvät torjunnat ei niille kavennusta suonut. Toinen erä päättyi mukavissa lukemissa 5-3 Jalakselle.

Kolmas erä olikin sitten täysin Jalaksen hallinnassa. Maaleja iskettiin tasaiseen tahtiin. Onni Siltala teki 6-3 ja 7-3 maalit. Johtoasema alkoi olemaan aika selvä, mutta siitä huolimatta poikien into ja vauhti pysyi samalla tasolla kun pelin alussakin . Vielä jaksettiin tehdä lisää maaleja. Lauri Jyrä 8-3 ja Vikki Ylihärsilä 9-3. Viimeinen erä päättyi siis 9-3 Jalakselle. Peli oli todella jännittävä. ( Ainakin äideille)

Miehet loppiaisreissulla Pietarsaaressa

Jalaksen miesten kauden kuudes turnaus pelattiin loppiaissunnuntaina Pietarsaaren Rettig Sport Centerillä. Ohjelmassa oli ensin tärkeä ns 4 pisteen ottelu PaSua vastaan ja toisessa ottelussa tarkoitus haastaa ennakolta - ainakin omasta mielestään - kovempi Amerikaarto. Vaan kuinkas sitten kävikään:

PaSu - Jalas 3-3 (1-1, 1-1, 1-1)

Pilli käy ja Jalakset säntää pallolle. Eikä kahta minuuttiakaan, kun PaSu pääsee ylivoimalle, mutta onneksi Jalas hoitaa tämän alta pois. Ajassa 9:56 kantakurikan vahvistus Jussi Latvala (Kim Laurila) käy hiljentämässä PaSulaiset tekemällä avausmaalin, mutta ei aikaakaan kun PaSun Topias Valkealahti käy tasoittamassa tilanteen. Loppuaika pelattiin hyvin tasaista päästäpäätyyn peliä.

Toisen erän maalivastaava Kim Laurila (Iivo Kotamäki) ajassa 26:26 pistää Jalaksen 2-1 johtoon, mutta jälleen PaSut tulevat vain askeleen päässä perästä ja lyövät tilanteen tasoihin. Taas loppuaika menee hyvin tasaisessa väännössä.

Kolmas erä alkaa hetipian Jalaksen ylivoimalla, kun PaSut ottaa 2 min korkeasta mailasta. Mutta PaSu kestää tämän. In time 36:41 Harri Kuhna (Kimmo Ala-Keturi) lyö pallon maaliin, vieden Jalaksen johtoon. Mutta taas hetipianjälleen PaSut tasoittaa lukemat. Loput n 10 min pelattiin ehkäpä jopa varovaisen tasaista peliä, ettei vain kävisi tenkkapoota. Näin peli päättyi 3- 3.

Huippupakki #7

Jalas - Amerikaarto 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)

Päinvastoin kuin Jalaksen ensimmäisessä pelissä, toinen peli alkoi Jalakselta räväkästi. Ensimmäinen maali syntyikin jo ajassa 00.29 ku Iivo Kotamäen tarkka syöttö löysi puolustajien välistä Kuhnan nälkäisen lavan. Jalaksen konhotus jatkui ja pelikellon näyttäessä 06.15 Stallionsin tiukka painostus kantoi hedelmää kun kulmaväännön jälkeen pallo löysi Kotamäelle, joka sinkosi pelivälineen etuyläkulmaan. Tästä syöttöpisteen keräsi vuorostaan Kuhna. Erä jatkui tasaisena vääntönä päästä päähän ja Amerikaarron tasoitus nähtiinkin vielä kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle lukemissa 2-1.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi, kun molemmat joukkueet rakentelivat vuorotellen paikkoja eikä kumpikaan halua luopua pallosta helpolla. Lopulta ajassa 25.00 Amerikaarto joutuu rikkomaan pysyäkseen Jalaksen perässä. Ylivoimaa ehditään pyörittää 57 sekuntia kun hulluja päiviä viettävä Iivo Kotamäki katsoo paikkansa tulleen ja tällää Jalaksen kahden maalin karkumatkalle. Tässä tilanteessa mennään myös toiselle erätauolle.

Ottelun kolmannessa erässä Jalaksen sairastelujen rasittaman rosterin kapeus alkaa näkymään ja pallonhallinta siirtyy enemmän vaasalaisille. Nämä eivät jätä tilaisuutta käyttämättä ja erän vanhettua reilu kolme minuuttia laukoo Henrik Nyström vierailijat maalin päähän. Peli jatkuu intensiivisenä ja ajassa 38.26 Antti Juhala esittelee tiukkaa lämäriään ja lyö Niklas Mäki-Ventelän syötöstä pallon vastustamattomasti maaliin. Peli Jalakselle 4-2. Tästä sisuuntuneena vaasalaiset hakevat vielä vimmatusti maaleja, mutta ajassa 42.25 nähdyn kavennusmaalin lisäksi uhrautuvasti puolustava Jalas-miehistö sekä upeasti pelannut maalivahti Vesa Vierikko eivät maaleja salli, joten lopputuloksella 4-3 pisteet matkaavat Jalasjärvelle.

#97

fullsizeoutput_5735.jpeg

E-pojilla kotiturnaus RitolaHallissa

E-poikien joukkueet pelasivat lauantaina kotiturnauksen Peräseinäjoen RitolaHallissa, jossa molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kolme peliä. Tässä katsomossa pelejä seuranneiden pelaajien vanhempien näkemykset ottelutapahtumista:

Konnat - Jalas 08 6-3 (2-3, 2-0, 2-0)

Jalas 08 kohtasi Konnat kotiturnauksen ensimmäisessä ottelussa. Vaikka vastustaja teki pelin ekan maalin, Jalaksen pojat eivät antaneet sen vaikuttaa peliin. Kun ottelua oli pelattu reilu 4 minuuttia, Jalaksen Patrik Mäkisalo sai pallon vastustajan maaliin. Jalaksen seuraava maali tuli ajassa 07.01 ja silloin pallo lähti Santeri Kivimäen lavasta. Reilun minuutin päästä tuli ensimmäisen erän viimeinen maali, jonka teki Jalaksen Onni Mäkelä.  

Toiseen erään lähdettiin Jalaksen johtaessa 3-2. Toisessa erässä vastustaja teki 2 maalia. Vaikka Jalaksen pojat yrittivät, niin pallo ei löytänyt tietään vastustajan maaliin. Toisen erän jälkeen lukemat olivat 3-4 Konnille.

Kolmannessa erässä alkoi näkyä joukkueiden pelaajien lukumääräero. Tässäkin erässä Konnat nappasivat 2 maalia eikä vastustajan verkko heilunut kertaakaan. Peli päättyi lukemin 3-6 vastustajan hyväksi. Vaikka Jalaksen joukkueessa oli melkein puolet vähemmän pelaajia ja pelaajat nuorempia, laittoi Jalas 08 vastustajan siitä huolimatta koville. Joukkue on kehittynyt paljon kauden aikana ja oli ilo seurata tätä jännittävää peliä. 

Jalas 07 - Konnat 15-0 (8-0, 7-0)

Jalaksen kotiturnauksessa Peräseinäjoen Ritolahallissa päivän ensimmäisessä ottelussa Jalas 07 sai vastaansa sarjajohtajan Konnat Seinäjoelta. Otteluun oli joulutauolla lähinnä mentaalipuolella valmistauduttu ¨joulupuu on varastettu’ lauluja lurautellen ja kinkkua syöden johtoajatuksena tehdä kotiturnauksessa vastustajista rosollia. Vaasan turnauksen kitkerän katkera tappio Konnille oli muisto vain.

Valmennuksen teroittama yläalueen karvauspeli näkyi heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Ensimmäinen vaarallinen tilanne saatiin ajassa 1.26, jossa oikean laitahyökkääjän Iipon kautta saatiin maalivahti poikittaisliikkeeseen, Iipolta syöttö maalin takakulmalle Tatulle. Tatun laukaus niukasti ohi, josta jatkotilanteessa Jalas jauhoi ja jauhoi Konnien puolustuksen kebab kioskille laitahyökkääjän Iipon syöttäessä sentteri Juholle, jonka tarkka liukulaukaus upposi vastustamattomasti Konnien maalin vasempaan ylänurkkaan. Näin Jalas siirtyi johtoon, kun ottelun ensimmäistä erää oli pelattu 2.02 (1-0). Välittömästi aloituksen jälkeen Jalaksen hyökkäys vyöryi Konnien maalialueelle, josta lähes kopiona ensimmäisestä maalista Lauri syötti oikeasta laidasta sentteri Severille keskelle. Severin tarkka laukaus vasempaan ylämummoon ja pallo saatiin hakea ajassa 2.25 ( 2-0) Konnien maalista keskiympyrään. Aloitusvoiton jälkeen Konnien hämmennyksen ’mitä täällä tapahtuu’ käytti hyväkseen oikea laitahyökkääjä Vilho, joka kasvatti ajassa 2.39 (3-0) johtoasemaa maalinedussählinki- tilanteessa tuikaten pallon maalivahdin längistä sisään. Jo tässä kohtaa ottelua näki, että tänään on kentällä vain yksi joukkue, ja Konnien maalivahdilla ottelu tulisi olemaan lähinnä pallon noukkimista maalin perukoilta. Neljäs Jalaksen maali syntyi hyvällä jalalla ja ilmeellä toteutettuna. Poikittaissyötöillä vastustajan alakerta sahattiin, Tatun syötöstä Severi laukoi vasempaan alanurkkaan ajassa 5.47 (4-0). Konnien ensimmäinen rakennettu hyökkäys ja laukaus Jalaksen maalia kohti saatiin kokea ajassa 7.08. Maalissa Veeti noukki pallon vaivattomasti ja hyvällä heittokädellä käynnisti Konnien alakerran myllytyksen. Ajassa 8.35 (5-0) Jalas kasvatti maalisaldoaan, tekijä Juho, syöttäjänä Iipo. Konnien puolustaja sai osallistua Severin hattutemppuun ajassa 9.36 (6-0) harhasyötön muodossa. Severi haistoi katkaisemalla huolimattoman keskialueen syötön, tykki puhui ja vasen alakulma heilahti. Korkeanpaikan leiriltä juuri turnaukseen laskeutunut Tatu onnistui maalinteossa kellon pysähtyessä aikaan 10.14 (7-0). Ensimmäisen erän viimeinen maali toteutui Luopajärven Raktori Kerhon ( Tatu- Severi – Vilho) salibandyn alajaoston kasvattien leikitellessä ja saadessa vastustajan pakit törmäilemään toisiinsa. Vilhon esityöstä syöttö Tatun kautta Severille ja taukolukemiksi 8-0 ajassa 13.36. (8-0).

Toiseen erään lähdettäessä pyörremyrsky Konnien maalilla jatkui, ensin puolustaja Miika teki hienon yksilösuorituksen purjehtimalla koko kentän läpi laukoen tilanteen 9- 0 ajassa 17.07. Täyttä kymppiä päästiin juhlimaan Vilhon toimesta ajassa 17.58 (10-0)  LuRaKen tehotrion pyörittäessä peliä, syöttöpiste Tatulle. Ajassa 19.19 valmennus nukahti, ilmeisesti jäädessä ihailemaan poikien hienoa syöttörulettia -> Jalaksella liikaa pelaajia kentällä. Tästä seurauksena 2 minuutin jäähy, jota meni kärsimään Eemeli. Alivoima ei oikeastaan Jalaksen tehoja vähentänyt, tuloksena  2 maalia, ensin Miika Laurin syotöstä ajassa 20.11 (11-0) sitten Vilhon laukaus upposi maalinperukoille ajassa 20.20 (12-0). Amatöörikatsojat jo luulivat että ottelu päätetään, kun 12 maalin ero on saavutettu, mutta säännöt edellyttävät että 2 erää pitää vähintään pelata, joten ottelu jatkui Jalaksen heilutellessa tahtipuikkoa erän loppuun. Severi lisäsi vastustajan ahdinkoa laukomalla ajassa 22.25 Laurin syötöstä 13-0. Pelin loppuminuuteilla lukemia kaunisteltiin vielä parilla maalilla, ajassa 28.04 Vilhon kaukolaukauksella sekä Severin syötöstä Tatun upealla sivalluksella loppunumeroiksi ajassa 28.54 15 – 0.

Näin sarjajohtaja oli murskattu ehkä hieman omien ja vielä enemmän vastustajien ihmeeksi, Jalaksen aivan ylivoimaisella esityksellä. Valmennuksen loppukommentti ottelusta oli: “ei huono”. Ottelu oli tasapainoinen esitys hyvästä viisikkopelaamisesta sekä kärsivällisestä syöttötyöskentelystä. Tässä peliraportissa nousee tällä kertaa hyökkäyskalusto esiin runsaiden maalien muodossa, mutta unohtaa ei pidä, että hyökkäykset käynnistyvät lähestulkoon aina puolustuksen Iisakin, Jessen, Erkin ja Miikan  hienoista oivalluksista. Varmana huhuna Alavallista saadun tiedon mukaan Konnien valmennusjohto olisi käännytetty lauantai-iltana Kalakosken risteyksestä eksyttyään Seinäjoen suunnasta.

Jalas 08 - SB Vaasa oranssi 6-9 (3-4, 3-3, 0-2)

Päivän toinen peli 08-pojille alkoi hyvin, Tuukan tehty pelin ensimmäisen maalin reilun kahden minuutin jälkeen. Peli jatkui tasaisissa merkeissä ja peliä pelattiinkin tasaisesti molemmissa päissä. Vajaan 6 minuutin kohdalla Vaasa pääsi kuitenkin tasoittamaan ja tästä innostuneina he pääsivät luomaan Jalaksen päätyyn hyviä tilanteita, joista syntyikin pari peräkkäistä maalia yhdeksännen peliminuutin nurkilla. Tästä sisuuntuneena Jalas teki kuitenkin nopeasti kaventavan maalin Mikon tarkalla vedolla. Pelin loppupuolella Vaasa pääsi vielä kuittamaan yhdellä maalilla, mutta Santeri kavensi erän viimeisellä maalilla tulostauolle lukemiksi 3-4.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan hyvin tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta. Maalin teon aloitti Vaasa noin viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Tästä parin minuutin kuluttua Santeri kavensi eron yhteen maaliin. Vaasa kuitenkin kuittasi tilanteen nopeaan ja teki jälleen maalin. Pian tämän jälkeen Vaasalaiset ottivat jäähyn protestoinnista (yhtä pelaaja oli jo aiemmin varoitettu suun soittamisesta tuomarille). Aluksi näytti, ettei ylivoimaa saada kuitenkaan hyödynnettyä Vaasan hyvän puolustuksen vuoksi, mutta jäähyn viime hetkillä Tuukka pääsi hyödyntämään tilanteen nätillä maalilla. Parin minuutin kuluttua Tuukka teki vielä yhden maalin lisää ja tasoitti tilanteen. Tästä sisuuntuneena Vaasalaiset kuitenkin kuittasivat tilanteen tekemällä vielä yhden maalin ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 6-7.

Kolmas erä oli edelleen tasaista vääntämistä molemmissa päissä, mutta valitettavasta Jalas ei onnistunut viimeistelyissään ja erä jäikin jalaksen osalta maalittomaksi. Yritystä kuitenkin piisasi ja suorituksissa näkyi ehkä liikakin yrittäminen. Erän tasaisuus näkyi kuitenkin siinä, ettei Vaasakaan saanut kahta maalia enempää, joten loppulukemiksi tulostaululle 6-9.

