Miesten suomen cupin turnaus päättyi voittoon ja jatkopaikkaan

Jalas matkasi suomen cupin avauskierroksen turnaukseen Kannukseen, jossa vastassa olivat Team Tempo (Raahe), Jeppis FBC (Pietarsaari) sekä isäntäjoukkue Kannuksen Ura.

Jalas - Tempo 5-7 (0-2, 2-2, 3-3)

Turnauksen avauspelissä kohdattiin Team Tempo, joka siirtyikin kahdella nopealla maalilla pelin alussa johtoasemaan. Avauserässä Jalakselle tarjottiin myös ylivoima-aikaa, mutta sitä ei vielä pystytty hyödyntämään. 

Myös toisen erän alkuun päästiin ylivoimalle, mutta maalin saakka pallo ei saatu. Mutta kohta jäähyn jälkeen Niko Mäki-Ventelän syöttö päädystä maalin eteen pomppi Tempo-puolustajan pohkeesta maaliin ja näin Jalaksen maalitili oli avattu. Pari minuuttia tästä kun Joonas Rajamäki syötti tänäänkin kevyellä jalalla liikkellä olleen Iivo Kotamäen vauhtiin. Muutamat terävät potkut pakilta vettä korvasta ja pallo yläkulmaan. Näin tilanne oli tasan. Erän loppuun Jalakselle tuli pari oman pään merkkausvirhettä, joista Tempo rokotti armottomasti ja näin toisellakin erätauolla oltiin pari maalia perässä.

Ennen kolmannen erän puoliväliä Tempo onnistui vielä kahdesti maalinteossa ja näytti karkaavan. Mutta Jalas otti tukevan kirin, kun Kimmo Ala-Keturi (Niko Mäki-Ventelä) ja alivoimalla Mikko Keisala (Harri Kuhna) kavensivat eron taas kahteen. Viimeisellä minuutilla Keisala (Kim Laurila) toi Jalaksen jo maalin päähän, mutta parista hyvästä paikasta huolimatta tasoitusmaalia ei saatu tehtyä, vaan Tempo ratkaisi pelin 8 sekuntia ennen loppua osumalla tyhjään maaliin.


Jeppis FC - Jalas 8-2 (4-1, 2-1, 2-0)

Toisessa ottelussa kohdattiin Jeppis FBC. Tässäkään pelissä ei kovin kauaa tarvinnut odotella, kun pallo oli ensimmäisen kerran maalissa. Ikävä kyllä sitä kaivettiin Jalas-maalista ja erän puolivälissä Jeppis siirtyi jo 2-0 johtoon. Uudesta hikinauhasta haaveillut Harri Kuhna (Keisala) toi Jalaksen kuitenkin pian maalin päähän laukomalla päivän ensimmäisensä. Erän viimeisellä minuutilla Jalaksen ote vähän herpaantui ja Jeppis pääsi iskemään kahdesti, joten erätauolla oltiin tilanteessa 4-1.

Toinen erä jatkui samoissa merkeissä, kun Jeppis onnistui kahdesti ennen erän puoliväliä. Pari minuuttia ennen erätaukoa kaksi Jeppis-pelaajaa otti peräkkäiset jäähyt ja Jalas pääsi ylivoimalle. Tätä kahden miehen ylivoimaa ei enää tuhrittu, vaan kulmavaparista kolmikko Ala-Keturi - Keisala - Kuhna juoni pallon hienolla kuviolla Jeppis-verkkoon. Kuhna maalintekijänä ja Keisala antoi ratkaisevan syötön. Näin toisella erätauolla oltiin tilanteessa 6-2.

Kolmannen erän alkuun Ala-Keturi ilmoittautui mukaan taisteluun turnauksen jääypörssin voitosta. Tämän ylivoimansa Jeppis myös hyödynsi ja osui vielä kertaalleen pari minuuttia ennen pelin loppua. Näin loppulukemat olivat 8-2.


KannUra - Jalas 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

Kolmannessa ottelussa vastaan asettui isäntäjoukkue Kannuksen Ura. Pelin lähtökohdat olivat ne, että voittaja jatkaa cupin toiselle kierrokselle kun taas vastaavasti häviäjän cup-taival päättyisi. Jalaksella oli ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa useita hyviä hetkiä, mutta ehjä peli vielä odotutti itseään. Ja sitä lähdettiin nyt hakemaan.

Ensimmäinen Jalas-vaihto jo osoitti, että nyt ollaan oikealla asenteella liikkeellä. Loistava maalipaikka heti kärkeen ja lisää oli luvassa. Reipas 3 minuuttia oli pelattu, kun jo Jeppis-pelissä hyville paikoille päässyt Kim Laurila pääsi keskeltä sisään ja nyt terävä laukaus myös upposi verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin KannUra tuli onnekkaalla pompulla tasoihin, mutta 11 peliminuutin kodalla Antti Kallioniemen poikittaissyöttö löysi Laurilan kuuman lavan ja näin Jalas oli jälleen johdossa.

Toisen erän alkuun Laurila vapautti Kuhnan maalintekoon ja nämä 3-1 lukemat olivat taululla myös erätauolla, sillä Jalas onnistui kestämään yhden KannUran ylivoiman maalissa erinomaisesti torjuneen Henkka Uimosen johdolla. Erän viime hetkillä Jalakselle tuomittiin vielä yksi jäähy, joka siirtyi alkamaan kolmannen erän alkuun. 

Jalas pelasi edelleen hyvää alivoimaa, mutta juuri kun Mäki-Ventelä hyppäsi jäähyltä takaisin kaukaloon, ohjasi Kannuksen pelaaja viivavedon maalin perukoille. Tässä 3-1 -tilanteessa mentiin puolierää, kunnes tämän päivän tehokkain jalaspelaaja Mikko Keisala (Kuhna) lapioi pallon maalinedestä verkkoon. Kaksi minuuttia ennen pelin loppua ilmassa oli viimeistään ratkaisun makua, kun kotijoukkueen kapteeni komennettiin boksiin jalaspuolustajan halaamisesta. Tämä ylivoima myös hyödynnettiin, kun Keisala (Rajamäki) laukoi pallon b-pisteeltä takakulmaan ja sinetöi Jalaksen voittolukemat 5-2.

Tulos tarkoitti sitä, että Jalas jatkaa cupin toisella kierrokselle. Tuo turnaus pelataan parin viikon päästä sunnuntaina 15.9 Vaasassa OP-areenalla ja siellä Jalas kohtaa ensimmäisessä ottelussa kakkosdivarissa pelaavan ISB/Team Atrian. Turnauksessa ovat mukana myös kakkosdivarissa pelaavat SB Vaasa sekä FBC Remix ja turnauksen jatko-ohjelma määräytyy päivän tulosten mukaan. Cupin kolmannelle kierrokselle selviää kahdella voitolla kun taas cup-taival päättyy, mikäli kaksi ottelua päättyy tappioon.

Avauskierroksen turnauksen tilastot.

Jalas Salibandy XXL Teamsales jäseneksi

Jalasjärven Jalaksen salibandyjaosto on solminut yhteistyösopimuksen syksyllä 2019 Seinäjoelle tavaratalonsa avaavan XXL:n kanssa. Sopimus on nelivuotinen ja on astunut voimaan 1.7.2019. Yhteistyösopimus tarkoittaa, että kaikkien Jalaksen salibandyjaoston joukkueiden urheilutarvikehankinnat tehdään sopimusajan XXL-myymälöistä ja -verkkokaupasta.

Salibandyjaoston seura-asuiksi on valittu Fat Pipen mallistosta meille sopivat tuotteet (kuvat alla). Yksittäisten pelaajien halutessa tehdä seura-asuostoksia, tapahtuu tilaaminen XXL:n verkkokaupan kautta omilla tunnuksilla. Tilauksen jälkeen tuotteet saapuvat kuvissa näkyvin painatuksin valitulla toimitustavalla suoraan XXL:n keskusvarastolta. Joukkuekohtaiset hankinnat joukkueenjohtajat tekevät kootusti myös XXL:n verkkokaupan kautta ja tuotteet saapuvat suoraan XXL:n keskusvarastolta kuvissa näkyvin painatuksin.

Lisäksi kaikki seuramme jäsenistön tekemät hankinnat XXL:n verkkosivuilta tai tavarataloista kerryttävät jälkihyvitettä, jonka avulla tuetaan seuramme saliandyjunioreita. XXL Teamsales yhteistyöseurana pääsemme mukaan myös XXL:n seuratapahtumiin, josta lisätietoa myöhemmin.

Jokaisen pelaajan / pelaajan huoltajan tulisi suorittaa nyt jäsenrekisteröityminen ja joukkuelinkitys alla olevien ohjeiden mukaan. Rekisteröityminen tulisi tehdä mahdollisimman pian, viimeistään 4.8.2019. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjille tehdään kootusti joukkuelinkitykset ja sen jälkeen pääsette seurasivuille ja olette oikeutettuja seuraetuihin. Rekisteröityneet käyttäjät linkitetään joukkueisiin kootusti, joten rekisteröityminen on toki myös mahdollista 4.8.2019 jälkeen, mutta nopeimmin pääsette hyödyntämään seuraetuja tekemällä rekisteröitymisen määräajan puitteissa.

Kaikki verkkosivuilla ja tavarataloissa tehdyt ja rekisteröidyt hankinnat kerryttävät seuramme jälkihyvitettä. Verkkokaupassa riittää kirjautuminen omalle käyttäjätilille ja tavarataloissa oheisen viivakoodin näyttäminen ostosten yhteydessä.

Toimintaohjeet Jalas Salibandyn harrastajille / harrastajan huoltajille:

  1. Luo itsellesi XXL asiakastili, ellei sinulla sitä vielä ole, osoitteessa: xxl.fi/login

  2. Liitä itsesi ja/tai jokainen perheesi harrastaja asiakastiliisi viimeistää 4.8.2019 osoitteessa: https://jalassalibandy.pgtb.me/RLhRBZ

  3. XXL linkittää harrastajat joukkueisiin kootusti 5.8.2019

  4. Kirjautuminen jäsensivuille ja jäsenetujen hyödyntäminen on mahdollista 6.8.2019 jälkeen.

Näyttökuva 2019-7-25 kello 2.00.01.png
Viivakoodi_levea.jpg

JALAS SALIBANDYN FAT PIPE SEURA-ASUVALIKOIMA:

Player´s t-shirt -pelipaita, sininen ja valkoinen, koot 120-160 & XS-XXL

Player`s shorts -pelishortsit, musta, koot 120-160 & XS-XXL

Player`s socks -pelisukat, valkoinen, koot 32-35, 36-39, 40-42, 43-45

Dalf training t-shirt -treenipaita sininen ja musta, koot 130-160 & XS-XXL

Hans training shorts -treenishortsit, musta, koot 130-160 & XS-XXL

Active basic tee -tekninen t-paita, valkoinen, koot 110/120 -> (Tilaustuote, ei kuvastossa. Tilattavissa vain kootusti)

Chad warming up shirt -lämmittelypaita, musta, koot 130-160 & XS-XXL

Cole track pants -verkkahousut, musta, koot 130-160 & XS-XXL

Strom hooded sweatjacket -huppari, musta, koot 130-160 & XS-3XL

Gillen light padded jacket -kevyesti topattu takki, musta, koot 140-160 & XS-4XL

Seura-asumallisto_s1_muokattu.jpg
Seura-asumallisto_s2_muokattu.jpg

Salibandykausi 2019-2020 lähestyy - joukkueisiin ilmoittautuminen käynnistyy 29.7 & 5.8

Salibandykausi 2019-2020 lähestyy ja siihen liittyen Jalaksen salibandyryhmät ja -joukkueet harjoitusaikoineen ovat tässä:

 

Perhesähly maanantaisin kello 18.00-19.00. Ryhmä on tarkoitettu kaikille 2014-2016 syntyneille lapsille sekä heidän vanhemmille tai muulle läheiselle aikuiselle. Syyskausi pelataan kuplalla ja kevätkausi koulukeskuksella. Ensimmäinen kerta 2.9.2019. Ryhmän maksimikoko on 20 lasta.

Sählykerho maanantaisin kello 19.00-20.00. Ryhmä on tarkoitettu kaikille 2012 ja 2013 syntyneille lapsille. Syyskausi pelataan kuplalla ja kevätkausi koulukeskuksella. Ensimmäinen kerta 2.9.2019. Ryhmän maksimikoko on 20 lasta.

Tyttöjen sählykerho keskiviikkoisin kuplalla aikavälillä 17.00-20.00. Tämä sählykerho on tarkoitettu 2011 ja aiemmin syntyneille tytöille, jotka eivät halua pelata joukkueissa vaan haluavat harrastaa lajia sählykerhossa. Tällä hetkellä ei valitettavasti ole tytöille omaa/omia sarjajoukkueita, vaan poikien sarjajoukkueissa pelaa myös tyttöjä. Tämä tyttöjen sählykerho-ryhmä toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi. Mikäli ilmoittautuneita on paljon, muodostetaan enemmän kuin yksi ryhmä. Tässä tapauksessa ryhmät muodostetaan ilmoittautuneiden ikäjakauman perusteella.

F-juniorit 2010 & 2011 syntyneille lapsille koulukeskuksella tiistaisin 18.00-20.00 & perjantaisin kello 17.30-19.00. Ensimmäinen kerta 3.9. Joukkueen maksimikoko on 25 pelaajaa. Joukkueet (Jalas 10 & Jalas 11) tarkoitus ilmoittaa F1-poikien aluesarjaan.

 

E2-pojat 2009 syntyneille pojille. Syksy 2019: keskiviikkoisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00 ja torstaisin kuplalla kello 18.00-19.00. 

Kevät 2020: keskiviikkoisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00 ja perjantaisin kuplalla kello 18.00-19.00. Ensimmäinen kerta 4.9.2019. Joukkueen maksimikoko on 15 pelaajaa. Joukkue (Jalas 09) tarkoitus ilmoittaa E2-poikien aluesarjaan.

 

E1-pojat 2008 syntyneille pojille. Syksy 2019: keskiviikkoisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00 ja torstaisin kuplalla kello 19.00-20.00. 

Kevät 2020: keskiviikkoisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00 ja perjantaisin kuplalla kello 19.00-20.00. Ensimmäinen kerta 4.9.2019. Joukkueen maksimikoko on 15 pelaajaa. Joukkue (Jalas 08) tarkoitus ilmoittaa E1-poikien aluesarjaan.

D-pojat 2007 syntyneille pojille. Syksy 2019: maanantaisin koulukeskuksella kello 19.30-21.00 ja keskiviikkoisin RitolaHallissa kello 18.00-19.30. 

Kevät 2019: maanantaisin kuplalla 19.30-21.00 ja keskiviikkoisin RitolaHallissa kello 18.00-19.30.  Joukkueen maksimikoko on 17 pelaajaa. Joukkue (Jalas 07) tarkoitus ilmoittaa D2-poikien aluesarjaan.

C-pojat 2005 & 2006 syntyneille pojille. Syksy 2019: maanantaisin kuplalla kello 19.30-21.00 ja keskiviikkoisin RitolaHallissa kello 18.00-19.30. 

Kevät 2019: maanantaisin koulukeskuksella 19.30-21.00 ja keskiviikkoisin RitolaHallissa kello 18.00-19.30.  Joukkueen maksimikoko on 17 pelaajaa. Joukkue (Jalas 05) on jo ilmoitettu C2-poikien aluesarjaan.

 

Naisten joukkueen osalta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Antti Kallioniemeen (040-5827521) tai Kimmo Ala-Keturiin (0400-984892).

Miesten joukkueen osalta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Antti Kallioniemeen (040-5827521) tai Vesa Vierikkoon (050-3875304).

 

 

Joukkueisiin ja ryhmiin ilmoittautumiset tapahtuvat seuraavasti: 

Viime kaudella salibandya Jalaksessa pelanneet ilmoittautuvat mukaan joukkueisiinsa maanantaista 29.7 kello 12.00 alkaen. Ilmoittautuminen tulee tehdä kuitenkin viimeistään sunnuntain 4.8.2019 aikana. Kaikki ilmoittautumiset tehdään myClub.fi-palvelun kautta seuraavilla ryhmä- / joukkuekohtaisilla linkeillä:

Perhesähly:

 https://jalas.myclub.fi/flow/events/1494879

Sählykerho:

 https://jalas.myclub.fi/flow/events/1494882

Tyttöjen sählykerho:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1494881

F-pojat:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1494705

E2-pojat:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1495799

E1-pojat:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1495797

D-pojat: 

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1495803

C-pojat:

 https://jalas.myclub.fi/flow/events/1495810

 

Uusien harrastajien osalta ilmoittautuminen ryhmiin ja joukkueisiin alkaa maanantaina 5.8.2018 kello 17.00 ja ilmoittautuminen tehdään myClub.fi-palvelun kautta seuraavilla ryhmä- / joukkuekohtaisilla linkeillä:

Perhesähly:

 https://jalas.myclub.fi/flow/events/1494879

Sählykerho:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1494883

Tyttöjen sählykerho:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1494881

F-pojat:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1494877

E2-pojat: 

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1495800

E1-pojat:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1495798

D-pojat:

 https://jalas.myclub.fi/flow/events/1495808

C-pojat:

https://jalas.myclub.fi/flow/events/1495811

 

Tällä pyritään siihen, että kaikki lajia viime kaudella pelanneet saavat harrastustaan jatkaa ja 5.8 on selvillä monellekko uudelle harrastajalle on paikkoja joukkueissa vapaana. myClub.fi-palvelusta näette jo ilmoittautuessanne, että montako paikkaa on vapaana ja jos ryhmä/joukkue on täynnä, voit myös ilmoittautua jonoon.

