Sählykerholaisilla turnaus koulukeskuksella

Maanantai-iltana koulukeskuksen salissa koettiin hienoja hetkiä, kun Jalaksen ja SB Kauhajoen sählykerholaiset pelasivat 4 pelin turnauksen.

Jalakselta mukana oli 4 eri ryhmää; perhesählyn pelaajat, sählykerhoryhmästä kaksi eri joukkuetta sekä F-junnujen Jalas 10 -joukkue. Kauhajoelta mukana oli kaksi ryhmää, joista molemmat pelasivat kaksi ottelua.

Kyseessä oli suurimmalla osalle ensimmäinen peli ikinä ja fiilis sen mukainen. Jännitystä, hienoja suorituksia, onnistumisten tuomia riemunkiljahduksia, hienoja tuuletuksia sekä fiiliksessä mukana elänyt yleisö. Junnu-urheilua parhaimmillaan. 

Kiitos SBK:lle peleistä!

Valokuvat ovat ensimmäisestä pelistä.

Jalas 07 jatkosarjansa voittoon

Jalas 07 voitti oman alemman jatkosarjansa lohkon, kun joukkue voitti myös päätösturnauksessa molemmat pelinsä. Samassa lohkossa pelannut vuotta nuorempien Jalas 08 -joukkue keräsi arvokasta kokemusta vuotta vanhempia vastaan pelatuista otteluista ja tulee olemaan ensi kaudella kova luu.

Tässä pelaajien taustajoukkojen otteluraportit RitolaHallissa lauantaina 23.3 pelatusta päätösturnauksesta:

Jalas 07 - Jalas 08 10-5 (3-2, 3-2, 4-1)

Ensimmäinen erä alkoi Aapo Kannonlahden Jalas 08, heiluttaessa verkkoa 07 poikien päädyssä, kun vain 11 sekuntia oli kulunut pelin alusta. Sen jälkeen väännettiin tasaisesti molemmissa päädyissä vuoron perään. 07 maaleista ensimmäisessä erässä vastasivat Miika Rajamäki, Tatu Saarela ja Eemeli Mäenpää. 08 maaleista Aapon lisäksi Mikko Rantamäki. Erä päättyi 3-2.

Toinen erä alkoi ja kolme ensimmäistä maalia kirjattiin Juho Saarelle, Lauri Kokolle ja Severi Vuorelalle. 26 minuutin kohdalla 08 joukkue havahtui ja paukutti kaksi maalia minuutin sisään. Tekijöinä Mico Hietikko ja Akseli Lahtinen. Erä päättyi tilanteessa 6-4 07 joukkueen hyväksi. Tuomari piti pojille hyvää jöötä koko ottelun ajan, palautetta tuli kuuluvalla äänellä. 

Kolmannessa erässä alkoi maistua aito paikallisottelun henki. Vähän niinku Tappara vs Ilves. Enemmän ja vähemmän rikkonaista peliä. Tuomarin ote peliin tiukentui ja 08 saivat rangaistuslaukauksen. Tämä ei kuitenkaa tuottanut tulosta. Seuraavaksi 07 pääsivät pelaamaan ylivoimaa, yhden pelaajan protestoidessa itsensä jäähypenkille kahdeksi minuutiksi. Eipä tullut maaleja ylivoimalla. Kaikki maalit tehtiin tasakentällisillä. 07 maaleista vastasivat Vilho Vainio, Lauri Kokko kahdesti ja Ilpo Aula. 08 maalista Tuukka Heinola. Ottelu päättyi 10-5. Koko ottelun ajan saatiin ihastella upeita venymisiä Eelikseltä ja Veetiltä. Hienoja syöttökuvioita ja maalintekopaikkoja oli molemmilla joukkueilla. 

Jalas 08 - Jeppis FBC 3-7 (1-2, 0-2, 2-3)

Poikien viimeinen sarjapeli tälle kaudelle alkoi tasaisella väännöllä. Vastustaja aloitti maalinteon parin minuutin jälkeen, mutta Mikko tasoitti vajaan viiden minuutin kohdalla.  Vastustaja pääsi valitettavasti kuittaamaan parin minuutin kuluttua. Loppuerä menikin sitten tasaisella väännöllä molemmissa päissä, ilman maaleja ja erätauolle siirryttiin lukemissa 1-2.

Toinen erä oli pitkään tasaista maalitonta peliä molemmissa päissä. Valitettavasti erän viimeisillä minuuteilla vastustaja pääsi tekemään 2 maalia ja toiselle erätauolle siirryttiin 1-4 lukemissa.

Kolmatta erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun Akseli aloitti Jalaksen loppukirin. Tuukka jatkoi kovaa kiriä tekemällä toisen kavennusmaalin alle minuutin sisällä tästä ja jalas pääsikin maalin päähän vastustajasta. Valitettavasti tämän jälkeen oman pään peli meni hieman sekaisin ja vastustaja pääsi lisäämään etumatkaa, nopealla vastaiskulla. Erän loppupuolelle kirjautui vielä Jalaksen oma maali ja Jeppikselle yksi maali. Joten Loppulukemiksi kirjattiin 3-7.

Jalaksen peli on kyllä kauden aikana kehittynyt hyvin ja ensimmäisissä erissä näkyi hyvää joukkuepelaamista ja pallo kiersikin pitkin kenttää ja pakkeja hyödynnettiin hyvin myös hyökkäystilanteissa. Alkoiko sitten viimeisessä erässä jalka painaa, vai tuliko pojille ns. pakkopuristamista peliin, kun päästiin maalin päähän vastustajasta, mutta oman pään peli meni selvästi sekaisin ja pallo lahjoitettiin vastustajalle useita kertoja, josta se sitten rankaisikin maaleilla. Jeppiksen maalivahti sai myös ”kehuja” jalaksen pelaajilta: Molke oli liian hyvä, ei siitä saa palloa ohitte ollenkaan.

Nyt sitten odottelemaan mahdollisia harjoituspelejä ja ensi kautta, jotta päästään pelaamaan oman ikäisiä vastaan.

Nibacos sininen - Jalas 07 5-14 (1-6, 3-5, 1-3)

Maalinteon aloitti reilu minuutin pelin jälkeen vastustajan joukkue. Hetkessä pullanmurut olivat karisseet suupielistä ja Jalas pommitti loppuerässä kuusi maalia. Severi Vuorela pisti vastustajan verkon heilumaan kolmesti, Miika Rajamäki kahdesti ja Vilho Vainio osui kerran. Jäähyjäkin nähtiin, vastustajan kurittaessa meidän pelaajan mailaa ja meiltä vastustaja yritettiin työntää laidan yli. Ensimmäinen erä Jalakselle 6-1.

Toisessa erässä vastustaja aloitti maalinteon muutaman minuutin pelin jälkeen. Erä oli Jalaksen hallintaa, vastustaja osui myös kolmesti. Lauri Kokko teki myös hattutempun ja osui erässä kolmesti. Lisää maaleja tekivät Severi Vuorela ja Vilho Vainio. Koko pelin ajan oli tiukkaa vääntöä kulmissa ja pakko kehua vastustajan puolustaja-tyttöjä hyvistä otteista. Eivät päässeet pojat helpolla mimmien kanssa! Erä päättyi Jalakselle tukevassa johdossa 11-4. 

Kolmannessa erässä nähtiin rauhallisempaa peliä. Jalas osui kolmesti; Eemeli Mäenpää kahdesti ja Tatu Saarela kerran. Vastustaja pääsi myös kerran kuittaamaan. Jalaksen Pojjaat voittivat ottelun maalein 14-5. 

Näyttökuva 2019-3-31 kello 18.33.01.png

D-pojat pohjanmaan lohkon kolmanneksi

Jalaksen D1-pojat pelasivat viime lauantaina Kurikan Monnarilla kauden viimeisen sarjaturnauksen. Turnaukseen olivat tiensä selvittäneetpohjanmaan alueen alkusarjan 4 parasta joukkuetta. Jalaksen lisäksi turnauksessa pelasivat Kokkolan Nibacos, Seinäjoen Peliveljet sekä FBC Remix (Isokyrö). Alkusarjan pisteet olivat pohjalla ja tässä turnauksessa kaikki joukkueet pelasivat vastakkain. Turnauksen jälkeen lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkavat ylialueelliseen lopputurnaukseen pohjois-suomen lohkon joukkueita vastaan.

Tuttuun tapaan Jalaksen otteluraportit laativat katsomossa pelejä jännittäneet pelaajien taustajoukot.

Nibacos - Jalas 11-3 (1-0, 4-0, 6-3)

Lopputurnauksen, jonka Jalas oli saanut järjestettäväksi Kurikan Monnarilla, eka peli alkaa ja ainakin tätä vanhempaa jännittää, saako Jalas peliin sitä omaa hyvää ja hienoa draivia. Nibacos tuli vastaan melko tuntemattomalla joukkueella mitä kauden aikana on nähty. No sielä oli vissiin muutama erisarjassa pelannut. Se on kirjoittajan mielestä väärin, mutta minkäs teet, tällä lähdettiin tähän peliin. Heti aisti pojista että ne vähän "varoivat" tai olivat jo ehkä luovuttaneet henkisesti, vaikka eka erä meni todella hyvin ja Nibacos meinasi joutua ihan pulaan. Kasper maalissa pelasi loistavan ottelun, vaikka maaleja tulikin, mutta ottelu olisi ilman Kassun loistavia otteita voinut päättyä jo paljon ennemmin. Ekassa erässä Jalaksen koko joukkue pelasi myös puolustuksessa ja se oli hieno huomata kuinka pelattiin joukkueena. Sitten kun Nibacos rupesi mättämään maaleja, niin huomasi Jalaksen pojista, että "tää oli tässä".

Toisessa erässä tuli jäähykin jostain ihme jutusta, nuori tuomari näki vissiin jotain mitä ehkä muut ei nähny , mutta se tilanne oli ja meni, mutta Nibacos sai siitäkin maalin. Toisessa erässä tulos oli jo 5-0 Nibacokselle, mutta numerot olisivat voineet olla ihan eri jos Jalaksella olis ollut hieman tuuria mukana kun laukauksia tuli Nibacoksenkin päähän todella hyviä.

Kolmannen erän alussa herää toivo ja Jalas tekee maalin, josko se nyt aukeis.. No ei. Sitä ei juhlittu kauaa ja taas Nibacos vie ja Jalas vikisee. 9-1 tilanteessa Jalas herää ja tekee kaksi maalia peräkanaa. Mutta aika loppuu kesken ja kun Nibacos vielä tekee pari maalia lisää, niin peli päättyy 11-3.