Jeppis FBC - Jalas 07 0-12 (0-5, 0-5, 0-2)

Ottelu oli kokoajan tasaista vääntöä ja taukoja ei paljon tässä ottelussa ollut. Jalas oli kuitenkin niskan päällä kokoajan. Maalia tuli tasaiseen tahtiin jalakselle kokoajan kunnes kolmannen erän alussa ( peliä pelattu n. 5 min) peli päättyi jalaksen voittoon. Mahtava oli huomata kuinka jalaksen poikien yhteispeli sujui, kaikki olivat joukkuepelaajia. Kuviot olivat välillä todella hienoja ja onnistuneita. Meidän maalivahdilla ei paljon työtä ollut tässä pelissä,  mutta hereillä kuitenkin pysyi ja torjui ne muutamat vedot mitä hänelle tuli ja nolla pelihän siitä syntyi. Puolustajat pelasivat hienoa puolustuspeliä. Katsojan näkökulmasta oli vähän, ei niin tapahtuma rikas peli, mutta näitäkin pelejä on hieno katsoa,  pulssin ollessa matalalla. Rauhallisin mielin sai katsoa kuinka pojat kehittyvät kokoajan joukkueena sekä pelaajana ja " parantavat peliään kun sika juoksuaan" . Peli päättyi 12-0 jalakselle! Seuraavaa turnausta innolla odottaen!

Nibacos sininen - Jalas 08 16-4 (4-0, 4-2, 8-2)

Jalaksen -08:n päivän kolmas ja viimeinen peli Nibacos sinistä vastaan alkoi viideltä iltapäivästä. Päivä oli ollut pitkä ja askel painoi. Se näkyi myös pelissä. Nibacos otti heti otteen pelistä ja kun pelin ensimmmäistä erää oli pelattu vain alle kaksi minuuttia, laukoo vastustaja reikäpallon maaliin. Ensimmäinen erä menee herätellessä poikia peliin kiinni. Ensimmäisessä erässä Jalas ei tee maaleja, vaikka hyviä yrityksiä vastustajan verkolle tuleekin. Erä päättyy lukemiin 4-0 Nibacokselle.

Toinen erä alkaa verkkaisemmin. Ensimmäisessä erässä lämmettyä Jalas ottaa otetta peliin. Jalaksen avausmaalin tekee Santeri, yllättäen vastustajan maalivahdin, kun toista erää on pelattu kaksi ja puoli minuuttia. Vastustaja huomaa poikien virkistymisen ja antavat ankaran vastavedon ja laukookin maalin vain puoli minuuttia siitä kun Jalas on kaventanut maalieroaan. Nibakos ei päästä poikia helpolla vaan tykittää lähes samantien erän toisenkin maalinsa. Jalas pistää kampoihin ja kaventavat maalieroaan Juhan syötöstä Mikon tehdessä Jalaksen toisen maalin kun erää on pelattu reilu viitisen minuuttia. Tästä vastus ei pidä ja ottaakin loppueräksi pelin haltuun ja tykittääkin vielä kaksi maalia lisää ajoissa 20.52 ja 27.49. Erä päättyy lukemiin 8-2 Nibacokselle.

3. erässä tehdään kymmenen maalia. Niistä suurin osa tehdään Jalaksen verkkoon. Pojat yrittävät saada palloa haltuun, mutta Nibacos on tälläkertaa vireämpi. Vain kahdeksan sekuntia erän alusta Nibacos alkaa kasvattaa maalieroaan Jalakseen tehden erän kolme ensimmäistä maaliaan. Ollaan tilanteessa 11-2 kun Jalaksen pojat ryhtyy vastahyökkäykseen. Onni laukoo Jalaksen kolmannen maalin ajassa 33.47. Vastustaja ei päästä helpolla vaan nauttii maalisaldostaan heilauttamalla Jalaksen maaliverkkoa vielä kolmella maalilla lisää. Ollaan maali lukemissa 14-4, kun ajassa 39.34 Patrikin syötöstä Mikko laukoo pallon Nibacoksen verkkoon. Jalaksen pojat katselevat tulostaulua epätoivoisena, maaliero on iso eikä peliaikaa ole enää paljoa käytettävissä. Alkaa näkyä luovuttamisen tuskaa. Vielä kun erää on jäljellä viisi minuuttia tekee Nibacos pelin viimeiset kaksi maaliaan. Peli päättyy lukemiin 16-4 Nibacokselle.

Vastus oli kova ja vuoden kokeneempi. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kauden pelejä taas kokemusta rikkaampana :)

Jalas 07 - SB Vaasa oranssi 8-5 (3-3, 3-0, 2-2)

Edellisen rauhallisen pelin jälkeen tämä peli alkoi heti vauhdikkaammin, ja Vaasa tykitti melko nopeasti ensimmäisen maalin. Jalas ei tästä lannistunut, vaan hienojen kuvioiden päätteeksi Vilho näppää Tatun syötöstä pallon Vaasan maalivahdin taakse. Vain hetkeä myöhemmin Toni tekee saman. Peli on vauhdikasta, tässä vaiheessa ei jalka paina, vaikka molemmilla joukkueilla pitkä päivä ja kolmas ottelu menossa.  Peli pyörii tasaisesti molemmissa päädyissä. Vaasa tulee tasoihin. Jalaksen pojat ovat selvästi  ahtaammalla kuin päivän muissa peleissä. Kolmannen maalin Seppe laukoo Erkin hienosta syötöstä, lähes keskikentästä suoraa maalin yläkulmaan. Yleisö kannustaa kovasti Vaasaa, peli pyörii, pakit painavat kovasti töitä pitäen Vaasan taitavan pelaajan #99 Rasmus Kennin kurissa. Erän loppuun Kenni tasoittaakin lukemat 3-3. 

Toisessa erässä peli alkaa olla hienoisesti Jalaksen hallintaa. Pientä väsymystä on ilmassa, eikä peli ole enää niin vauhdikasta. Erän alkuun saadaan vähän etumatkaa Juhon maalilla, sekä pian perään Seppe ampuu Laurin esityöstä taululle 5-3 lukemat.  Katkonaista on peli. Toinen erä kuluu, lähes kymmenen minuuttia ilman tapahtumia, Jalas on pienesti niskan päällä, mutta ei pakit ja Veeti todellakaan ollut työttömiä. Hienoa katsella poikien kehitystä ottaa koko viisikolla tilanne haltuun myös hyökkäyspäässä, eikä vain hyökkäyskolmikolla.  Erän loppuun Juho tekee Jalakselle kuudennen maalin Tatun syötöstä. 

Kolmanteen erään Vaasa on hiukan herännyt. Turhautuneisuus näkyy myös muutaman pelaajan pelissä. Erän alkuun vapari Vaasalle, joka onneksi menee yli. Hetkeä myöhemmin Vilho ampuu hienon kudin kulmasta, joka uppoaakin maalivahdin taakse.  Vaasa kuitenkin pitää puolustusta melko ahtaalla, mutta Erkki, Miika, Iisakki ja Jesse ovat vireessä. Viimeisenä lenkkinä Veeti maalilla napsii Vaasalaisten kudit kiinni. Vajaa 10 minuuttia ennen pelin loppua Vaasa ottaa aikalisän ja siirtää vasemmassa laidassa pelanneen Kennin keskelle. Tämä alkaa tuoda tulosta ja Vaasa tekee peräkkäin kaksi maalia. Tästä Vaasa sai virtaa, samoin yleisö villiintyy. Veeti torjuu. Viimeiselle minuutille Vaasa ottaa maalivahdin pois, Vaasa pyörittää. Lopuksi Seppe saa rentoutettua ainakin yleisön kun iskee pallon kaukaa tyhjään maaliin. Lukemiin 8-5 päättyy 07- poikien päivän jännittävin matsi. Hieno kotiturnaus 07- poikien osalta, koko joukkue oli kasassa. Näin se yhteistyö toimii ja kaikki ovat tärkeitä pelaajia. 

Lohkon tilastosivu

fullsizeoutput_5734.jpeg

Naisilla hyvät pelit Qmaxilla

Naisten kauden viides turnaus pelattiin lauantaina Qmaxilla. Jalaksen vastustajat löytyivät sarjataulukon kärjestä sekä pohjalta, kun avauspelissä vastaan asettui sarjakärki Konnat ja toisessa pelissä vastaan asteli toistaiseksi perää pitävä HiPa.

Konnat - Jalas 1-1 (0-0, 1-0, 0-1)

Vuoden 2019 ensimmäisen turnauksen järjestivät Konnat Qmax Arenalla. Heti kello kymmenen kohdattiinkin heidät pelikentällä. Tiedossa oli tiukka peli,sillä Konnat johtivat silloin sarjaa 16 pisteellä. 

Ensimmäisessä erässä Jalas ottaa heti hallinta-aseman ja liikuttelee palloa hienosti lavasta lapaan, välillä rauhoittaen peliä alakerran kautta. Ajassa 6:51 Konnat ottavat ensimmäisen jäähynsä ja Jalas alkaa pyörittää ylivoimaa, mutta tuloksetta. Jäähy jää ensimmäisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi. 

Toiseen erään lähdetään samalla fiksulla pelitavalla. Toista erää ehtiikin kulua seitsemän minuuttia kun vastustaja ottaa taas jäähyn, syynä mailaan lyöminen. Jalas ehtii pyörittää ylivoimaansa 47 sekuntia kunnes vastustaja purkaa pallon meidän päätyymme. Tästä tilanteesta Jenna Vuorinen saa jäähyn estämisestä. Peliä jatketaan tasavajaalla 4 vs. 4. Vastustaja käyttää tasavajaan hyväkseen ja iskee ajassa 23:34 pelin ensimmäisen maalin. 

Kolmanteen erään lähdetään siis tappioasemassa 1-0. Vastustaja ottaa taas heti erän alkuun kaksi jäähyä. Ensimmäisen ajassa 32:17 ja toisen 36:04. Jalas päättää lopulta hyödyntää vastustajan alivoiman ja iskee ensimmäisen maalin, hieman onnen kantamoisin, ajassa 36:13 Karita Kangastien esityöstä Nita Mäki-Ventelä viimeistelee osuman ohi Konnien maalivahdin. Ajassa 41:33 vastustajan valmentaja päättää käyttää oikeutensa hyväksi ja ottaa aikalisän. Omat valmentajamme päättävät tehdä saman ja kokoavat joukkomme vielä kokoon viimeisiä pinnistelyjä varten. Tätä ottelua ei hävitä! Puoli minuuttia ennen erän loppua pelaajamme Anniina Salmenkangas ottaa jäähyn korkeasta mailasta. Jalas kuitenkin kestää erän viimeisen puoli minuuttia alivoimalla ja täten tilanne 1-1 jää voimaan. 

Jalas - HiPa 7-2 (1-0, 2-1, 4-1)

Päivän toinen peli pelattiin HiPaa vastaan. Peliin lähdettiin reippaasti, vaikka ensimmäinen peli otti voimille. Jalas otti 1. erässä pelin heti haltuun ja niin syntyi myös ensimmäinen maali ajassa  04.15 Karita Kangastien laukomana. Ensimmäiseen erään ei muita maaleja saatu. 

Toiseen erään lähdettiin samalla buustilla, kun ensimmäiseen ja eipä aikaakaan kun verkko heilui vastustajan päässä jälleen Karita Kangastien vedosta, joka lähti Susanna Frimanin syötön jälkeen. Peli jatkui ja HiPa sai onnenkantamoisen ja pääsee laukomaan ensimmäisen maalinsa ajassa 26.37. Jalas ei tästä murtunut vaan peli jatkui samantien Jalaksen halussa. Peli oli nopeaa vastustajan päädyssä ja niinpä syntyy Jalaksen kolmas maali pakki Sarita Välisaaren lavasta. Syöttöpisteen nappasi Jenni Pihlaja. Näin toinen  erä oli taputeltu.

3.erään lähdettiin samalla draivilla ja pelitaktiikalla kuin edellisiinkin, koska mitä sitä hyvää muuttamaan. Peli lähti rullaamaan mahtavasti ja Jalas pääsi taas heti niskan päälle. Aikaa kulunut 33.15 kun Katri Ojaniemi (Jenna Vuorinen) pommittaa Jalakselle neljännen maalin. Peli jatkuu mukavissa tunnelmissa Jalaksen viedessä palloa kohti vastustajan päätyä. Hienolla syöttöpelillä saatiin aikaan viides maali Sarita Välisaaren (Katri Ojaniemi) laukomana. HiPa yritti kaikin tavoin saada muodostettua hyökkäystä Jalaksen päätyyn, mutta menetti pallon joka kerta Jalaksen kivenkoville pakeille. Peli jatkuu ja ajassa 41.11 Mirva Mäki (Karita Kangastie) lyö Jalaksen kuudennen maalin. Jalas jatkaa vahvasti ja samaan minuuttiin eli aikaan 41.58 Katri Ojaniemi lähes kuljettaa pallon HiPan verkkoon tehden jalaksen seitsemännen maalin! Erän loppuun HiPa sai vielä yhden maalin ajassa 44.57 kaventaen pelin 2-7.

Näyttökuva 2019-1-6 kello 22.53.23.png

Miehillä kotiturnaus

Miesten kotiturnaus pelattiin lauantaina RitolaHallissa. Aamupelissä vastassa oli SPV II ja iltapelissä Blue Fox II.

Jalas - SPV II 4-8 (1-4, 1-1, 2-3)

Jalaksen kotiturnauksessa Peräseinäjoen Ritolahallissa päivän ensimmäisessä ottelussa Jalas sai vastaansa Seinäjoen peliveljien kakkosjoukkueen. Ottelussa oli paikalliskamppailun tunnelmaa ja yleisöäkin oli saapunut mukavasti Ritolahalliin katsomaan ottelua. 

SPV II haki revanssia ensimmäisen turnauksen koettuun tappioon Jalasta vastaan. Jalas aloitti ottelun unisesti ja kun ottelua oli pelattu 9 minuuttia, oli Jalas tappiolla jo 0 – 4. Kimmo Ala-Keturi herätteli Jalasta pelaamaan ja kavensi tilanteeksi 1-4 kellon ollessa 9:34. Erän loppua kohti Jalas paransi peliään ja maalipaikkoja alkoi syntymään, mutta maalit jäivät syntymättä. 

Toiseen erään Jalas oli petrannut huomattavasti peliään ja erä oli tasaista vääntöä. Molempiin päihin luotiin tilanteita. Erän alkuun Jalas pääsi pelaamaan ylivoimaa Ari-Pekka Väljän mailaan lyömisen johdosta. Jalas ei hyödyntänyt tilaisuuttaan kavennukseen. Kahdenkymmenen minuutin kohdalla Jalas joutui alivoimalle, Jalas pelasi hyvää ja uhrautuvaa alivoimaa ja SPV II ei pystynyt lisäämään johtoaan. Jalas sai paremmin ottelusta kiinni ja pari minuuttia myöhemmin Antti Kallioniemi kavensi tilanteeksi 2-4 hyvällä yksilösuorituksellaan. Mutta 43 sekuntia tästä SPV lisää johtoaan 2-5 Vesa Kohtalan maalilla.

Kolmanteen erään Jalas lähti takaa-ajo asemasta ja yritti kuroa sitä armottomasti kiinni. Kolmatta erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Jalakselle sattui pieni lapsus ja SPV hyödynsi sen. Pari minuuttia myöhemmin Marko Poikkeus antoi loistavan poikittaissyötön Mikko Keisalalle ja Keisala kavensi tilanteeksi 3-6. Puoli minuuttia tästä SPV:n Jouni Tahvanainen teki maalin ja lisäsi johtoa Jalakseen. 40 minuutin kohdalla Jalas sai vielä pienen oljenkorren kiriin, kun SPV:n Eemeli Karjanlahti sai rangaistuksen työntämisestä. Jalas käytti mahdollisuutensa ja Jussi Latvala kavensi ylivoiman puolessa välissä tilanteeksi 4-7 Niko Mäki-Ventelän syötöstä. Vain kymmenen sekuntia tästä SPV:n Eemeli Karjalahti löi lopullisen niitin ja peli oli 4-8, kun ottelua oli pelaamatta enää 3 minuuttia. Ottelu päättyi lukemin 4-8.