 

Lisätietoja joukkueista ja ryhmistä voit kysyä Vesa Vierikolta (050-3875304) ja myClub.fi -palveluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä Kimmo Ala-Keturiin (0400-984892).

Sählykerholaisilla turnaus koulukeskuksella

Maanantai-iltana koulukeskuksen salissa koettiin hienoja hetkiä, kun Jalaksen ja SB Kauhajoen sählykerholaiset pelasivat 4 pelin turnauksen.

Jalakselta mukana oli 4 eri ryhmää; perhesählyn pelaajat, sählykerhoryhmästä kaksi eri joukkuetta sekä F-junnujen Jalas 10 -joukkue. Kauhajoelta mukana oli kaksi ryhmää, joista molemmat pelasivat kaksi ottelua.

Kyseessä oli suurimmalla osalle ensimmäinen peli ikinä ja fiilis sen mukainen. Jännitystä, hienoja suorituksia, onnistumisten tuomia riemunkiljahduksia, hienoja tuuletuksia sekä fiiliksessä mukana elänyt yleisö. Junnu-urheilua parhaimmillaan. 

Kiitos SBK:lle peleistä!

Valokuvat ovat ensimmäisestä pelistä.

Jalas 07 jatkosarjansa voittoon

Jalas 07 voitti oman alemman jatkosarjansa lohkon, kun joukkue voitti myös päätösturnauksessa molemmat pelinsä. Samassa lohkossa pelannut vuotta nuorempien Jalas 08 -joukkue keräsi arvokasta kokemusta vuotta vanhempia vastaan pelatuista otteluista ja tulee olemaan ensi kaudella kova luu.

Tässä pelaajien taustajoukkojen otteluraportit RitolaHallissa lauantaina 23.3 pelatusta päätösturnauksesta:

Jalas 07 - Jalas 08 10-5 (3-2, 3-2, 4-1)

Ensimmäinen erä alkoi Aapo Kannonlahden Jalas 08, heiluttaessa verkkoa 07 poikien päädyssä, kun vain 11 sekuntia oli kulunut pelin alusta. Sen jälkeen väännettiin tasaisesti molemmissa päädyissä vuoron perään. 07 maaleista ensimmäisessä erässä vastasivat Miika Rajamäki, Tatu Saarela ja Eemeli Mäenpää. 08 maaleista Aapon lisäksi Mikko Rantamäki. Erä päättyi 3-2.

Toinen erä alkoi ja kolme ensimmäistä maalia kirjattiin Juho Saarelle, Lauri Kokolle ja Severi Vuorelalle. 26 minuutin kohdalla 08 joukkue havahtui ja paukutti kaksi maalia minuutin sisään. Tekijöinä Mico Hietikko ja Akseli Lahtinen. Erä päättyi tilanteessa 6-4 07 joukkueen hyväksi. Tuomari piti pojille hyvää jöötä koko ottelun ajan, palautetta tuli kuuluvalla äänellä. 

Kolmannessa erässä alkoi maistua aito paikallisottelun henki. Vähän niinku Tappara vs Ilves. Enemmän ja vähemmän rikkonaista peliä. Tuomarin ote peliin tiukentui ja 08 saivat rangaistuslaukauksen. Tämä ei kuitenkaa tuottanut tulosta. Seuraavaksi 07 pääsivät pelaamaan ylivoimaa, yhden pelaajan protestoidessa itsensä jäähypenkille kahdeksi minuutiksi. Eipä tullut maaleja ylivoimalla. Kaikki maalit tehtiin tasakentällisillä. 07 maaleista vastasivat Vilho Vainio, Lauri Kokko kahdesti ja Ilpo Aula. 08 maalista Tuukka Heinola. Ottelu päättyi 10-5. Koko ottelun ajan saatiin ihastella upeita venymisiä Eelikseltä ja Veetiltä. Hienoja syöttökuvioita ja maalintekopaikkoja oli molemmilla joukkueilla. 

Jalas 08 - Jeppis FBC 3-7 (1-2, 0-2, 2-3)

Poikien viimeinen sarjapeli tälle kaudelle alkoi tasaisella väännöllä. Vastustaja aloitti maalinteon parin minuutin jälkeen, mutta Mikko tasoitti vajaan viiden minuutin kohdalla.  Vastustaja pääsi valitettavasti kuittaamaan parin minuutin kuluttua. Loppuerä menikin sitten tasaisella väännöllä molemmissa päissä, ilman maaleja ja erätauolle siirryttiin lukemissa 1-2.

Toinen erä oli pitkään tasaista maalitonta peliä molemmissa päissä. Valitettavasti erän viimeisillä minuuteilla vastustaja pääsi tekemään 2 maalia ja toiselle erätauolle siirryttiin 1-4 lukemissa.

Kolmatta erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun Akseli aloitti Jalaksen loppukirin. Tuukka jatkoi kovaa kiriä tekemällä toisen kavennusmaalin alle minuutin sisällä tästä ja jalas pääsikin maalin päähän vastustajasta. Valitettavasti tämän jälkeen oman pään peli meni hieman sekaisin ja vastustaja pääsi lisäämään etumatkaa, nopealla vastaiskulla. Erän loppupuolelle kirjautui vielä Jalaksen oma maali ja Jeppikselle yksi maali. Joten Loppulukemiksi kirjattiin 3-7.

Jalaksen peli on kyllä kauden aikana kehittynyt hyvin ja ensimmäisissä erissä näkyi hyvää joukkuepelaamista ja pallo kiersikin pitkin kenttää ja pakkeja hyödynnettiin hyvin myös hyökkäystilanteissa. Alkoiko sitten viimeisessä erässä jalka painaa, vai tuliko pojille ns. pakkopuristamista peliin, kun päästiin maalin päähän vastustajasta, mutta oman pään peli meni selvästi sekaisin ja pallo lahjoitettiin vastustajalle useita kertoja, josta se sitten rankaisikin maaleilla. Jeppiksen maalivahti sai myös ”kehuja” jalaksen pelaajilta: Molke oli liian hyvä, ei siitä saa palloa ohitte ollenkaan.

Nyt sitten odottelemaan mahdollisia harjoituspelejä ja ensi kautta, jotta päästään pelaamaan oman ikäisiä vastaan.

Nibacos sininen - Jalas 07 5-14 (1-6, 3-5, 1-3)

Maalinteon aloitti reilu minuutin pelin jälkeen vastustajan joukkue. Hetkessä pullanmurut olivat karisseet suupielistä ja Jalas pommitti loppuerässä kuusi maalia. Severi Vuorela pisti vastustajan verkon heilumaan kolmesti, Miika Rajamäki kahdesti ja Vilho Vainio osui kerran. Jäähyjäkin nähtiin, vastustajan kurittaessa meidän pelaajan mailaa ja meiltä vastustaja yritettiin työntää laidan yli. Ensimmäinen erä Jalakselle 6-1.

Toisessa erässä vastustaja aloitti maalinteon muutaman minuutin pelin jälkeen. Erä oli Jalaksen hallintaa, vastustaja osui myös kolmesti. Lauri Kokko teki myös hattutempun ja osui erässä kolmesti. Lisää maaleja tekivät Severi Vuorela ja Vilho Vainio. Koko pelin ajan oli tiukkaa vääntöä kulmissa ja pakko kehua vastustajan puolustaja-tyttöjä hyvistä otteista. Eivät päässeet pojat helpolla mimmien kanssa! Erä päättyi Jalakselle tukevassa johdossa 11-4. 

Kolmannessa erässä nähtiin rauhallisempaa peliä. Jalas osui kolmesti; Eemeli Mäenpää kahdesti ja Tatu Saarela kerran. Vastustaja pääsi myös kerran kuittaamaan. Jalaksen Pojjaat voittivat ottelun maalein 14-5. 

Näyttökuva 2019-3-31 kello 18.33.01.png

D-pojat pohjanmaan lohkon kolmanneksi

Jalaksen D1-pojat pelasivat viime lauantaina Kurikan Monnarilla kauden viimeisen sarjaturnauksen. Turnaukseen olivat tiensä selvittäneetpohjanmaan alueen alkusarjan 4 parasta joukkuetta. Jalaksen lisäksi turnauksessa pelasivat Kokkolan Nibacos, Seinäjoen Peliveljet sekä FBC Remix (Isokyrö). Alkusarjan pisteet olivat pohjalla ja tässä turnauksessa kaikki joukkueet pelasivat vastakkain. Turnauksen jälkeen lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat ylialueelliseen lopputurnaukseen pohjois-suomen lohkon joukkueita vastaan.

Tuttuun tapaan Jalaksen otteluraportit laativat katsomossa pelejä jännittäneet pelaajien taustajoukot.

Nibacos - Jalas 11-3 (1-0, 4-0, 6-3)

Lopputurnauksen, jonka Jalas oli saanut järjestettäväksi Kurikan Monnarilla, eka peli alkaa ja ainakin tätä vanhempaa jännittää, saako Jalas peliin sitä omaa hyvää ja hienoa draivia. Nibacos tuli vastaan melko tuntemattomalla joukkueella mitä kauden aikana on nähty. No sielä oli vissiin muutama erisarjassa pelannut. Se on kirjoittajan mielestä väärin, mutta minkäs teet, tällä lähdettiin tähän peliin. Heti aisti pojista että ne vähän "varoivat" tai olivat jo ehkä luovuttaneet henkisesti, vaikka eka erä meni todella hyvin ja Nibacos meinasi joutua ihan pulaan. Kasper maalissa pelasi loistavan ottelun, vaikka maaleja tulikin, mutta ottelu olisi ilman Kassun loistavia otteita voinut päättyä jo paljon ennemmin. Ekassa erässä Jalaksen koko joukkue pelasi myös puolustuksessa ja se oli hieno huomata kuinka pelattiin joukkueena. Sitten kun Nibacos rupesi mättämään maaleja, niin huomasi Jalaksen pojista, että "tää oli tässä".

Toisessa erässä tuli jäähykin jostain ihme jutusta, nuori tuomari näki vissiin jotain mitä ehkä muut ei nähny , mutta se tilanne oli ja meni, mutta Nibacos sai siitäkin maalin. Toisessa erässä tulos oli jo 5-0 Nibacokselle, mutta numerot olisivat voineet olla ihan eri jos Jalaksella olis ollut hieman tuuria mukana kun laukauksia tuli Nibacoksenkin päähän todella hyviä.

Kolmannen erän alussa herää toivo ja Jalas tekee maalin, josko se nyt aukeis.. No ei. Sitä ei juhlittu kauaa ja taas Nibacos vie ja Jalas vikisee. 9-1 tilanteessa Jalas herää ja tekee kaksi maalia peräkanaa. Mutta aika loppuu kesken ja kun Nibacos vielä tekee pari maalia lisää, niin peli päättyy 11-3.

SPV - Jalas 13-3 (5-2, 5-1, 3-0)

Jalas aloitti maalinteon ajassa 1:38. Maalintekijänä Niko Marttila (Lauri Jyrä). SPV tasoitti ajassa 2:58. SPV johtoon ajassa 5:15. Tasaista vääntöä, SPV hieman painostaa. Niko Marttila (Veikka Ylihärsilä) tasoittaa ajassa 9:46. SPV jälleen johtoon ajassa 12:13. Peliä on pelattu 13:04,kun SPV tekee jälleen maalin. Ajassa 13:36 SPV tekee jälleen. Näin ensimmäinen erä SPV:lle 5-2.

Toisen erän alussa SPV tekee maalin ajassa 1:16. Ja jälleen ajassa 4:42 SPV rankaisee. Jalas ei tunnu löytävän läpimentävää reikää SPV:n puolustuksesta. Pelikellon näyttäessä 6:54 SPV tekee jälleen maalin ja ajassa 10:33 verkko heiluu jälleen. Ajassa 12:21 tulee jäähy Jalakselle. Tästä SPV rankaisee ajassa 14:11. Pelikellon näyttäessä aikaa 14:33 Miika Kuja-Perälä (Eetu Valkkio) kaventaa tilanteeksi 10-3. Näin toinen erä SPV:lle maalein 5-1.

Kolmatta erää on pelattu 3:03, kun SPV tekee maalin. Jalaksen peli takeltelee pahasti. Ajassa 9:02 SPV tekee seuraavan maalin ja ajassa 10:07 Jalaksen puolustusvirheestä SPV rankaisee armotta. SPV on paljon liikkuvampi kuin Jalas. Enempää maaleja ei enää tule viimeisessä erässä, joten erä SPV:lle maalein 3-0.

Lopputulos 13-3. Kokonaisuutena SPV selvästi liikkuvampi joukkue. Jalas ei alun jälkeen pysynyt mukana.

Jalas - FBC Remix 10-3 (3-1, 4-1, 4-1)

Maaliskuun matalan auringon viime säteiden lämmitäessä Kurikan Monitoimitaloa Jalaksen D-pojat valmistautuivat kauden viimeiseen otteluun Remixiä vastaan. Varmasti tilanne oli pelaajille haasteellinen, koska alla oli kaksi selkeää häviötä päivän aiemmista pelistä.

Pelin alku oli molemminpuolin tunnustelua ja peli oli aika varovaista. Peliajassa 1.28 Miika Kuja-Perälä (Kasper Ketola) ujutti pallon maaliin, kun Remix-maalivahdin kadotti jo kerran torjumansa pallon. Minuutti maalista, kun Jalas laukoi pallon tolppaan. Ajassa 3.55 Kuja-Perälän syötösta Vikki Ylihärsilä viimeisteli tilanteeksi 2-0. Seuraavat maalintekotilanteet luo Remix, mutta Jalaksen maalissa Kasper Ketola esittää loistavia torjuntoja. 5.45 pelattu, kun Remix-pelaaja karkaa läpiajoon, mutta Ketolan venytys pitää Jalas-maalin puhtaana. Seitsemän minuutin kohdalla Remix kaventaa onnekkaasti  2-1. Pelikellon näyttäessä 11.02 Joona Haanpää lisää Jalas johtoa ja tilanteeksi 3-1. Samassa ajassa Remix ottaa aikalisän. Erän loppu oli hyvävauhtista ja tiukkaa vääntöä ilman lisä maaleja. Tämän pelin ensimmäinen erä oli Jalakselta selvästi lauantain parasta peliä.

Toisen erän alku tempoili päädystä toiseen hyvävauhtisena. Erää pelattu 2.22, kun Remix kavensi yllätyksellisesti tilanteeksi 3-2,  pitäen joukkueen vielä pelissä mukana. Kohta maalin jälkeen Ketolalta tärkeä pelastus Jalas-maalilla. Kuuden peliminuutin kohdalla Kuja-Perälän loistava laukaus  lisäsi Jalas-johdon numeroihin 4-2. Kolme minuuttia ennen toisen erän loppua Onni Siltalan hyvästä syötöstä Lauri Jyrä muuttaa numeroiksi 5-2. Tätä maalia edelsi hieno kuvio, jossa oli mukana myös ketjun kolmas hyökkääjä Niko Marttila. Minuutti tästä, kun Kuja-Perälän (Eero Lehto) vauhdikkaasta läpiajon jälkeen taululle numerot  6-2. Toinen erä alkoi näyttämään Remix:lle kohtalokkaalle ja Jalaksen nopeus ja taito alkoivat purra heidän selkärankaansa.

Kolmatta erää on pelattu 1.16, kun Remix:llä on selkeä vaihto- ongelma ja väärinkäsitys, josta  Vikki Ylihärsilä armottomasti rokotti tilanteeksi 7-2. Maalin jälkeen pelin tempo sekä intensiteetti laski ja pelissä selkeä suvanto vaihe. Tämän suvantovaiheen päättää Onni Siltala, joka Joonas Kurikkaojan syötöstä laukoi tilanteeksi 8 - 2. Seuraavastakin maalista vastaa Jalas, kun Vikki Ylihärsilän hyvästä esityöstä Eero Lehto onnistui maalinteossa  ja muutti tilanteeksi 9-2. Jalas löyhdyttä kokoonpanoja ja peluuttaa myös hetken vaihtopenkillä olleita pelaajia kolmannen erän kuluessa, koska voitto alkaa olla varma. Näin kaikki pelaajat saivat kokea viimeisen pelin tunnelmaa kentällä. Pelikellon näyttäessä aikaa 10.38 Miika Kuja-Perälä laukoo tolppaan. Minuutti tästä, kun Joona Haanpää tekee pitkän noston Remix-maalille ja Vikki Ylihärsilä lisää johtoa: 10-2. Pian aloituksen jälkeen Jalakselta jälleen tolppalaukaus. Peliajassa 12.54 Remix onnistuu kaventamaan loppunumeroiksi  10-3.