SPV - Jalas 13-3 (5-2, 5-1, 3-0)

Jalas aloitti maalinteon ajassa 1:38. Maalintekijänä Niko Marttila (Lauri Jyrä). SPV tasoitti ajassa 2:58. SPV johtoon ajassa 5:15. Tasaista vääntöä, SPV hieman painostaa. Niko Marttila (Veikka Ylihärsilä) tasoittaa ajassa 9:46. SPV jälleen johtoon ajassa 12:13. Peliä on pelattu 13:04,kun SPV tekee jälleen maalin. Ajassa 13:36 SPV tekee jälleen. Näin ensimmäinen erä SPV:lle 5-2.

Toisen erän alussa SPV tekee maalin ajassa 1:16. Ja jälleen ajassa 4:42 SPV rankaisee. Jalas ei tunnu löytävän läpimentävää reikää SPV:n puolustuksesta. Pelikellon näyttäessä 6:54 SPV tekee jälleen maalin ja ajassa 10:33 verkko heiluu jälleen. Ajassa 12:21 tulee jäähy Jalakselle. Tästä SPV rankaisee ajassa 14:11. Pelikellon näyttäessä aikaa 14:33 Miika Kuja-Perälä (Eetu Valkkio) kaventaa tilanteeksi 10-3. Näin toinen erä SPV:lle maalein 5-1.

Kolmatta erää on pelattu 3:03, kun SPV tekee maalin. Jalaksen peli takeltelee pahasti. Ajassa 9:02 SPV tekee seuraavan maalin ja ajassa 10:07 Jalaksen puolustusvirheestä SPV rankaisee armotta. SPV on paljon liikkuvampi kuin Jalas. Enempää maaleja ei enää tule viimeisessä erässä, joten erä SPV:lle maalein 3-0.

Lopputulos 13-3. Kokonaisuutena SPV selvästi liikkuvampi joukkue. Jalas ei alun jälkeen pysynyt mukana.

Jalas - FBC Remix 10-3 (3-1, 4-1, 4-1)

Maaliskuun matalan auringon viime säteiden lämmitäessä Kurikan Monitoimitaloa Jalaksen D-pojat valmistautuivat kauden viimeiseen otteluun Remixiä vastaan. Varmasti tilanne oli pelaajille haasteellinen, koska alla oli kaksi selkeää häviötä päivän aiemmista pelistä.

Pelin alku oli molemminpuolin tunnustelua ja peli oli aika varovaista. Peliajassa 1.28 Miika Kuja-Perälä (Kasper Ketola) ujutti pallon maaliin, kun Remix-maalivahdin kadotti jo kerran torjumansa pallon. Minuutti maalista, kun Jalas laukoi pallon tolppaan. Ajassa 3.55 Kuja-Perälän syötösta Vikki Ylihärsilä viimeisteli tilanteeksi 2-0. Seuraavat maalintekotilanteet luo Remix, mutta Jalaksen maalissa Kasper Ketola esittää loistavia torjuntoja. 5.45 pelattu, kun Remix-pelaaja karkaa läpiajoon, mutta Ketolan venytys pitää Jalas-maalin puhtaana. Seitsemän minuutin kohdalla Remix kaventaa onnekkaasti  2-1. Pelikellon näyttäessä 11.02 Joona Haanpää lisää Jalas johtoa ja tilanteeksi 3-1. Samassa ajassa Remix ottaa aikalisän. Erän loppu oli hyvävauhtista ja tiukkaa vääntöä ilman lisä maaleja. Tämän pelin ensimmäinen erä oli Jalakselta selvästi lauantain parasta peliä.

Toisen erän alku tempoili päädystä toiseen hyvävauhtisena. Erää pelattu 2.22, kun Remix kavensi yllätyksellisesti tilanteeksi 3-2,  pitäen joukkueen vielä pelissä mukana. Kohta maalin jälkeen Ketolalta tärkeä pelastus Jalas-maalilla. Kuuden peliminuutin kohdalla Kuja-Perälän loistava laukaus  lisäsi Jalas-johdon numeroihin 4-2. Kolme minuuttia ennen toisen erän loppua Onni Siltalan hyvästä syötöstä Lauri Jyrä muuttaa numeroiksi 5-2. Tätä maalia edelsi hieno kuvio, jossa oli mukana myös ketjun kolmas hyökkääjä Niko Marttila. Minuutti tästä, kun Kuja-Perälän (Eero Lehto) vauhdikkaasta läpiajon jälkeen taululle numerot  6-2. Toinen erä alkoi näyttämään Remix:lle kohtalokkaalle ja Jalaksen nopeus ja taito alkoivat purra heidän selkärankaansa.

Kolmatta erää on pelattu 1.16, kun Remix:llä on selkeä vaihto- ongelma ja väärinkäsitys, josta  Vikki Ylihärsilä armottomasti rokotti tilanteeksi 7-2. Maalin jälkeen pelin tempo sekä intensiteetti laski ja pelissä selkeä suvanto vaihe. Tämän suvantovaiheen päättää Onni Siltala, joka Joonas Kurikkaojan syötöstä laukoi tilanteeksi 8 - 2. Seuraavastakin maalista vastaa Jalas, kun Vikki Ylihärsilän hyvästä esityöstä Eero Lehto onnistui maalinteossa  ja muutti tilanteeksi 9-2. Jalas löyhdyttä kokoonpanoja ja peluuttaa myös hetken vaihtopenkillä olleita pelaajia kolmannen erän kuluessa, koska voitto alkaa olla varma. Näin kaikki pelaajat saivat kokea viimeisen pelin tunnelmaa kentällä. Pelikellon näyttäessä aikaa 10.38 Miika Kuja-Perälä laukoo tolppaan. Minuutti tästä, kun Joona Haanpää tekee pitkän noston Remix-maalille ja Vikki Ylihärsilä lisää johtoa: 10-2. Pian aloituksen jälkeen Jalakselta jälleen tolppalaukaus. Peliajassa 12.54 Remix onnistuu kaventamaan loppunumeroiksi  10-3.

Kokonaisuutena Jalas palasi hyvälle omalle pelitasolleen ottelun aikana, joukkuetta ehkä hieman vaivannut tappiomieliala oli poissa, ja peli oli vapautunutta, nopeaa ja tehokasta. Tämä oli oikea aika ryhdistäytyä ja viimeisen pelin voitolla Jalas saavuttu sarjassa oikeutetun kolmannen sijan.

F-junnut Qmaxilla

Jalaksen F-junnujen joukkueet pelasivat Qmaxilla turnauksen lauantaina 9.3.2019. Molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kaksi ottelua. Tässä taustajoukkojen laatimat otteluraportit:

Jalas 10 - Kuortaneen Kunto 2-7

Päivän ensimmäiseen peliinsä Jalaksen F-pojat lähtivät täynnä tarmoa. Miro Autio aloituksessa Jalaksesta.  Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle kumpainenkin joukkue taisteli  voitto mielessään. Jalaksella oli huikea mahdollisuus näyttää taitonsa Qmaxin -Areenalla ja saada tuntumaa KuKun tasoon.  Eikä aikaakaan kun Miro Autio tekee loistavan lämärin suoraan maaliin. Tilanne 1-0 Jalaksen hyväksi. Tuomari puhaltaa pelin käyntiin keskialoituksesta.  Taistelu voitosta alkaa tasaisena vääntönä puolin ja toisin. Sitten Kuku tasoittaa 1-1 tilanteeseen vaikka Jalaksen hyvästä vastustuksesta huolimatta.  Pelin päästessä jälleen hyvään vauhtiin Kuku tekee 2. maalinsa. KuKun peli luistaa hyvin Jalaksen tasaisesta vastuksesta huolimatta.  Pelin kulkiessa päästä päähän yhtäkkiä KukU laukaisee  3. maalinsa. Erän loppuvaiheessa kumpikin joukkue saanut hyvin tuntumaa toisiinsa ja tasainen vääntö jatkuu kunnes KuKu yllättää ja tekee 4. maalinsa. Näin erä päättyy tilanteeseen  1-4.

Toisen erän aloitukseen lähtee Jalaksesta Saku Syrjälä. Jälleen pelin joukkueilla tiukkaa taistoa ja hyviä yrityksiä maalien tavoitteluissa. Vääntö jatkuu Jalaksen antaessa hyvän vastustuksen KuKulle. Pelin ollessa hyvässä vauhdissa Jalas tekee 2. maalinsa  tasoittaen hiukan tilannetta 2-4. Maalin tekijänä Miro Autio. Nyt jo toisiinsa tutustuneet joukkueet jatkavat peliä hyvässä taisteluhengessä.  Nähdään kovaa vääntöä ja vauhdikkaita tilanteita kunnes KUKu tekee 5. maalinsa. Peliä jatketaan tilanteen ollessa 2-5. KuKu painaa päälle ja Jalas tekee vastarintaa parhaan kykynsä mukaan. Armoton loppuhetkien tilanne jatkui Jalaksen takaa-ajosta huolimatta. Joukkueet tarjoavat yleisölle hyviä syöttöjä ja torjuntoja kerta toisensa jälkeen. KuKu pääsee yllättämään nopealla vedolla saaden maalin.  Tilanne pelissä 2-6. Pelin taito jatkuu tasaisen verkkaasti peliajan kuluessa loppuminuutteja kohti. KuKu yllättää vielä kerran tehden 7. maalinsa ja peli päättyy lopulta KuKun hyväksi 2-7.

Jalas 10 – SPV Punainen 2-11

 Jalas10 lähti viimeiseen peliin SPV Punaista vastaan samalla kolmen täyden kentällisen joukkueella ja Luca maalissa kuin ensimmäisessä pelissä. Pelin alku alkoi saman tien SPV:n tahdissa, ensimmäistä erää oli pelattu 0.17 minuuttia SPV:n tehdessä ensimmäisen maalin. Jalaksen peli alkoi hieman kankeasti ja SPV oli heti alussa terävämmin pelissä kiinni. Jalas10 sai muutaman hyvän tilanteen aikaiseksi. Osku Välimaa laukoi hienosti maalille, mutta valitettavasti maaliverkko ei heilunut vaan tolppa kolisi. Peli eteni SPVn hallinnassa. Kuitenkin ajassa 5.56 Miro pääsi yksin läpi ja vastustajan verkko heilahteli komeasti. Tilanne oli tämän jälkeen tasan 1-1. Tasoituksen jälkeen peli tasoittui muutenkin ja peliä pelattiin molemmissa päädyissä. Ajassa 7.26 SPV teki toisen maalinsa ja tilanne oli 1-2. Tämän jälkeen pelin tilanne muuttui ja SPV hallitsi peliä hienoisesti koko loppuerän. Katsomosta nähtynä huomasi, että Jalaksen pelaajien pohkeissa painoi päivän toinen peli ja/tai väliajalla juostu vauhdikas hippaleikki. SPV teki vielä kolme maalia ennen erän loppumista ajoissa 9.53, 11.11 ja 13.51. 1.erä päättyi SPVn hyväksi 1-5.