#71

Jalas - Blue Fox II 4-6 (1-1, 1-2, 2-3)

Peli alkaa ja molemmat joukkueet ovat hyvällä jalalla liikenteessä ja saavat luotua maalipaikkoja kumpaankin päähän kunnes ajassa 12:50 Jalaksen Kim Laurila näkee kentän toisella laidalla vapaana olevan Keisalan Mikon jolla on helppo työ tykittää suoraan syötöstä pallo verkkoon ja näin tilanteeksi 1-0. Minuutti tästä ja Jalakselle tuomitaan jäähy, Blue fox sai heti ylivoima kuvion kuntoon ja Didrik Lillas pääsi hyvästä paikasta tälläämään pelin tasoihin.

Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä tulee Jalaksen Kim Laurilalle jollekka tuomitaan työntämisestä kahden minuutin istunto, tätä vastustaja ei pystynyt hyödyntämään. Ajassa 28:43 Blue foxin Elliot Wingren tällää vieraat 2-1 johtoon, tästä vajaa minuutti ja Jack Nylund laittaa pelin jo 3-1. Toisen erän viimeisellä sekuntilla Jalaksen Kimmo Ala-keturi syöttää Antti Juhalalle alakertaan ja vetää sieltä hirmuisen ranteen vastujan maalia kohti ja sinnehän helähtää verkonperukoille.

Kolmanteen erään saatiin hyvin virtaa tuosta Juhalan kavennuksesta, erää oltiin keretty pelata vain 36sekunttia kun kapteeni Kallioniemi pääsee vapaaseen vetopaikkaan ja täräyttää Jalaksen tasoihin Joonas Rajamäen passista. Vähän yli minuutti myöhemmin Jalakselle tuomitaan jäähy korkeasta mailasta ja tuomiota lähtee istumaan Joonas Rajamäki. Ylivoimaa kerkiää kulua vain 8sekunttia kun Tomas Smedman tällää pallon maaliin ja näin vastustaja taas yhden maalin päähän karkumatkalle. Ajassa 34:09 Robert Heselius lisää jalaksen ahdinkoa 2maalin johtoon. Erän viimeisellä kympillä Jalas pääsee pyörittämään ylivoimaa kun Blue Foxin Elmeri Juseliukselle tuomitaan jäähy työntämisestä, ylivoima pyörii mutta ei tuottanut toivottua tulosta. Ajassa 39:39 Blue Fox karkaa jo Jack Nylundin toisella maalilla kolmen maalin päähän, Jalas taisteli sitkeästi loppuun asti ja kavennus saatiin aikaan 42:06 Joonas Rajamäen passista Jussi Latvala niittasti kavennuksen 6-4 ja tämä jäi illan viimeiseksi maaliksi. Ja näin vieras joukkue korjaa pisteet kotiin tästä pelistä.

#83

Lohkon tilastosivu

Naisille Nurmosta tasapelipiste

Naisten kausi jatkui lauantaina Nurmossa, kun kauden neljäs turnaus pelattiin liikuntahallilla. Jalas sai tähän turnaukseen vastustajat rannikolta, kun toisessa pelissä vastaan asettui Uusikaarlepyyn Blue Fox II ja toisessa Pietarsaaren Jeppis II.

Jalas - Blue Fox II 3-5 (2-2, 0-1, 1-2)

Päivän ensimmäinen peli pelattiin blue foxia vastaan. Peliä kerkesi kulua 02:34 kun vastustaja avasi maalihanat. Peliä kerkeää kulua 20 sekuntia lisää, kun ajassa 02:54 #31 Nita Mäki-Ventelä ( #15 Maria Mattila) tasoittaa pelin lukemiin 1-1. Peli kerkesi edetä aikaan 09:38, kun #12 Karita (Karitsa) Kangastie ( #79 Susanna Friman) laittaa lukemat 2-1. Erän loppupuolella vastustaja tuli kuitenkin vielä tasoihin ajassa 13:40. Näin ensimmäinen erä päättyi 2-2

Toisessa erässä syntyikin vain yksi maali, sekin valitettavasti vastustajalle ajassa 24:55. Toinen erä päättyi näin tilanteessa 2-3.

Kolmanteen erään lähdimmekin tekemään maaleja ja siinä onnistuimmekin, kun ajassa 35:50 #31 Nita Mäki-Ventelä ( #4 Anne-Mari Tarkkio) tasoittaa pelin 3-3. Parin minuutin päästä vastustaja pääsee iskemään pelin 3-4 ajassa 37:14. Muutamia minuutteja myöhemmin vastustaja onnistuu uudelleen ajassa 40:54. Aikaan 42:21 Jalas otti vielä aikalisän, mutta se ei tuottanut tulosta joten peli päättyi 3-5 Blue Foxin eduksi.

#18

Jeppis FBC II - Jalas 2-2 (0-0, 1-0, 1-2)

Päivän toinen peli pelattiin Jeppistä vastaan ja tiedettiin, että voiton avaimet on meidän omissa käsissä. Jalas ottaa pelin heti haltuun ja pallo pyörii Jeppiksen päädyssä, mutta hyvistä vetopaikoista huolimatta maaleja ei synny. Jeppis saa muutamia vastahyökkäyksiä aikaan, niin ikään onnistumatta. Näin ensimmäinen erä on maaliton.

Toinen erä jatkui siitä mihin eka erä jäi. Peli oli edelleen meidän hallintaa ja hyvällä syöttöpelillä saatiin luotua hyviä vetopaikkoja. Harmiksemme pallo ei vain maaliin mennyt. Jeppis nosti omaa karvausta ja saa riistettyä pallon päästen vetopaikalle. Ensimmäisen vedon torjunnasta seurannut irtopallo isketään väkisin Jalaksen verkkoon ja näin syntyy ottelun avausmaali ajassa 20.52. Tämä jää myös toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi.

Kolmanteen erään lähdetään hieman rauhallisemmalla pelityylillä, silti varmoin ottein. Vihdoin myös Jalas saa maalihanat auki kun #31 Nita Mäki-Ventelä syöttää ja #12 Karita Kangastie viimeistelee 32.37 tilanne 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen pelimme hieman rentoutuu. Edelleen peli pyöri Jeppis-päädyssä. Jalas saa vapaa-lyönnin #31 Nita Mäki-Ventelä vetää ja #4 Anne-Mari Tarkkio ohjaa pallon maaliin ajassa 39.18 tilanne 2-1. Jeppis nosti jälleen karvausta ja pienen kulmaväännön seurauksena #79 Susanna Friman komennettiin jäähylle 2 minuuttia ennen pelin päättymistä. Samalla Jeppis otti maalivahdin pois ja lähti hakemaan tasoitusmaalia kuudella neljää vastaan. Minuutin verran Jalas kesti pyöritystä, kunnes Jeppis pystyy toimittamaan pallon maaliin ja tasoitti 43.57 2-2 ja näihin lukemiin peli päättyi.

#28

Lohkon tilastosivu

F-junnut Isokyrössä

Jalaksen F-poikien joukkueet olivat viime lauantaina Isokyrön liikuntahallilla turnauksessa, jossa molempien joukkueiden ohjelmassa oli kolme ottelua. Pelit sujuivat näin:

SB Vaasa oranssi - Jalas 09 5-6

Jalaksen maalissa pelasi Sisu Kvimäki. Aloitusvoitto Vaasalle. Tasaista vääntöä, pari maalipaikkaa ensimmäiseen vaihtoon. Toinen vaihto ja ei kummallakaan maalipaikkoja. Maalisaldon avaa Kohtamäki ajalla 3.50. Toisen maalin lataa Lehto ajassa 5.00. Jalas saamassa pelin käyntiin, mutta Vaasa tekee ensimmäisen maalinsa 1-2 ajassa 6.00. Puolet ensimmäisestä erästä kulunut 7.45 ja Vaasa tasoittaa lukemat 2-2. Viitala vetää maalia kohti, molke torjuu. Rikkonaista peliä molemmilla joukkueilla. Jälleen Jalas yrittää maalia, mutta Vaasan molke kestää. Kannonlahti kilauttaa Vaasan ylärimaa. 13.00 Jalas painostaa pitkään, mutta ei maalia. Tuomarilinja todella tiukka. 14.20 Vaasa pääsee johtoon 3-2 ja tähän päättyy ensimmäinen erä.

Peli jatkuu ja Jalaksella maalin takamatka. Heti 1.15 Vaasan maaliin pommitetaan, mutta ei maaliin millään. 3.50 Kohtamäki syöttää ja Kannonlahti vetää maaliin 3-3. 4.40 Lehto lataa sivuverkkoon. Jälleen jalas hyökkää ja maali on jo lähellä.  Ajassa 6.40 Kannonlahti siirtää Jalaksen johtoon 3-4. Heti perään Vaasa hyökkää, mutta tasoitus jää haaveeksi. 9.00 Jalakselle vapari, mutta ei synny maalia. 9.20 Vaasa pääsee tasoittamaan tilanteen 4-4. Ja minuutti tästä Vaasa siirtyy johtoon 5-4. 11.30 Jalakselle vapari, ei maalia. 12.25 Kannonlahden syötöstä pääsee Kohtamäki tasoittamaan 5-5. Ja reilun minuutin pelin jälkeen Mäkelän kaukolaukaus uppoaa Vaasan verkkoon 5-6. 14.45 Vaasalle vapari, yrittää vielä tasoitusta mutta peli päättyy Jalaksen voittoon maalein 5-6.

FBC Remix- Jalas 09

Erän alku alkoi selvästi Jalaksen hallinnassa. Maalitulitus alkoi, kun ensimmäistä erää ehdittiin pelata 1 minuutti, kun Onni teki Jalakselle ensimmäisen maalin (0-1). Tätä ennen kopsahteli vastustajan maalin ylävaneri jo useampaan kertaan. Aapo maalasi toisen kerran ennen kuin 2 minuuttia oli peliä pelattu (0-2). Kolmas maali tuli ajassa 3.43 Aapon laukauksella (0-3). Seuraavaa maalia saatiinkin jo odotella useampi minuutti ja neljäs maali syntyi jälleen Aapon mailasta ajassa 7.20 (0-4). Tämän jälkeen vastustaja pääsi peliin mukaan ja teki maalin, kun erää oli pelattu 8 minuuttia (1-3). Palloa pelattiin molemmissa päädyissä ja Waltteri teki maalin ajassa 11.20 (1-4). Jalaksen maalissa Leevi teki useita hienoja torjuntoja pystyssä ja pitkin pituuttaan.  Aapo onnistui kaukolaukauksella kellon ollessa 12.40 ja vei Jalaksen jo neljän maalin johtoon (1-5). Aapon ja Einon hieno syöttelykuvio toi nopeasti seuraavan maalin Jalakselle ajassa 13.20 (1-6). Ensimmäinen erä päättyi Jalaksen johdossa 1-6. Jalas hallitsi peliä selvästi, vaikka vastustaja sai myös useita hyökkäyksiä maalille. 

Toinen erä alkoi täydellä Jalaksen hallinnalla ja vastustajan maalivahti oli täysin pulassa. Useita laukauksia maalille ja ajassa 1.23 Eino sai lopulta maalin vastustajan verkkoon (1-7). Ajassa 4.20 Aapo teki jo Jalaksen 8.maalin (1-8). Vastustaja sai onnistuneen hyökkäyksen ja ajassa  4.48 toisen maalinsa (2-8) ja heti perään ajassa 5.34 kolmannen maalinsa (3-8). Tästä Jalas sisuuntui ja Waltteri sai pallon verkkoon ajassa 5.58 (3-9). Loppupeli meni Jalaksen tahdissa. Onni teki maalin ajassa 10.12. (3-10). Hienon pallon vaihdon jälkeen Sisun kanssa Oskari teki maalin ajassa 10.46 ja Jalas johtaa 3-11. Aaro teki maalin keskiviivalta asti ajassa 12.57 (3-12). Vastustaja yritti pitää Jalaksen kurissa ja toisen erän lopussa sekunti ennen erän loppua vastustaja onnistui tekemällä neljännen maalinsa (4-12). 

Peli oli Jalaksen käsissä suurimman osan ajasta, vaikka vastustaja sai useita pahoja hyökkäyksiä myös maalille, jotka Leevi hienosti torjui. Aapon mailakäsi oli tänään hyvässä vedossa sekä syöttelykuvio Aapon ja Einon välillä vastustajan maalin edessä hermostuttavan mukavaa katseltavaa. Onni poimi usean vastustajan hyökkäyksen jo keskiviivalla pois ja sai Jalaksen vastahyökkäyksen saman tien käyntiin. Waltterilla oli tänään selvästi ruutia pohkeissa ja kiritaistelut päättyivät aina vastustajan häviöksi. Oskarin ja Sisun hieno taistelu toi toisen erän lopussa palkinnon Oskarin tekemällä maalilla. Aaro puolusti viimeisenä lenkkinä ja ulottui palloon mailallaan aina vastustajan nenän edestä. Severiinan hieno kaukolaukaus maalille kopsahti harmillisesti ylävaneriin. Iivari pelasi toisessa kentällisessä puolustajana ja hyökkäyksien edetessä vauhdikkaasti päädystä toiseen, joutui monesti yksin puolustamaan vastustajan vastahyökkäystä.

Tässä pelissä Jalaksen maalit tekivät Aapo (6), Onni (2), Waltteri (2), Eino (2), Oskari (1) ja Aaro (1). Jalaksen toisessa kentällisessä pelasivat Aapo, Onni, Aaro sekä Eino ja toisessa kentällisessä Waltteri, Oskari, Iivari, Severiina sekä Sisu. Maalissa pelasi Leevi Hautamäki.

Jalas 09 - SB Vaasa musta 9-3

09-joukkueen päivän kolmas ja viimeinen peli alkoi vauhdikkaasti Onnin tehdessä Jalaksen ensimmäisen maalin, kun erää oli pelattu vain muutama sekunti. Aaro laukoo ensimmäisen minuutin kohdilla Jalaksen jo 2-0 johtoon, Einon jatkaessa hienolla 3-0 osumalla. Peli oli vauhdikasta ja joukkue pysyi hyvin liikkeessä, Vaasalaisten päästessä tasoittamaan kuitenkin peli 3-1 lukemiin. Aaro onnistuu toistamiseen heti perään. Pelin ollessa 4-1. Aapo laukoo pelin 5-1 lukemiin Einon syötöstä ja sama kuvio toistuu heti perään. Peli näin ollen jo 6-1 Jalakselle. Vaasalaiset kaventavat ennen ensimmäisen erän loppua pelin 6-2 lukemiin. 

Toisen erän alku on tasaista vääntöä vastustajan 5 kenttäpelaajaa vastaan. Severiinan hyvistä torjunnoista huolimatta Vaasa kaventaa pelin 6-3 lukemiin. Pian tämän jälkeen Onni lisää kuitenkin Jalaksen johtolukemat 7-3. Seuraavaksi Aapo laukoo puolesta kentästä kovalla vedolla Jalaksen 8-3 johtoon. Joukkue pelaa sitkeästi, Aaron onnistuessa vielä kerran. Pelin loppulukemiksi jää 9-3 Jalaksen voittaessa! 