Kokonaisuutena Jalas palasi hyvälle omalle pelitasolleen ottelun aikana, joukkuetta ehkä hieman vaivannut tappiomieliala oli poissa, ja peli oli vapautunutta, nopeaa ja tehokasta. Tämä oli oikea aika ryhdistäytyä ja viimeisen pelin voitolla Jalas saavuttu sarjassa oikeutetun kolmannen sijan.

F-junnut Qmaxilla

Jalaksen F-junnujen joukkueet pelasivat Qmaxilla turnauksen lauantaina 9.3.2019. Molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kaksi ottelua. Tässä taustajoukkojen laatimat otteluraportit:

Jalas 10 - Kuortaneen Kunto 2-7

Päivän ensimmäiseen peliinsä Jalaksen F-pojat lähtivät täynnä tarmoa. Miro Autio aloituksessa Jalaksesta.  Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle kumpainenkin joukkue taisteli  voitto mielessään. Jalaksella oli huikea mahdollisuus näyttää taitonsa Qmaxin -Areenalla ja saada tuntumaa KuKun tasoon.  Eikä aikaakaan kun Miro Autio tekee loistavan lämärin suoraan maaliin. Tilanne 1-0 Jalaksen hyväksi. Tuomari puhaltaa pelin käyntiin keskialoituksesta.  Taistelu voitosta alkaa tasaisena vääntönä puolin ja toisin. Sitten Kuku tasoittaa 1-1 tilanteeseen vaikka Jalaksen hyvästä vastustuksesta huolimatta.  Pelin päästessä jälleen hyvään vauhtiin Kuku tekee 2. maalinsa. KuKun peli luistaa hyvin Jalaksen tasaisesta vastuksesta huolimatta.  Pelin kulkiessa päästä päähän yhtäkkiä KukU laukaisee  3. maalinsa. Erän loppuvaiheessa kumpikin joukkue saanut hyvin tuntumaa toisiinsa ja tasainen vääntö jatkuu kunnes KuKu yllättää ja tekee 4. maalinsa. Näin erä päättyy tilanteeseen  1-4.

Toisen erän aloitukseen lähtee Jalaksesta Saku Syrjälä. Jälleen pelin joukkueilla tiukkaa taistoa ja hyviä yrityksiä maalien tavoitteluissa. Vääntö jatkuu Jalaksen antaessa hyvän vastustuksen KuKulle. Pelin ollessa hyvässä vauhdissa Jalas tekee 2. maalinsa  tasoittaen hiukan tilannetta 2-4. Maalin tekijänä Miro Autio. Nyt jo toisiinsa tutustuneet joukkueet jatkavat peliä hyvässä taisteluhengessä.  Nähdään kovaa vääntöä ja vauhdikkaita tilanteita kunnes KUKu tekee 5. maalinsa. Peliä jatketaan tilanteen ollessa 2-5. KuKu painaa päälle ja Jalas tekee vastarintaa parhaan kykynsä mukaan. Armoton loppuhetkien tilanne jatkui Jalaksen takaa-ajosta huolimatta. Joukkueet tarjoavat yleisölle hyviä syöttöjä ja torjuntoja kerta toisensa jälkeen. KuKu pääsee yllättämään nopealla vedolla saaden maalin.  Tilanne pelissä 2-6. Pelin taito jatkuu tasaisen verkkaasti peliajan kuluessa loppuminuutteja kohti. KuKu yllättää vielä kerran tehden 7. maalinsa ja peli päättyy lopulta KuKun hyväksi 2-7.

Jalas 10 – SPV Punainen 2-11

 Jalas10 lähti viimeiseen peliin SPV Punaista vastaan samalla kolmen täyden kentällisen joukkueella ja Luca maalissa kuin ensimmäisessä pelissä. Pelin alku alkoi saman tien SPV:n tahdissa, ensimmäistä erää oli pelattu 0.17 minuuttia SPV:n tehdessä ensimmäisen maalin. Jalaksen peli alkoi hieman kankeasti ja SPV oli heti alussa terävämmin pelissä kiinni. Jalas10 sai muutaman hyvän tilanteen aikaiseksi. Osku Välimaa laukoi hienosti maalille, mutta valitettavasti maaliverkko ei heilunut vaan tolppa kolisi. Peli eteni SPVn hallinnassa. Kuitenkin ajassa 5.56 Miro pääsi yksin läpi ja vastustajan verkko heilahteli komeasti. Tilanne oli tämän jälkeen tasan 1-1. Tasoituksen jälkeen peli tasoittui muutenkin ja peliä pelattiin molemmissa päädyissä. Ajassa 7.26 SPV teki toisen maalinsa ja tilanne oli 1-2. Tämän jälkeen pelin tilanne muuttui ja SPV hallitsi peliä hienoisesti koko loppuerän. Katsomosta nähtynä huomasi, että Jalaksen pelaajien pohkeissa painoi päivän toinen peli ja/tai väliajalla juostu vauhdikas hippaleikki. SPV teki vielä kolme maalia ennen erän loppumista ajoissa 9.53, 11.11 ja 13.51. 1.erä päättyi SPVn hyväksi 1-5.

Toista erää oli pelattu 1.13, kun SPV teki kuudennen maalin pitkällisen painostuksen jälkeen. Jalas10 ei saanut pidettyä omaa maaliaan suojassa. Tämän jälkeen Miro pääsi SPV puolustajilta karkuun, mutta harmillisesti tästä karkuun pääsystä ei tullut maalia. Peli piristyi hieman ja Jalas10 sai hyökkäyksiä aikaan. Ja ajassa 5.50 (2-6) Osku Välimaa teki Jalas10n toisen maalin onnistuneen hyökkäyskuvion päätteeksi. Tämän jälkeen loppuerä meni yhä SPVn hallinnassa. Jalas10 sai muutamia hyviä hyökkäyksiä aikaan, mutta paras pelivire oli selvästi jo mennyt. Oskun hyökätessä hänet kaadettiin ja Jalas10 sai siitä vaparin. Tilannetta ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään ja maalia ei tullut. SPV teki vielä erässä viisi maalia (ajat 8.11, 10.28, 11.31, 12.28, 13.30).

Ottelussa pelasivat Eemi Launo, Miro Autio, Luca Ala-Keturi, Vilho Vierikko, Elsa Lehto, Juho Kuusisto, Eetu Männikkö, Jere Keisala, Eero Luhtanen, Saku Syrjälä, Osku Välimaa, Neea Saarela ja Kristian Hautaniemi.

FBC Remix - Jalas 09 0-20

Peli avataan tasaisena kokeiluna kummassakin päässä. Leevi pääsee laukomaan maaliin, mutta vastustaja torjuu. Ajassa 2.30 Leevi aukaisee maalijuhlan  0-1. Peli pysyy vahvasti vastustajan päädyssä. Waltteri pääsee kokeilemaan maalia, mutta vastustaja torjuu. Ajassa 4.59 Eino pamauttaa toisen maalin 0-2. Vastustajan maalilla on kovaa pyöritystä ja hyviä maalipaikkoja löytyy  monia. Aapolta tulee kova laukaus, mutta menee harmillisesti yli maalin. Remix lähtee hyökkäämään ja Jalaksen maalivahti Severiinakin saa töitä ja torjuu kahteen kertaan. Oskari laukaisee ohi maalin, mutta heti perään uudella yrityksellä täräyttää Oskari lukemat 0-3 ajassa 7.56. Seuravaksi pääsee Onni heuluttamaan vastustajan verkkoa ja lukemat 0-4. Leevi karkaa yksin läpi ja saattaa pallon vastustajan maaliin ajassa 8.21  0-5. Aapo pääsee myös yksin kokeilemaan, mutta ei synny maalia. Aaro pääsee laidasta yllättämään vastustajan ja ajassa 9.50  maali 0-6.  Ajassa 11.25 Onni lataa lukemat 0-7. Jalaksen pojat vuoronperää pommittavat vastustajan maalia, mutta ei tule tulosta. Ajassa 13.57 Eino tekee 0-8 maalin. Vastustaja pääsee Jalaksen päätyyn ja Severiina torjuu kahteen kertaan. Remixille rangaistuslaukaus, mutta se menee ohi maalin. Ensimmäinen erä päättyy lukemin 0-8. 

Heti alkuun Aaro täräyttää maalin ajassa 0.16  0-9.  Jalas pyörittää vastustajaa ja Sisu tekee laidasta maalin ajassa 1.56  0-10. Ja heti perään lataa maalin Onni  0-11. Aapo laukaisee puolesta kentästä lukemat 0-12. Peli pysyy vastustajan päässä ja vuorostaan Antti lataa maalin 0-13. Jalas pyörittää vastustajaa ja nauttii mitalijuhlaa. Ajassa 5.12 Eino yllättää vanhanaikaisella lukemat jo 0-14. Sitten Leevi pääsee yllättämään ja tekee 0-15 maalin ajassa 6.00. Sitten pääsee Oskari karkaamaan ja laukoo 0-16 maalin ajassa 6.50. Remix hyökkää, mutta Jalas onnistuu puolustamaan. Kovaa yritystä vastustajan maalilla ja Aaro tekee 0-17 maalin ajassa 10.06. Ajassa 11.06 Waltteri laukoo tilanteen 0-18.  Remixin pelaaja pääsee yksin läpi, mutta Severiina onnistuu torjumaan. Vielä Jalas pyörittää peliä ja Aaro lataa maalin ajassa 12.40  0-19. Lukemiahan ei voi vajaaksi jättää ja Sisu siloittelee tilanteen 0-20 ajassa 14.20.

Jalas 09 - SPV sininen 9-1

Peli alkaa tasaisena ja pallo liikkuu kentällä viuhaan. SPV saa heti pelin alkuun vaparin läheltä maalia, mutta ei onneksi onnistu saamaan palloa maaliin asti. Neljän minuutin pelin jälkeen Eino Kohtamäki tekee maalin Severiina Lehtovaaran syötöstä. Melkein heti perään Eino syöttää onnistuneesti ja Onni Mäkelä laukoo maalin, 2-0. Puolustaja Aaro Viitala laukoo maalin vielä ennen taukoa puolesta kentästä, 3-0 ja erän lopussa SPV kuroo vähän kiinni, 3-1. Juuri ennen erätaukoa Antti Parkkari tekee vielä maalin 4-1, vieden joukkueet erätauolle tilanteessa 4-1.

Heti toisen erän alussa Eino tekee toisen maalin ottelussa ja heti perään Oskari Manninen onnistuu maalinteossa. 6-1 tilanne pysyy pelin loppupuolella asti ja peli on tasaista, mielenkiintoista seurattavaa. Ottelun kahden viimeisen minuutin aikana Eino tekee kolmannen maalin, Oskari toisen maalin pelissä ja Aapo Kannonlahti viimeistelee viimeisillä sekunneilla vielä tilanteen 9-1 voittolukemiksi.

Naiset lohkossaan kolmanneksi

Kauden viimeiseen turnaukseen Lohtajalle lähdettiin kahden kentällisen voimin varmistamaan sarjan kolmossijaa.

Jalas - Konnat 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Ekassa pelissä vastaan asettui sarjaa johtava Konnat, joka valmistautui "kraka" kaulassa juhlimaan sarjanousuaan. Tarkoitus oli jarrutella Konnien nousua ottamalla vähintään piste, mutta siinä ei tänään onnistuttu. Kokonaisuudessaan voisi sanoa, että oltiin puoli askelta jäljessä koko pelin ajan, eikä saatu omaa vauhdikasta taistelupeliä kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa.

Konnat vei ottelun lopulta selvin lukemin 0-4 (0-1, 0-2, 0-1). Toisessa erässä tuomittua rankkaria lukuunottamatta, osumat syntyivät pienistä merkkausvirheistä Hennan torjumien vetojen jäädessä vastustajan lapaan eikä maalinedustaa saatu "putsattua". Omat paikkansa Jalaksellakin oli saada loppulukemat näyttämään vähintään siedettävämmiltä, mutta vedot suuntautuivat ohi tai päin Konnien hyvin pelannutta maalivahtia. Toisessa ja kolmannessa erässä päästiin pyörittämään kertaalleen ylivoimaakin, mutta tuloksetta.

Jos ei Jalakselle tullut tilastomerkintöjä maalien muodossa, niin eipä tullut myöskään rangaistusten muodossa - eli "nollapeli" 😃. Jalaksen parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Katri Ojaniemi.

Päivän toiseen ja samalla kauden viimeiseen peliin Nurmon Jymyä vastaan jäi siis vielä panosta. Voitolla varmistettaisiin kolmas sija sarjassa...

-Jojo

NJ - Jalas 2-6 (0-0, 1-4, 1-2)

Kauden viimeisessä ottelussa vastaan asettui Nurmon Jymy. Jymy oli todella vajaalla rosterilla matkassa, ainoastaan 8 kenttäpelaajaa. Päätettiin olla lähtemättä takki auki peliin siitä huolimatta. Sovittiin, että tehdään tästä hyvä kauden päätöspeli, nautitaan mutta silti pelataan varmaa ja kovaa peliä.

Ensimmäinen erä mentiin tunnustellen peliä päästä päähän kummankaan oikein saamatta peliään käyntiin. Erän ainut tilastomerkintä saadaan kaksi sekuntia ennen summerin soimista kun Anniina Salmenkangas puolustajan paikalta huomaa vastustajan vaihtavan ja lähtee nostamaan jalalla palloa kohti vastustajan maalia tämän joutuu estämään vastustaja lyömällä mailaan ja siitä 2 minuutin rangaistus joten toinen erä päästään aloittamaan ylivoimalla.

Toisen erän alussa ylivoima ei tuota tulosta pallo kyllä liikkuu mutta ratkaisua ei saada aikaan. Pikku hiljaa aletaan päästä peliin mukaan ja saadaan luotua painetta vastustajan päätyyn. Toista erää pelattu 4.07 kun Nita Mäki-Ventelä saa pallon vastustajan kulmauksessa ja näkee Jessica Äijön maalilla vapaana. Nita laittaa kovan syötön suoraan Jessican lapaan joka ei paikasta erehdy ja tilanne 0-1. Kauaa ei ehdi erä vanhentua kun ajassa 5.51 Nita vuorostaan kunnostautui maalin teossa. Mari Mattila karvaa pallon kulmauksessa ja syöttää Nitalle joka tällää pallon verkkoon varmasti. Näin siis kahden maalin karkumatkalle ja tilanne 0-2. Ajassa 10.34 kuintenkin hieman uinahdetaan ja vastustaja pääsee rokottamaan tilanteeksi 1-2. Tästä maalista suivaantuneena Katri Ojaniemi ottaa pallon ja kuljettelee sitä vastustajan maalin takaa kiertäen eteen ja laittaa pallon verkkoon. Ajassa 10.45 siis tilanne 3-1. Katri oli alusta asti kovalla pelipäällä ja näki että oli päättänyt että tämä peli voitetaan. 💪 Ajassa 12.50 päästään vielä koittamaan ylivoimaa mutta tänään ylivoima on tuloksetonta johtuen osittain myös siitä että osa normaalista ylivoima rosterista puuttui. Erän loppu oli mallikasta peliä, paine saatiin vastustajan päätyyn eikä ollut hätää omassa päässä. Toinen erä Jalakselle 1-4.

Kolmanteen erään lähdettiin jatkamaan siitä mihin toinen päättyi mutta hieman oli ilmassa jalasmaista löysäämistä pelissä koska jo kolmen maalin johto. Tästä johtuen Jymy tekeekin maalin heti erän alkuun ja saa lisää virtaa peliinsä. Ajassa 1.59 tilanteeksi 2-4. Sitten alkaakin pelin sekava vaihe. Ensin Jenna Vuorinen lähtee jäähypenkille (jäähypörssin voitto mielessään) ajassa 2.31. Alivoima on uhrautuvaa ja aktiivista. Kauaa ei alivoimaa kulu kun Katri saa pallon, pelaa kellosta aikaa ja saa vastustajan rikkomaan jäähyn arvoisesti. Tasavajaalla jatketaan mikä sopii meille vallanmainiosti koska harjoitussalin pienuudesta johtuen harjoituksissa pelataan paljon 4vs.4 peliä. Tasavajaalla hallitaan hienoisesti peliä. Jäähyt loppuun ja tasaviisikoin jatketaan, ainakin hetken. Nitalla tehot 2+1 mutta on päättänyt ottaa viimeisestä pelistä kaiken ilon irti tilastomerkintöjen suhteen ja ottaa 2 minuutin jäähyn ajassa 5.02. Alivoima kertoo jälleen koko pelin kuvaa uhrautuvaa ja hienoa taistelua loppuun asti. Alivoiman päätteeksi Katrin nilkka vääntyy pahasti ja valmennuksen keskittyessä Katrin nilkan paranteluun käy Anastasiya laittamassa pallon vastustajan verkkoon, joten allekirjoittaneella ei tarkempia yksityiskohtia tästä maalista muuta kuin että hienoa! Onneksi ajassa 10.36 vastustaja ottaa aikalisän ja saadaan myös hetki hengähtää ja ennen kaikkea saadaan rivit kuntoon Katrin loukkaantumisen johdosta. Muutama minuutti peli-aikaa jäljellä Jalaksella ”turvallinen” 2–5 johto. Nyt kaikki peliin! Ajassa 13.43 saadaan kaudelle hieno päätös kun päästään hyökkäämään kahdella nollaa vastaan ja Jenna Vuorinen syöttää poikittaissyötön hyökkäykseen nostetulle Sarita Välisaarelle joka laittaa pallon tyylikkäästi maaliin! Loppulukema 2-6 ja näin Jalas varmistaa sarjan kolmannen sijan! Tämä siis naisten paras sarjasijoitus tähän mennessä.