Toista erää oli pelattu 1.13, kun SPV teki kuudennen maalin pitkällisen painostuksen jälkeen. Jalas10 ei saanut pidettyä omaa maaliaan suojassa. Tämän jälkeen Miro pääsi SPV puolustajilta karkuun, mutta harmillisesti tästä karkuun pääsystä ei tullut maalia. Peli piristyi hieman ja Jalas10 sai hyökkäyksiä aikaan. Ja ajassa 5.50 (2-6) Osku Välimaa teki Jalas10n toisen maalin onnistuneen hyökkäyskuvion päätteeksi. Tämän jälkeen loppuerä meni yhä SPVn hallinnassa. Jalas10 sai muutamia hyviä hyökkäyksiä aikaan, mutta paras pelivire oli selvästi jo mennyt. Oskun hyökätessä hänet kaadettiin ja Jalas10 sai siitä vaparin. Tilannetta ei kuitenkaan pystytty hyödyntämään ja maalia ei tullut. SPV teki vielä erässä viisi maalia (ajat 8.11, 10.28, 11.31, 12.28, 13.30).

Ottelussa pelasivat Eemi Launo, Miro Autio, Luca Ala-Keturi, Vilho Vierikko, Elsa Lehto, Juho Kuusisto, Eetu Männikkö, Jere Keisala, Eero Luhtanen, Saku Syrjälä, Osku Välimaa, Neea Saarela ja Kristian Hautaniemi.

FBC Remix - Jalas 09 0-20

Peli avataan tasaisena kokeiluna kummassakin päässä. Leevi pääsee laukomaan maaliin, mutta vastustaja torjuu. Ajassa 2.30 Leevi aukaisee maalijuhlan  0-1. Peli pysyy vahvasti vastustajan päädyssä. Waltteri pääsee kokeilemaan maalia, mutta vastustaja torjuu. Ajassa 4.59 Eino pamauttaa toisen maalin 0-2. Vastustajan maalilla on kovaa pyöritystä ja hyviä maalipaikkoja löytyy  monia. Aapolta tulee kova laukaus, mutta menee harmillisesti yli maalin. Remix lähtee hyökkäämään ja Jalaksen maalivahti Severiinakin saa töitä ja torjuu kahteen kertaan. Oskari laukaisee ohi maalin, mutta heti perään uudella yrityksellä täräyttää Oskari lukemat 0-3 ajassa 7.56. Seuravaksi pääsee Onni heuluttamaan vastustajan verkkoa ja lukemat 0-4. Leevi karkaa yksin läpi ja saattaa pallon vastustajan maaliin ajassa 8.21  0-5. Aapo pääsee myös yksin kokeilemaan, mutta ei synny maalia. Aaro pääsee laidasta yllättämään vastustajan ja ajassa 9.50  maali 0-6.  Ajassa 11.25 Onni lataa lukemat 0-7. Jalaksen pojat vuoronperää pommittavat vastustajan maalia, mutta ei tule tulosta. Ajassa 13.57 Eino tekee 0-8 maalin. Vastustaja pääsee Jalaksen päätyyn ja Severiina torjuu kahteen kertaan. Remixille rangaistuslaukaus, mutta se menee ohi maalin. Ensimmäinen erä päättyy lukemin 0-8. 

Heti alkuun Aaro täräyttää maalin ajassa 0.16  0-9.  Jalas pyörittää vastustajaa ja Sisu tekee laidasta maalin ajassa 1.56  0-10. Ja heti perään lataa maalin Onni  0-11. Aapo laukaisee puolesta kentästä lukemat 0-12. Peli pysyy vastustajan päässä ja vuorostaan Antti lataa maalin 0-13. Jalas pyörittää vastustajaa ja nauttii mitalijuhlaa. Ajassa 5.12 Eino yllättää vanhanaikaisella lukemat jo 0-14. Sitten Leevi pääsee yllättämään ja tekee 0-15 maalin ajassa 6.00. Sitten pääsee Oskari karkaamaan ja laukoo 0-16 maalin ajassa 6.50. Remix hyökkää, mutta Jalas onnistuu puolustamaan. Kovaa yritystä vastustajan maalilla ja Aaro tekee 0-17 maalin ajassa 10.06. Ajassa 11.06 Waltteri laukoo tilanteen 0-18.  Remixin pelaaja pääsee yksin läpi, mutta Severiina onnistuu torjumaan. Vielä Jalas pyörittää peliä ja Aaro lataa maalin ajassa 12.40  0-19. Lukemiahan ei voi vajaaksi jättää ja Sisu siloittelee tilanteen 0-20 ajassa 14.20.

Jalas 09 - SPV sininen 9-1

Peli alkaa tasaisena ja pallo liikkuu kentällä viuhaan. SPV saa heti pelin alkuun vaparin läheltä maalia, mutta ei onneksi onnistu saamaan palloa maaliin asti. Neljän minuutin pelin jälkeen Eino Kohtamäki tekee maalin Severiina Lehtovaaran syötöstä. Melkein heti perään Eino syöttää onnistuneesti ja Onni Mäkelä laukoo maalin, 2-0. Puolustaja Aaro Viitala laukoo maalin vielä ennen taukoa puolesta kentästä, 3-0 ja erän lopussa SPV kuroo vähän kiinni, 3-1. Juuri ennen erätaukoa Antti Parkkari tekee vielä maalin 4-1, vieden joukkueet erätauolle tilanteessa 4-1.

Heti toisen erän alussa Eino tekee toisen maalin ottelussa ja heti perään Oskari Manninen onnistuu maalinteossa. 6-1 tilanne pysyy pelin loppupuolella asti ja peli on tasaista, mielenkiintoista seurattavaa. Ottelun kahden viimeisen minuutin aikana Eino tekee kolmannen maalin, Oskari toisen maalin pelissä ja Aapo Kannonlahti viimeistelee viimeisillä sekunneilla vielä tilanteen 9-1 voittolukemiksi.

Naiset lohkossaan kolmanneksi

Kauden viimeiseen turnaukseen Lohtajalle lähdettiin kahden kentällisen voimin varmistamaan sarjan kolmossijaa.

Jalas - Konnat 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Ekassa pelissä vastaan asettui sarjaa johtava Konnat, joka valmistautui "kraka" kaulassa juhlimaan sarjanousuaan. Tarkoitus oli jarrutella Konnien nousua ottamalla vähintään piste, mutta siinä ei tänään onnistuttu. Kokonaisuudessaan voisi sanoa, että oltiin puoli askelta jäljessä koko pelin ajan, eikä saatu omaa vauhdikasta taistelupeliä kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa.

Konnat vei ottelun lopulta selvin lukemin 0-4 (0-1, 0-2, 0-1). Toisessa erässä tuomittua rankkaria lukuunottamatta, osumat syntyivät pienistä merkkausvirheistä Hennan torjumien vetojen jäädessä vastustajan lapaan eikä maalinedustaa saatu "putsattua". Omat paikkansa Jalaksellakin oli saada loppulukemat näyttämään vähintään siedettävämmiltä, mutta vedot suuntautuivat ohi tai päin Konnien hyvin pelannutta maalivahtia. Toisessa ja kolmannessa erässä päästiin pyörittämään kertaalleen ylivoimaakin, mutta tuloksetta.

Jos ei Jalakselle tullut tilastomerkintöjä maalien muodossa, niin eipä tullut myöskään rangaistusten muodossa - eli "nollapeli" 😃. Jalaksen parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Katri Ojaniemi.

Päivän toiseen ja samalla kauden viimeiseen peliin Nurmon Jymyä vastaan jäi siis vielä panosta. Voitolla varmistettaisiin kolmas sija sarjassa...

-Jojo

NJ - Jalas 2-6 (0-0, 1-4, 1-2)

Kauden viimeisessä ottelussa vastaan asettui Nurmon Jymy. Jymy oli todella vajaalla rosterilla matkassa, ainoastaan 8 kenttäpelaajaa. Päätettiin olla lähtemättä takki auki peliin siitä huolimatta. Sovittiin, että tehdään tästä hyvä kauden päätöspeli, nautitaan mutta silti pelataan varmaa ja kovaa peliä.

Ensimmäinen erä mentiin tunnustellen peliä päästä päähän kummankaan oikein saamatta peliään käyntiin. Erän ainut tilastomerkintä saadaan kaksi sekuntia ennen summerin soimista kun Anniina Salmenkangas puolustajan paikalta huomaa vastustajan vaihtavan ja lähtee nostamaan jalalla palloa kohti vastustajan maalia tämän joutuu estämään vastustaja lyömällä mailaan ja siitä 2 minuutin rangaistus joten toinen erä päästään aloittamaan ylivoimalla.

Toisen erän alussa ylivoima ei tuota tulosta pallo kyllä liikkuu mutta ratkaisua ei saada aikaan. Pikku hiljaa aletaan päästä peliin mukaan ja saadaan luotua painetta vastustajan päätyyn. Toista erää pelattu 4.07 kun Nita Mäki-Ventelä saa pallon vastustajan kulmauksessa ja näkee Jessica Äijön maalilla vapaana. Nita laittaa kovan syötön suoraan Jessican lapaan joka ei paikasta erehdy ja tilanne 0-1. Kauaa ei ehdi erä vanhentua kun ajassa 5.51 Nita vuorostaan kunnostautui maalin teossa. Mari Mattila karvaa pallon kulmauksessa ja syöttää Nitalle joka tällää pallon verkkoon varmasti. Näin siis kahden maalin karkumatkalle ja tilanne 0-2. Ajassa 10.34 kuintenkin hieman uinahdetaan ja vastustaja pääsee rokottamaan tilanteeksi 1-2. Tästä maalista suivaantuneena Katri Ojaniemi ottaa pallon ja kuljettelee sitä vastustajan maalin takaa kiertäen eteen ja laittaa pallon verkkoon. Ajassa 10.45 siis tilanne 3-1. Katri oli alusta asti kovalla pelipäällä ja näki että oli päättänyt että tämä peli voitetaan. 💪 Ajassa 12.50 päästään vielä koittamaan ylivoimaa mutta tänään ylivoima on tuloksetonta johtuen osittain myös siitä että osa normaalista ylivoima rosterista puuttui. Erän loppu oli mallikasta peliä, paine saatiin vastustajan päätyyn eikä ollut hätää omassa päässä. Toinen erä Jalakselle 1-4.