Jalas 10 - SB Vaasa oranssi 1-14

Jalaksen 2010 pelaajat lähtivät peliin ennakkoluulottomasti hyökkäyksen kautta hakemalla maalipaikoille ja ottelun ensimmäiset todelliset maalipaikat olivatkin Jalaksen käsialaa. Vastustaja käytti kuitenkin Jalaksen hyökkäysinnon hyväkseen ja mursi nopeilla syötöillään tien Jalaksen maalille. Nopeaan tahtiin Vaasa teki 8 maalia ensimmäiseen erään. Erätauolla valmentajien neuvot tepsivät ja pelin kulku muuttui, Jalaksen tiivistäessä puolustuskuvioitaan. Ottelun komeimmasta maalista vastasivat Jalaksen pelaajat. Laidalta vapaaksi karannut Miro Autio haki syötöllään maalille vapaaksi jätetyn Eetu Männikön, joka latoi pallon reppuun. Ottelu päättyi 14-1 Vaasalaisten hyväksi, mutta Jalaksen pelaajilla olikin vastassa vuotta vanhempien pelaajien nippu. Maalissa onnistunut Luca Ala-Keturi teki täyden työvuoron ja piti lukemat maltillisena. Kokonaisuutena koko ryhmä pelasi hienon pelin. 

SB Vaasa musta - Jalas 10 5-3

Vaasa aloittaa pelin terävästi ja siirtyy nopeasti 2-0 johtoon. Tämän jälkeen peli tasoittuu huomattavasti, vaikka pallo enemmän Jalaksen päädyssä pyöriikin. Ansaittu kavennusmaali saadaan, kun Eetu täräyttää Juhon syötöstä pallon verkkoon. Hetkeä myöhemmin Miro huudattaa Jalasfaneja tuomalla pelin tasoihin.

Toisessa erässä peli jatkuu tasaisena, ensin onnistuu Vaasa. Ja pian Miro tasoittaa Kristianin syötöstä pelin 3-3. Vaasa saa loppuun vielä pari osumaa ja loppunumeroiksi kirjataan 3 - 5 Vaasalaisten hyväksi.

Vaasa oli koko pelin niskan päällä, mutta ensimmäisen pelin jälkeen opittiin pitämään maalinedusta tarkemmin kiinni. Erityismaininta vielä Lucalle, joka koppasi lähemmäksi 40 palloa tässä pelissä.

Jalas 10 - FBC Remix 7-4

Peli alkoi tiukalla väännöllä remixin saadessa heti alkuun muutaman vaarallisen maalintekopaikan, mutta Luca Ala-Keturin mahtavilla torjunnoilla ja puolustuksen peittopelillä takaiskuilta vältyttiin. Ajassa 4.14 Lucan hyvästä avausheitosta Eetu Männikkö viimeistelee jalakselle avausmaalin 1-0. Peli jatkuu tiukkana vääntönä remixin päästessä paremmin maalin teko paikoille ja tällä kertaa tulee myös tulosta ajassa 7.39 tasoitus maali. Tilanne 1-1. Hetkeä myöhemmin jalas saa vapaalyönnin, josta Juho Kuusisto vippaa pallon maaliin kun peliä pelattu 8.58 ja taululle lukemiksi 2-1. Edellisestä maallista ei ehdi paljoa kulua kun Miro Autio pysäyttää pelikellon ajassa 12.18 Jere Keisalan syötöstä ja lukemat 3-1. Tästä sisuuntuneena Remix antaa painetta ja onnistuu kaventamaan ajassa 13.20 tilanteeksi 3-2. Loppu erä mentiinkin päästä päähän tiukkaa vääntöä.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Jalaksen pelaajat olivat välillä liian innokkaita hyökkäämään ja puolustus vähän unohtui, mutta Luca ei palloa maaliin päästänyt. Ajassa 1.55 Miron kaukolaukaus pääsi yllättämään Remixin maalivahdin ja tilanne 4-2. Nyt Jalaksella oli hurmos päällä 3.44 Vilho Siltalan syötöstä Eetu pistää pallon maalin edestä yläpesään, tilanne 5-2. Remix saa pienen pyörityksen käyntiin ja kaventaa ajassa 5.25 tilanteeksi 5-3. Remixin kavennus maalista ei kauaa kulu, kun 6.15 Vilhon alakulmalaukaus laittaa verkot pullottamaan tilanne 6-3. Pelikellon näyttäessä 7.29 Remix tulee jälleen kahden maalin päähän 6-4. Remix saakin nyt pelistä kiinni ja pallo pyörii Jalaksen päässä, mutta maalia ei tule. Jalas saa pelin käännettyä toiseen päähän ja 14.40 Osku Välimaa sinetöi Jalakselle voiton 7-4. Koko joukkue jaksoi pelata ja taistella pallosta vaikka päivä olikin pitkä.

E-pojat Pietarsaaren turnauksessa

Jalaksen E-poikien joukkueet pelasivat viime sunnuntaina turnauksen Pietarsaaren Rettig Sport Centerissä. Molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kaksi ottelua, joista toinen oli joukkueiden keskinäinen kohtaaminen. Matkassa olleen fanikatsomon mukaan pelit sujuivat näin:

Jalas 08 - Jeppis FBC 6-8 (0-3, 4-3, 2-2)

Jalas 08-joukkueen päivän ensimmäinen ottelu alkoi vastustajan vahvassa pyörityksessä. Heti ensimmäisen minuutin aikana vastustaja teki ensimmäisen maalinsa. Vaikka Jalas teki loistavia katkoja ja sai muutamia hyviä tilanteita vastustajan maalilla, ei pallo löytänyt maaliin asti ensimmäisen erän aikana. Maalissa pelannut Eelis Laine teki hienoa työtä näyttävillä torjunnoillaan.

Toinen erä alkoi hieman vahvemmassa pyörityksessä ja jo ensimmäisen minuutin aikana Akseli Lehtinen yrittää kiertää maalin takaa palloa maaliin. Vastustajan maalivahti on kuitenkin hereillä, eikä maalia synny.  Kun toista erää on pelattu reilu minuutti, vastustaja nappaa heikoksi jääneen poikkisyötön ja tekee helpon maalin. Vastustajan seuraava maali syntyy, kun he vievät nopeasti pallon Jalaksen päätyyn ja poikkisyötön kautta maaliin. Jalaksella on siitä huolimatta ollut taidollisesti hieno erän alku. Noin viiden minuutin kohdalla Benjamin Sillanpää vie pallon hienosti läpi kentän, syöttää Lauri Kokolle ja siitä edelleen Juha Kiviojalle, mutta pallo ei vain osu maaliin. Heti perään vastustaja nappaa pallon ja heiluttaa verkkoa jo kuudennen kerran. Eeliksellä heitot jäivät melko vaikeiksi ja aloitukset sitä myötä epäonnistuivat, mutta hienot torjunnat pelastivat vastustajan maaliyritykset. Kun toista erää on pelattu 6.40, ottaa Akseli Lehtinen jäähyn työntämisestä. Vahvasti pelatun alivoiman jälkeen peli tuntuu onnistuvan täydellä kentällä loistavasti. Aapo Kannonlahti tekee Santeri Kivimäen syötöstä Jalaksen ensimmäisen maalin ajassa 23.55. Jalas pyörittää vahvasti palloa kentällä ja yleisö saa nauttia hienoista kuvioista kentän läpi vastustajan päähän. Santeri Kivimäen seuraava maaliyritys saa yleisön innostumaan. Ajassa 27.00 Onni Mäkelä syöttää ja Akseli Lehtinen laukoo hienon maalin. Jalas saa pelin haltuunsa ja pyörittelee parin minuutin välein pallon maaliin. Ensin Lauri Kokko tekee nopean syötön maalin takaa, jonka Aapo Kannonlahti pistää hienosti maaliin (ajassa 28.54). Jalaksen neljäs maali syntyy niin ikään Aapo Kannonlahden toimesta, kun Tuukka Heinola syöttää vasemmasta laidasta loistavan poikkisyötön. Toinen erä päättyy Jalaksen hallinnassa tilanteeseen 4-6.

Kolmas erä alkaa niin ikään Jalaksen hienolla pelillä, vaikka vastustaja pelaa edelleen melko aggressiivisesti. Akseli Lehtinen tekee Jalakselle viidennen maalin, kun pallo jää vastustajalta lojumaan keskelle kenttää. Aapo Kannonlahti ottaa tästä vielä syöttöpisteen. Peli muuttuu hieman hermostuneeksi ja Onni Mäkelä ottaa jäähyn työntämisestä. Alivoimapeli on edelleen vahvaa. Akseli Lehtinen jopa karkaa vastustajalta kentän läpi ja kokeilee laukoa. Lopuksi alivoima murtuu ja vastustaja kuittaa tilanteeksi 5-7. Epäonnistunut sisäänlyönti suoraan vastustajan lapaan muuttaa lukemat 5-8. Pelin viimeinen maali tehdään ajassa 42.17 ja sitä juhlii Jalaksen joukkue. Maalintekijänä Santeri Kivimäki, syöttöpisteen ottaa Akseli Lehtinen.

Kaiken kaikkiaan upea ja tapahtumarikas peli, jota oli ilo seurata ja jännittää katsomon puolella. Joukkueen vahvistuksena pelasivat 09-ikäisistä Aapo Kannonlahti ja Onni Mäkelä.

Nibacos sininen - Jalas 07 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)

Ekan erän alku oli heti hyvää tasaista vääntöä molemmissa päissä. Peliä pelattu vajaa 5 minuuttia, kun Jalas laukoo ekan maalin. Maalin jälkeen Jalas saa parempaa otetta ja alkaa kontrolloida peliä, nähtiin paljon vetoja mutta kaikki ohi. Vastustaja saa myös hetkellisesti pelistä kiinni, luo tilanteita, mutta maalivahtia tuuranneelta Miikalta hyviä torjuntoja. Jalas heiluttaa verkkoa vielä erän lopulla tilanteeksi 0-2.

Toinen erä alkaa nopealla tempolla, tilanteita molemmissa päissä, jälleen Miikalta hienoja torjuntoja. Jalas myös puolustaa taidokkaasti. Ajassa 21.30 vastustajalle vapari, jonka jälleen maalivahti hoitaa varmoin ottein. Puolessa välissä erää pelin tempo hivenen laski, mutta Jalas väänsi tilanteen kuitenkin 0-3. Vastustajakin sai kavennusmaalin vaparista, kun pallo kimposi maskista ja livahti jalan alta alanurkkaan. Erän loppuvaiheessa Jalaksella haparointia ja pelin rikkomista, vastustaja sai jälleen vaparin ja verkko heilui tilanteeksi 2-3. Mutta Jalas kuittasi vielä erän viimeisillä minuuteilla tilanteen 2-4.

Kolmannen erän Jalas aloitti terävästi, loi hurjasti paikkoja mutta ohi, ohi, ohi. Havaittavissa pientä turhautumista ohi laukauksien vuoksi ja peli muuttui rikkonaiseksi. Useiden tilanteiden jälkeen verkko kuitenkin heilahtaa 2-5. Maalin jälkeen peli oli jälleen Jalaksen hallintaa, taidokasta pallon käsittelyä ja syöttelyä, vaikkakin välillä "pyyhittiin pölyjä" pallon päältä avopaikassa. Vastustaja otti vielä aikalisän loppuminuuteilla ja hioi kuvioitaan, mutta Jalas dominoi peliä loppusummeriin asti, eikä lisämaaleja enää nähty. Peli päättyi 2-5.

Jalaksen pojilta kokonaisuudessaan hyvää ja taidokasta peliä ottaen huomioon että matkassa oltiin vajaan kahden ketjun miehityksellä ja varamaalivahdilla.

Jalas 07 - Jalas 08 10-4 (4-1, 1-3, 5-0)

Tiedossa oli jännittävä peli omien poikien kesken ja peli aloitettiinkin vauhdikkaasti kun ensimmäinen maali tuli jo ajassa 1.12 Jessen tekemänä Miikan syötöstä. 07 pojat vei tämän erän aika selkeästi Eemelin, Vilhon ja Iipon tekemillä maaleilla, syöttöpisteet Severille ja Jesselle, ainoan 08 poikien maalin teki Onni Mäkelä Tuukan syötöstä.

Toinen erä oli 08 poikien juhlaa kun Tuukka laukoi 3 maalia Onnin, Benjamin ja Juhan syötöistä, Lauri Kokko laukoi tämän erän ainoan 07 poikien maalin Eemelin syötöstä. Benjamin istui jäähypenkillä 2min korkeasta mailasta.

Kolmas erä meni 07 poikien pyörittäessä peliä, Miika teki 3 maalia, Lauri ja Iipo yhdet maalit, syöttöpisteet Iisakille, Vilholle, Eemelille.

Peli oli hyvin tapahtumarikas, mailat lenteli käsistä ja Tomminkin tunteet kuumenivat pelin tiimellyksessä. Peli päättyi vanhempien poikien vieden voiton 10-4. Eelis pelasi maalissa todella taidokkaasti ja maali lukemat olisivat voineet olla todellakin aivan toisenlaiset, hienoa Eelis. Mukana 08 poikia vahvistamassa oli Aapo Kannonlahti ja Onni Mäkelä, kiitokset pojille. Mutta kaikkien mukana olleiden mieleen jää varmasti meidän jännittävä kotimatka, ensin tarvittiin lisävirtaa linja-autolle, kiitos siitä Hyttisen Laurille että päästiin pikkuhiljaa matkaan kohti ruokapaikkaa, jossa ruoka nautittiin auton käydessä ulkona ja akun latautuessa.
ABC:ltä lähdettiin kohti kotia 17 km tuntivauhdilla kytkimen sanoessa sopimuksensa irti, matkanteko oli jännittävää pimeän tullen, joku poitsuista ehti jo toivoa ettei ehdi kouluun aamuksi, mutta Paulin ansiosta saatiin toinen auto paikalle, matkanteko pääsi lopultakin vauhtiin ja pääsimme turvallisesti kotiin. Kuskimme oli hyvin kärsivällinen ja hoiti tilanteen todella hyvin, kiitos Nikolle.

Lohkon tilastosivu

Miehillä tulokseton reissu rannikolle

Jalaksen orit matkustivat kauden neljänteen turnaukseen Uuteenkaarlepyyhyn. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui uusi tuttavuus Reisjärven Pilke.

Jalas - RePi 2-5 (0-0, 0-1, 2-4)

Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja tempo pysyi aika matalana. Ensimmäinen erä meni tunnustellessa ja molemmat loivat hyviä maalipaikkoja, mutta maalivahdit oli ohittamattomia. 

Toinen erä oli tasaista vääntämistä ja maalivahdit jatkoivat hyviä otteita. Toisen erän loppupuolella RePi onnistui upealla laukauksella ohittamaan Jalaksen maalissa todella hyvin torjuneen Vesa Vierikon. 

Kolmas erä ei ehtinyt vanheta kuin pari minuuttia, kun Jalaksen parhaana pelissä esiintynyt Iivo Kotamäki tasoitti jäätävällä yksilösuorituksella. Kolmannen erän puolenvälin jälkeen RePi onnistui kahdessa minuutissa tekemään kaksi maalia Jalaksen verkkoon. Jalas otti aikalisän pari minuuttia ennen loppua kahden maalin takaa-ajo asemassa. Se tuotti tulosta, sillä ilman maalivahtia 6-5 vastaan Niklas Mäki-Ventelä kavensi tilanteeksi 2-3. Peliä jatkettiin ilman maalivahtia loppuun saakka, mutta vastustaja pystyi estämään maalintekoyritykset ja onnistui saamaan kahdesti pallon tyhjänä olleeseen Jalaksen maaliin. Näin peli päättyi 2-5 vastustajille. Paljon jäi pelistä parannettavaa. Ainoat, jotka pelissä olivat omalla tasollaan olivat Vesa Vierikko ja Iivo Kotamäki.