Loppukaneettina täytyy sanoa että oli hieno peli. Tehtiin juuri niinkuin sovittiin, nautittiin pelaamisesta. Hieno nähdä hymyä pelin aikana pelaajien huulilla kun kaikki nauttii pelaamisesta ja onnistumisia tuli laajalla rosterilla.

-Valmentaja K

Sarjan päätöstilanne

Sarjan päätöstilanne

E-pojat Kälviällä

E-poikien kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin lauantaina Kälviällä. Jalaksen molemmilla joukkueilla oli ohjelmassa kaksi ottelua ja paikan päältä raportoineiden kuvaukset peleistä menivät näin:

Jalas 08 - Nibacos sininen 4-8 (1-1, 2-0, 1-7)

Ensimmäinen erä oli varsin kiihkeää vääntämistä tasaisesti molemmissa päissä, vaikka välillä päät kopisivat yhteen. Eka erä 1-1. Meidän maalin maalasivat, Vuorela ja syöttäjä Latvala.

Toinen erä alkaa Jalaksen Maalilla 2-1, Kivimäki tekee syöttäjä Heinola. Sitten väännetään käännetään kaivetaan palloa kunnes, 3-1 Kivimäki suorittaa ja syöttäjä Heinola. Toinen erä on loppuun saakka samaa vääntöä. Miehet kolahtelee yhteen vastustajan päässä, vähän kerätään sisua sekä vauhtia ja urheasti erä loppuun 3-1.

Vastustaja kuittaa tilanteen heti kolmannen erän alussa 3-2, heidän joka neljäs veto uppoaa. Pian perään 3-3 ja sitten kiilaa edelle 3-4, pian 3-5 ja 3-6. Meidän puolustus on tiukkaa, mutta aina jostain löytyy reikäpallon kokoinen aukko. Vastustaja innostuu pelaamaan kuudella + molke, joten kahden minuutin ylivoima meille. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa vastustaja tekee tolpan kautta maalin 3-7. Jalaksen maalilla törmäillään, mutta meidän maalivahti on terästä ja peli jatkuu. Vastustaja tekee 3-8. Puolustaja Kivimäki ampuu tontiltaan ja lukemat 4-8 on totta, ei syöttäjää. Peli päättyy 4-8, tsemppari palkinnon saa maalivahtimme Laine Eelis. Oltiin selkeästi sitkeämpiä vääntämään. 

Konnat - Jalas 07 2-13 (1-3, 0-5, 1-5)

Koko turnauksen jännittävin peli alkoi ennakkoasetelmissa; Konnat voittanut kerran täpärästi ja Jalas kerran reilusti. Kuitenkin Konnat on sarjataulukossa Jalaksen kintereillä, ja tätä ykköspaikkaa pojat lähtivät puolustamaan. Ennen peliä Joonas kysyi pojilta että onko se hiljaa vai äänes valmentajan pakeilla ja pojat valitti että äänes ;) Vaihtopelaajiakin oli Konnalla kolme kertaa niin paljo ku meillä.

Juho, Tuukka,  Santeri, Jesse ja Seppe oli lämmitelly jo yhden matsin verran 08- poikien tuuraajina. Ennenkö allekirjoittanut ehti kissaa sanoa, Vilho jo pujotteli näppäränä poikana ja yllätti Konnien maalivahdin.  Aika lailla pian Vilho iski uudestaan Tatun syötöstä ja näin Konnapojasta oli saatu ote tässä matsissa.   Maalien jälkeen peli rauhoittui hiukan ja peli pyöri. Taitavia oli nurmoolaasetki, mutta allekirjoittanut ja muu katsomo sai melkoiset taidonnäytteet Jalaksen poikien syöttökuvioista. Lisäksi Veeti on vireessä, kuten on ollut koko kauden. Ja pakit hirmuiskussa. Ajassa 7.43 Konnat tekee tasoitusmaalin,  ja pian Tatu ampuu Sepen syötöstä niin helponnäköisen maalin että taisi taikuri olla itsekin tempusta yllättynyt.  Tilanteeseen 1-4 päättyy ensimmäinen erä.

Heti toisen erän alkuun Tuukka yllättää Juhon hienosta syötöstä Konnien maalilla hienoja torjuntoja tehneen Thomas Keenin. Siitä Tuukan hirmuinen maalitykki aukee, joka ei sammu tämän pelin aikana. Tässä vaiheessa meinaa Konnien valmennus ja kannustajat vähän hermostua ja pojat kaatuilee omiin jalkoihinsa. Tästä hermoilusta meidän pojat saa lähinnä vain uutta virtaa ja Tuukka tekee hienon läpiajon, sekä viimeistelee hattunsa Veetin syötöstä maaliin. Hetkenpäästä iskee vielä Tatu, jota maalivahti meinaa heittää pallolla päähän. Kai siskolta opituin draamaqueenin elkein Tatu kääntää homman pieneksi showksi. Erän lopulla vielä Miikan hirmuinen tykki puhuu lukemiksi 1-8, syöttäjänä Tuukka. 

Kolmanteen erään Konnapoika on herännyt. Hiukan vaarallisen näköiset syöttökuviot pyörii hetken, mutta nämä päätyy lopuksi meidän puolustuksessa hääriville Erkille, Jesselle, Miikalle ja Santerille tai maalissa Veetille. Loppupeli meneekin Tuukan, Eemelin ja Erkin heiluttaessa tahtipuikkoa, tai tällä kertaa Konnien maaliverkkoa. Neljä erän maaleista meni Tuukalle, yksi Eemelille. Kaikissa syöttäjinä Eemeli tai Erkki. Konnatkin pääsee iskemään kerran, vähän vahingossa ajassa 43.51. ”Vasta heräsit” tuumii Konnien valmennus maalintekijälle.  Peli päättyy 2-13, Jalaksesta tsempparipalkinnon sai ansaitusti hienoa syöttelypeliä pelannut Eemeli.

SB Vaasa oranssi - Jalas 08 5-3 (2-1, 2-0, 1-2)

Pelaajia todella vähän mukana ja onneksi saatiin 07 pojista mukaan tähänkin peliin Tatu, Miika ja Erkki, jotka toivat joukkueeseen lisäpotkua. Monelle pelaajalle tämän jo kolmas peli putkeen ja se myös näkyi väsymyksenä ja jalkojen hitautena.

Maalit tässä pelissä kirjattiin Tuukalle, Tatulle ja Miikalle, syöttöpisteet Tuukalle ja Tatulle. Eelis maalivahtina pelasti monta tilanne ollen skarppina ja Erkin ohitse ei kovin monta palloa päässyt. Erkki sai ansaitusti tsempparipalkinnonkin.

Peli oli vähän nihkeän tuntuista mutta kaikki tekivät töitä yhteisen onnistumisen eteen. Vaikka häviö harmittikin, niin kotimatkalla yhteislaulu jo sujui vanhempien siitä iloitessa myös. 08 pojista oli pelaamassa Tuukka, Santeri, Mikko, Eelis, Lauri U, Lauri L, Mico & Benjamin.

Jalas 07 - Jeppis FBC 4-4 (2-2, 1-1, 1-1)

Ennakkoasetelmissa lähdettiin helppoon peliin. Suurimmalla osalla meidän pojista jalka painoi jo, koska oli kaksi peliä alla ihan peräkkäin. Heti alusta asti Jeppis teki kuitenkin selväksi että peli ei tule olemaan helppo.  Jeppis oli tuoreella jalalla vasta aloittelemassa päivän peliurakkaansa ja meidän pojat jo melko uupuneita. Tästä Jeppis otti ilon irti. Vilho siirtää Jalaksen 1-0 johtoon Erkin syötöstä. Peli oli aika sähläämistä puolin ja toisin ja Veeti joutui tulilinjalle. Kohta Jeppis tasoittaakin ja Joonas ottaa aikalisän. Heti pian aikalisän jälkeen Jeppis menee 2-1 johtoon, ja pian perään Jalaksesta tasoittaa sama setti kuin äsken; Vilho, syöttäjänä Erkki.

Toisessa erässä on oikeen sähläämisen makua. Vihdoin Juho tekee Miikan syötöstä maalin, mutta ei mene kauaa kun Jeppis tasoittaa. Jeppiksen puolustus pelaa hyvää peliä, Jalas ampuu paljon, mutta ohi, yli, tolppaan tai suoraa maalivahdille. Jeppis vaihtaa maalivahtia puolessa välissä, mutta uusi maalivahti on yhtä hyvä kuin edellinen. Veeti torjuu monta tärkeää kutia. 

Kolmannessa erässä Jalas pääsee johtoon heti erän alussa kun Eemeli tekee Erkin syötöstä maalin.  Peli on todella tasaista ja on tuurista kiinni että kummanko verkko heiluu. Lopuksi Jeppis tasoittaa. Jalas pelaa neljällä vaihtopelaajalla, Jeppiksellä on 14, ja sen huomaa. Loppupelissä katsomo ei tahdo pysyä penkissään, niin tiukkaa ja jännittävää on. Aivan erän lopulla Juho saa rankkarin kun läpiajo estetään(ehkä siitä syystä, tai voi olla joku muuki syy), mutta Jeppiksen maalivahti on hereillä. Näin tiukka peli päättyy tasalukemiin 4-4. Tämä ei poikia näyttäny haittaavan, pääasia että Konna on nujerrettu! Tsempparina palkittiin ansaitusti Juho, joka joutui vähän Jeppiksen silmätikuksi ja kesti sen coolilla asenteella.

fullsizeoutput_5b9a.jpeg

Miehille ei pisteitä Qmaxilta

Miesten runkosarjakauden viimeinen turnaus pelattiin viime lauantaina Qmax arenalla. Jalaksen ohjelmassa oli ottelut Blue Fox II:sta sekä SC Alajärveä vastaan.

Blue Fox II - Jalas 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)

Jalaksen miehet avasivat kauden viimeisen turnauksen yhtä pykälää ylempänä majailevaa Blue Foxia vastaan. Ottelussa oli panoksena karsintapaikan välttäminen.

Ensimmäinen erä alkoi Jalaksen hienoisessa hallinnassa ja paikkoja luotiin toinen toisensa perään. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 07:04 rangaistuslaukauksesta kun Blue Foxin pelaajat puolustivat omaa maaliaan hieman liian läheltä. Rankkarin ampui Niklas Mäki-Ventelä, joka nosti pallon varmasti ohi maalilla olleen Mäenpään. Pitkään ei tarvinnut seuraavaa osumaa odottaa, kun Mikko Raittinen nosti jalalla ja laukoi "jenkapallon” etukulmasta sisään. Aika 09:06. Tässä vaiheessa peli näytti ja tuntui hyvältä. Erän lopussa (14.31) vastustaja pääsi vielä kaventamaan lukemiksi 2-1.

Toisessa erässä peli oli tasaista ja kummassakin päässä tapahtumia. Ajassa 20.54 Jalakselle tarjoutui paikka kasvattaa johtoaan ylivoiman merkeissä. Paikkoja luotiin, mutta pallot eivät aivan perille asti löytäneet. Alivoiman hoitaneena Blue Fox lähti jahtaamaan tasoitusosumaa, jonka saikin ajassa 25.54. Peli jatkui tasaisena vääntönä ja aivan erän lopussa Jussi Latvala kiersi puolustuslinjan taakse, johon Antti Kallioniemi toimitti napakan syötön, pallo maaliin ja ottelu 2-3.

Sitten pääsemmekin ottelun "huonoimpaan" erään, jonka sotkivat jäähyt. Jalaksen takalinjoilla luutinut Antti juhala oli ilmeisesti osunut kaverin mailaan muutamia kertoja jo ennemmin, kun pilli soi vähän helposti. Juhala boksiin ja kaveri yyveelle. Ylivoimaa ei tarvinnut loppuun asti pelata, kun pallo oli jälleen hyvin pelanneen Vesan takana. Peli tasan. Tästä ei kulunut kuin pari minuuttia ja jälleen tuomari viittasi ja pilli soi. A. Kallioniemi estämisestä istumaan. Tämä ylivoima kestettiin, mutta välittömästi jäähyn loputtua kaveri rokotti johtomaalin merkeissä. Aika 37. 57. Jalaksella alkoi olla vuori kiivettävänä, 7 minuutissa pitäisi tehdä 3 maalia. Ei milläänlailla mahdotonta, mutta... Kiri ehti kestää noin 3 minuuttia, kunnes jäähy oli jälleen tosiasia. (Raittinen, estäminen). Minuutin vajaalla pelaamisen jälkeen myös kaverille vihellettiin kakkonen. Pieni toivon kipinä syttyi vielä, mutta pallo ei tolppia lähemmäs enään osunut. Näin siis varmistui viivan huonommalle puolelle jäänti ja karsintasarja.

#6

Jalas - SC Alajärvi 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Päivän toisessa pelissä Jalas sai vastaansa SC Alajärven. Jalas sai peliin erittäin hyvän alun, kun Joonas Rajamäki teki avausmaalin ajassa 0.22 Iivo Kotamäen esityöstä.  Jalas sai ajassa 4.52 ylivoiman Alajärven tehdessä vaihtovirheen, mutta Jalas ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa tällä kertaa. Alajärvi onnistuu kaventamaan tilanteen tasoihin 1-1 ajassa 10.41 Taavi Rantalan maalilla. Jalas sai vielä erän loppuun pelin ensimmäisen jäähynsä, josta Alajärvi rankaisee ylivoimalla Teemu Pukkisen One-timerillä.

Toisessa erässä Alajärvi hallitsee pelin tapahtumia ja tekee kolmannen maalin ylivoimalla Mika Männistön syöttäessä maalin kulmalle, josta Mikko Uurinmäki laittaa pallon Jalaksen verkkoon. Jalas saa vielä erän loppuun kavennuksen 2-4, kun Jalaksen pistepörssiä johtava Jussi Latvala ampuu pallon ”tarkasti” päätykaukalosta kimmokkeella maalivahdin selän kautta maaliin, Antti Juhalan saadessa maaliin syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä Alajärvi tekee vielä illan viimeisen maalinsa jälleen ylivoimalla ajassa 34.49 Kalle Yli-Kesäniemen toimesta. Viimeisessä erässä Jalas pääsi paremmin peliin mukaan, kun pelattiin 4-4 peliä. Jussi Latvala tekee vielä toisen maalinsa pelissä ajassa 35.14 Antti Juhalan poikkisyötöstä. Pelissä Jalakselle tuomittiin yhteensä 6 minuuttia alivoimaa, joista Alajärvi rokotti tehokkaasti. Seuraavaksi Jalaksella on tiedossa karsintaturnaus sarjapaikan säilyttämiseen kolmosdivarissa.

#11

fullsizeoutput_5b21.jpeg

Miehille Töysästä 2 pistettä

Miesten kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin sunnuntaina 17.2 Töysän Iivarissa. Jalaksen miehet kohtasi Reisjärveläisen RePi:n aamupelissä. 


RePi - Jalas 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)

Ottelu oli hyvin rikkonainen ja jäähyt värittivät molempien joukkueiden peliä. Ottelua oli pelattu noin kaksi minuuttia, kun RePin Olli Kesänen iski avausmaalin. 10 ja puolen minuutin kohdalla Jalaksen Niklas Mäki-Ventelä onnistui Kim Laurilan syötöstä tasoittaa pelin. Ensimmäisessä erässä nähtiin enää kaksi jäähyä, Jalaksen Kimmo Piirron 2 minuuttia ajassa 11.37 ja RePin Jarkko Saarasen 2 minuutin jäähy noin minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä jäähyily jatkui. Ensin RePin Joel Niskakoski otti jäähyn ajassa 19.15 ja perään Jalaksen Antti Juhala ajassa 22.23 sekä Joonas Rajamäki ajassa 24.19. Rajamäen jäähyn RePi onnistui hyödyntää, kun Jarkko Saaranen iski johtomaalin ajassa 24.45. Erän lopulla RePin Jouni Tillin istuessa 2 minuuttista myös Jalas onnistui ylivoimalla, kun Mikko Keisala iski tilanteen tasoihin Antti Kallioniemen syötöstä ajassa 28.13. RePin Sami Liikanen kuitenkin kuittasi johtomaalin vain puoli minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen RePin Jouni Tilli otti vielä toisen jäähyn, mutta Jalaksen ylivoima ei tuottanut tulosta.