Kolmanteen erään lähdettiin jatkamaan siitä mihin toinen päättyi mutta hieman oli ilmassa jalasmaista löysäämistä pelissä koska jo kolmen maalin johto. Tästä johtuen Jymy tekeekin maalin heti erän alkuun ja saa lisää virtaa peliinsä. Ajassa 1.59 tilanteeksi 2-4. Sitten alkaakin pelin sekava vaihe. Ensin Jenna Vuorinen lähtee jäähypenkille (jäähypörssin voitto mielessään) ajassa 2.31. Alivoima on uhrautuvaa ja aktiivista. Kauaa ei alivoimaa kulu kun Katri saa pallon, pelaa kellosta aikaa ja saa vastustajan rikkomaan jäähyn arvoisesti. Tasavajaalla jatketaan mikä sopii meille vallanmainiosti koska harjoitussalin pienuudesta johtuen harjoituksissa pelataan paljon 4vs.4 peliä. Tasavajaalla hallitaan hienoisesti peliä. Jäähyt loppuun ja tasaviisikoin jatketaan, ainakin hetken. Nitalla tehot 2+1 mutta on päättänyt ottaa viimeisestä pelistä kaiken ilon irti tilastomerkintöjen suhteen ja ottaa 2 minuutin jäähyn ajassa 5.02. Alivoima kertoo jälleen koko pelin kuvaa uhrautuvaa ja hienoa taistelua loppuun asti. Alivoiman päätteeksi Katrin nilkka vääntyy pahasti ja valmennuksen keskittyessä Katrin nilkan paranteluun käy Anastasiya laittamassa pallon vastustajan verkkoon, joten allekirjoittaneella ei tarkempia yksityiskohtia tästä maalista muuta kuin että hienoa! Onneksi ajassa 10.36 vastustaja ottaa aikalisän ja saadaan myös hetki hengähtää ja ennen kaikkea saadaan rivit kuntoon Katrin loukkaantumisen johdosta. Muutama minuutti peli-aikaa jäljellä Jalaksella ”turvallinen” 2–5 johto. Nyt kaikki peliin! Ajassa 13.43 saadaan kaudelle hieno päätös kun päästään hyökkäämään kahdella nollaa vastaan ja Jenna Vuorinen syöttää poikittaissyötön hyökkäykseen nostetulle Sarita Välisaarelle joka laittaa pallon tyylikkäästi maaliin! Loppulukema 2-6 ja näin Jalas varmistaa sarjan kolmannen sijan! Tämä siis naisten paras sarjasijoitus tähän mennessä.

Loppukaneettina täytyy sanoa että oli hieno peli. Tehtiin juuri niinkuin sovittiin, nautittiin pelaamisesta. Hieno nähdä hymyä pelin aikana pelaajien huulilla kun kaikki nauttii pelaamisesta ja onnistumisia tuli laajalla rosterilla.

-Valmentaja K

Sarjan päätöstilanne

Sarjan päätöstilanne

E-pojat Kälviällä

E-poikien kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin lauantaina Kälviällä. Jalaksen molemmilla joukkueilla oli ohjelmassa kaksi ottelua ja paikan päältä raportoineiden kuvaukset peleistä menivät näin:

Jalas 08 - Nibacos sininen 4-8 (1-1, 2-0, 1-7)

Ensimmäinen erä oli varsin kiihkeää vääntämistä tasaisesti molemmissa päissä, vaikka välillä päät kopisivat yhteen. Eka erä 1-1. Meidän maalin maalasivat, Vuorela ja syöttäjä Latvala.

Toinen erä alkaa Jalaksen Maalilla 2-1, Kivimäki tekee syöttäjä Heinola. Sitten väännetään käännetään kaivetaan palloa kunnes, 3-1 Kivimäki suorittaa ja syöttäjä Heinola. Toinen erä on loppuun saakka samaa vääntöä. Miehet kolahtelee yhteen vastustajan päässä, vähän kerätään sisua sekä vauhtia ja urheasti erä loppuun 3-1.

Vastustaja kuittaa tilanteen heti kolmannen erän alussa 3-2, heidän joka neljäs veto uppoaa. Pian perään 3-3 ja sitten kiilaa edelle 3-4, pian 3-5 ja 3-6. Meidän puolustus on tiukkaa, mutta aina jostain löytyy reikäpallon kokoinen aukko. Vastustaja innostuu pelaamaan kuudella + molke, joten kahden minuutin ylivoima meille. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa vastustaja tekee tolpan kautta maalin 3-7. Jalaksen maalilla törmäillään, mutta meidän maalivahti on terästä ja peli jatkuu. Vastustaja tekee 3-8. Puolustaja Kivimäki ampuu tontiltaan ja lukemat 4-8 on totta, ei syöttäjää. Peli päättyy 4-8, tsemppari palkinnon saa maalivahtimme Laine Eelis. Oltiin selkeästi sitkeämpiä vääntämään. 

Konnat - Jalas 07 2-13 (1-3, 0-5, 1-5)

Koko turnauksen jännittävin peli alkoi ennakkoasetelmissa; Konnat voittanut kerran täpärästi ja Jalas kerran reilusti. Kuitenkin Konnat on sarjataulukossa Jalaksen kintereillä, ja tätä ykköspaikkaa pojat lähtivät puolustamaan. Ennen peliä Joonas kysyi pojilta että onko se hiljaa vai äänes valmentajan pakeilla ja pojat valitti että äänes ;) Vaihtopelaajiakin oli Konnalla kolme kertaa niin paljo ku meillä.

Juho, Tuukka,  Santeri, Jesse ja Seppe oli lämmitelly jo yhden matsin verran 08- poikien tuuraajina. Ennenkö allekirjoittanut ehti kissaa sanoa, Vilho jo pujotteli näppäränä poikana ja yllätti Konnien maalivahdin.  Aika lailla pian Vilho iski uudestaan Tatun syötöstä ja näin Konnapojasta oli saatu ote tässä matsissa.   Maalien jälkeen peli rauhoittui hiukan ja peli pyöri. Taitavia oli nurmoolaasetki, mutta allekirjoittanut ja muu katsomo sai melkoiset taidonnäytteet Jalaksen poikien syöttökuvioista. Lisäksi Veeti on vireessä, kuten on ollut koko kauden. Ja pakit hirmuiskussa. Ajassa 7.43 Konnat tekee tasoitusmaalin,  ja pian Tatu ampuu Sepen syötöstä niin helponnäköisen maalin että taisi taikuri olla itsekin tempusta yllättynyt.  Tilanteeseen 1-4 päättyy ensimmäinen erä.

Heti toisen erän alkuun Tuukka yllättää Juhon hienosta syötöstä Konnien maalilla hienoja torjuntoja tehneen Thomas Keenin. Siitä Tuukan hirmuinen maalitykki aukee, joka ei sammu tämän pelin aikana. Tässä vaiheessa meinaa Konnien valmennus ja kannustajat vähän hermostua ja pojat kaatuilee omiin jalkoihinsa. Tästä hermoilusta meidän pojat saa lähinnä vain uutta virtaa ja Tuukka tekee hienon läpiajon, sekä viimeistelee hattunsa Veetin syötöstä maaliin. Hetkenpäästä iskee vielä Tatu, jota maalivahti meinaa heittää pallolla päähän. Kai siskolta opituin draamaqueenin elkein Tatu kääntää homman pieneksi showksi. Erän lopulla vielä Miikan hirmuinen tykki puhuu lukemiksi 1-8, syöttäjänä Tuukka. 

Kolmanteen erään Konnapoika on herännyt. Hiukan vaarallisen näköiset syöttökuviot pyörii hetken, mutta nämä päätyy lopuksi meidän puolustuksessa hääriville Erkille, Jesselle, Miikalle ja Santerille tai maalissa Veetille. Loppupeli meneekin Tuukan, Eemelin ja Erkin heiluttaessa tahtipuikkoa, tai tällä kertaa Konnien maaliverkkoa. Neljä erän maaleista meni Tuukalle, yksi Eemelille. Kaikissa syöttäjinä Eemeli tai Erkki. Konnatkin pääsee iskemään kerran, vähän vahingossa ajassa 43.51. ”Vasta heräsit” tuumii Konnien valmennus maalintekijälle.  Peli päättyy 2-13, Jalaksesta tsempparipalkinnon sai ansaitusti hienoa syöttelypeliä pelannut Eemeli.

SB Vaasa oranssi - Jalas 08 5-3 (2-1, 2-0, 1-2)

Pelaajia todella vähän mukana ja onneksi saatiin 07 pojista mukaan tähänkin peliin Tatu, Miika ja Erkki, jotka toivat joukkueeseen lisäpotkua. Monelle pelaajalle tämän jo kolmas peli putkeen ja se myös näkyi väsymyksenä ja jalkojen hitautena.

Maalit tässä pelissä kirjattiin Tuukalle, Tatulle ja Miikalle, syöttöpisteet Tuukalle ja Tatulle. Eelis maalivahtina pelasti monta tilanne ollen skarppina ja Erkin ohitse ei kovin monta palloa päässyt. Erkki sai ansaitusti tsempparipalkinnonkin.

Peli oli vähän nihkeän tuntuista mutta kaikki tekivät töitä yhteisen onnistumisen eteen. Vaikka häviö harmittikin, niin kotimatkalla yhteislaulu jo sujui vanhempien siitä iloitessa myös. 08 pojista oli pelaamassa Tuukka, Santeri, Mikko, Eelis, Lauri U, Lauri L, Mico & Benjamin.

Jalas 07 - Jeppis FBC 4-4 (2-2, 1-1, 1-1)

Ennakkoasetelmissa lähdettiin helppoon peliin. Suurimmalla osalla meidän pojista jalka painoi jo, koska oli kaksi peliä alla ihan peräkkäin. Heti alusta asti Jeppis teki kuitenkin selväksi että peli ei tule olemaan helppo.  Jeppis oli tuoreella jalalla vasta aloittelemassa päivän peliurakkaansa ja meidän pojat jo melko uupuneita. Tästä Jeppis otti ilon irti. Vilho siirtää Jalaksen 1-0 johtoon Erkin syötöstä. Peli oli aika sähläämistä puolin ja toisin ja Veeti joutui tulilinjalle. Kohta Jeppis tasoittaakin ja Joonas ottaa aikalisän. Heti pian aikalisän jälkeen Jeppis menee 2-1 johtoon, ja pian perään Jalaksesta tasoittaa sama setti kuin äsken; Vilho, syöttäjänä Erkki.