#14

SC Alajärvi - Jalas 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui hyvän alkukauden pelannut SC Alajärvi. Ensimmäisessä pelissä ollut jännitys oli poissa ja peli lähtikin selkeästi paremmin liikkeelle. Kolmen minuutin pelin jälkeen Alajärven joukkueelle vihellettiin viiden minuutin  jäähy huitomisesta, kun Eetu Pyy onnistui huitaisemaan joukkueemme pisintä pelaajaa Antti Juhalaa mailalla päähän. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta, eikä palloa saatu juuri ollenkaan toimitettua maalille asti. Erän lopussa Jalas pääsi uudelleen kokeilemaan ylivoimaansa, kun Alajärvelle vihellettiin jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Samat ongelmat kuitenkin jatkuivat eikä maalia saatu aikaan.

Toista erää oli pelattu vähä reipas minuutti, kun Alajärvi hyödynsi Jalaksen pienen nukahduksen ja siirtyi 1-0 johtoon Mikko Uurinmäen maalilla. Minuutti tämän jälkeen Jalas pääsi jälleen pyörittämään ylivoimaa, mutta pallo ei löytänyt tietä verkon perukoille. Ajassa 24.17 Alajärvi siirtyi 2-0 johtoon, kun Teemu Pukkinen laukoi pallon tarkasti alanurkkaan. Tämän jälkeen Jalas joutui hieman ahdinkoon ja pelissä alkoi näkyä turhautuminen. Tästä seurauksena Jalakselle jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Alivoima oli kuitenkin hyvää eikä maaleja syntynyt. Toinen erä päättyi siis lukemiin 2-0.

Kolmanteen erään lähdettiin selkeästi hakemaan kavennusmaalia, mutta Alajärveläiset olivat asiasta eri mieltä ja siirtyivät 3-0 johtoon Mika Männistön maalilla. Pian tämän jälkeen Jalaksen Kim Laurila yrittää psyykata vastustajaa kyseenalaisin keinoin ja saa tilanteesta viiden minuutin jäähyn. Alajärvi käyttää ylivoiman hyödykseen ja iskeekin kaksi maalia. Pelin loppuminuuteilla Aki Pälli vielä kaunistelee lukemia Alajärven hyväksi ja ottelu päättyi lukemin 6-0. 

#19

D-pojat Pietarsaaren turnauksessa

Jalas matkasi kauden neljänteen turnaukseen Pietarsaareen kauden aiempiin peleihin nähden kovin erilaisella joukkueella, sillä päällekäisyyksien ja sairastumisten vuoksi kahdeksan poikaa oli pois pelistä. Vahvistuksia saatin kuitenkin nuorempien joukkueesta, kun Jalas 07 joukkueesta mukana olivat Juho Saari ja Miika Rajamäki sekä Jalas 08 -joukkueesta Santeri Kivimäki. Miehillä oli samaan aikaan peli, joten Ari-Pekka Valkkio oli koutsina.

FBC Remix musta - Jalas 9-4 (2-3, 3-1, 4-0)

Jalas kohtasi ensimmäisessä pelissä FBC Remixin Isostakyröstä. Qmaxilla heidän peliä seuranneena odotettavissa oli vikkeläkinttuinen joukkue, joka syöttelee hyvin. Ensimmäinen erä alkaa Remixin hienoisella hallinnalla, mutta maaleja alkaa tulla vuorotellen molempin päihin. Erä päättyy lukemiin 3-2 Jalakselle.

Toinen erä on tasaista vääntöä. Jalas saa jäähyn ajassa 25.24. Eetu pääsee jäähyltä ja kaventaa tilanteen 5-4, mihin lukemiin erä päättyykin.

Kolmas erä on Remixin selvää hallintaa. Vastustaja jaksaa juosta ja syötöt löytää aina perille, tehden neljä maalia lisää. Jalas ei saa enää maaleja, vaikka joukkueen kapteeni hienosti tsemppaa joukkkuekavereita. Parin tunnin huili ja sitten vastaan asettuu järjestävä seura Jeppis.

Jeppis FBC - Jalas 8-7 (3-4, 0-1, 5-2)

Jeppis aloitti pelin vahvasti olemalla ajassa 1.49 jo 2-0 johdossa. Jalaksen pojat pääsee vauhtiin ja peli tasoittui. Erä loppuu lukemiin 3-4 Jalakselle.

Toinen erä on tasaista vääntöä - tolpat kolajaa molemmissa päädyissä, mutta Niko onnistuu kerran maalinteossa Lauri J:n syötöstä. Näin kahden erän jälkeen ollaan tilanteessa 3-5.

Kolmas erä alkaa Jeppiksellä taas vahvasti. Pelit alkaa painaa meidän poikien jaloissa, mutta vielä löytyy tsemppi päälle ja pojat kaventaa ajassa 44.47 lukemiin 8-7. Loppuun asti yritetään tasoitusmaalia, mutta verkko ei enää heilu ja Jeppis korjaa pisteet kotiin.

Matkassa olleet nuoremmat pelaajat pelasivat ruutunsa todella hyvin, Miika teki maalinkin ja Santeri nappasi syöttöpisteen. Molempien vauhdikkaiden pelien kolmansissa erissä näkyi, että kun oltiin matkassa vain kahdella ketjulla, loppui poikien koneista vähän bensa. Tästä kuitenkin hyvät asiat mukaan ja kohti tulevia treenejä. Peleistä on nyt joulutauko ja seuraava turnaus on vasta 12.1.2019 Ilmajoella.

IMG_8915.jpg

F-junnuilla kotiturnaus

F-junnujen kotiturnaus pelattiin koulukeskuksella lauantaina 17.11. Jalaksen molemmat joukkueet, Jalas 09 & Jalas 10, pelasivat kaksi ottelua. Katsomossa jännittäneiden vanhempien otteluraportit peleistä tulevat tässä:

Jalas 10 - KuKu

Ensimmäisen erän alussa Kuortaneen hallintaa. Avausmaali 2,5min jälkeen. Luca Ala-Keturi torjui hyvin Jalaksen maalilla. Jalas sai vähän pelistä kiinni ja tekikin tasoituksen 4,5min pelin jälkeen. Maalin syötti Osku Välimaa ja teki Väinö Keskinen. Peli kääntyi jälleen Kuortaneen hallintaan Jalaksen puolustuksen hieman haparoidessa. Maaleja syntyi Kuortaneelle 7 lisää. Ensimmäinen erä Jalas10 - KuKu 1-8.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi, vaikka Kuortane tekikin maalin, kun erää oli pelattu vasta yksi minuutti. Jalaksella oli paljon hyviä maalipaikkoja, mutta maalia ei vain tullut. Lucalta hyviä torjuntoja omassa päässä. 2.erän viimeiset 5 minuuttia meni taas Kuortaneen hallinnassa ja he tekivät vielä 3 maalia. Kuortane voitti pelin lopulta maalein 1-12.

Jalas 10 - SPV punainen 4-13

Alkulämmöt käytiin ottamassa ulkona, aurinkoisessa säässä. Reippaat punaposket lähtee iloisin mielin uuteen peliin. Vastassa on SPV:n vahva joukkue. SPV tekee pelin ensimmäisen maalin heti pelikellon näyttäessä 00.55. Peli on tasaista. Pelikellon näyttäessä 05.00 Eetu Männikkö pääsee läpi puolesta kentästä vastustajien ohi ja laukaisee ensimmäisen maalin Jalakselle. Hieno maali! Jalaksen toinen maali syntyy ajassa 10.56 kun maalivahti Luca Ala-Keturi saa pallon, pomppaa ylös ja näkee silmäkulmaansa pelin alussa vekin saaneen Miro Aution purjehtimassa kentän poikki. Miro ei ole moksiskaan, vaikka silmäkulma liimattiin kasaan kahden ambulanssikuljettajan voimin ja pistää pallon varmasti ylämummoon. Jalaksen kolmas maali, peliä jäljellä 2.40 kun Saku Syrjälä on askeleen edellä vastustajaa ja tekee tarkan laukaisun suoraan maaliin. Wau!! Minuutti ennen erän loppua SPV tekee pelin viidennen maalin. 

Toinen erä alkaa. Tilanne on jännittävä koska maali ero on pieni. Toisen erän alun ensimmäinen maali Jalakselle ajassa 16.01 Miro Autio tykittää maalin puolustajien välistä. Mahtavaa!  Monta hyvää tilannetta Jalakselle SPV päässä mutta aivan ei riitä että pallo uppoaisi maaliin. Syötöt ja ”omat” pelipaikat ovat kehittyneet todella hienosti kaikilla pelaajilla. Toisen erän viimeiset minuutit SPV laukoo kovia paukkuja maaliin aivan maalin edestä. Jalas yrittää vielä tiukasti kaventaa tilannetta. Ottelu päättyy 4-13.

Loppuun asti taisteltiin, mutta tällä kertaa SPV oli vuoden kokeneempi vastus Jalaksen -10 joukkueelle. Tästä on mukava jatkaa seuraaviin otteluihin.

Jalas 09 - SPV sininen

Ensimmäisessä erässä parin minuutin pelaamisen jälkeen Jalaksen vei 1-0 johtoon Leevin maali. Siitä maalihanat aukesivat. Jalas vei tätä erää, maaleja tekivät vielä Aapo, ja Osku. 1.erä päättyi 4-0 tilanteeseen Jalakselle. Vauhdikasta ja hyvää peliä joukkueelta.

Toisen erän alussa SPV kavensi maalilla, jonka pian kuittasi Leevi. Siitä alkoi Jalaksen rynnistys ja peli päättyi Jalaksen voittoon lukemin 13-2. Muita maalintekijöitä tässä erässä olivat Eino, Onni ja Osku. Peli oli vauhdikasta ja jännää. Sisu hoiti maalin hienosti. Upea lopputulos kotiturnauksen ekassa pelissä kaikkiaan.

SPV punainen - Jalas 09 7-7

Edellisen pelin voiton jälkeen päivän toiseen peliin lähdettiin odottavin mielin. Ottelu olikin alusta asti nopeatempoista ja jännittävää katseltavaa. SPV aloitti kuitenkin maalinteon, kun ei oltu pelattu vielä minuuttiakaan. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena ja pallo meni vuorotellen molempiin maaleihin. Tauolle mentiin tasalukemissa 4-4.

Toisessa erässä Jalas aloitti vahvasti ja ottelun loppupuolella Jalas oli jo johdolla 5-7, mutta SPV nousi vielä tasoihin kovasta väännöstä huolimatta ja ottelu päättyi lukemiin 7-7. Jalaksen maaleista vastasivat Aapo Kannonlahti, Leevi Hautamäki, Aaro Viitala ja kahdesti onnistuivat Oskari Manninen sekä Eino Kohtamäki. Maalissa pelasi upeasti, monta vastustajan yritystä pelastaen, Luca Ala-Keturi. Joukkue on kehittynyt roimasti viime vuodesta ja kotipelien voitto ja tasapeli olivat kovan harjoittelun ansaittua tulosta.

Naisille Pietarsaaresta tasapelipiste

Tällä kertaa oli Jalasnaisten vuoro suunnata linja-auto kohti Pietarsaarta Jeppis FBC II:n järjestämään kotiturnaukseen. Puitteet olivat kunnossa!

Jalas - ISB II 3-5 (0-1, 2-2, 1-2)

Ensimmäisessä pelissä kohtasimme ISB II:n. Tiedettiin, että pelistä tulisi tiukka ja tasaväkinen. Pelisuunnitelmassamme lähdimme alusta asti karvaamaan ylhäältä, että joukkue saataisiin hereille pitkän linkkamatkan jälkeen. Ensimmäinen erä aloitettiin hieman tunnustellen ja pallo seilasi päästä päähän. Kuitenkin erän lopussa ISB II pääsee tuikkaamaan pallon maaliin. Ensimmäiselle erätauolle siis tilanteessa 0-1.

Erätauon jälkeen # 20 Anastasiya Makasyuk viimeistelee hienon nousunsa tilanteeksi 1-1. Maalista kymmen minuutti myöhemmin ISB II siirtyy 1-2 johtoon Jalasnaisten vaihtovirheestä. Tästä muutama minuutti myöhemmin ISB II # 20 iskee tilanteeksi 1-3. Seuraavassa vaihdossa Jalasnaiset päättävät pussittaa pallon vastustajan maaliin! #12 Karita "Karitsa" Kangastien namusyötöstä #15 Maria "Kohonen" Mattilan on helppo viimeistellä takatolpalta pallon verkkoon ja tilanteeksi 2-3.

Viimeiselle erätauolle siis tilanteessa 2-3. Viimeiseen erään lähdetään takaa-ajo asemasta ja Jalas naisten ovatkin liian innokkaina säntäämässä kentälle kuuden kenttäpelaajan voimin. Ikäväksemme myös tuomarit huomasivat tämän ja passittivat Jalaksen pelaajan jäähypenkille. Alivoima toimi hyvin kunnes alakerrassa tapahtui haparointia, tästä vastustaja kuittaa heti tilanteeksi 2-4. Nyt on siis aikalisän paikka. Käytämme kaikki keinot ja otamme maalia vartioineen Aution pois maalista ja jatkamme kuudella kenttäpelaajalla. Sekään ei kuitenkaan tuota tulosta vaan vastustava pääsee tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin. Ajassa 44:33 #31 Nita Mäki-Ventelä onnistuu vielä kertaalleen maalinteossa #22 Katri Ojaniemen syötöstä. Erän loppuun #12 Karita ottaa vielä estämisjäähyn. Pelin lopputilanteeksi jäi siis lukemat 3-5 ISB II:n hyväksi.

Parhaana pelaajana palkittiin maalivahtimme #28 Henna Autio.

NJ - Jalas 2-2 (1-0, 1-0, 0-2)

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui Nurmon Jymy. Vastustajat karvasivat ylhäältä, mutta pääsimme silti hyville maalipaikoille, joista mikään ei kuitenkaan maaliviivaa ylittänyt. Kuitenkin ajassa 14:34 vastustaja pääsi rokottamaan puolustuksen pienen virheen takia. Ensimmäinen erä päättyi 1-0 Jymyn eduksi.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan tasoitusmaalia, sitä ei kuitenkaan syntynyt vaan Jymy pääsi 2-0 johtoon onnistuneesta rangaistuslaukauksesta ajassa 28:32. Toinen erä päättyi tilanteessa 2-0 Jymyn eduksi.

Kolmanteen erään lähdimme suurella tahdonvoimalla. Erää oli kulunut n. 5min kun vastustaja sai 2min jäähyn estämisestä, josta emme kuitenkaan hyötyneet. Suuren yrityksen ansiosta Karita Kangastie (Susanna Friman) teki Jalaksen ensimmäisen maalin ajassa 41:19. Otimme aikalisän pari minuuttia maalimme jälkeen ja muutimme suunnitelmiamme. Otimme maalivahdin pois, jonka ansiosta uudelleen Karita ”Karitsa” Kangastie teki tasoitusmaalimme Nita Mäki-Ventelän syötöstä ajassa 44:20. Suuresta yrityksestä huolimatta peli päättyi 2-2 tasapeliin.

Tilastosivu

IMG_8359.jpg
ISB II vastaan Jalaksen parhaana palkittiin maalivahti Henna Autio

ISB II vastaan Jalaksen parhaana palkittiin maalivahti Henna Autio

#31 Nita Mäki-Ventelä pisti pallon ISB II:n verkkoon ja kavensi pelin loppulukemiksi 3-5. Syöttöpisteen osumasta nappasi #22 Katri Ojaniemi.

#31 Nita Mäki-Ventelä pisti pallon ISB II:n verkkoon ja kavensi pelin loppulukemiksi 3-5. Syöttöpisteen osumasta nappasi #22 Katri Ojaniemi.