Kolmannen erän alkuun RePin Ari Luomanen kasvatti RePin johdon 4-2:een sekä hiukan myöhemmin, Joonas Rajmäen istuessa jäähyllä, Roope Haapaniemi isko RePin johdon jo 5-2:een. Noin kolme minuuttia ennen loppua kaksikko Mäki-Ventelä - Laurila onnistui vielä toistamiseen kaventaen loppulukemiksi 5-3.

#12

Tunnin huilin jälkeen päivän toisessa ottelussa vastaan asettui suoraa putoamista vastaan kiivaasti taisteleva Munakan Urheilijat.

Jalas-Munakka 5-3 (1-1, 3-0, 1-2)

Ensimmäisen erän alku oli hiukan tunnustelevaa, olihan molemmille joukkueille tarjolla arvokkaita sarjapisteitä, eikä kumpikaan halunnut niitä turhalla höntyilyllä menettää. Ottelun kuparisen rikkoi Kimmo Ala-Keturi ajassa 6:47, kun hän antoi Munakan pelaajille myrskyvaroituksen laukomalla pallon vihaisesti ohi ”lähes kahdenmetrin” Jani Kuusiston, tilanteeksi 1-0. Munakka herää myös peliin mukaan ja vajaa kolme minuuttia myöhemmin, ajassa 9:09, tuo Munakan Jori Koivuniemi Tatu Hietikon syötöstä pelin tasoihin tilanteeseen 1-1. Enempää maaleja ensimmäisessä erässä ei enää nähdä, vaikka Munakka luokin tukun hyviä paikkoja. Jalaksen maalivahti Vesa Vierikko pitää homman hyvin hanskassa rauhallisella ja varmalla torjuntatyöskentelyllään ja kerää ensimmäisen erän aikana 8 torjuntaa, Munakan Kuusiston 4 vastaan. Erä menee maalien suhteen tasan 1-1.

Toinen erä jatkuu siitä mihin ensimmäinen päättyi. Vauhtia oli ja ajassa 17:42 ottaa Munakan Tommi Lähdesmäki 2 minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä, käytyään maalinkiilto silmissä näpäyttämässä Vierikkoa maalinedustalla sormille. Ylivoima lähtee pyörimään, mutta siitä ei kauaa saada nauttia, kun Kimmo Ala-Keturi päättää avata myös jäähytilinsä tälle kaudelle ja ottaa hyökkäyspäässä 2 minuuttia työntämisestä ajassa 18:17. Näin pelataan noin puolitoista minuuttia 4-4-peliä, jonka jälkeen Munakalla oli vielä 35 sekuntia ylivoimaa. Näiden erikoistilanteiden aikana ei juuri tapahtunut, tyydyttiin pelaamaan erikoistilanne pois. Ajassa 21:59 alkaa Jalaksen ottelun tehohetki, kun Ala-Keturi päättää kuitata ottamansa jäähyn tekemällä jo ottelun toisen maalinsa Mikko Keisalan syötöstä ja siirtää Jalaksen 2-1 johtoon. Vajaa puolitoista minuuttia myöhemmin vuorostaan Keisala siirtää Jalaksen 3-1 johtoon Niko Mäki-Ventelän syötöstä. Vajaa minuutti tästä, ajassa 24:08, siirtää Antti Juhala komean yksilösuorituksen ja vihaisen laukauksen säestämänä Jalaksen jo 4-1 johtoon. Hetkeä myöhemmin koetaan takaisku, kun Jani Majaneva loukkaa jalkansa sen verran pahasti, että hänen pelit päättyvät siihen. Tämän lisäksi Jalas saa vielä ajassa 26:29 jäähyn, kun Marko Poikkeus sanoo muutaman valitun sanan tuomarin kuullen ja saa 2 minuuttia protestoimisesta. Jalaksen alivoima kestää tilanteen kuitenkin hienosti ja erätauolle mennään lukemissa 4-1. Vierikko nappaa erässä 3 torjuntaa ja Munakan Kuusisto 4 torjuntaa, mutta Jalas vie erän maalit 3-0.

Kolmanteen erään Munakka lähtee hakemaan kiivaasti kavennusta päästäkseen vielä peliin mukaan kun taas Jalas lähtee pelaamaan peliä loppuun entisestään kaventuneella kokoonpanolla, kun myös Joonas Rajamäki on ottanut toisessa erässä osumaa sen verran kovaa, ettei kykene pelaamaan enää kunnolla. Erä ehtii vanhentua vajaan minuutin, kun ajassa 30:45 Lähdesmäki kaventaa tilanteeksi 4-2, syöttäjänä taas Hietikko. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin hattutemppua saalistava Ala-Keturi saa ajassa 33:14 Harri Kuhnalta sellaisen syötön mistä mies ei erehdy. Pallo kolmannen kerran verkkoon ja talteen hattutempun merkiksi, samalla tilanteeksi turvallisen tuntuinen 5-2. Ajassa 41:02 ottaa Munakan Jukka Mäenpää 2 minuuttia estämisestä ja Jalas pääsee taas ylivoimalle. Ylivoimalla ei kuitenkaan saada maalia ja ajassa 43:46 käyttää Munakka aikalisänsä ja vaihtaa tolppien välistä Kuusiston kuudenteen kenttäpelaajaan. Ajassa 44:28 onnistuu Munakka kaventamaan ilman maalivahtia pyörityksen päätteeksi tilanteeksi 5-3, maalintekijänä Mäenpää ja syöttäjänä kukas muu kuin kolmannen kerran Hietikko. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähdä, joten Jalas vie arvokkaat pisteet pelistä lukemin 5-3. Kolmannessa erässä Vierikko kirjauttaa 7 torjuntaa ja vastapuolen kollega Kuusisto 11 torjuntaa, erän maalit vie Munakka 1-2. Koko ottelussa Vierikko ottaa 18 torjuntaa ja Kuusisto 19 torjuntaa. Kahta jäähyä ja muutamaa ikävää loukkaantumista lukuun ottamatta saatiin kuitenkin hyvä suoritus aikaiseksi ja palattiin takaisin voittokantaan.

#32

fullsizeoutput_5ae2.jpeg
fullsizeoutput_5980.jpeg

Naisille Ilmajoelta kaksi voittoa

Ilmajoella pelatussa turnauksessa ensin vastaan asettui Nurmon Jymy. Aikaisempi kohtaaminen marraskuulla päättyi tasuriin, joten tiukaa vääntöä oli tiedossa.

Jalas - Nurmon Jymy 7-3 (3-1, 0-1, 4-1)

Jalaksen ensimmäinen erä lähti tehokkaasti käyntiin. Erää oli pelattu vain 2.51 kun Anastasiya Makasyukin esityöstä kapteeni Jenna Vuorisen kova laukaus upposi maaliin. Kello pysähtyi uudelleen aikaan 6.51, kun Karita Kangastien johdosta pallo oli taas vastustajan maalissa. Syötön antoi tehokkaasti pelannut Katri Ojaniemi. Vain minuutti tästä ja maalivahti Henna Aution ja Anne-Mari Tarkkion yhteistyön tuloksena syntyi Jalaksen kolmas maali. Nurmo pääsi vielä tasoittamaan 3-1 vajaan yhdeksön minuutin kohdalla. Tällä tuloksella lähdettiin toiseen erään.

Valmentajan kommentit toiseen erään oli selkeät; Vielä ei olla voitettu ja tarkkuutta tekemiseen, niin hyvä tulee. Toisen erän alku oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Ajassa 23.30 Sarita Välisaari sai 2 minuuttisen estämisestä. Alivoimaa oli minuutin verran pelattu, kun Jalaksen innokaita pelaajia oli liikaa kentällä. Joten toinenkin nainen jäähypenkille ja 3 vs 5 jatkettiin. NJ siitä sitten rokotti ja tilanne oli 3-2. Enempää tilastomerkintöjä ei toiseen erään tullut.

Kolmas erä alkoi Jalakselle suotuisasti. Vajaa minuutti pelattu ja Nurmon pelaaja passitettiin penkille työntämisestä. Jalaksen ylivoima alkoi pyöriä, eikä kauaa mennyt kun Jenna laukoi maalin Saritan syötöstä. Ajassa 35.35 kello pysähtyi, kun pallo oli Jalaksen maalissa ja tilanne siis 4-3. Ei mene kauaa kun Anastasiya saa loistopaikan, eikä erehdy. Jalas johtaa 5-3. Peliä pelattu 37.11 kun tuomari näyttää jäähyä Nurmolaisille - sama nainen sama syy. Ylivoimatehot Jalakselle täydet, sillä Katri pistää pallon maaliin Karitan syötöstä. NJ ottaa vielä aikalisän ennen pelin loppua, mutta se ei tuota heille tulosta, vaan päinvastoin. Anne-Mari viimeistelee lukemat Jalakselle 7-3 Katrin syötöstä.

Jalas kohtaa Nurmolaiset vielä kerran tämän kauden aikana. Pelin parhaana palkittiin ansaitusti Katri Ojaniemi, jolla tehot pelistä 1+2.

#31

HiPa - Jalas 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Päivän toiseen peliin vastaan asettui Hipan naiset. Parissa aikaisemmassa kohtaamisessa Jalas on vienyt pisteet kotiin, joten peliin mentiin itsevarmoina. Aikaisempi peli oli vienyt voimia ja se näkyi jo ensimmäisen erän alussa. Peli oli sekavaa eikä jaksettu kunnolla haastaa. Ensimmäisestä ja toisesta erästä ei tullut tilastomerkintöjä.

Kolmannessa erässä skarpattiin ja ajassa 38:11 Sarita Välisaari syöttää Jenna Vuoriselle, joka pistää pallon verkkoon. Siitä innostuneena vielä pelin loppupuolella ajassa 43:36 Sarita Välisaari tekee Jalakselle vielä toisen maalin Jenni Pihlajan syötöstä. Peli päättyi 2-0 Jalakselle ja saatiin lähteä onnellisena kotimatkalle turnauksesta neljän pisteen saaliin kanssa!

#21

fullsizeoutput_5a92.jpeg

F-junnujen kotiturnauksessa pelattiin paljon pelejä

F-junnujen kauden toinen kotiturnaus pelattiin koulukeskuksella lauantaina 19.1.2019. Kyseessä oli pitkä päivä, sillä molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kolme peliä. Pelaajien taustajoukkojen laatimat otteluraportit tulevat tässä:

Jalas 09 - Nurmon Jymy 6-4

Peli alkoi hienosti jalaksen hallinnalla ja vastustajan maalivahti sai tehdä töitä alkuerässä jalaksen hienojen syöttökuvioiden ja vetojen takia. Vastustaja kuitenkin aloitti maalinteon erän alussa ja tästä jalas sai hieman lisävirtaa ja taisteli itsensä 2-1 johtoon ja piti vastustajan maalivahdin töissä koko erän mutta tämä piti joukkoeensa hienosti pelissä mukana . Erän lopussa vastustaja sai tehtyä kaksi pikamaalia päästen johtoon 3-2. Erän lopussa Aapo tasoitti vielä 3-3 erän loppuun mennessä.

Toinen erä jatkui samanlaisena jalaksen hallinnassa ja monta hienoa kuviota ja maalipaikkaa jalas sai rakennettua ja kasvatettua johtoaan parhaimmillaan 6-3 ja koko peli pysyi jalaksen hallinnassa loppuun asti. Vastustaja kavensi vielä loppulukemaksi 6-4 mutta jalas hallitsi tilanteen pelin loppuun asti ja vetoja oli jalaksella noin 3kertaa enemmän kuin vastustajalla. Maalintekijät olivat Aapo 2, Eino, Onni 2 ja Aaro. Tsemppari palkinto Watelle. Maalissa pelasi Sisu.

Jalas 09 - Hipa punainen 14-2

Kotiturnauksen toisessa ottelussa Jalas 09 kohtasi Hipa Punaisen Himangalta. Heti alkuminuuteilta asti peli oli vauhdikasta, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta yli 10 minuutin jälkeen kun Aapon syötöstä Aaro kilautti pallon takatolppaan. Hipa punainen pääsi maalintekoon kahteen otteeseen ja siirtyi 2-1 johtoon kun 1. erää oli enää reilut 5 min jäljellä. Jalaksella oli hyviä maalintekopaikkoja useita, mutta harmittavasti monta laukausta meni vähän ohi, kunnes Onni pääsi tasoittamaan pelin 2-2:teen. Pian tämän jälkeen Einon namupassi Onnille vei Jalaksen 3-2 johtoon. Vielä juuri ennen 1. erän loppua Antti teki maalin Oskarin syötöstä ja 1. erä päättyi lukemiin 4-2. 

Toinen erä oli Jalaksen juhlaa. Erä alkoi vahvasti, Onnin syötöstä Aapo 5-2. Niinikään Onnin syötöstä Antti 6-2. Eino 7-2, kun 2. erää on pelattu vasta vajaa 5 min. Eino lataa toisen heti perään 8-2 ja Oskarin syötöstä Aapo 9-2. Waltteri 10-2 kun erää 8:20 jäljellä. Aaro laittaa lukemat jo 11-2. Onni siirtää Jalaksen jo 12-2 johtoon, jonka jälkeen Oskari syöttää Waltterille 13-2. Vielä ennen pelin päätöstä Oskari viimeistelee lukemat 14-2 ja joukkue pääsee tuulettamaan päivän toista voittoa. Maalivahtina tässä pelissä pelasi Leevi.

Jalas 09 - Nibacos sininen 9-7

Kotiturnauksen kolmas ja päivän päättävä peli lähti heti liikkeelle vauhdikkaasti ja tasapuolisesti vastustajan kanssa. Pelaajista näkyi jo vähän väsymys ja vastustaja pääsikin aluksi yllättämään, kunnes Jalas nousi hienosti. Vastustaja teki ensimmäisen maalinsa kahden minuutin pelin jälkeen ja hetken kuluttua nousi jo 0-2 johtoon. Tästä Jalaksen junnut kuitenkin lähtivät nousuun ja Eino Kohtamäki teki maalit tilanteeseen 1-2 ja 2-3. Aapo Kannonlahti tasoitti, 3-3. Kohtamäki laukoi maalin 4-3 ja ennen taukoa vastustaja vielä tasoitti 4-4. Toisen erän aloituksesta suoraa vastustaja pääsee yllättämään nopeasti ja pääsee johtoon hetkeksi 4-5. Kannonlahti tasoittaa taas, 5-5. Kohtamäki tekee seuraavat kaksi maalia ja Kannonlahti viimeiset kaksi varmistaen Jalaksen voiton lukemin 9-7. Einolta viisi ja Aapolta neljä osumaa vastustajan maaliin. Hyökkääjät, puolustus ja maali pelasivat hienosti yhteen ja tarjosivat katsojille jännittävää peliä päivän loppuun saakka!

Jalas 09

Jalas 09


Jalas 10 - HiPa 7-1

Ensimmäinen erä alkaa Jalaksen pienellä painostuksella, eikä kauaakaan kun ajassa 1.17 Jalaksen Miro Autio heiluttaa vastustajan maaliverkkoa Väinö Keskisen syötöstä. Ja tästä puolitoistaminuuttia myöhemmin Osku Välimaa heiluttaa toistamiseen vastustajan maaliverkkoa Juho Kuusiston syötöstä. Tämän jälkeen erä jatkui tasaisesti Jalaksen pienoisella painostuksella. Ja tämä pienoinen painostus tuottaa tulosta, kun aivan erän loppupuolella Aution poika kiepauttaa pallon maaliin vanhanaikaisella. Ensimmäinen erä päättyy 3-0 Jalakselle.

Toinen erä jatkuu jälleen Jalaksen pienoisella painostuksella, mutta HiPa pyrkii pääsemään peliin mukaan ja saakin luotua muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja. Mutta Jalaksen puolustus ja maalivahti Luca Ala-Keturi pystyvät pitämään maalin puhtaana. Kun toista erää on pelattu 6minuuttia,saa Kuusisto laidasta syötettyä pallon keskelle, josta Syrjälä laukoo pallon vastustamattomasti HiPan verkkoon. Ja tästä noin kolme minuuttia eteenpäin Jalaksen viides maali näkee päivänvalon, kun Keskinen laukoo pallon maaliin Aution syötöstä. Ja heti perään aloituksesta Syrjälä pääsee sivaltamaan Jalaksen jo 6-0 johtoon! Puolitoistaminuuttia ennen erän loppua Autio kruunaa ottelunsa hattutempullaan tehden ottelun kolmannen maalinsa. Puoliminuuttia tästä HiPa saa rikottua maalivahdin kuparisen ja kaventaa pelin 7-1. Jalaksen joukkueelta reipas ja energinen peli!