Toisessa erässä on oikeen sähläämisen makua. Vihdoin Juho tekee Miikan syötöstä maalin, mutta ei mene kauaa kun Jeppis tasoittaa. Jeppiksen puolustus pelaa hyvää peliä, Jalas ampuu paljon, mutta ohi, yli, tolppaan tai suoraa maalivahdille. Jeppis vaihtaa maalivahtia puolessa välissä, mutta uusi maalivahti on yhtä hyvä kuin edellinen. Veeti torjuu monta tärkeää kutia. 

Kolmannessa erässä Jalas pääsee johtoon heti erän alussa kun Eemeli tekee Erkin syötöstä maalin.  Peli on todella tasaista ja on tuurista kiinni että kummanko verkko heiluu. Lopuksi Jeppis tasoittaa. Jalas pelaa neljällä vaihtopelaajalla, Jeppiksellä on 14, ja sen huomaa. Loppupelissä katsomo ei tahdo pysyä penkissään, niin tiukkaa ja jännittävää on. Aivan erän lopulla Juho saa rankkarin kun läpiajo estetään(ehkä siitä syystä, tai voi olla joku muuki syy), mutta Jeppiksen maalivahti on hereillä. Näin tiukka peli päättyy tasalukemiin 4-4. Tämä ei poikia näyttäny haittaavan, pääasia että Konna on nujerrettu! Tsempparina palkittiin ansaitusti Juho, joka joutui vähän Jeppiksen silmätikuksi ja kesti sen coolilla asenteella.

fullsizeoutput_5b9a.jpeg

Miehille ei pisteitä Qmaxilta

Miesten runkosarjakauden viimeinen turnaus pelattiin viime lauantaina Qmax arenalla. Jalaksen ohjelmassa oli ottelut Blue Fox II:sta sekä SC Alajärveä vastaan.

Blue Fox II - Jalas 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)

Jalaksen miehet avasivat kauden viimeisen turnauksen yhtä pykälää ylempänä majailevaa Blue Foxia vastaan. Ottelussa oli panoksena karsintapaikan välttäminen.

Ensimmäinen erä alkoi Jalaksen hienoisessa hallinnassa ja paikkoja luotiin toinen toisensa perään. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 07:04 rangaistuslaukauksesta kun Blue Foxin pelaajat puolustivat omaa maaliaan hieman liian läheltä. Rankkarin ampui Niklas Mäki-Ventelä, joka nosti pallon varmasti ohi maalilla olleen Mäenpään. Pitkään ei tarvinnut seuraavaa osumaa odottaa, kun Mikko Raittinen nosti jalalla ja laukoi "jenkapallon” etukulmasta sisään. Aika 09:06. Tässä vaiheessa peli näytti ja tuntui hyvältä. Erän lopussa (14.31) vastustaja pääsi vielä kaventamaan lukemiksi 2-1.

Toisessa erässä peli oli tasaista ja kummassakin päässä tapahtumia. Ajassa 20.54 Jalakselle tarjoutui paikka kasvattaa johtoaan ylivoiman merkeissä. Paikkoja luotiin, mutta pallot eivät aivan perille asti löytäneet. Alivoiman hoitaneena Blue Fox lähti jahtaamaan tasoitusosumaa, jonka saikin ajassa 25.54. Peli jatkui tasaisena vääntönä ja aivan erän lopussa Jussi Latvala kiersi puolustuslinjan taakse, johon Antti Kallioniemi toimitti napakan syötön, pallo maaliin ja ottelu 2-3.

Sitten pääsemmekin ottelun "huonoimpaan" erään, jonka sotkivat jäähyt. Jalaksen takalinjoilla luutinut Antti juhala oli ilmeisesti osunut kaverin mailaan muutamia kertoja jo ennemmin, kun pilli soi vähän helposti. Juhala boksiin ja kaveri yyveelle. Ylivoimaa ei tarvinnut loppuun asti pelata, kun pallo oli jälleen hyvin pelanneen Vesan takana. Peli tasan. Tästä ei kulunut kuin pari minuuttia ja jälleen tuomari viittasi ja pilli soi. A. Kallioniemi estämisestä istumaan. Tämä ylivoima kestettiin, mutta välittömästi jäähyn loputtua kaveri rokotti johtomaalin merkeissä. Aika 37. 57. Jalaksella alkoi olla vuori kiivettävänä, 7 minuutissa pitäisi tehdä 3 maalia. Ei milläänlailla mahdotonta, mutta... Kiri ehti kestää noin 3 minuuttia, kunnes jäähy oli jälleen tosiasia. (Raittinen, estäminen). Minuutin vajaalla pelaamisen jälkeen myös kaverille vihellettiin kakkonen. Pieni toivon kipinä syttyi vielä, mutta pallo ei tolppia lähemmäs enään osunut. Näin siis varmistui viivan huonommalle puolelle jäänti ja karsintasarja.

#6

Jalas - SC Alajärvi 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Päivän toisessa pelissä Jalas sai vastaansa SC Alajärven. Jalas sai peliin erittäin hyvän alun, kun Joonas Rajamäki teki avausmaalin ajassa 0.22 Iivo Kotamäen esityöstä.  Jalas sai ajassa 4.52 ylivoiman Alajärven tehdessä vaihtovirheen, mutta Jalas ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa tällä kertaa. Alajärvi onnistuu kaventamaan tilanteen tasoihin 1-1 ajassa 10.41 Taavi Rantalan maalilla. Jalas sai vielä erän loppuun pelin ensimmäisen jäähynsä, josta Alajärvi rankaisee ylivoimalla Teemu Pukkisen One-timerillä.

Toisessa erässä Alajärvi hallitsee pelin tapahtumia ja tekee kolmannen maalin ylivoimalla Mika Männistön syöttäessä maalin kulmalle, josta Mikko Uurinmäki laittaa pallon Jalaksen verkkoon. Jalas saa vielä erän loppuun kavennuksen 2-4, kun Jalaksen pistepörssiä johtava Jussi Latvala ampuu pallon ”tarkasti” päätykaukalosta kimmokkeella maalivahdin selän kautta maaliin, Antti Juhalan saadessa maaliin syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä Alajärvi tekee vielä illan viimeisen maalinsa jälleen ylivoimalla ajassa 34.49 Kalle Yli-Kesäniemen toimesta. Viimeisessä erässä Jalas pääsi paremmin peliin mukaan, kun pelattiin 4-4 peliä. Jussi Latvala tekee vielä toisen maalinsa pelissä ajassa 35.14 Antti Juhalan poikkisyötöstä. Pelissä Jalakselle tuomittiin yhteensä 6 minuuttia alivoimaa, joista Alajärvi rokotti tehokkaasti. Seuraavaksi Jalaksella on tiedossa karsintaturnaus sarjapaikan säilyttämiseen kolmosdivarissa.

#11

fullsizeoutput_5b21.jpeg

Miehille Töysästä 2 pistettä

Miesten kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin sunnuntaina 17.2 Töysän Iivarissa. Jalaksen miehet kohtasi Reisjärveläisen RePi:n aamupelissä. 


RePi - Jalas 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)

Ottelu oli hyvin rikkonainen ja jäähyt värittivät molempien joukkueiden peliä. Ottelua oli pelattu noin kaksi minuuttia, kun RePin Olli Kesänen iski avausmaalin. 10 ja puolen minuutin kohdalla Jalaksen Niklas Mäki-Ventelä onnistui Kim Laurilan syötöstä tasoittaa pelin. Ensimmäisessä erässä nähtiin enää kaksi jäähyä, Jalaksen Kimmo Piirron 2 minuuttia ajassa 11.37 ja RePin Jarkko Saarasen 2 minuutin jäähy noin minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä jäähyily jatkui. Ensin RePin Joel Niskakoski otti jäähyn ajassa 19.15 ja perään Jalaksen Antti Juhala ajassa 22.23 sekä Joonas Rajamäki ajassa 24.19. Rajamäen jäähyn RePi onnistui hyödyntää, kun Jarkko Saaranen iski johtomaalin ajassa 24.45. Erän lopulla RePin Jouni Tillin istuessa 2 minuuttista myös Jalas onnistui ylivoimalla, kun Mikko Keisala iski tilanteen tasoihin Antti Kallioniemen syötöstä ajassa 28.13. RePin Sami Liikanen kuitenkin kuittasi johtomaalin vain puoli minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen RePin Jouni Tilli otti vielä toisen jäähyn, mutta Jalaksen ylivoima ei tuottanut tulosta.

Kolmannen erän alkuun RePin Ari Luomanen kasvatti RePin johdon 4-2:een sekä hiukan myöhemmin, Joonas Rajmäen istuessa jäähyllä, Roope Haapaniemi isko RePin johdon jo 5-2:een. Noin kolme minuuttia ennen loppua kaksikko Mäki-Ventelä - Laurila onnistui vielä toistamiseen kaventaen loppulukemiksi 5-3.

#12

Tunnin huilin jälkeen päivän toisessa ottelussa vastaan asettui suoraa putoamista vastaan kiivaasti taisteleva Munakan Urheilijat.

Jalas-Munakka 5-3 (1-1, 3-0, 1-2)

Ensimmäisen erän alku oli hiukan tunnustelevaa, olihan molemmille joukkueille tarjolla arvokkaita sarjapisteitä, eikä kumpikaan halunnut niitä turhalla höntyilyllä menettää. Ottelun kuparisen rikkoi Kimmo Ala-Keturi ajassa 6:47, kun hän antoi Munakan pelaajille myrskyvaroituksen laukomalla pallon vihaisesti ohi ”lähes kahdenmetrin” Jani Kuusiston, tilanteeksi 1-0. Munakka herää myös peliin mukaan ja vajaa kolme minuuttia myöhemmin, ajassa 9:09, tuo Munakan Jori Koivuniemi Tatu Hietikon syötöstä pelin tasoihin tilanteeseen 1-1. Enempää maaleja ensimmäisessä erässä ei enää nähdä, vaikka Munakka luokin tukun hyviä paikkoja. Jalaksen maalivahti Vesa Vierikko pitää homman hyvin hanskassa rauhallisella ja varmalla torjuntatyöskentelyllään ja kerää ensimmäisen erän aikana 8 torjuntaa, Munakan Kuusiston 4 vastaan. Erä menee maalien suhteen tasan 1-1.