E-poikien jatkosarjan turnaus pelattiin Vaasassa

E-poikien jatkosarjan ensimmäinen turnaus pelattiin sunnuntaina Vaasan urheilukeskuksella. Jalaksen molemmat joukkueet pelaavat tässä lohkossa ja katsomossa jännittäneiden vanhempien muistiinpanojen mukaan pelit sujuivat näin:

SB Vaasa oranssi - Jalas 07 0-12 (0-3, 0-3, 0-4)

Jalas Salibandyn E-pojilla oli sunnuntaina ottelupäivä Vaasan urheilukeskuksessa. Jalaksen 07 joukkue aloitti päivän pelit pelaamalla SB Vaasa Oranssi joukkuetta vastaan. Ennakkoasetelmissa odotettiin tiukkaa peliä. Jalaksen pojilla oli peli alusta asti hallinnassa. Ensimmäinen erä Jalakselle 0-3. Maaleista vastasivat Lauri Kokko kahdella maalilla sekä Juho Saari.

Toinen erä lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun Vilho Vainio teki Jalaksen neljännen maalin, kun peliä oli kulunut vain reilut puoli minuuttia. Jalas jatkoi vahvaa pelaamista ja erä toinen erä päättyi lukemiin 0-6. Kaksi muuta maalia tekivät Vilho ja Iipo Aula.

Kolmas erä alkoi yhtä mallikkaasti kuin edellinen. Vilho teki taas maalin, kun pelikello näytti erää kuluneen 0.40. Jalaksen vahvuutena pelissä oli hienot syötöt, joiden ansiosta vastapuolen verkko heilahti useamman kerran. Kolmas erä päättyi 8:23, kun Severi Vuorela teki Jalaksen 12. maalin. Maalinteossa onnistuivat erän aikana lisäksi Miika Rajamäki kahteen otteeseen sekä Vilho ja Lauri. Lopputulos 0-12. Vastapuoli teki useamman hyvän hyökkäyksen, mutta Jalaksen maalivahti Veeti Marttila venyi uskomattomaan työskentelyyn maalin suulla.

Konnat - Jalas 07 8-7 (3-3, 1-3, 4-1)

Konnat avasivat ottelun maalihanat kahden ja puolen minuutin kohdalla, kun Jalaksen pojat vielä hämmästelivät edellispelin voittoaan. Toinen maali Konnille lauottiin neljän peliminuutin jälkeen. Nyt Jalaksen pojatkin heräsivät pelivauhtiin ja saivat otteen pelistä. 2-1 tilanteeseen päästiin Juhon tehdessä maalin Eemelin hyvästä syötönkatkosta ja syötöstä. Maalintekopaikkoja oli pojilla hyvin ja peliä selkeästi pelattiin Konnien päädyssä. Konnien pitkät avaukset kuitenkin yllättivät puolustajat ja maalivahdin, ottelulukemat olivat jo 3-1. 1. erän viimeisellä peliminuutilla Juho pääsi vetämään vaparin, josta ei kuitenkaan vielä tullut maalia. Miika ja Eemeli (syöttäjä Lauri) laukoivat ottelun tasalukemiin. Tauolle tasalukemin 3-3.

Toisen erän alussa, ajassa 15.03, Eemeli laukoi Laurin syötöstä 3-4 johtomaalin. Konnat kavensivat ottelun tasoihin 4-4 taas pitkästä avauksesta. 4-5 tilanteeseen siirryttiin Miikan maalista. Toisen erän lopussa vielä Lauri viimeisteli pallon maalin Miikan syötöstä. Erätauolle lähdettiin lukemissa 4-6.

Kolmas erä jouduttiin viheltämään poikki kahteenkin otteeseen, kun kellomies ei saanut kelloa käyntiin ajoissa. Kolmaserä kellotettiinkin lopulta nurinkurin ajan vähetessä kellotaulussa. Yleisössäkin alettiin jo herätä, kun kello eli omaa elämäänsä ja jatkoi kulkuaan ottelutauoista huolimatta. Konnat kavensivat peliä 5-6, jonka jälkeen Jalas kiri kahden maalin kaulan Severin maalilla. Pian Konnat kuitenkin kavensivat tilanteeksi 6-7. Veetiltä näimme erityisen komeita torjuntoja ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun Konnat puskivat päälle kovalla temmolla. Lopulta Konnat tasoittivatkin pelin 7-7 ja menivät ohi ottelun loppupuolella. Juho Saari ehti ottaa vielä jäähyn pelin loppumetreillä, eikä jäähyaika koskaan loppumaan päässytkään, kun kello unohtui laittaa päälle. Tiukka ja tasainen ottelu. Hienoa peliä pojilta joukkueena. Konnien pitkät avaukset yhden pelaajan kärkkyessä maalilla olivat tällä kertaa onnistunut peliveto, vaikka Jalas monessa tilanteessa hallitsikin peliä ja oli pelillisesti selvästi parempi. Peli päättyi 8 -7. 

Jalas 08 - Nibacos sininen 10-10 (2-3, 3-2, 5-5)

Ensimmäinen erä ensimmäinen 10 min peli oli Jalaksen hallussa, jonka jälkeen vastustaja pääsi niskan päälle. Tauolle lähdettiin vastustajan ollessa johdossa.

Toisen erän aikana nähtiin yksi tulokseton vapari sekä Jalaksen tiukkaa vääntöä erän loppuun asti.

Kolmas erä oli loppuun asti tiukkaa vääntöä koko joukkueelta ja kaikki pojat antoi kaikkensa. Joukkueessa havaittavissa huimaa kehitystä joka pojan kohdalla.

Jalas 08 - Konnat 2-9 (1-0, 0-6, 1-3)

Peli aloitettiin vauhdikkaasti ja Jalas pysytteli sinnikkäästi Konnien maalin lähettyvillä. Konnien maaliyritykset maalivahti Eelis Laine torjuu hyvin. Santeri Kivimäki puolustaa hienosti ja tekeekin maalin ensimmäisen erän loppusekunneilla, Jalas johtaa 1-0.

Toista erää kerittiin pelaamaan 8 sekunttia kun Konnat tekivät tasoitusmaalin ja melkein heti perään toisen maalin jolla menivät johtoon 2-1. Korkeista mailoista tuomarit huomauttelivat useampaan kertaan molempia joukkueita. Mikko Rantamäki pelaa hyökkääjänä ja toimii asemassaan erittäin hienosti,aktiivista pelaamista koko ajan. Konnille kolmas maali. Jalaksen pelaajalle Rasmus Rintalalle tuli jäähy toisen erän 5 minuutin kohdalla kamppauksesta,joten peli jatkuu alivoimalla ja Konnat saavatkin neljännen maalin jonka perään melkein heti viidennen. Eelis Laine jatkaa hyviä torjuntoja maalissa joista yleisö riemuissaan. Kuudes maali Konnille ja Jalaksen Akseli Lehtinen jäähylle estämisestä. Toinen erä päättyy.

Kolmas erä alkaa alivoimalla ja Konnat tekevät seitsemännen maalin. Akseli Lehtinen palaa mukaan peliin jäähyltä sisuuntuneena ja tekee heti Jalakselle toisen maalin,tilanne 2-7. Kolmas erä jatkuu tasaisena. Jalaksen pojat pelaavat hyvin yhteen, hienoja syöttöjä ja maali yrityksiä. Santeri Kivimäki jatkaa aktiivisesti maalien yrityksiä,joista useampi oli erittäin lähellä. Konnat saavat kahdeksannen maalin vaikka peli onkin tässä vaiheessa jo hieman rauhallisempaa molemmilla joukkueilla. Yhdeksäs ja viimeinen maali Konnille tuli kun pelaaja kaatui ja pallo pyöri kuin huomaamatta maaliin. Konnat veivät voiton 9-2.

Lohkon tulospalvelusivu

Kuva 19.11.2018 klo 0.06.jpg

D-pojille Ylistarosta tappio ja voitto

Isänpäivänä Jalaksen D-pojat osallistuivat turnaukseen Ylistaron Kirmaushallissa. Pelejä oli kaksi. Ensimmäisessä pelissä Jalas sai vastaan Kokkolan Nibacoksen. 

Jalas - Nibacos 1-10 (0-2, 0-1, 1-7)

Ensimmäinen erä alkaa rauhallisesti. Kun erää on pelattu vain 1,23 min Nibacos tekee pelin avausmaalinsa. Paine pelissä on Jalaksen maalilla ja Nibacoksen pojat laukovat useita laukauksia maalille Kassun torjuessa. Nibacoksen vaihdossa tulee häikkä ja siitä pelikatko, koska liikaa pelaajia kentällä. Siitä tulee 2min jäähy. Peli kääntyy Nibacoksen päätyyn ja maalintekoyrityksiä ja laukauksia satelee useita, mutta maalivahti pysyy hereillä eikä verkkoa saada heilahtamaan. Ajassa 9,40 Nibacos tekee 2. maalinsa. Siitä Jalaksen pojat eivät tykkää ja vastaavatkin maalintekoon vastahyökkäyksellä, mutta laukaisu maaliin ei vain onnistu. Maaleja ei ensimmäisessä erässä enempää synny. Jatketaan toiseen erään lukemista 2-0.

2. erä alkaakin vauhdikkaasti ja pallo etenee päästä toiseen. Erää on pelattu 2,53min kun Nibacos laukoo pallon maaliin. Tilanne 3-0. Nibacoksen kuviot on hiotut ja pitävät otetta pelissä. Jalaksen pojat eivät anna periksi ja rakentavatkin hyviä tilanteita maalinteolle, mutta Nibacoksen maalivahdilla on näppinsä pelissä ja torjuu laukaukset taidokkaasti.

3. erä alkaa Jalaksen hyökkäyksellä, mutta vastustaja kääntää tilanteen puolelleen ja tekee neljännen maalinsa ajasa 30,33. Paine jatkuu Jalaksen maalilla, kun verkko heilahtelee parin minuutin välein Nibacoksen tehdessä 3 maalia lisää. Tullaan tilanteeseen 7-0 Nibacokselle. Jalaksen pojat taistelevat ja kääntävät peliä välillä toiseen suuntaan laukomalla vastustajan maalia kohden, mutta pallo viuhuu verkon ohi tai maalivahti nappaa pallon haltuunsa. Miika lähtee läpi kentän hyökkäykseen ja laukoo maalille kovan laukauksen, mutta taas on maalivahdilla näppinsä pelissä ja kuin liimattu nappaa pallon hyppysiinsä. Syöttelypeli Jalaksella toimii, mutta Nibacos ehtii väliin ja kääntää pelin puolelleen ja tekeekin maaleja tiheään tahtiin. Tulee tilanne 10-0.  Vielä löytyy omilta pojilta tsemppiä ja muutamaa minuuttia ennen viimeisen erän loppua Miika tekee Onnin syötöstä Jalaksen 1. maalin. Kannustushuudot raikaavat yleisössä ja tunnelma nousee kattoon. Pojat saavat maalista virtaa ja viimeinen erä päättyy Jalaksen hyökkäykseen NIbacoksen päähän. Peli päättyy tilanteeseen 10-1 Nibacokselle. 


KannUra - Jalas 5-8 (0-6, 1-1, 4-1)

Päivän toisessa pelissä Jalas saa vastakseen Kannuksen Uran. 1. erä alkaa katkonaisesti. Pelikatkoja tulee tuomarin viheltäessä pilliin jämäkästi. Jalas ottaa pelistä otteen. Erää on pelattu 3,26 min kun Jalaksen Niko tekee pelin ensimmäisen maalin Vikin syöttöstä. Paine KannUran maalilla jatkuu ja Jalaksen 2. maalin tekee Vikki Laurin syötöstä. Vain viisitoista sekuntia edellisestä maalista Niko saa verkon heilumaan vastustajan maalissa ja tullaan tilanteeseen 3-0. Vastustaja aloittaa vastahyökkäyksen laukoen maaliin, mutta Kassu torjuu hienosti. Ajassa 9,47 Miika laukoo pallon verkkoon Eero Lehdon syötöstä. Pian tämän jälkeen Joona laukoo kovaa pallon maaliin lähes keskikentästä saakka ajassa 12,40 Nikon syötöstä. Vielä ennen eka erän loppua Eero Lehto tykittää maalin Vikin syötöstä ensimmäisen erän lukemiin 6-0.

2.erä alkaa taistellen pallosta. Kannuksella jäi ensimmäisestä erästä hampaankoloon ja lähteekin nälkäisenä yrittämään avausmaalinsa tekoa. Jalas on tilanteessa kiinni ja kääntääkin pelin toiseen suuntaan. Ajassa 19,20 Vikki laukoo Jalakselle seitsemännen maalin. KannUra pistää kampoihin ja tekee useita vastahyökkäyksiä siinä onnistumatta. Jalas vastaa hyökkäyksiin ja kääntää pelin vastustajan päähän ja laukoo laukauksia ohi maalin. Ajassa 25,57 Joonas Kurikkaoja ottaa 5min jäähyn korkeasta mailasta. Pelataan alivoimaa kunnes ajassa 28,03 KannUra tekee ensimmäisen maalin. Erää ollessa jäljellä enää parisen minuuttia Jalas kestää alivoiman. Jatketaan pelin kolmanteen erään lukemista 7-1. 

3. erä alkaa vauhdikkaasti. KannUra pääsee peliin mukaan. Toka erän maalista innostuneena KannUra kaventaa pelin lukemiin 7-2 ajassa 35,13. Vielä on Jalaksella etumatkaa, mutta peli on vielä kesken ja väsymys alkaa painaa. Pojat jaksaa taistella ja Niko laukookin pallon verkkoon ajassa 42,43.  Ollaan lukemissa 8-2. Tästä lähtee kova taisto ja vastahyökkäys Jalaksen päähän. KannUra haluaa kaventaa tilannetta ja tekeekin vielä kolme maalia ennen viimeisen erän loputtua ajassa 42,47 ja 43,44. Ja vielä viisitoista sekuntia ennen pilliin vihellystä KannUra kaventaa pelin lukemiin 8-5 ja näihin lukemiin peli myös päättyy. 

Näistä peleistä kohti uusia pelikuvioita!

Miehille Ilmajoelta voitto ja tappio

Edellisen turnauksen tappioiden jälkeen Jalaksen miehet halusivat näyttää osaamisensa ja palata taas voittojen tielle Ilmajoki-hallissa järjestetyssä kauden kolmennessa turnauksessa. Ensimmäinen ottelu pelattiin järjestävää seuraa, Munakkaa vastaan.

Munakka - Jalas 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)

Peliin lähdettiin liikkeelle hyvällä sykkeellä. Jalas hallitsi ottelua ja saikin luotua hyviä paikkoja. Palkinto tuli ajassa 8:09. Pallo oli jo vierimässä maalivahdin alta Munakan maaliin, mutta se siivottiin väljemmille vesille ja vastustaja selvisi tilanteesta hetkeksi. Tuomari kuitenkin näki, että puolustaja teki pelastuksensa maalivahdin alueelta ja Jalas sai tilanteesta lopulta rangaistuslaukauksen. Kim Laurila eteni määrätietoisesti kohti maalia, suoritti viime hetken harhautukset ja nosti pallon kohti maalin kattoa. Munakan maalivahtina toiminut Jani Kuusisto yritti epätoivoisesti kauhoa Kimin vippausta käsiinsä siinä onnistumatta ja Jalas siirtyi 0-1 johtoon. Ottelu jatkui rikkonaisena, kun molemmat joukkueet taistelivat irtopalloista viimeiseen asti ja tuomarit vihelsivät mailaanlyönnit tarkasti pois. Erän viimeisellä minuutilla Munakan Manne Niemelä otti jäähyn ja Jalas pääsi testaamaan harjoiteltuja ylivoimakuvioita. Pitkään ei tarvinnutkaan odotella, kun Kimmo Ala-Keturi pääsi tuikkaamaan pallon etunurkasta vastustajan maaliin. Harri Kuhna korjasi tästä maalista itselleen syöttöpisteen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis Jalaksen johdossa 0-2.