Jalas 10 - Nibacos valkoinen 2-6

3.30 pelattu ensimmäistä erää kun Nibacos teki 0-1 maalin, Lucan hyvät torjunnat pelasti mahdolliset lisämaalit. 10 minuuttia pelattu nibacos siirtyy 0-2 johtoon. Miro Aution ja Osku Välimaan hieno kuvio oli lähellä tuottaa maalin. 13minuutin kohdalla nibacos siirtyy 0-3 johtoon.

2.erää pelattu 2 minuuttia nibacos 0-4 johtoon. Pelikellon näyttäessä 4.30 Jalas kaventaa 1-4. 7 minuutin kohdalla kuitenkin Nibacos kasvattaa johtoaan 1-5. Jalas pelaa hyvää peliä taistelu on kovaa, paikkoja on mutta aina jää vähän kesken. Vilho Siltala teki hienon maalin puolesta kenttää. Peliä pelattu 12.15 tilanne 2-6. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi.

Jalas 10 - Nibacos sininen 4-8

Viimeistä peliä lähdettiin pelaamaan iloisin mielin. Hymy oli jokaisen pelaajan kasvoilla vaikka päivä oli ollut jo todella pitkä. Ensimmäisten minuuttien kohdalla taistelu näyttää hyvin tasaiselta. Kuitenkin yksi vastustajien pelaajista onnistuu löytämään paikkansa maalin edestä ja laukoo siitä maalin. Sininen ensimmäinen maali ajassa 1.40. Tiukkaa vääntöä meidän päässä jossa vastustaja pyörittää palloa maalin edessä uhkaavasti, jokainen meidän pelaaja tekee hienoa työtä omalle pelipaikallaan, tällä kertaa kuitenkin vastustaja laukaisee toisen maalin kovan taistelun jälkeen. Sininen 2 maali ajasssa 4.10. Onnen tuuletuksia kun Miro kiitää kentän poikki ja tekee Jalaksen ensimmäisen maalin kun peliaikaa jäljellä 5.15, jeee!! Peliaikaa jäljellä 6.20 vastustajan 3 maali Peliaikaa jäljellä 2.00 vastustajan 4 maali Loppu minuuteille, peliaikaa jäljellä 1.05 Miro saa toisenkin tilaisuuden ja täräyttää Jalakselle pelin toisen maalin.

Toinen erä alkaa. Vastustajan joukkue pääsee pyörittämään meidän pelaajien päät pyörälle ja maaleja syntyy liian helpoista kohdista. Tilanne 2-7. Edelleen meiltä löytyy silti tahtoa saada maaleja aikaiseksi meidänkin hyväksi. Peliä jäljellä 11.11 kun hienosti meidän porukka puolustaa vastustajia pääsemästä maalille, Saku saa pallon itselleen ja syöttää suoran syötön Mirolle, ja sieltä suoraan maaliin. Hieno kuvio! Ajassa 9.35 Jalas saa pallon itselleen, vikkelästi Väinö kuljettaa pallon vastustajan puolelle ja laukaisee maalin. Jeee, mahtavaa!! Viimeinen minuutti, peliä jäljellä 1.05 kahdeksas maali vastustajalle. Hieno peli, kaikki tekivät kovasti töitä. 

Jalas 10

Jalas 10

D-pojille runkosarjan päätösturnauksesta niukka maalin tappio ja reipas voitto

D-poikien joukkue pelasi sunnuntaina Kannuksessa runkosarjansa päätösturnauksen. Ohjelmassa oli ottelut SPV:tä sekä SB Vaasaa vastaan. Matkassa olleiden reporttereiden havaintojen mukaan pelit sujuivat näin.

SPV - Jalas 5-4 (0-1, 3-2, 2-1)

Ensimmäinen erä oli todella tasainen ja tiukka. Erä Jalakselle 1-0.

Heti toisen erän alkuun SPV tasoitti ja meni ohi . Tilanteessa 1-3 pojat heräsivät ja tasoittivat tilanteen erän loppuun mennessä.

Kolmas erä alkoi Jalaksen hallinnassa, mutta pallo oli erimieltä ja hiukan tuomaritkin. Peli päättyi 4-5 SPV:n voittoon, mutta maalipaikat huomioon ottaen lopputulos olisi voinut olla 9-5 Jalakselle. Erittäin hyvä peli pojilta.

Jalas - SB Vaasa 11-3 (3-1, 4-0, 4-2)

Ensimmäisen viiden  minuutin aikana molemmat joukkueet ovat saaneet kosketuksia palloon. Jalas sai useamman kerran kokeilla suunnata pallon kohti vastustajan maalia. Ensimmäisen kymmennen minuutin aikana näimme useamman (varmasti) harjoituksissa harjoitellun kuvion ja sitten tilanne oli Jalakselle 2-1. Ensimmäinen erä päättyi tilanteessa 3-1.

Toisessa erässä on näkynyt, että monta syöttöä yhdeltä Jalas pelaajalta toiselle Jalaslaiselle on mahdollista. Vikki sai hienosti syötettyä Onnille ja siitä Onni laukaisee maaliin, tilanne 4-1. Jalas sai jäähyn 7 minuutin kohdalla, puolustus sai tässä kohdassa hyvin vedettyä pitkiä vetoja toiseen päähän – ja maalinkin Jalas sai tehtyä, tilanne 6-1.

Kolmannessa erässä pallo pomppi puolustuspäässä, vastustaja sai maalin ja tilanne 7-2. Kuitenkin jo kello 2.51 pallo oli toisessa päässä ja Jalas sai maalin, 8-2. Kolmannessa erässä havaittavissa, että vastustaja sai syötöt pelaajalta toiselle enemmän onnistumaan. Jalas loisti siinä, että kävi hakemassa pallon useamman kerran vastustajalta. Ja toki sekin on tärkeä taito osata! Maali, josta tilanne 10-3: Vikki sai pallon hallintaan vastustajan maalivahdin edessä. Vikki odotti, että maalivahti vähän horjui tasapainostaan ja nosti pallon maaliin maalivahdin yli hyvin rauhallisesti.

fullsizeoutput_598a.jpeg

E-pojat Qmaxilla

Jalaksen E-poikien joukkueet pelasivat viime lauantaina turnauksen Qmax Arenalla. Molempien joukkueiden ohjelmassa oli ottelu SB Vaasan oransseja vastaan. Tämän lisäksi 08:t pelasivat toisessa ottelussa Konnia vastaan ja 07:t mittasivat Jeppis FBC:n päivän kunnon. Katsomossa pelejä jännitti joukko pelaajien vanhempia ja tauistoja ja raportointivuorossa olleiden näkemysten mukaan pelit sujuivat näin:

Jalas 08 - Konnat 1-8 (0-0, 0-5, 1-3)

Qmax-areenalla 9.2.2019 pelatun turnauksen ensimmäinen peli alkoi todella jännittävänä. Peliä oli ilo seurata, loistavia taidonnäytteitä tuli koko joukkueen osalta. Tämä joukkue on todella kehittynyt kauden aikana.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Hienoja maalintekoyrityksiä nähtiin useita, mutta pallo ei vain osu maaliin asti. Myös puolustuspäässä tehtiin hienoa työtä, upeita pallonriistoja ja katkoja nähtiin koko erän ajan. Loppusilauksen hienoon, lukemin 0-0 päättyneeseen ensimmäiseen erään antoi maalivahdin upeat torjunnat.

Toisessa erässä vastustaja karkasi lopulta lukemiin 0-5, vaikka edelleen mahtavia yrityksiä pojilta löytyikin. Vielä erän viimeisellä minuutillakin löytyi taistelutahtoa ja maalia yritettiin vääntää kerta toisensa jälkeen. Mahtavaa, että pelaamiseen tahtoa löytyi , vaikka lukemat taulussa varmasti tuskastuttivatkin.

Kolmas erä alkoi niin ikään vastustajan otteessa. Kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia, Konnat täräyttivät jo erän kolmannen maalinsa. Sitten peli muuttuikin taas tasaiseksi kamppailuksi ja lopulta ajassa 42.57 Tuukka Heinola saa maaliverkon heilahtamaan. Tämä oli hieno päätös ottelulle.

Jalas 07 - Jeppis FBC 9-1 (3-0, 1-0, 5-1)

07 eka ottelu Nurmoon QMaxilla ja vastaan tuli Jeppis Pietarsaaresta. Jalas tässä ottelussa melko pienellä mutta sitäkin tehokkaammalla joukkueella pelaamassa, vahvistuksia saatiin 08-pojista.

1 erän Jalas vie hyvin palloa ja Jeppiksen poikia, Santerin hyvästä kaukolaukauksesta ja sen jälkeen kimpoaa maalivahdista ja Laurin maila oli oikeassa kohtaa 0-1 jalakselle, 0-2 maalin teki Akseli " vanhanaikaisella" . Jalas pelaa hyvää yhteispeliä. Jeppis ei oikein palloa saa Itelle mut sit ku saa ja alkaa niiden hyökkäys se tyrehtyy puolustajien hyvään peliin ja lopuksi välillä mahtaviinkin maalivahdin torjuntoihin. Jalas saa rangaistuslaukauksen, jostain kirjoittaja ei tiedä mistä, Miika saa tulla vetämään laukauksen ja varsin hienon hidastetun maalin tekeekin!

2 erä 0-4 Laurin hienosta syötöstä Severi tekee maalin, näin kun kuviot pelaa maaliverkko vaan heläjää vastustajan päässä. Jalaksen puolustajat Jesse, Santeri, Erkki ja Juho pelaavat hienoa peliä, hyvin ottavat vastustajan ja löytää oman kaverin mille syöttää pallon, ja meidän maalivahti avaa hyvin peliä meidän hyökkääjille. Vastustaja vaihtoi maalivahtia pelin puolessa välissä.

3 erä meni jalaksen pääasiassa pyöritellessä peliä. 0-5 Severi tekee maalin, 0-6 Lauri teki maalin, sitten tapahtuu jotain ja vastustaja tekee ottelun ainoansa maalin harmillisesti n. 3 minuuttia ennen ottelun loppua. No annettiin vastustaakin vähän juhlia tässä ottelussa. Sitte jalas taas teki kolme maalia lisää (Lauri, Akseli ja Miika) tämä peli loppui lukemiin 1-9 Jalaksen hienoon peliin!!

Tässä pelissä Jalaksen pojat pelas hienoa yhteispeliä , hyökkääjät käyttivät hienosti puolustajia apunaan hyökkäyksissään ja maalivahti oli torjunta valmiudessa aina kun sitä tarvittiin ja torjuikin hyvin! Lisäksi huomio kiinnittyi Jessen erityisen hienoon puolustuspeliin tässä pelissä sekä Santerin laukauksiin puolesta kentästä. Hienoa kaikki pojat!

SB Vaasa oranssi - Jalas 08 9-8 (2-2, 3-1, 4-5)

Ensimmäinen erä alkoi Vaasan maalilla ja teki toisen maalin perään. Santeri Kivimäki kavensi tilanteeksi 2-1 ja tilanteen tasoihin hoiti Mico Hietikko Lehtisen syötöstä. Eka erä päättyi 2-2 tasatilanteeseen. 

Toinen erä alkoi Vaasan maalilla 3-2, jonka Lehtinen pian kuittasi. Vaasa teki 4-3 maalin ja tämän jälkeen Onni Mäkelä sai 2 minuutin rangaistuksen. Vaasa onnistui tekemään ylivoimamaalin. Toinen erä päättyi Vaasan johtaessa 5-3.

Kolmas erä alkoi Lehtisen kavennuksella Hietikon syötöstä. Mutta pian Vaasa teki 6-4 maalin. Seuraavaksi Tuukka Heinola kavensi tilanteeksi 6-5 Kivimäen syötöstä. Benjamin Sillanpää toi maalillaan Jalaksen tasoihin ja Heinola siirsi Lehtisen syötöstä Jalaksen johtoon maalein 7-6. Mutta Vaasa tasoitti tilanteeksi 7-7 ja teki 8-7 -maalin heti perään. Vaasa napautti vielä taululle lukemat 9-7, jonka jälkeen Lehtinen vielä kavensi Heinolan syötöstä tilanteeksi 9-8. Mutta näihin lukemiin ottelu myös päättyi 9-8. Erittäin tasaväkinen ja hieno peli pojilta. Hienoa taistelua.

SB Vaasa oranssi - Jalas 07 1-13 (1-7, 0-4, 0-2)

Edellisen pelin jälkeen kokoonpano oli hiukan muuttunut. 08- vahvistukset olivat ansaitusti kolmen pelin jälkeen päästetty huilimaan ja tilalle oli tullut Eemeli hiukan nuhanenänä ja Tatu hiihtojalalla. Ennakkoasetelma oli se että pelistä tulee melko helppo, koska Vaasan hyökkivä hyökkääjä Kenni oli poissa.

Peli alkoi rauhallisesti, Jalas pyöritti ja kahden minuutin kohdalla Miikan tulinen kuti uppoaa Tatun syötöstä maalivahdin taakse.  Pian sama porukka on vauhdissa kun Tatu syöttää poikkikentän Laurin lapaan ja Lauri iskee pallon maaliin. Peli on täysin Jalaksen hallussa, Veeti maalilla näyttää hyvin tylsistyneeltä.  Hyökkääjätkin pelaavat melko ylhäällä ja heitä hyödynnetään syötöissä hienosti.  Vielä ennen Vaasan aikalisää ehtii Eemelin tykki laulaa Miikan syötöstä ja Sepen oma kikkailu tuottaa tulosta. Aikalisän jälkeen Vaasa hiukan piristyy ja puolustus joutuu hoitamaan omaa tonttiansa. Tämä kuitenkin hoidetaan hyvin eikä Vaasa saa muuta tulosta kuin vähän Veetiä hereille. Vielä erän loppuun maalit Eemelille, syöttäjänä Iipo, Laurille, syöttäjänä Seppe ja Miikalle, syöttäjänä Tatu. Erän loppuun onnistuu Vaasakin, ehkä hiukan helposti meidän pelaajilta saa Vaasan pojat pallon käsiin ja tekee maalin. 

Toisen erän alkuun Miika tekee maalin, jonka jälkeen pelataan pitkä tovi ilman tapahtumia. Kuvio on selvä, pakit avaa ja hyökkääjät pääsevät melko vapaasti syöttelemään. Syöttökuviot on hienoja, mutta laukaus vähän epätarkka. Vaasalla alkaa olla väsynyttä porukkaa ja tästä Jalaksen pojat ottaa ilon irti. 10 minuuttia tätä syöttelypeliä kestää, kunnes Vaasan #49 ajaa Iipon laitaan ja pääsee jäähypenkille miettimään mitä tulikaa tehtyä. Kohta Lauri rankaiseekin Tatun syötöstä Jalaksen pojat jo 9-1 johtoon. Loppupelissä ei olekaan muuta mainittavaa kuin maaleja satelee muutaman kymmenen sekunnin välein; näistä pinnat menee Miikalle, syöttäjä Eemeli, Sepelle, Iipolle, syöttäjä Miika ja Miikalle, syöttäjä Eemeli. Peli loppuu kolmannen erän alkuun numeroihin 1-13. 

Hyökkääjät näissä tilastoissa usein loistaa, mutta kyllä 07- pojilla on pakkikalusto ja maalivahti myös aivan omaa luokkaansa. Lisäksi Joonas antaa pojille aika paljon vastuuta näissä ”helpoissa” peleissä, joka tietysti lisää poikien oman pelisilmän kehittymistä melkoisesti. Tässä pelissä Vaasalla ei ollut mitään saumaa. Nyt pieni pelitauko ja seuraavaksi suunnataan kohti Kokkolaa.

Näyttökuva 2019-2-12 kello 22.50.58.png

D-pojille Vaasasta voitto sekä tappio

D-poikien pelit jatkuivat runkosarjan toiseksi viimeisellä turnauksella, joka pelattiin sunnuntaina 3.2.2019 Vaasan Kauppiksella. Jalaksen vastustajat olivat sarjataulukossa kolmantena pykälän Jalaksen edellä ollut FBC Remix sekä sarjan kärkijoukkue Nibacos. Katsomossa jännittäneiden vanhempien mukaan pelit menivät näin:

Jalas - FBC Remix 8 – 6 (1-1, 3-3, 4-2)

Alku oli pelituntuman hakemista Jalaksen pojilla. Kahden minuutin kohdalla Remixillä oli jo loistava maali paikka. Ensimmäinen maali tarjoiltiin kuitenkin Jalaksen toimesta ajassa 3.18 maalintekijänä Niko Marttila ja syöttöpiste Miika Kuja-Perälälle. Remix tästä hivenen sisuuntuneena lähti vastaiskuun, mikä ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Vauhtia piisasi ja ajassa 5.58 estämisestä jäähy Niko Marttilalle. 2 minuutin ajan siis alivoimaa tiedossa. Pojat eivät tästä hetkahtaneet vaan alivoimalla läpiajoon Miika Kuja-Perälän ja Vikki Ylihärsilän voimin, mutta maalia tästä ei saatu. Peli kuitenkin siirtyi vastustajan päätyyn. Remix kasaa rivejään ja Jalaksen vaihdon tuoksinassa saavat maalipaikan, jonka Kasper Ketola maalilla torjuu hienosti. Tiukka vääntö jatkuu ja Remixin Henna Mäki on lähellä tasoittaa pelin, mutta Kasper pelastaa tilanteen huikealla torjunnalla. Seuraavaksi ollaankin jo vastustajan päädyssä ja Miika Kuja-Perälä saa pari hyvää maalipaikkaa Remixin sählätessä aloitustaan. Pallo ei vain mene maaliin. Ajassa 14.53 Remix tasoittaa pelin 1-1. Ensimmäinen erä päättyy Jalaksen kiivaaseen pyöritykseen.