Toinen erä jatkuu siitä mihin ensimmäinen päättyi. Vauhtia oli ja ajassa 17:42 ottaa Munakan Tommi Lähdesmäki 2 minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä, käytyään maalinkiilto silmissä näpäyttämässä Vierikkoa maalinedustalla sormille. Ylivoima lähtee pyörimään, mutta siitä ei kauaa saada nauttia, kun Kimmo Ala-Keturi päättää avata myös jäähytilinsä tälle kaudelle ja ottaa hyökkäyspäässä 2 minuuttia työntämisestä ajassa 18:17. Näin pelataan noin puolitoista minuuttia 4-4-peliä, jonka jälkeen Munakalla oli vielä 35 sekuntia ylivoimaa. Näiden erikoistilanteiden aikana ei juuri tapahtunut, tyydyttiin pelaamaan erikoistilanne pois. Ajassa 21:59 alkaa Jalaksen ottelun tehohetki, kun Ala-Keturi päättää kuitata ottamansa jäähyn tekemällä jo ottelun toisen maalinsa Mikko Keisalan syötöstä ja siirtää Jalaksen 2-1 johtoon. Vajaa puolitoista minuuttia myöhemmin vuorostaan Keisala siirtää Jalaksen 3-1 johtoon Niko Mäki-Ventelän syötöstä. Vajaa minuutti tästä, ajassa 24:08, siirtää Antti Juhala komean yksilösuorituksen ja vihaisen laukauksen säestämänä Jalaksen jo 4-1 johtoon. Hetkeä myöhemmin koetaan takaisku, kun Jani Majaneva loukkaa jalkansa sen verran pahasti, että hänen pelit päättyvät siihen. Tämän lisäksi Jalas saa vielä ajassa 26:29 jäähyn, kun Marko Poikkeus sanoo muutaman valitun sanan tuomarin kuullen ja saa 2 minuuttia protestoimisesta. Jalaksen alivoima kestää tilanteen kuitenkin hienosti ja erätauolle mennään lukemissa 4-1. Vierikko nappaa erässä 3 torjuntaa ja Munakan Kuusisto 4 torjuntaa, mutta Jalas vie erän maalit 3-0.

Kolmanteen erään Munakka lähtee hakemaan kiivaasti kavennusta päästäkseen vielä peliin mukaan kun taas Jalas lähtee pelaamaan peliä loppuun entisestään kaventuneella kokoonpanolla, kun myös Joonas Rajamäki on ottanut toisessa erässä osumaa sen verran kovaa, ettei kykene pelaamaan enää kunnolla. Erä ehtii vanhentua vajaan minuutin, kun ajassa 30:45 Lähdesmäki kaventaa tilanteeksi 4-2, syöttäjänä taas Hietikko. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin hattutemppua saalistava Ala-Keturi saa ajassa 33:14 Harri Kuhnalta sellaisen syötön mistä mies ei erehdy. Pallo kolmannen kerran verkkoon ja talteen hattutempun merkiksi, samalla tilanteeksi turvallisen tuntuinen 5-2. Ajassa 41:02 ottaa Munakan Jukka Mäenpää 2 minuuttia estämisestä ja Jalas pääsee taas ylivoimalle. Ylivoimalla ei kuitenkaan saada maalia ja ajassa 43:46 käyttää Munakka aikalisänsä ja vaihtaa tolppien välistä Kuusiston kuudenteen kenttäpelaajaan. Ajassa 44:28 onnistuu Munakka kaventamaan ilman maalivahtia pyörityksen päätteeksi tilanteeksi 5-3, maalintekijänä Mäenpää ja syöttäjänä kukas muu kuin kolmannen kerran Hietikko. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähdä, joten Jalas vie arvokkaat pisteet pelistä lukemin 5-3. Kolmannessa erässä Vierikko kirjauttaa 7 torjuntaa ja vastapuolen kollega Kuusisto 11 torjuntaa, erän maalit vie Munakka 1-2. Koko ottelussa Vierikko ottaa 18 torjuntaa ja Kuusisto 19 torjuntaa. Kahta jäähyä ja muutamaa ikävää loukkaantumista lukuun ottamatta saatiin kuitenkin hyvä suoritus aikaiseksi ja palattiin takaisin voittokantaan.

#32

fullsizeoutput_5ae2.jpeg
fullsizeoutput_5980.jpeg

Naisille Ilmajoelta kaksi voittoa

Ilmajoella pelatussa turnauksessa ensin vastaan asettui Nurmon Jymy. Aikaisempi kohtaaminen marraskuulla päättyi tasuriin, joten tiukaa vääntöä oli tiedossa.

Jalas - Nurmon Jymy 7-3 (3-1, 0-1, 4-1)

Jalaksen ensimmäinen erä lähti tehokkaasti käyntiin. Erää oli pelattu vain 2.51 kun Anastasiya Makasyukin esityöstä kapteeni Jenna Vuorisen kova laukaus upposi maaliin. Kello pysähtyi uudelleen aikaan 6.51, kun Karita Kangastien johdosta pallo oli taas vastustajan maalissa. Syötön antoi tehokkaasti pelannut Katri Ojaniemi. Vain minuutti tästä ja maalivahti Henna Aution ja Anne-Mari Tarkkion yhteistyön tuloksena syntyi Jalaksen kolmas maali. Nurmo pääsi vielä tasoittamaan 3-1 vajaan yhdeksön minuutin kohdalla. Tällä tuloksella lähdettiin toiseen erään.

Valmentajan kommentit toiseen erään oli selkeät; Vielä ei olla voitettu ja tarkkuutta tekemiseen, niin hyvä tulee. Toisen erän alku oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Ajassa 23.30 Sarita Välisaari sai 2 minuuttisen estämisestä. Alivoimaa oli minuutin verran pelattu, kun Jalaksen innokaita pelaajia oli liikaa kentällä. Joten toinenkin nainen jäähypenkille ja 3 vs 5 jatkettiin. NJ siitä sitten rokotti ja tilanne oli 3-2. Enempää tilastomerkintöjä ei toiseen erään tullut.

Kolmas erä alkoi Jalakselle suotuisasti. Vajaa minuutti pelattu ja Nurmon pelaaja passitettiin penkille työntämisestä. Jalaksen ylivoima alkoi pyöriä, eikä kauaa mennyt kun Jenna laukoi maalin Saritan syötöstä. Ajassa 35.35 kello pysähtyi, kun pallo oli Jalaksen maalissa ja tilanne siis 4-3. Ei mene kauaa kun Anastasiya saa loistopaikan, eikä erehdy. Jalas johtaa 5-3. Peliä pelattu 37.11 kun tuomari näyttää jäähyä Nurmolaisille - sama nainen sama syy. Ylivoimatehot Jalakselle täydet, sillä Katri pistää pallon maaliin Karitan syötöstä. NJ ottaa vielä aikalisän ennen pelin loppua, mutta se ei tuota heille tulosta, vaan päinvastoin. Anne-Mari viimeistelee lukemat Jalakselle 7-3 Katrin syötöstä.

Jalas kohtaa Nurmolaiset vielä kerran tämän kauden aikana. Pelin parhaana palkittiin ansaitusti Katri Ojaniemi, jolla tehot pelistä 1+2.

#31

HiPa - Jalas 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Päivän toiseen peliin vastaan asettui Hipan naiset. Parissa aikaisemmassa kohtaamisessa Jalas on vienyt pisteet kotiin, joten peliin mentiin itsevarmoina. Aikaisempi peli oli vienyt voimia ja se näkyi jo ensimmäisen erän alussa. Peli oli sekavaa eikä jaksettu kunnolla haastaa. Ensimmäisestä ja toisesta erästä ei tullut tilastomerkintöjä.

Kolmannessa erässä skarpattiin ja ajassa 38:11 Sarita Välisaari syöttää Jenna Vuoriselle, joka pistää pallon verkkoon. Siitä innostuneena vielä pelin loppupuolella ajassa 43:36 Sarita Välisaari tekee Jalakselle vielä toisen maalin Jenni Pihlajan syötöstä. Peli päättyi 2-0 Jalakselle ja saatiin lähteä onnellisena kotimatkalle turnauksesta neljän pisteen saaliin kanssa!

#21

fullsizeoutput_5a92.jpeg

F-junnujen kotiturnauksessa pelattiin paljon pelejä

F-junnujen kauden toinen kotiturnaus pelattiin koulukeskuksella lauantaina 19.1.2019. Kyseessä oli pitkä päivä, sillä molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kolme peliä. Pelaajien taustajoukkojen laatimat otteluraportit tulevat tässä:

Jalas 09 - Nurmon Jymy 6-4

Peli alkoi hienosti jalaksen hallinnalla ja vastustajan maalivahti sai tehdä töitä alkuerässä jalaksen hienojen syöttökuvioiden ja vetojen takia. Vastustaja kuitenkin aloitti maalinteon erän alussa ja tästä jalas sai hieman lisävirtaa ja taisteli itsensä 2-1 johtoon ja piti vastustajan maalivahdin töissä koko erän mutta tämä piti joukkoeensa hienosti pelissä mukana . Erän lopussa vastustaja sai tehtyä kaksi pikamaalia päästen johtoon 3-2. Erän lopussa Aapo tasoitti vielä 3-3 erän loppuun mennessä.

Toinen erä jatkui samanlaisena jalaksen hallinnassa ja monta hienoa kuviota ja maalipaikkaa jalas sai rakennettua ja kasvatettua johtoaan parhaimmillaan 6-3 ja koko peli pysyi jalaksen hallinnassa loppuun asti. Vastustaja kavensi vielä loppulukemaksi 6-4 mutta jalas hallitsi tilanteen pelin loppuun asti ja vetoja oli jalaksella noin 3kertaa enemmän kuin vastustajalla. Maalintekijät olivat Aapo 2, Eino, Onni 2 ja Aaro. Tsemppari palkinto Watelle. Maalissa pelasi Sisu.

Jalas 09 - Hipa punainen 14-2

Kotiturnauksen toisessa ottelussa Jalas 09 kohtasi Hipa Punaisen Himangalta. Heti alkuminuuteilta asti peli oli vauhdikasta, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta yli 10 minuutin jälkeen kun Aapon syötöstä Aaro kilautti pallon takatolppaan. Hipa punainen pääsi maalintekoon kahteen otteeseen ja siirtyi 2-1 johtoon kun 1. erää oli enää reilut 5 min jäljellä. Jalaksella oli hyviä maalintekopaikkoja useita, mutta harmittavasti monta laukausta meni vähän ohi, kunnes Onni pääsi tasoittamaan pelin 2-2:teen. Pian tämän jälkeen Einon namupassi Onnille vei Jalaksen 3-2 johtoon. Vielä juuri ennen 1. erän loppua Antti teki maalin Oskarin syötöstä ja 1. erä päättyi lukemiin 4-2. 