Toisen erän alkuvaiheessa Jani Majaneva otti jäähyn Jalakselle ja Munakka pääsi yrittämään oman ylivoimansa toimivuutta. Tulos ei ollut kotijoukkueen kannalta mairitteleva, sillä ajassa 23:31 Niklas Mäki-Ventelä viimeisteli Jalaksen 0-3 johto-osuman Antti Kallioniemen alustuksesta. Tässä vaiheessa valkopaitaisten mielissä peli saattoi jo tuntua ratkenneelta, sillä pallo ja miehet eivät enää liikkuneet samaan tahtiin kuin ensimmäisessä erässä. Mutta kuten arvata saattoi, palaute tuli välittömästi. Munakan Joakim Matalamäki pääsi laitaväännön jälkeen nousemaan pallon kanssa maalin nurkalle ja tuikkasi etukulmasta kavennuksen ajassa 26:04. Vajaa minuutti tästä ja Marko Poikkeus otti estämisestä jäähyn. Tällä kertaa Munakan ylivoima toimi ja ajassa 27:47 tilanne olikin jo 2-3. Maalin viimeisteli Niko Ristilän syötöstä Tommi Lähdesmäki. Näistä lukemista lähdettiin ottelun kolmanteen erään.

Jalas sai pienen puhuttelun jälkeen taas homman hieman paremmin haltuun, mutta myös Munakalla oli omat paikkansa. Ajassa 37:28 oli taas Jalaksen vuoro juhlia. Antti Kallioniemi tarjoili pallon Niko Mäki-Ventelälle, joka leikkasi vasemmasta laidasta hieman keskemmälle kenttää ja lähetti tarkan laukauksen maalin oikeaan ylänurkkaan. Tilanne 2-4. Pian tämän jälkeen Jalakselle tarjoiltiin vielä kerran mahdollisuutta ylivoimalla, kun Munakalla eksyi yksi ylimääräinen pelaaja kentälle. Tällä kertaa maalia ei syntynyt. Ottelun lähestyessä loppuaan vastustaja sai vielä yhden mahdollisuuden, kun Mikko Keisala nappasi itselleen jäähyn kaksi minuuttia ennen summeria. Munakka sai aikaiseksi hyvää ylivoimapyöritystä ja ehtivät ottaa vielä maalivahdinkin pois viimeisen minuutin ajaksi, mutta Jalaksen alivoima sai peitettyä laukaisulinjat ja tarvittaessa myös laukauksetkin. Ja jos joku pallo kulkeutui maalille asti, niin Vesa Vierikko napsi ne varmasti haltuunsa. Näin Jalas pääsi taas summerin soidessa voiton makuun. Loppulukemat Jalakselle 2-4.

#15

Jalas - Jeppis FBC 4-5 (3-2, 1-0, 0-3)

Toisessa pelissä vastaan asettui tuttu Jeppis. Ensimmäinen erä mentiin hyvin tasaisissa merkeissä molempiin päihin, mutta jeppis teki ensimmäisen maalin ajassa 3.47. Jalas lähti hakemaan tasoitusta hyvällä hengellä ja se tuotti tulosta kun peliä oli pelattu 4.29. Latvala tälläsi pallon maaliin ja syöttöpisteen nappasi Stallions-paitaan palannut Jani Majaneva. Seuraavaksi oli jälleen Jeppiksen vuoro heiluttaa verkkoa, kun ajassa 8.21 pallo lipui viivasta lähtenee vedon jälkeen maaliin. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla jalas iskee kahdesti, kun ensin Mikko Keisala laukoo pallon ylänurkkaan Joonas Rajamäen oivasta passista ja tästä maalista kului ainoastaan 30 sekuntia kun Niklas Mäki-Ventelä viimeisteli maalin edestä Jussi Latvalan passista. Näin ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 3-2.

Toiseen erään lähdettiin hyvällä temmolla ja asenteella, joka saatiin ensimmäisessä erässä aikaiseksi. Ajassa 21:08 Jalas ottaa jäähyn, mutta hyvällä puolustus- ja maalivahtipelillä Jalas selvittää alivoiman. Ajassa 42:13 Keisala iski toistamiseen pallon maaliin ja erätauolle mentiin lukemissa 4-2.

Kolmas erä kuitenkin tuotti hankaluuksia Jalakselle ja Jeppis hyödynti nämä hyvin. Ajassa 34:01 Jeppis teki maalin, josta pari minuuttia myöhemmin Jeppis iski jo toistamiseen. Tasatilanteessa peli rauhoittui jälleen hetkeksi, mutta tilanteita syntyi kuitenkin molempiin päihin. Näistä paikoista Jeppis hyödynsi omansa, kun ajassa 41:43 iskivät hienolla maalilla tilanteeksi 5-4. Ajassa 42:25 päästiin koittamaan vielä 4v4 kun molemmista joukkueista komennettiin miehet istumaan kakkosta. Jalas hakee vielä vimmatusti tasoitusmaalia, mutta ylärimaa lähemmäs ei tällä kertaa päästä, joten näin Jeppis vei tästä ottelusta pisteet kotiin.

#20

fullsizeoutput_528c.jpeg

Naisille Lohtajalta tappio ja voitto

Jalaksen naiset lähtivät viime sunnuntaina viettämään turnauspäiväänsä Lohtajalle, jossa ensimmäisenä vastaan asettui Seinäjoen Konnat.

Jalas - Konnat 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Pelin alussa tuntui, ettei lämmittelyt riittäneet herättämään Jalaksen naisia matkustusväsymyksestä, kun taas yhden pelin jo lämmitelleet Konnat lähtivät hyvällä vireellä toiseen otteluunsa. Ensimmäistä erää ehti kulua 7:53 kun Konnat pääsivät yllättämään nopealla käännöksellä vapaalyönnistä ja tekivät ensimmäisen maalinsa Jalaksen verkkoihin. Toisessa erässä Jalas pääsi paremmin kiinni Konnien kuvioihin ja sinnikkäälle työllekin tuli tulosta, kun Jenna Vuorinen latasi suoraan Sarita Välisaaren syötöstä Konnien maalivahdin ohitse. Kolmannessa erässä pakki Susanna Friman teki niin perusteellista työtä, että sai työntämisestä 2 minuutin rangaistuksen. Jalas oli sisukas ja jaksoi alivoiman mahtavasti, mutta erän loppu puolella pääsi Konnat vielä rokottamaan kahdesti. Peli päättyi lopulta näihin 1-3 lukemiin.

HiPa - Jalas 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettui Himangan Pallo. Vastustaja oli hyvin lukenut meidän alakerran syöttöpelin ja etenkin aluksi korkea, kahdenkin pelaajan karvauspeli, aiheutti haasteita hyökkäyksen käynnistämiselle ja ensimmäisessä erässä torjuntoja vastustajan maalivahdille kertyi vain kaksi. Toisaalta yksi kolmesta maalia kohti tehdyistä vedoista upposikin erän loppupuolella ylivoimapelillä sisään, Karita Kangastien yksilösuorituksella, kun vastustajan hyökkääjä oli ehtinyt kuluttaa jäähypenkkiä vain 11 sekuntia. Omassa päässä maalivahti Henna Autiolle kertyi ensimmäisessä erässä torjuntoja viisi.

Toisessa erässä hyvinkin katkonaisen pelin ainoaksi merkinnäksi kertyi jälleen #12, eli Karita Kangastien sivallus, josta 2-0 lukemat tauluun.

Kolmanteen erään vastustaja lähti lujalla taisteluilmeellä. Tähän vastatessa, joutui kovasta puollustusväännöstä Nita Mäki-Ventelä jäähylle, josta vastustaja pääsi rokottamaan kavennusmaalilla lukemiin 1-2. Pian kavennusmaalin jälkeen, hieman epäselvästä tilanteesta joutui kädellä pelaamisesta Jenna Vuorinen penkille istumaan, mutta tällä kertaa alivoima piti. Vastustaja kiri vielä tasoihin kun pelikellossa oli viimeiset viisi minuuttia. Kuitenkin kova tahto voittopisteiden kotiin viemiseen löytyi myös Jalaksen päästä ja jäähyltä vauhtia hakenut kapteeni Vuorinen viimeistelikin Katri Ojaniemen esityöstä lukemiksi 3-2. Näin kaksi pistettä turnauksesta taskuun ja kotimatkalle.

WhatsApp Image 2018-11-06 at 22.12.11.jpeg
fullsizeoutput_5235.jpeg

F-junioreitten pelit käyntiin

F-junioreitten pelikausi käynnistyi lauantaina 27.10 Kuortaneen LP-Areenalla. Jalas pelaa tätä sarjaa kahdella joukkueella, Jalas 09 & Jalas 10. Katsomossa jännittäneet vanhemmat kirjailivat pelitapahtumia ylös seuraavasti:

Jalas 10 - SPV Sininen 1-3 (1-2, 0-1)

Jalas 10 -joukkue pelasi ihan ensimmäisen sarjapelinsä F-pojissa SPV sinistä vastaan. Tätä on odotettu ja pelaajat ovat todellakin liekeissä ja pelasivat hienosti yhteen. Ensimmäinen erä oli ensi sekunneista kovatempoista ja tasaista. SPV pääsi yllättämään Jalaksen maalilla ajassa 8:08, jonka Jalas kavensi Osku Välimaan hienolla vedolla kuittasi, mutta ennen erän loppua Seinäjoki pääsi vielä kuittaamaan.

Toisessa erässä Seinäjoki teki vielä yhden maalin, Jalakselle ei tullut enää onnistumisia, mutta kokemuksia sitäkin enemmän. Luca Ala-Keturi ketjujen varmin lenkki, loistavaa maalivahti työskentelyä.

Jalas 10 - NJ 2-8 (2-4, 0-4)

Nurmo pääsi yllättämään heti ajassa 0:29 ja takoivatkin 2 muutakin maalia kun pelaajat hieman unohtivat puolustuksen. Miro Autio pääsi vauhtiin ja tekikin 2 seuraavaa maalia. Jälleen Lucan lukuisten pelastusten jälkeen Nurmo pääsi rokottamaan.

Meidän pelaajat olivat niin innoissaan, jotta yrittivät mennä pelaamaan erätauollakin. Taas pelattiin täysillä, ei luovutettu eikä hermostuttu. Kaikki tekivät hommansa ja yritystä todellakin oli koko ajan. Nurmoolaisilla enemmän onnea mukana kuin meillä tai siltä se ainakin katsomosta katsottuna vaikutti. Tästä on hyvä jatkaa marraskuun kotipeleillä. Mahtava päivä niin lapsille kuin vanhemmillekkin.

KuKu - Jalas 09 9-6 (6-1, 3-5)

Kesätauon jälkeen ekaan peliin lähdettiin innokkaana ja ehkä hieman jännitystäkin oli ilmassa. Jalas 09 sai ensimmäisenä vastaansa isäntäjoukkue KuKun. Jalas aloitti vahvasti ja Eino Kohtamäki tekikin aloitusmaalin ajassa 4:30. Vahva aloitus ei kuitenkaan kantanut pidemmälle ja KuKu pääsi ensimmäisessä erässä karkaamaan selvään johtoasemaan. Jalaksen hieman hapuillessa ja etsiessä pelityyliään ensimmäinen erä päättyi KuKulle 6-1. 

Toisen erän alkuun Aapo Kannonlahti kavensi peliä 6-2:een. Toisessa erässä Jalas oli selvästi enemmän hereillä ja maalejakin syntyi tasaiseen tahtiin. Aapo teki toisen maalinsa ajassa 3:32 (7-3) ja Kukun 8. maalin jälkeen Jalaksen Oskari Manninen kavensi tilannetta 8-4:ään. Aapo heilutti vastustajan verkkoa vielä kahteen otteeseen, mutta KuKunkin onnistuessa vielä kertaalleen kauden ensimmäinen ottelu päättyi KuKun voittoon 9-6. Jalaksen maalivahtina pelasi Severiina Lehtovaara.

Jalas 09 - SPV sininen 3-7

Päivän toiseen peliinsä pojat lähtivät päättäväisin katsein. Tällä kertaa maalia vartioimaan asettui Onni Mäkelä. SPV:n otteet tuntuivat kuitenkin olevan päättäväisempiä, sillä erätauolle siirryttiin Onnin hienoista torjunnoista huolimatta lukemin 1-5. Jalaksen ainoan maalin erässä teki Aapo Kannonlahti Eino Kohtamäen syötöstä.

Toisessa erässä Jalaksella oli runsaasti maalintekotilanteita ja -paikkoja. Sinnikkäistä  yrityksistä huolimatta maaleja saatiin aikaiseksi kaksi, jotka laukoi Aapo. Ensimmäiseen syötön antoi Leevi Hautamäki, toiseen ei syöttäjää kirjattu. Katsomossa tuntui, että tilanteet ja onni eivät tässä pelissä poikia suosineet. Välillä vaihtosummerikin tuntui soivan juuri "kesken tilanteen". Mutta valtavan hienosti pojat yrittivät ja taistelivat loppuun asti.

E-junioreilla kotiturnaus

27.10. pelattiin E-poikien alkusarjan toinen turnaus Jalaksen isännöimänä Peräseinäjoen Ritola-hallissa. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat omat pojat, Jalas -07 ja Jalas -08. Peliin valmistautumisessa oli havaittavissa erilaista latautumista, kun kyseessä oli oman seuran joukkueiden välinen kamppailu.

Jalas 07 - Jalas 08 13-5 (5-3, 4-1, 4-1)

Ensimmäinen erä alkoi rytinällä, kun -07 laukoi kaksi maalia ensimmäisellä peliminuutilla. Kolmen minuutin kohdalla -08 kavensi 2-1:een.  Erän puolivälissä -07 pojat saivat jäähyn korkeasta mailasta ja joutuivat alivoimalle. -07 teki kuitenkin kaksi maalia alivoimalla, mutta -08 kavensi jäähyn viime sekunneilla ja jäähy purkautui. Loppuerä oli tasaista vääntöä ja erän loppulukemat olivat 5-3. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat -07:sta Miika, Lauri, Severi ja Eemeli, -08:sta Akseli ja Tuukka.

Toisen erän alkuun molemmat joukkueet tekivät maalit ja peli jatkui tasaväkisenä. Erän puolen välin jälkeen -07 kasvatti johdon kolmella peräkkäisellä maalilla tilanteeseen 9-4. Erän lopulla -08 painosti kovasti ja laittoi Veetin maalissa koville, mutta Veeti torjui hienosti eikä enempää maaleja syntynyt. Maaleja seuraaville pelaajille: -07: Lauri, Juho ja Toni, -08: Patrik.

Kolmanteen erään lähdettiin siis 9-4 lukemissa. Heti erän alkuun -07 teki maalin, mutta sen jälkeen peli oli kovaa vääntämistä  ja kentällä juostiin päästä päähän. Vääntämisen tuloksena -08 onnistui maalinteossa ja kavensi maalieroa yhdellä. Sitten tapahtui toisen erän toisinto eli -07 otti kolmen maalin irtioton ja kasvatti maalieron yhdeksään. Pelin lopussa -08 tsemppasi hienosti eikä luovuttanut. Painostus palkittiin ja -08 kaunisteli lukemia vielä maalilla. Peli loppui lukemiin 13-5. Kolmannen erän maalit menivät: -07: Lauri, Miika, Toni ja Iipo, -08: Tuukka.

Tsempparipelaajina palkittiin -07 Eemeli ja -08 Tuukka. Hyvää ja periksiantamatonta peliä molemmilta joukkueilta.