Jalas aloittaa vahvasti toisen erän. Vastustaja on kuitenkin hyvin pelissä mukana. Jalaksella on jonkinasteista sähläystä omalla maalilla ja Remix pääseekin pomputtamaan pallon maaliin kuin varkain. Tämän jälkeen pojilla onkin peli ja pallo hukassa ja välillä mailatkin. Syötöt osuvat vastustajan lapaan. Lopulta saadaan peliä kasaan ja meno tyyntyy sen verran, että saadaan taas kuvioita vastustajan päähän kohdilleen. Tästä seuraa hieno tasoitus Vikki Ylihärsilän lavasta. Puoli minuuttia tasoituksesta on jo Remixin Henna Mäki jälleen asialla ja vie Remixin johtoon. Tilanne näin 2-3. Poijat tekevät kovasti töitä ja liikettä löytyy. Tasoittava maali tulee kolme  minuuttia edellisen jälkeen ja asialla ovat jälleen Miika Kuja-Perälä ja syöttäjänä Niko Marttila. Seuraavaa Jalaksen maalia ei tarvitsekaan kauan odotella, kun Vikki Ylihärsilä on asialla Joonas Kuusiston syötöstä. Pelin tempo vie mukanaan niin  katsojat kuin pelaajatkin. Peliä sekoittaa vielä jäähy estämisestä, joka tulee Lauri Vierikolle. 2 minuuttia alivoimaa. Pojat pitävät rivinsä kasassa ja alivoimalla jälleen läpiajo vastustajan päätyyn, josta ei kuitenkaan tälläkään kertaa maalia saada. Remix tästä sisuuntuneena tasoittaa peliä ajassa 29.12 tilanne näin jälleen tasan 4-4. Loppu erä olikin kovaa vääntöä.

Remix aloittaa kolmannen erän vahvasti. Jalaksen maalilla on ruuhkaa, mutta maalivahti pitää pintansa. Poikien vastaisku lähtee lupaavasti, mutta pallo menee roimasti ohi maalin. Lieneekö pientä painetta ilmassa. Katsomo on tiiviisti mukana pelissä ja kannustus hurjaa. Jalaksen Niko Marttila pistää pallon häkkiin ajassa 31.55. Syöttöpiste ropajaa jälleen Joonas Kuusistolle. Pojilta löytyy liikettä ja mailat viuhuu. Pelissä on kova syke molemmilla joukkueilla. Tiukkaa vääntöä, mutta vastustaja tasoittaa kuitenkin jälleen pelin ajassa 35.58. Peli kääntyykin Remixin haltuun ja Jalaksen pojat peesailevat. Miika Kuja-Perälä ja Niko Marttila rikkovat Jalaksen hiljaiselon hienoilla kuvioilla vastustajan maalilla, mutta palloa ei vain saada maaliin. Peliaikaa on vielä rapiat kolme minuuttia jäljellä ja tunnelma on katossa. Jalaksen seuraavan maalin tekeekin Joona Haanpää, jonka veto uppoaa vastustajan maaliin kuin tyhjää vain. Katsomon syke nousee huikeisiin lukuihin. Jota rauhoittaa ajassa 42.32 Remixin aikalisä. Peli jatkuu. Jalas on hyvässä vireessä ja vastustaja painaa aikalisän tuomien neuvojen voimalla. Jalaksen maalilla tapahtuu vahinko ja pallo livahtaa omaan maaliin ajassa 42.40 ja peli on jälleen tasoissa. Tyrmistys on hetkellisesti musertava, mutta pojat tsemppaavat toisensa jälleen uuteen nousuun. Ajassa 44.10 Niko Marttila pistää pallon häkkiin ja tilanne 7-6 Jalakselle. Vajaa minuutti peliaikaa jäljellä. Vastustaja ei todellakaan ole vielä luovuttanut. Peliä käydään kiivaasti. Pallo päätyy Jalaksen maalille, josta maalivahti Kasper Ketola näkee tilanteen ja Miika Kuja-Perälä on jo vauhdissa kohti Remixin maalia. Loistava aloitusheitto suoraan hyökkäävälle pelaajalle ja pallo maalin ajassa 44.18. Remix ei enää pääse kuittamaan ja peli on Jalaksen numeroin 8-6.

Nibacos - Jalas 13-3 (5-1, 2-2, 6-0)

Peli alkaa tahmeasti Jalaksen pojilla. Nibacos ei paljoa tilaa tarvitse tehdäkseen siitä maalin, joten ajassa 0.57 vastustajan Lenni Saren kuittaa poikien alavireen. Tämä ei pelin suuntaa saa muuttumaan vaan vajaa minuutti ensimmäisestä maalistaan Nibacos heiluttaa jälleen verkkoa. Yleisö yrittää tsempata poikia vauhtiin, mutta suuremmin ei tehoa nyt tahdo löytyä. Pallo on hukassa ja jälleen vähän mailatkin. Kuviot on täysin hakusessa, eikä mitään oikein saada aikaan. Nibacos ei paljon armoa anna ja jälleen asialla Saren ajassa 2.38 Nibacoksen kolmas maali. Pojat saavat vähän itseään takaisin ja peli alkaakin pikkuisen löytyä. Maalivahdin kypärä kolajaa ja verkko heiluu Nibacoksen päässä, mutta pallo on väärällä puolella maalia. Nibacos kuittaa helpohkolla läpiajolla kun Saren pistää jälleen pallon maaliin ajassa 8.27. Jalas on pelissä mukana jo selvästi vahvemmin. Kovan kaivamisen ja vääntämisen tuloksena Vikki Ylihärsilä pistää lopultakin pallon Nibacoksen maaliin. Tilanne näin 4-1. Peli saa heti lisää sykettä. Pojat saavat palloa ja tilannetta haltuun. Vastustaja ei ole helposti vietävissa, eikä toista maalia saada ensimmäisessä erässä. Saren kuittaa erän Nibacokselle ajassa 14.39. Erä päättyy lukuihin 5-1.

Toinen erä alkaa Jalaksen hyvällä sykeellä. Heti löytyy pari maalinteko paikkaakin, mutta ei se niin helppoa ole. Nibacos vierailee Jalaksen päädyssä, mutta tällä kertaa ei palloa saada maaliin. Pojat näyttävätkin maalinteonmallia seuraavaksi vastustajan päässä ja ajassa 16.22 Miika Kuja-Perälän syötöstä Joonas Kurikkaoja pistää pallon vastustajan maalivahdin taakse. Eihän siihen kuitenkaan kauan mene, kun Nibacos jälleen käy tekemässä maalin ja heti perään toisen. Ajassa 17.54 peli on Nibacokselle jo 7-2. Jalaksella on hyviä maalipaikkoja, mutta sopivaa osumaa vain ei tule. Lopulta saadaan kuviot kohdilleen ja Miika Kuja-Perälä tekee Jalaksen kolmannen maalin. Yleisö kannustaa ja luo tunnelmaa katsomosta käsin. Pojat piristyvät jälleen. Otetta peliin tulee ja pojat pyörittävät vastustajan maalilla tehden upeaa työtä. Peli on kiivasta  ja nopea tempoista. Erä päättyy kuitenkin ilman enempiä maaleja lukemiin 7-3 vastustajan johtaessa.

Pojat aloittavat kolmannen erän rivakasti. Peli on vauhdikasta ja tilanteita tulee. Kirjuri ei tahdo perässä pysyä, kun tunnelma vie mukanaan. Nibacos on tilanteissa täysin mukana ja kuittaa poikien hyvästä vireestä huolimatta jälleen maalilla. Toinen vastustajan maali tulee vajaa minuutti edellisen jälkeen. Pakka on hetken sekaisin. Mutta taas mennään ja Nibacoksen päässä tolppa soi. Pojat saavat hyvää kuviota aikaan maalille, muttei tulosta tule. Pojat taistelevat, eikä periksi annetta. Vastustaja heiluttaa kuitenkin ajassa 40.18 jälleen Jalaksen verkkoa ja näin peli 10-3 Nibacokselle. Vielä löytyy virtaa, mutta vastustajan paremmuus on jo selvästi tunnustettu. Nibacoksella on vielä maalintekoon välineitä ja ennen erän loppua ehtivät tehdä vielä kolme maalia. Peli päättyy Nibacoksen selvään voittoon 13-3.

fullsizeoutput_5926.jpeg

E-pojat hakivat Pietarsaaresta voitot

E-poikien joukkueiden kausi jatkui viime sunnuntaina Pietarsaaren Rettig Sport Centerillä pelatulla turnauksella. Jalas 08:n ohjelmassa oli ottelu, jossa vastaan asettui isäntäjoukkue Jeppis FBC ja Jalas 07 kohtasi puolestaan Nibacos sinisen. Lisäksi käytiin Jalasten joukkueiden keskinäinen kohtaaminen.

Jeppis FBC - Jalas 08 3-8 (0-3, 1-5, 2-0)

Peli alkoi täysin Jalaksen hallinnalla, Santeri vetäisi ekan maalin ajassa 8.09 ja siitä oli hyvä poikien jatkaa, ekan erän maalit myös Aapolle ja Akselille. Eka erä 3-0.

Toinen erä olikin maalivoittoisempi, Jalas sai 5 maalia, tekijät: Tuukka, Santeri, Akseli ja Aapo. Jeppis yllätti maalivahtina hyvin pelanneen Miika Rajamäen yhden maalin verran.

Kolmannen erän ainoat maalit teki jeppis, Tuukka huitoi mailalla 2 min ennen pelin loppua aiheuttaen rangaistuslaukauksen jeppikselle mutta Miika torjui ammattimaisin ottein ja peli päättyi jalaksen hyväksi 8-3.

Pojat pelasivat hyvän pelin, kaikki pelaajat tekivät töitä ja ahersivat pelin eteen, pelattiin yhdessä ja se tuotti tulosta, hyvä pojat! Vahvistuksina 09 poitsuista mukana Onni ja Aapo, kiitos heille! Tämä oli kyllä ansaittu voitto ja kannustus pojille hyvästä työstä.

Jalas 07 - Nibacos sininen 12-4 (5-1, 3-3, 4-0)

Muutaman viikon pelitauon jälkeen pojilla jatkuivat pelit Pietarsaaressa. Turnaukseen lähdettiin aamuvarhain yhteiskyydillä. Ulkona pakkanen paukkui ja kylmyys pyrki jäseniin, ainakin kannustajilla, mutta pojilla oli mieli virkeänä ja intoa puhkuen lämmittelivät päivän ekaan peliin. Kummassakin joukkueissa oli sairastelujen ja päällekkäisyyksien takia hivenen pelaaja pulaa, joten Miika lämmitteli jäseniään maalivahtina 08 ekan pelin ja puolestaan 08 joukkueen Santeri jatkoi samoilla jaloilla vahvalla puolustuspelitaidollaan tähän peliin.

Ensimmäisen erän alkuminuuteista asti näki, että pojille oli ohjeistettu luoda painetta mahdollisimman ylhäältä ja pyrkiä katkaisemaan vastustajan hyökkäys jo ennen keskiviivaa. Tämä taktiikka toimi hyvin ja ensimmäiset pari maalia räväytettiin ensimmäisten 5 minuutin aikana. Pojat jatkoivat maalien tykitystä tasaiseen tahtiin ja varmoin ottein syötellen ja viimeistellen maalit loppuun asti. Vastustaja onnistui kertaalleen yllättämään pakit ja maalivahdin, joten eka erä päättyi 5-1.

Toisen erän alussa kannustajien silmiin näytti, että vastustajan maali oli aina "vähän väärässä kohtaa" kun poikien laukaukset menivät sentin - pari aina puolelta ja toiselta ohi. Pelin edetessä vastustaja heräsi mukaan peliin ja pallo liikkui päästä päähän. Nibocoksella oli vahvoja hyökkäyksiä mutta onneksi hekin laukoivat myöskin sen sentin pari ohi. Puolen välin tienoilla poikien peli oli jotenkin hermostunutta ja hätäistä säheltämistä, liekö nibacoksen 3 taidokasta ja kaunista tyttöpelaajaa hetkellisesti hämmentänyt poikien keskittymistä vai mikä, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Yhden hässäkän tiimellyksessä pääsi pallo pomppaamaan kerran sitten omaan maaliinkin. Erää oli pelattu 8 minuuttia, kun tuli eka kunnon maali, tilanteeksi jalakselle 6-2. Pari minuuttia myöhemmin vastustaja kavensi vaparista 6-3. Tässä kohtaa Valmentajan pelinlukutaito ja poikien tuntemus yhdessä vietettyjen harkkahetkien myötä osoittautui tärkeäksi. Joonas komensi lempeään, mutta tiukkaan sävyyn poikia rauhoittamaan peliä ja jättämään turha hötkyily. Pojat kuuntelivat ja ottivat neuvosta vaarin ja pelin luonne muuttui. Tästä edespäin jalaksen pojat pyörittivät peliä, syöttelivät jälleen hienoja kuvioita ja tekivät erän loppuun pari maaliakin, vastustajan onnistuessa kertaalleen. Toinen erä päättyi 8-4.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen erä päättyi. Valmentajan sanat mielessään pojat pelasivat tuttuun tyyliin koko joukkueella rauhallisen varmoin ottein, taitavasti syötellen ja viimeistellen maalit, vaikka pari kertaa pallo kilahti myös tolppaan. Pojat hallitsivat peliä tehden erän aikana 4 maalia laskematta vastustajalle yhtään. Näin ollen peli päättyi 12-4.

Kuten tulospalvelustakin on nähtävissä kaikki mukana olleista pojista kerryttivät maali - ja syöttöpistetiliään, mikä on hieno osoitus koko joukkueena pelaamisesta. Jokainen pojista ansaitsee taputukset taidokkaista suorituksistaan mutta erityishuomion osoitus Tatu Saarelalle "kahdet hatut" tempusta niin maali - kuin syöttöpisteissäkin ja Vilho Vainiolle hattutempusta maaleissa plus parit syöttöpisteet tehoista.

Koko joukkueelta ja valmentajalta hyvä suoritus lämmittäen sykettä nostattaen myös viluisia kannustajia ja varmistaen pisteet kotiin tuomisina.

Jalas 08 - Jalas 07 2-14 (1-1, 1-6, 0-7)

Ennen peliä poikia jännittää enemmän kuin aamun pelit. Nythän pelataan omia treenikavereita vastaan ja maalivahdit tietävät pelaajien kaikki parhaimmat kikat ja harhautukset. Pojat pohtivat katsomossa istuessaan, että voisikohan vastustajan  maalivahdin kanssa tehdä sopimusta, että päästäisi edes yhden kerran pallon maaliin? Jalas 08 joukkueessa pelin alkaessa on 9 pelaajaa ja maalivahti Miika Rajamäki, joka tuuraa Eelis Lainetta tässä turnauksessa. Jalas 07 joukkueessa puolestaan 7 pelaajaa ja maalivahti Veeti Marttila. 

Jalas 08 -joukkue aloittaa pelin aktiivisemmin ja saakin avattua ensimmäisenä maalitilinsä. Ensimmäisen erän loputtua tilanne on 1-1. 

Toisen erän alussa 08-joukkueesta Onni Mäkelä ja Aapo Kannonlahti joutuvat lähtemään jo pois, seuraavan harrastuksen pariin ja pikkuhiljaa erän edetessä jaloissa alkaa pojilla tuntua. 07-joukkue alkaa hallita peliä ja pitää palloa hallussaan pitkiä aikoja. 08-joukkue osaa hienosti kommunikoida keskenään ja puolustavat ahkerasti, vaikka vastustaja 07:t ovatkin ottaneet jo karkumatkaa. 2. erän loputtua tilanne taululla on 2-7. 

Kolmannessa erässä kirjoittajan huomio kiinnittyy lähinnä valmennuksen tekemisiin. 07:n valmentaja Joonas pyörittelee peukaloitaan, kun taas 08:n valmentaja Tommi ohjaa ahkerasti poikia puolustuspelissä. 

Peli päättyy lopulta ajassa 40.46 kahdentoista maalin eroon 2-14.