Toinen erä oli Jalaksen juhlaa. Erä alkoi vahvasti, Onnin syötöstä Aapo 5-2. Niinikään Onnin syötöstä Antti 6-2. Eino 7-2, kun 2. erää on pelattu vasta vajaa 5 min. Eino lataa toisen heti perään 8-2 ja Oskarin syötöstä Aapo 9-2. Waltteri 10-2 kun erää 8:20 jäljellä. Aaro laittaa lukemat jo 11-2. Onni siirtää Jalaksen jo 12-2 johtoon, jonka jälkeen Oskari syöttää Waltterille 13-2. Vielä ennen pelin päätöstä Oskari viimeistelee lukemat 14-2 ja joukkue pääsee tuulettamaan päivän toista voittoa. Maalivahtina tässä pelissä pelasi Leevi.

Jalas 09 - Nibacos sininen 9-7

Kotiturnauksen kolmas ja päivän päättävä peli lähti heti liikkeelle vauhdikkaasti ja tasapuolisesti vastustajan kanssa. Pelaajista näkyi jo vähän väsymys ja vastustaja pääsikin aluksi yllättämään, kunnes Jalas nousi hienosti. Vastustaja teki ensimmäisen maalinsa kahden minuutin pelin jälkeen ja hetken kuluttua nousi jo 0-2 johtoon. Tästä Jalaksen junnut kuitenkin lähtivät nousuun ja Eino Kohtamäki teki maalit tilanteeseen 1-2 ja 2-3. Aapo Kannonlahti tasoitti, 3-3. Kohtamäki laukoi maalin 4-3 ja ennen taukoa vastustaja vielä tasoitti 4-4. Toisen erän aloituksesta suoraa vastustaja pääsee yllättämään nopeasti ja pääsee johtoon hetkeksi 4-5. Kannonlahti tasoittaa taas, 5-5. Kohtamäki tekee seuraavat kaksi maalia ja Kannonlahti viimeiset kaksi varmistaen Jalaksen voiton lukemin 9-7. Einolta viisi ja Aapolta neljä osumaa vastustajan maaliin. Hyökkääjät, puolustus ja maali pelasivat hienosti yhteen ja tarjosivat katsojille jännittävää peliä päivän loppuun saakka!

Jalas 09

Jalas 09


Jalas 10 - HiPa 7-1

Ensimmäinen erä alkaa Jalaksen pienellä painostuksella, eikä kauaakaan kun ajassa 1.17 Jalaksen Miro Autio heiluttaa vastustajan maaliverkkoa Väinö Keskisen syötöstä. Ja tästä puolitoistaminuuttia myöhemmin Osku Välimaa heiluttaa toistamiseen vastustajan maaliverkkoa Juho Kuusiston syötöstä. Tämän jälkeen erä jatkui tasaisesti Jalaksen pienoisella painostuksella. Ja tämä pienoinen painostus tuottaa tulosta, kun aivan erän loppupuolella Aution poika kiepauttaa pallon maaliin vanhanaikaisella. Ensimmäinen erä päättyy 3-0 Jalakselle.

Toinen erä jatkuu jälleen Jalaksen pienoisella painostuksella, mutta HiPa pyrkii pääsemään peliin mukaan ja saakin luotua muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja. Mutta Jalaksen puolustus ja maalivahti Luca Ala-Keturi pystyvät pitämään maalin puhtaana. Kun toista erää on pelattu 6minuuttia,saa Kuusisto laidasta syötettyä pallon keskelle, josta Syrjälä laukoo pallon vastustamattomasti HiPan verkkoon. Ja tästä noin kolme minuuttia eteenpäin Jalaksen viides maali näkee päivänvalon, kun Keskinen laukoo pallon maaliin Aution syötöstä. Ja heti perään aloituksesta Syrjälä pääsee sivaltamaan Jalaksen jo 6-0 johtoon! Puolitoistaminuuttia ennen erän loppua Autio kruunaa ottelunsa hattutempullaan tehden ottelun kolmannen maalinsa. Puoliminuuttia tästä HiPa saa rikottua maalivahdin kuparisen ja kaventaa pelin 7-1. Jalaksen joukkueelta reipas ja energinen peli!

Jalas 10 - Nibacos valkoinen 2-6

3.30 pelattu ensimmäistä erää kun Nibacos teki 0-1 maalin, Lucan hyvät torjunnat pelasti mahdolliset lisämaalit. 10 minuuttia pelattu nibacos siirtyy 0-2 johtoon. Miro Aution ja Osku Välimaan hieno kuvio oli lähellä tuottaa maalin. 13minuutin kohdalla nibacos siirtyy 0-3 johtoon.

2.erää pelattu 2 minuuttia nibacos 0-4 johtoon. Pelikellon näyttäessä 4.30 Jalas kaventaa 1-4. 7 minuutin kohdalla kuitenkin Nibacos kasvattaa johtoaan 1-5. Jalas pelaa hyvää peliä taistelu on kovaa, paikkoja on mutta aina jää vähän kesken. Vilho Siltala teki hienon maalin puolesta kenttää. Peliä pelattu 12.15 tilanne 2-6. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi.

Jalas 10 - Nibacos sininen 4-8

Viimeistä peliä lähdettiin pelaamaan iloisin mielin. Hymy oli jokaisen pelaajan kasvoilla vaikka päivä oli ollut jo todella pitkä. Ensimmäisten minuuttien kohdalla taistelu näyttää hyvin tasaiselta. Kuitenkin yksi vastustajien pelaajista onnistuu löytämään paikkansa maalin edestä ja laukoo siitä maalin. Sininen ensimmäinen maali ajassa 1.40. Tiukkaa vääntöä meidän päässä jossa vastustaja pyörittää palloa maalin edessä uhkaavasti, jokainen meidän pelaaja tekee hienoa työtä omalle pelipaikallaan, tällä kertaa kuitenkin vastustaja laukaisee toisen maalin kovan taistelun jälkeen. Sininen 2 maali ajasssa 4.10. Onnen tuuletuksia kun Miro kiitää kentän poikki ja tekee Jalaksen ensimmäisen maalin kun peliaikaa jäljellä 5.15, jeee!! Peliaikaa jäljellä 6.20 vastustajan 3 maali Peliaikaa jäljellä 2.00 vastustajan 4 maali Loppu minuuteille, peliaikaa jäljellä 1.05 Miro saa toisenkin tilaisuuden ja täräyttää Jalakselle pelin toisen maalin.

Toinen erä alkaa. Vastustajan joukkue pääsee pyörittämään meidän pelaajien päät pyörälle ja maaleja syntyy liian helpoista kohdista. Tilanne 2-7. Edelleen meiltä löytyy silti tahtoa saada maaleja aikaiseksi meidänkin hyväksi. Peliä jäljellä 11.11 kun hienosti meidän porukka puolustaa vastustajia pääsemästä maalille, Saku saa pallon itselleen ja syöttää suoran syötön Mirolle, ja sieltä suoraan maaliin. Hieno kuvio! Ajassa 9.35 Jalas saa pallon itselleen, vikkelästi Väinö kuljettaa pallon vastustajan puolelle ja laukaisee maalin. Jeee, mahtavaa!! Viimeinen minuutti, peliä jäljellä 1.05 kahdeksas maali vastustajalle. Hieno peli, kaikki tekivät kovasti töitä. 

Jalas 10

Jalas 10

D-pojille runkosarjan päätösturnauksesta niukka maalin tappio ja reipas voitto

D-poikien joukkue pelasi sunnuntaina Kannuksessa runkosarjansa päätösturnauksen. Ohjelmassa oli ottelut SPV:tä sekä SB Vaasaa vastaan. Matkassa olleiden reporttereiden havaintojen mukaan pelit sujuivat näin.

SPV - Jalas 5-4 (0-1, 3-2, 2-1)

Ensimmäinen erä oli todella tasainen ja tiukka. Erä Jalakselle 1-0.

Heti toisen erän alkuun SPV tasoitti ja meni ohi . Tilanteessa 1-3 pojat heräsivät ja tasoittivat tilanteen erän loppuun mennessä.

Kolmas erä alkoi Jalaksen hallinnassa, mutta pallo oli erimieltä ja hiukan tuomaritkin. Peli päättyi 4-5 SPV:n voittoon, mutta maalipaikat huomioon ottaen lopputulos olisi voinut olla 9-5 Jalakselle. Erittäin hyvä peli pojilta.

Jalas - SB Vaasa 11-3 (3-1, 4-0, 4-2)

Ensimmäisen viiden  minuutin aikana molemmat joukkueet ovat saaneet kosketuksia palloon. Jalas sai useamman kerran kokeilla suunnata pallon kohti vastustajan maalia. Ensimmäisen kymmennen minuutin aikana näimme useamman (varmasti) harjoituksissa harjoitellun kuvion ja sitten tilanne oli Jalakselle 2-1. Ensimmäinen erä päättyi tilanteessa 3-1.

Toisessa erässä on näkynyt, että monta syöttöä yhdeltä Jalas pelaajalta toiselle Jalaslaiselle on mahdollista. Vikki sai hienosti syötettyä Onnille ja siitä Onni laukaisee maaliin, tilanne 4-1. Jalas sai jäähyn 7 minuutin kohdalla, puolustus sai tässä kohdassa hyvin vedettyä pitkiä vetoja toiseen päähän – ja maalinkin Jalas sai tehtyä, tilanne 6-1.