SB Vaasa musta - Jalas 08 9-4 (2-1, 3-3, 4-0)

Jalas 08 joukkueen päivän toisessa ottelussa vastaan asettui SB Vaasa musta.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin vauhdikkaasti Vaasan painostaessa Jalaksen miehistöä. Pallo pyöri ensimmäisten minuuttien aikana lähes koko ajan Jalaksen päädyssä. Jalaksen ensimmäisen hyökkäyksen lopputuloksena oli vapaalyönti noin viisi metriä maalilta, jota asettui antamaan Santeri Kivimäki. Santerilta kylmä ratkaisu ja pallo varmasti alanurkkaan ja taululle lukemat 0-1 ajassa 02.26.

Seuraavat 5 minuuttia mentiin samoissa tunnelmissa kuin pelin alkukin. Vaasa painosti ja Jalas sai luotua vain satunnaisia hyökkäyksiä Vaasan maalia kohti. Ajassa 07.25 vihellettiin jäähy Akseli Lehtiselle maasta pelaamisesta ja näin Vaasa pääsi pyörittämään ylivoimaa. Jalas puolusti alivoiman loistavasti eivätkä lukemat muuttuneet taululla. Jäähyn jälkeen tilanteet vaihtelivat ja mentiin vuorotellen päästä päähän kunnes ajassa 11.40 Vaasa yllätti ensimmäisen kerran maalilla pelanneen Eelis Laineen ja tasoitti ottelun. Tästä sisuuntuneena ei tarvinnut kauaa odotella Vaasan toista maalia kun jo reilun minuutin jälkeen peli oli Vaasalle 2-1. Loppu erässä ei enää maaleja nähty vaikka peli tasoittui selvästi Jalaksen ottaen myös osaansa maalipaikosta.

2. erä lähti toivotulla tavalla käyntiin kun jo minuutin pelin jälkeen Akseli Lehtisen syötöstä Tuukka Heinola tasoitti tilanteeksi 2-2. Vaasa nosti silminähden karvausta joka tuotti tulosta ajassa 17.24. Näin lukemat 3-2 Vaasalle. Siitä vastustaja ei kuitenkaan saanut kauaa nauttia kun Mikko Rantamäen esityöstä Benjamin Sillänpää toi taas Jalaksen tasoihin. Jalas otti koko ajan enemmän kuskinpaikkaa itselleen ja tästä hämmentyneenä Vaasa otti aikalisän ajassa 23.01. Tämä ei Jalasta hidastanut kun ajassa 24.21 Mikko Rantamäki vei Jalaksen 3-4 johtoon. Mutta sitten alkoi Vaasan pojille riittää. Seuraavaan kahteen minuuttiin Vaasa meni kahdella maalillaan uudelleen johtoon. Vaasalla oli nyt into päällä. Jopa niin kova into että kentälle erehtyi liikaa pelaajia, josta tuomittiin Vaasalle jäähy ajassa 28.49. Näin Jalakselle erän loppuun vielä ylivoima, jota ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

3. erä alkasi siis ylivoimalla, mutta Jalas ei saanu peliään pyörimään. Vaasa taisteli alivoiman ja kun kentät olivat tasan, oli taas Vaasan aika laittaa suurempaa vaihdetta silmään. Seuraavan 8 minuutin aikana Vaasa mättäsi 3 maalia ja piti peliä hallussaan hyvällä pelillä. Ajassa 39.04 Vaasalle tarjottiin vielä ylivoimaa kun koukkaamisesta tuomittiin Mikko Rantamäelle 2 minuuttinen. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja Jalas taisi järjestää alivoimalla paremman paikan Tuukka Heinolan laukauksella vastustajan maalin ylärimaan. Reilu minuutti ennen pelin loppua Vaasa vielä kaunisteli lukemia ja tulos oli 9-4. Hyvän ja tasaisen alun jälkeen Vaasa vain oli liian kova pala tänään Jalakselle. Ottelun tsemppari palkinnon voitti Jalaksesta Rasmus Rintala uhrautuvaisella puolustuspelillään.

Jalas 07 - Konnat 9-2 (0-1, 5-0, 4-1)

Jalas 07-joukkueen toinen ottelu pelattiin Konnia vastaan. Ottelun alussa Konnat tekivät ensimmäisen maalin, kun Jalaksen vaihto venyi liian pitkäksi. Vastustajan maalin jälkeen valmentaja alkoi vaihtaa pelaajia nopeammin kentälle ja sen myötä pelirytmi nousi uudelle tasolle. Ensimmäistä erää värittivät myös kolme jäähyä: 1 Konnille ja 2 Jalakselle. 

Toisessa erässä Jalas aloitti maali-iloittelun. Jalas pyöritteli palloa ja teki hienoja syöttökuvioita. Maalin teon aloitti Severi Vuorela. Juho Saari kuittasi kahdesti, mikä rauhoitti Jalaksen kannustusjoukkoja. Severi Vuorela onnistui toistamiseen ja Miika Rajamäki lisäsi maalieroa erän viimeisellä minuutilla. Toinen erä päättyi Jalaksen hyväksi 5-1.

Kolmannen erän alku meni palloa siirreltäessä pelaajalta toiselle. Erän maalitehtailun aloitti hattutempun samalla tehnyt Severi Vuorela rystymailalla. Eemeli Mäenpää lisäsi johtolukemat 7-1:een vain kahdeksan sekuntia edellisestä maalista. Konnat väänsivät kavennusta ja onnistuivatkin kaventamaan yhdellä maalilla. Erän loppupuolella Tatu Saarela kaunisteli voittolukemia ja Miika Rajamäki ylivoimalla. 

Koko pelin ajan Jalaksen pelaajat pelasivat suurella sydämellä. Onnistumisia tuli tasaisesti kaikille. Veeti Marttila maalissa pelasi totuttuun tapaan tasaisen varman pelin. Jalas voitti ottelun lukemin 9-2.  

IMG_7185.jpg

D-poikien kausi jatkui Qmaxilla

D-poikien kauden toinen turnaus pelattiin lauantaina 27.10 Qmax arenalla. Jalaksen ohjelmassa oli ottelut SPV:tä ja SB Vaasaa vastaan. Katsomossa jännittäneiden vanhempien muistiinpanojen mukaan pelit menivät näin:

Jalas - SPV 3-3 (2-0, 1-2, 0-1)

Ensimmäsitä erää oli kulunut reilu viisi minuuttia, kun Veikka Ylihärsilä teki ensimmäisen maalin Niko Marttilan syötöstä. Eipä aikaakaan, kun Niko teki maalin vuorostaan Veikan syötöstä. Peli oli kiihkeää ja Kasper Ketola pelasi maalissa loistavasti ja pelasti monta maalipaikkaa vastustajilta. Ensimmäisen erän aikana SPV:llä ei ollut mitään asiaa Jalaksen maalille.

Toinen erä alkoi dramaattisesti ja Vikki Ylihärsilä pyöräytti nilkkansa ja oli poissa pelistä. Peli jatkui ja Lauri Jyrä syötti Eero Lehdolle, joka laukoi pallon maaliin. SPV heräsi ja reilun viiden minuutin päästä laukoi taululle 1-3 tilanteen. Jalaksen Eero Latvala joutui jäähylle väärän pelitavan vuoksi ja SPV tasoitti tuurilla tilanteeksi 2-3. Eero Lehto sai myös nilkkaansa osumaa ja oli loppupelin sivussa. SPV:n otteet tiukentuivat, mutta jäähyä ei onneksi tullut enää meidän pojille.

Kolmas erä aloitettiin ylivoimalla. Tästä huolimatta, jotenkin epähuomiossa SPV upotti pallon Kasperin selän taakse ja näin peli oli tasan 3-3. Peli oli todella jännittävää ja ennen viimeistä kolmea minuuttia SPV otti aikalisän. Viimeiset kolme minuuttia yleisö oli hengittämättä ja pakarat olivat ainakin sentin irti istuimelta. Onneksi Jalaksen kantti kesti ja peli päättyi tasapeliin 3-3.

SB Vaasa - Jalas 3-15 (2-7, 1-4, 0-4)

Eka erä alkoi Jalaksen vahvalla pelillä vastustajan päässä. Jalas takoi ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana 6 kappaletta maaleja Vaasan poikien yrittäessä pysyä perässä. Eka maali ajassa 0:59, syöttäjänä Eero Lehto, maalin laukoi Vikki Ylihärsilä. Reilun minuutin päästä Onni Siltala laukoi maalin Miika Kuja-Perälän syötöstä. 3-0 tilanne syntyi Onni Siltalan syötöstä, maalintekijänä Niko Marttila. Vikki Ylihärsilä syötti seuraavat kaksi maalia, joista ensimmäisen laukoi Joonas Kuusisto ja toisen parinkymmenen sekuntin kuluttua Eero Lehto. Tilanteeseen 6-0 päästiin Miika Kuja-Perälän syöttämänä ja Niko Marttilan laukomana. Vastustajan ensimmäinen maali tuli ajassa 11:40, maalintekijäksi merkitty Lauri Rinta-Aho, tästä taisi tulla meille syöttöpiste. Ensimmäisen erän viimeisen maalin Jalakselta teki Eero Lehto, tämän syötti Lauri Jyrä. Viimeisillä sekunteilla Vaasa teki vielä yhden maalin. Eka erä päättyi lukemin 7-2.

Toinen erä oli myöskin täysin Jalaksen hallinnassa ihan kokoajan. Tosin, kuten mekin olimme autelleet vastustajaa ensimmäisessä erässä, niin nyt vastustaja autteli meitä, vaikkei niin apua oltaisi tarvittukaan. Tilanteeseen 8-2 Joona Haanpään syöttö Miika Kuja-Perälä maalintekijänä. Tilanne 9-2 vastustajalle syöttöpisteet Miika Kuja-Perälä taas maalintekijänä. Tilanne 10-2 ajassa 25:15 vastustajalle syöttöpiste ja maalintekijänä Eero Lehto. Vastustajalle maali, tilanne 10-3, johon kaksikko Kuja-Perälä ja Siltala vastasit samantien. Toinen erä päättyi lukemiin 11-3.

Kolmannen erän alkua ehdittiin pelata vaivainen puoli minuuttia, kun Niko Marttila laukoi hienon maalin Lauri Vierikon syötöstä. Vaasan pelaaja #50 Joonas Koitto otti epäurheilijamaisesta käytöksestä 10+2min ja saimme mahdollisuuden pelata ylivoimalla. Tilanteeseen 13-3 siirryttiin Lauri Jyrän syötöstä ja Niko Marttilan laukomana. Tilanteeseen 14-3 päästiin Ylihärsilän veljeksien hienolla yhteispelillä, Veikalle syöttöpiste ja Vikki maalintekijänä. Pelin päätti Miika Kuja-Perälän syöttämä ja Onni Siltalan laukoma maali 15- 3. Kokonaisuudessaan hieno peli seurata.

fullsizeoutput_5133.jpeg

Miehille ei pisteitä Qmaxilta

Miesjoukkueen kausi jatkui lauantaina Qmaxilla pelatulla turnauksella. Jalas kohtasi Nurmon Jymy II:n sekä Amerikaarron.

NJ II - Jalas 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Nurmon Jymyn kakkosjoukkue, joka oli saanut jalkeille lähemmäs neljä kentällistä pelaajia, joten pelistä odotettiin kovavauhtista.

Ensimmäinen erä oli pääosin nurmolaisten hallintaa ja ensimmäinen maali tuleekin Jalaksen päätyyn ajassa 6.53. Jymy iskee vielä toisen kerran ennen erän loppua.

Toista erää on pelattu reilut kolme minuuttia kun Jymy osuu jälleen. Tämän jälkeen Jalakselle tarjotaan ylivoima-aikaa hetken jopa kahden miehen edestä, mutta kovin oli tehotonta tämäkin ylivoima. Kaiken lisäksi Jymy onnistuu alivoimalla maalinteossa. Jalaksen viimeistelyn ollessa edelleen tehotonta siirryttiin toiselle erätauolle Jymyn johdossa 4-0.

Kolmatta erää ehditään pelata puolet, kun Jalaksen Kimmo Piirrolle tuomitaan 5 minuutin jäähy huitomisesta. Nurmo onnistuu rankaisemaan kerran ylivoimansa aikana. Piirron jäähyn päätyttyä Nurmon pelaaja määrätään jäähypenkille maasta pelaamisesta ajassa 42.35. Tilanteesta seuranneesta vapaalyönnistä Jalaksen Jussi Latvala laittaa pallon maaliin Antti Kallioniemen syötöstä, ohi Jymyn maalissa loistavasti pelanneen Niko Kinnusen. Tilanne 5-1, jotka olivat myös ottelun loppulukemat.

#22

Amerikaarto - Jalas 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli ensimmäisestä turnauksesta kaksi voittoa kahdesta pelistä saalistanut Amerikaarto.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta. 15 minuuttia maalittomissa merkeissä kurinalaisesti puolustaen. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan muutamia laadukkaita tekopaikkoja koko viisikon voimin, mutta maalivahdit hoitivat oman ruutunsa mallikkaasti. Jäähyttömässä erässä maalivahtien torjunnat kirjattiin tasaisesti neljä-neljä

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes Jalas saa toivomansa johtomaalin ajassa 24:39. Kimmo Ala-Keturin johdolla palloa toimitettiin vastustajan maalille, josta Kimmo Piirto pystyy ohittamaan Amerikaarron maalivahdin ensimmäisen kerran. Täysosuma oli kokeneelle hyökkääjälle kauden ensimmäinen. Kauaa johtoasemasta Jalas ei pystynyt nauttimaan kun vastustaja onnistuu tasoittamaan tilanteen pelikellon näyttäessä 25:20. Lisää kylmää vettä Jalaksen niskaan sataa ajassa 26:27 kun Amerikaarron puolustaja antaa loistavan poikittaissyötön, josta pallo on helppoa iskeä pussiin. Jalas joutuu alivoimalle ajassa 28:13, kun Marko "poju" Poikkeus tuomitaan jäähylle vaarallisesta pelistä. Tilanne oli hieman kyseenalainen. Vastustajan ylivoiman vaarallisuus oli tiedossa ja alivoimalla oli laitettava parasta pöytään. Amerikaarto siirtelee palloa maltillisesti ja pelaa paikan keskustaan, josta pallo talletettiin maaliin ja tilanteeksi 3-1.

Kolmanteen erään Jalas lähtee kahden maalin takaa-ajo asemasta, joten kadonnut taisteluilme oli löydyttävä. Digitaalit pysähtyvät aikaan 31:31, kun #19 eli nuorempi Mäki-Ventelän veljeksistä saa pallon ja tarjoilee poikittaissyötön, joka löytää Jussi Latvalan, eikä hän erehtynyt. Pallo suoraan syötöstä maalin vasempaan alakulmaan ja tilanteeksi 3-2.

Jalas yrittää hakea tasoitusta, mutta kokenut vastustaja pelaa johtoasemassa esimerkillisesti. Pelikellon näyttäessä 36.34 vastustaja lisää johtoaan takaisin kahteen maaliin. Hieman onnekas ilmasta lyöty swingi yllättää Jalaksen maalia totutusti vartioineen Vesa Vierikon.  Peli jatkuu Amerikaarron johtoasemaa suojatessa. Jalas nostaa karvaustaan ja ottaa aikalisän ajassa 43:18. Pallo ei löydä tietään vastustajan maaliin muutamista hyvistä tekopaikoista huolimatta.

Peli kello soittaa pelin päättyneeksi lopputuloksen ollessa 4-2. Vaikka joukkueen pistetili ei kasvanutkaan, kertyi jokaisen vyölaukkuun kokemusta mm. johtoasemassa pelaamisesta vastustajan toimesta.

#17

Lohkon tilastosivu

IMG_5570_.jpg
IMG_5565_.jpg
IMG_5575_.jpg
IMG_5586_.jpg
IMG_5589_.jpg
IMG_5590_.jpg
IMG_5584_.jpg
IMG_5596_.jpg