20190201_141104000_iOS.jpg

Naiset jatkoivat hyviä otteitaan

Naisten joukkueen kauden kuudes turnaus pelattiin viime lauantaina Uudenkaarlepyyn Tähtihallilla. Jalaksen vastustajat olivat Jeppis FBC II sekä ISB II.

Jalas - Jeppis FBC II 3-3 (1-2, 1-0, 1-1)

Naisten Uudenkaarlepyyn turnaus starttasi klo 12 Tähtihallilla ja ensimmäisenä kohtasimme sarjassa toiseksi viimeisellä sijalla oleva Jeppis FBC II. Aikaisemmissa turnauksissa Jeppistä vastaan pelatut pelit (2) olivat päättyneet tasapeleihin joten tällä kertaa lähdettiin hakemaan voittoa.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta ehkä jonkin verrat tahmeasti. Jeppis pääsikin ajassa 04.15 avaamaan maalitilinsä Jalaksen alakerran virheestä. 21 sekuntia myöhemmin Jenna Vuorinen tasoittaa tilanteeksi 1-1 sijoittamalla pallon puolenkentän tuntumasta maalin oikeaan yläkulmaan. Ajassa 10.03 vastustaja siirtyy jälleen johtoasemaan Jalas pakiston merkkausvirheistä. Ensimmäiseen erään ei muita merkintöjä.

Toiseen erään Jalas lähtee kovemmalla draivilla ja vetoja saadaankin toimitettua vastustajan maalille. #22 Katri Ojaniemi hyödyntää vastustajan vaihtovirheen ja iskee tilanteeksi 2-2 ajassa 20.16. Tämä jää toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi.

Kolmatta erää ehditään pelata 04.02 kun Jeppis saa Jalaksen päädystä kulmasisäänlyönnin. Vastustaja toimittaa roikun maalille joka täysin onnenkantamoisin pomppaa maalivahdimme jalasta maaliin. Tästä lannistumatta Jalas jatkaa hyvää vääntöä jonka seurauksen Jenni Pihlaja vääntää sitkeästi itsensä irtopallon perään näin aiheuttaen vastustajalle jäähyn estämisestä ajassa 41.38. Ylivoimassa Jalaksen pyöritys alkaa jähmeästi ja hieman jännittyneissä merkeissä, mutta sitkeys palkitaan kun pallon haltuunsa saa Katri Ojaniemi. Hän käyttää hyväksi havaitsemaansa kiertorataa, maalintakaa kiertäen keskelle, saadakseen tilaa ujuttaa pallo maaliin maalivahdin jalkojen välistä. Tilanne siis jälleen tasan. Kun viimeistä erää on jäljellä 9 sekuntia saa Susanna Friman jäähyn kädellä pelaamisesta. Varavalmentaja Asko Mäki-Ventelä ottaa aikalisän ja tsemppaa naiset viimeiseen rutistukseen. Alivoima pitää ja peli päättyy lukemiin 3-3 Jalaksen hienoisesta hallinnasta huolimatta.

ISB II - Jalas 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Päivän toiseen peliin vastaan asettui Ilmajoen ISB ll. Aikaisemmassa kohtaamisessa Isbn tyttäret pyöritti meijät pyörryksii vieden pisteet, mutta nyt oli meidän vuoro napata pisteet kotia. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä molempiin päätyihin, mutta ainuttakaa tilastomerkintää ei kirjattu tähän erään. Toista erää oli pelattu reipas viisi minuttia, kun maalivahtimme Henna Autio heittää mahtavan heiton toiseen päätyyn Mirva Mäelle josta Mirva laittaa pallon reppuun ja siitä tilanne meille 0-1. Toiseen erään ei kirjattu muita merkintöjä. Kolmannessa erässä pallo liikkui hienosti molemmilla joukkueilla. Isb ottaa aikalisän ajassa 43:29, joka ei tuota kuitenkaa tulosta. Isbn aikalisän jälkeen 36 sekunttia myöhemmin kellon näyttäessä 44.05 Susanna Friman syöttää pallon Karita Kangastielle joka tekee maalin ja tilanne 0-2. Näihin lukemiin peli päättyy ja kotia viemiseksi Nykarlebyyn reissulta 3 pojon saalis.

Miehille ei pisteitä Vaasasta

Jalaksen miesten kauden seitsemäs turnaus pelattiin lauantaina Vaasan OP Areenalla. Vastassa oli Jeppis FBC sekä Nurmon Jymy II.

Jeppis FBC - Jalas 7-1 (4-0, 0-0, 3-1)

Jeppis aloittaa pelin terävästi ja siirtyy Jakob Heikkilän (Joel Eklund) maalilla 1-0 johtoon, kun peli oli ehtinyt vanhentua vain 1.14. Pelin viidennellä minuutilla Jeppikselle tuomitaan 2 minuutin jäähy kädellä pelaamisesta ja Jalaksen ensimmäinen ylivoimaviisikko saapastelee kentälle. Pallo pyörii hyvin, mutta vedot jäävät puuttumaan. Näin on toisen yv-viisikon aika astua estradille. Parilla poikittaisella syötöllä pallo pelataan Kimmo Ala-Keturille, jonka laukaus helähtää verkkoon. Jalaksen jo tuulettaessa tasoitusmaalia, tuomarit pitävät tuumaustauon - hylkäävät maalin ja passittavat maalin edessä maalin syntyhetkellä halailleet Jalaksen Harri Kuhnan ja Jeppiksen Dan Björkströmin 2 minuutin jäähylle vaarallisesta pelistä. Näin peliä jatketaankin kulmapisteeltä tilanteen edelleen ollessa 1-0. Seurannut 4-3 -erikoistilanne tuo kentälle runsaasti tilaa, mutta kumpikaan joukkue ei pysty sitä maalien muodossa hyödyntämään. Pelin toinen maali syntyy ajassa 11.45, kun Jakob Heikkilä neppaa maalin edessä pomppineen pallon verkkoon ja siirtää joukkueensa 2-0 johtoon. Minuutti tästä ja Jalaksen Antti Kallioniemelle tuomitaan 2 minuutin jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Jeppiksen ylivoima on tehokasta, sillä vain 23 sekuntia ehtii jäähyä kulua, kunnes palloa kaivetaan jälleen Jalaksen verkosta. Maalin viimeisteli Sami Saaren syötöstä komealla laukauksella Jonathan Eklund. Eikä tässä vielä kaikki, seuraavassa vaihdossa räpsähtää taas, tällä kertaa asialla oli Alexander Åkerlund (Jonathan Eklund). Näin ensimmäiselle erätauolle astellaan synkissä lukemissa 4-0. 

Erätauolla päätettiin aloittaa peli alusta ja siinä onnistuttiinkin melko hyvin. Toisessa erässä ei tule tilastomerkintöjä, vaikka Jalas muutaman maukkaan paikan pystyykin luomaan. Vedot vain venyttävät maaliverkon sijaan päätyverkkoja, joten näin toisellakin erätauolla ollaan tilanteessa 4-0.

Kolmanteen erään Jalas pistää all in, jotta neljän maalin takamatka saataisiin kurottua kiinni. Kavennusmaalin sijaan pelin seuraavastakin maalista vastaa Jeppis, kun Daniel Svenlin (Iisakki Karukka) ohjaa maalin edestä pallon jo viidennen kerran Jalaksen maaliin. Pari minuuttia tästä, kun pallo päätyi Jalaksen maalissa pelanneen Vesa Vierikon hyppysiin. Samalla molemmat joukkueet vaihtoivat ja oikeassa laidassa puolessa kentässä ollut Jussi Latvala huomasi tilaisuutensa koittaneen. Jussi karjaisi ”Vesku” niin kovaa, että lumet tippuivat hallin katolta, mutta sai haluamansa: pallon lapaan. Parit terävät askeleet ja läpiajon päätteeksi pallo Jeppiksen Marcus Kaharin kainalosta sisään ja tilanteeksi 5-1. Siihen Jalaksen ilonaiheet sitten jäivätkin, sillä viimeisellä vitosella Jeppis kaunisteli kahdella maalilla loppulukemiksi 7-1. Maalintekijöinä olivat Jonas Åkerlund & Jakob Heikkilä (Joel Eklund). Viimeisen maalin jälkeen Jalas vaihtoi maalivahtia ja loppupelin tolppien välissä torjui Henkka Uimonen, joka samalla teki ensi esiintymisensä Stallions-paidassa.

Tylyt 7-1 loppunumerot eivät kerro aivan koko totuutta pelin luonteesta, sillä myös Jalas loi runsaasti maalipaikkoja. Vedot vain paukkuivat seinille ja kun Jeppis käytti omat paikkansa murhaavan tehokkaasti, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.


Jalas - NuJy II 4-5 (2-2, 2-0, 0-3)

Päivän toisena otteluna pelattiin ns. neljän pisteen peli, kun vastaan asettui ennen tätä turnausta tasapisteissä Jalaksen kanssa ollut Nurmon Jymy II. 

Jalas aloitti tämänkin ottelun tehottomasti, sillä pelin alussa ei pystytty hyviäkään paikkoja hyödyntämään. Jymy sen sijaan käytti paikkansa ja johti ensimmäisen erän puolessa välissä Miko-Matias Männikön (Harri Niemelä) & Sami Heikkilän (Juho-Eemil Ruuskanen) maaleilla 2-0. Näiden maalien jälkeen Jalas rupesi pelaamaan kuten osaa, loi maalipaikkoja lähes liukuhihnalta ja mikä tärkeintä - myös hyödynsi ne. Kuparisen rikkoi Harri Kuhnan hyvästä poikittaissyötöstä pallon verkkoon laukonut Mikko Keisala. Myös tasoitusmaalista vastasi sama kentällinen, kun Kuhna tiputti pallon maalin takaa maalin eteen unohdetulle Kimmo Ala-Keturille, joka laittoi pelivälineen ohi Jymyn maalissa pelanneen Niko Kinnusen. Tasanumeroissa vietettiin ensimmäinen erätauko. 

Toisessa erässä Jalas jatkoi siitä mihin jäi, kun erän ensimmäisessä vaihdossa Jymyn verkko heilahti jälleen. Tällä kertaa asialla oli kaksikko Jussi Latvala (Niklas Mäki-Ventelä). Erän puolivälin paikkeilla Kuhna (Ala-Keturi) laukoi pallon neljännen kerran maalin ja Jalaksen 4-2 johtoon. Paikkoja lisämaaleihinkin oli runsaasti, mutta Jymy-vahti Kinnunen napsi muutaman jo varmalta maalilta näyttäneen tilanteen pois. 

Kolmanteen erään Jalas lähti jatkamaan siitä mihin toinen jäi, mutta siinä ei onnistuttu. Kinnunen laittoi Jalakselta maaliluukut lopullisesti kiinni ja kun Ruuskasen (Niemelä) laukaus löysi tiensä verkkoon, oli peli jälleen uusi. Kavennusmaali kipsasi Jalaksen ja niinpä Jymy painoi lisää pökkyä pesään ja tuli seuraavassa vaihdossa Sami Heikkilän (Toni Ylimäki) maalilla tasoihin. Tasatilanteessa pelattiin seuraava kymmenminuuttinen, kunnes seuraavaa maaliaan aktiivisesti hamunnut Jymyn onnistui. Mikko Kangasniemi (Teemu Kangasniemi) laukoi maalinedusruuhkasta pallon verkkoon ja Jymyn jälleen johtoon. Tästä Jalas ei enää toipunut vaikka viimeinen minuuttii pelattiin ilman maalivahtia ja saatiin muutama oiva maalipaikka luotuakin. Näin Jymy nappasi ottelusta tärkeät pisteet ja karautti sarjataulukossa 4 pisteen päähän Jalaksesta. Jalas pelasi ottelun toisessa erässä kenties kauden parasta peliään, mutta kolmannen erän sulamisen myötä tällä ei ollut toivottua vaikutusta sarjapisteisiin.

D-pojat Ilmajoella takaisin voittojen tielle

D-poikien kauden viides turnaus pelattiin Ilmajoki-hallissa lauantaina 12.1. Jalaksen vastustajat olivat sarjataulukossa viidentenä pisteen Jalaksen perässä ollut Kannuksen Ura sekä isäntäjoukkue ISB. Katsomoreporttereiden otteluanalyysit tulevat tässä:

Jalas - KannUra 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

Kaksi edellistä peliä joulukuussa oli tappioita ja hallin ilmapiirissä leijui jännitys siitä, että pystytäänkö tänään palaamaan voittojen tielle ja turvaamaan joukkueen paikka neljän parhaan joukossa sarjataulukossa. Paineet olivat pelaajilla ja valmennusjohdolla kovat.

Ensimmäinen peli oli Kannuksen Uraa vastaan. Ura sijoittuu sarjataulukossa Jalaksen taakse yhdellä pisteellä ja tämä ottelu piti voittaa. Ensimmäistä erää oli pelattu vain 41 sekuntia, kun Vikki Ylihärsilä riisti keskikentällä pallon ja teki vahvan läpiajon ja avasi Jalaksen maalitilin. Tunnelma vapautui Jalaksen pelaajilla, valmentajilla ja yleisöllä tämän jälkeen. Ottelu eteni tasaisena vääntönä ja ajassa 11.38 Kannus tasoittaa meidän oman pään puolustuksen virheestä 1-1. Ajassa 13.05 pitkä vaihto oli alla ja kovan painostuksen jälkeen Eero Lehto tekee joukkueelle ansaitun maalin. Tämä jääkin ensimmäisen erän viimeiseksi maaliksi. Erän loppu oli Jalaksen hallintaa, mutta vastustajan verkko ei päässyt tästä huolimatta heilahtamaan.

Toinen erä alkoi odottavissa tunnelmissa täysin Jalaksen poikien hallinnassa. Kunnes ajassa 24.20 Niko Marttila teki näytöstyyliin läpiajomaalin Lauri Jyrän upeasta syötöstä  ja pelin tilanne oli 3-1. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kauaa, kun Miika Kuja-Perälä pistää pallon maaliin lopputuloksena hienosta omien puolustajien syöttelystä suoraan omalta puolustusalueelta. Heti tämän perään Kannuksen Ura ottaa aikalisän. Aikalisä kannatti, koska ajassa 25.11 Kannus kaventaa pelin 4-2 onnekkaalla maalilla hyökkäyspäämme tehdessä virheen. 

Kolmas erä alkaa jälleen Jalaksen hallinnalla. Vikki ”Veivi” Ylihärsilä tekee ajassa 34.46 vanhanaikaisen maalin. Tämän jälkeen pelataan 10 minuuttia ennen seuraavaa maalia. Jalas hallitsi koko ajan ja peli pyöri Kannuksen maalin ympärillä. 6.maali tehdään tyhjään maaliin juuri ennen erän ja pelin päättymistä, Miika Kuja-Perälä lataa lopputulokseksi Jalaksen voiton 6-2.

ISB - Jalas 3-9 (3-2, 0-3, 0-4)

Pojilla oli kaikenkaikkiaan hyvä, vauhdikas ja intoa täynnä oleva peli. Suurin osa pelistä pelattiin vastustajan päädyssä.

Ensimmäinen erä alkoi hyvällä innolla. Maaleja yritettiin lujaa. Onni Siltala teki Jalaksen ekan maalin ja tulos oli 1-1, muutaman minuutin päästä Eero Lehto vei Jalaksen 2-1 johtoon. Vastustaja kuitenkin heräsi myös mukaan peliin ja pääsikin 3-2 johtoasemaan. Ekan erän viimeiset minuutit olikin hyvin jännittäviä ja tasoitusta yritettiin viimeiseen asti. Eka erä päättyi kuitenkin 3-2 Ilmajoelle.

Toinen erä alkoikin taas pojilla todella hyvin ja 3-3 tasoitus tuli ensimmäisen minuutin sisällä, kun Eero Lehto teki pelin toisen maalinsa. Poikien vauhti ja into tuntui vaan kasvavan ja ei menny kauan kun Jalas johti 4-3 Eetu Valkkion tekemällä maalilla. Lukemat taulussa oli hetken päästä jo 5-3 kun Miika Kuja-Perälä teki maalin. Vastustaja sai hetkeksi pelin Jalaksen päädyyn, mutta poikien valppaus ja Kasper Ketolan hyvät torjunnat ei niille kavennusta suonut. Toinen erä päättyi mukavissa lukemissa 5-3 Jalakselle.

Kolmas erä olikin sitten täysin Jalaksen hallinnassa. Maaleja iskettiin tasaiseen tahtiin. Onni Siltala teki 6-3 ja 7-3 maalit. Johtoasema alkoi olemaan aika selvä, mutta siitä huolimatta poikien into ja vauhti pysyi samalla tasolla kun pelin alussakin . Vielä jaksettiin tehdä lisää maaleja. Lauri Jyrä 8-3 ja Vikki Ylihärsilä 9-3. Viimeinen erä päättyi siis 9-3 Jalakselle. Peli oli todella jännittävä. ( Ainakin äideille)