Kolmannessa erässä pallo pomppi puolustuspäässä, vastustaja sai maalin ja tilanne 7-2. Kuitenkin jo kello 2.51 pallo oli toisessa päässä ja Jalas sai maalin, 8-2. Kolmannessa erässä havaittavissa, että vastustaja sai syötöt pelaajalta toiselle enemmän onnistumaan. Jalas loisti siinä, että kävi hakemassa pallon useamman kerran vastustajalta. Ja toki sekin on tärkeä taito osata! Maali, josta tilanne 10-3: Vikki sai pallon hallintaan vastustajan maalivahdin edessä. Vikki odotti, että maalivahti vähän horjui tasapainostaan ja nosti pallon maaliin maalivahdin yli hyvin rauhallisesti.

fullsizeoutput_598a.jpeg

E-pojat Qmaxilla

Jalaksen E-poikien joukkueet pelasivat viime lauantaina turnauksen Qmax Arenalla. Molempien joukkueiden ohjelmassa oli ottelu SB Vaasan oransseja vastaan. Tämän lisäksi 08:t pelasivat toisessa ottelussa Konnia vastaan ja 07:t mittasivat Jeppis FBC:n päivän kunnon. Katsomossa pelejä jännitti joukko pelaajien vanhempia ja tauistoja ja raportointivuorossa olleiden näkemysten mukaan pelit sujuivat näin:

Jalas 08 - Konnat 1-8 (0-0, 0-5, 1-3)

Qmax-areenalla 9.2.2019 pelatun turnauksen ensimmäinen peli alkoi todella jännittävänä. Peliä oli ilo seurata, loistavia taidonnäytteitä tuli koko joukkueen osalta. Tämä joukkue on todella kehittynyt kauden aikana.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Hienoja maalintekoyrityksiä nähtiin useita, mutta pallo ei vain osu maaliin asti. Myös puolustuspäässä tehtiin hienoa työtä, upeita pallonriistoja ja katkoja nähtiin koko erän ajan. Loppusilauksen hienoon, lukemin 0-0 päättyneeseen ensimmäiseen erään antoi maalivahdin upeat torjunnat.

Toisessa erässä vastustaja karkasi lopulta lukemiin 0-5, vaikka edelleen mahtavia yrityksiä pojilta löytyikin. Vielä erän viimeisellä minuutillakin löytyi taistelutahtoa ja maalia yritettiin vääntää kerta toisensa jälkeen. Mahtavaa, että pelaamiseen tahtoa löytyi , vaikka lukemat taulussa varmasti tuskastuttivatkin.

Kolmas erä alkoi niin ikään vastustajan otteessa. Kun erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia, Konnat täräyttivät jo erän kolmannen maalinsa. Sitten peli muuttuikin taas tasaiseksi kamppailuksi ja lopulta ajassa 42.57 Tuukka Heinola saa maaliverkon heilahtamaan. Tämä oli hieno päätös ottelulle.

Jalas 07 - Jeppis FBC 9-1 (3-0, 1-0, 5-1)

07 eka ottelu Nurmoon QMaxilla ja vastaan tuli Jeppis Pietarsaaresta. Jalas tässä ottelussa melko pienellä mutta sitäkin tehokkaammalla joukkueella pelaamassa, vahvistuksia saatiin 08-pojista.

1 erän Jalas vie hyvin palloa ja Jeppiksen poikia, Santerin hyvästä kaukolaukauksesta ja sen jälkeen kimpoaa maalivahdista ja Laurin maila oli oikeassa kohtaa 0-1 jalakselle, 0-2 maalin teki Akseli " vanhanaikaisella" . Jalas pelaa hyvää yhteispeliä. Jeppis ei oikein palloa saa Itelle mut sit ku saa ja alkaa niiden hyökkäys se tyrehtyy puolustajien hyvään peliin ja lopuksi välillä mahtaviinkin maalivahdin torjuntoihin. Jalas saa rangaistuslaukauksen, jostain kirjoittaja ei tiedä mistä, Miika saa tulla vetämään laukauksen ja varsin hienon hidastetun maalin tekeekin!

2 erä 0-4 Laurin hienosta syötöstä Severi tekee maalin, näin kun kuviot pelaa maaliverkko vaan heläjää vastustajan päässä. Jalaksen puolustajat Jesse, Santeri, Erkki ja Juho pelaavat hienoa peliä, hyvin ottavat vastustajan ja löytää oman kaverin mille syöttää pallon, ja meidän maalivahti avaa hyvin peliä meidän hyökkääjille. Vastustaja vaihtoi maalivahtia pelin puolessa välissä.

3 erä meni jalaksen pääasiassa pyöritellessä peliä. 0-5 Severi tekee maalin, 0-6 Lauri teki maalin, sitten tapahtuu jotain ja vastustaja tekee ottelun ainoansa maalin harmillisesti n. 3 minuuttia ennen ottelun loppua. No annettiin vastustaakin vähän juhlia tässä ottelussa. Sitte jalas taas teki kolme maalia lisää (Lauri, Akseli ja Miika) tämä peli loppui lukemiin 1-9 Jalaksen hienoon peliin!!

Tässä pelissä Jalaksen pojat pelas hienoa yhteispeliä , hyökkääjät käyttivät hienosti puolustajia apunaan hyökkäyksissään ja maalivahti oli torjunta valmiudessa aina kun sitä tarvittiin ja torjuikin hyvin! Lisäksi huomio kiinnittyi Jessen erityisen hienoon puolustuspeliin tässä pelissä sekä Santerin laukauksiin puolesta kentästä. Hienoa kaikki pojat!

SB Vaasa oranssi - Jalas 08 9-8 (2-2, 3-1, 4-5)

Ensimmäinen erä alkoi Vaasan maalilla ja teki toisen maalin perään. Santeri Kivimäki kavensi tilanteeksi 2-1 ja tilanteen tasoihin hoiti Mico Hietikko Lehtisen syötöstä. Eka erä päättyi 2-2 tasatilanteeseen. 

Toinen erä alkoi Vaasan maalilla 3-2, jonka Lehtinen pian kuittasi. Vaasa teki 4-3 maalin ja tämän jälkeen Onni Mäkelä sai 2 minuutin rangaistuksen. Vaasa onnistui tekemään ylivoimamaalin. Toinen erä päättyi Vaasan johtaessa 5-3.

Kolmas erä alkoi Lehtisen kavennuksella Hietikon syötöstä. Mutta pian Vaasa teki 6-4 maalin. Seuraavaksi Tuukka Heinola kavensi tilanteeksi 6-5 Kivimäen syötöstä. Benjamin Sillanpää toi maalillaan Jalaksen tasoihin ja Heinola siirsi Lehtisen syötöstä Jalaksen johtoon maalein 7-6. Mutta Vaasa tasoitti tilanteeksi 7-7 ja teki 8-7 -maalin heti perään. Vaasa napautti vielä taululle lukemat 9-7, jonka jälkeen Lehtinen vielä kavensi Heinolan syötöstä tilanteeksi 9-8. Mutta näihin lukemiin ottelu myös päättyi 9-8. Erittäin tasaväkinen ja hieno peli pojilta. Hienoa taistelua.

SB Vaasa oranssi - Jalas 07 1-13 (1-7, 0-4, 0-2)

Edellisen pelin jälkeen kokoonpano oli hiukan muuttunut. 08- vahvistukset olivat ansaitusti kolmen pelin jälkeen päästetty huilimaan ja tilalle oli tullut Eemeli hiukan nuhanenänä ja Tatu hiihtojalalla. Ennakkoasetelma oli se että pelistä tulee melko helppo, koska Vaasan hyökkivä hyökkääjä Kenni oli poissa.

Peli alkoi rauhallisesti, Jalas pyöritti ja kahden minuutin kohdalla Miikan tulinen kuti uppoaa Tatun syötöstä maalivahdin taakse.  Pian sama porukka on vauhdissa kun Tatu syöttää poikkikentän Laurin lapaan ja Lauri iskee pallon maaliin. Peli on täysin Jalaksen hallussa, Veeti maalilla näyttää hyvin tylsistyneeltä.  Hyökkääjätkin pelaavat melko ylhäällä ja heitä hyödynnetään syötöissä hienosti.  Vielä ennen Vaasan aikalisää ehtii Eemelin tykki laulaa Miikan syötöstä ja Sepen oma kikkailu tuottaa tulosta. Aikalisän jälkeen Vaasa hiukan piristyy ja puolustus joutuu hoitamaan omaa tonttiansa. Tämä kuitenkin hoidetaan hyvin eikä Vaasa saa muuta tulosta kuin vähän Veetiä hereille. Vielä erän loppuun maalit Eemelille, syöttäjänä Iipo, Laurille, syöttäjänä Seppe ja Miikalle, syöttäjänä Tatu. Erän loppuun onnistuu Vaasakin, ehkä hiukan helposti meidän pelaajilta saa Vaasan pojat pallon käsiin ja tekee maalin. 

Toisen erän alkuun Miika tekee maalin, jonka jälkeen pelataan pitkä tovi ilman tapahtumia. Kuvio on selvä, pakit avaa ja hyökkääjät pääsevät melko vapaasti syöttelemään. Syöttökuviot on hienoja, mutta laukaus vähän epätarkka. Vaasalla alkaa olla väsynyttä porukkaa ja tästä Jalaksen pojat ottaa ilon irti. 10 minuuttia tätä syöttelypeliä kestää, kunnes Vaasan #49 ajaa Iipon laitaan ja pääsee jäähypenkille miettimään mitä tulikaa tehtyä. Kohta Lauri rankaiseekin Tatun syötöstä Jalaksen pojat jo 9-1 johtoon. Loppupelissä ei olekaan muuta mainittavaa kuin maaleja satelee muutaman kymmenen sekunnin välein; näistä pinnat menee Miikalle, syöttäjä Eemeli, Sepelle, Iipolle, syöttäjä Miika ja Miikalle, syöttäjä Eemeli. Peli loppuu kolmannen erän alkuun numeroihin 1-13. 

Hyökkääjät näissä tilastoissa usein loistaa, mutta kyllä 07- pojilla on pakkikalusto ja maalivahti myös aivan omaa luokkaansa. Lisäksi Joonas antaa pojille aika paljon vastuuta näissä ”helpoissa” peleissä, joka tietysti lisää poikien oman pelisilmän kehittymistä melkoisesti. Tässä pelissä Vaasalla ei ollut mitään saumaa. Nyt pieni pelitauko ja seuraavaksi suunnataan kohti Kokkolaa.

Näyttökuva 2019-2-12 kello 22.50.58.png

D-pojille Vaasasta voitto sekä tappio

D-poikien pelit jatkuivat runkosarjan toiseksi viimeisellä turnauksella, joka pelattiin sunnuntaina 3.2.2019 Vaasan Kauppiksella. Jalaksen vastustajat olivat sarjataulukossa kolmantena pykälän Jalaksen edellä ollut FBC Remix sekä sarjan kärkijoukkue Nibacos. Katsomossa jännittäneiden vanhempien mukaan pelit menivät näin:

Jalas - FBC Remix 8 – 6 (1-1, 3-3, 4-2)

Alku oli pelituntuman hakemista Jalaksen pojilla. Kahden minuutin kohdalla Remixillä oli jo loistava maali paikka. Ensimmäinen maali tarjoiltiin kuitenkin Jalaksen toimesta ajassa 3.18 maalintekijänä Niko Marttila ja syöttöpiste Miika Kuja-Perälälle. Remix tästä hivenen sisuuntuneena lähti vastaiskuun, mikä ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Vauhtia piisasi ja ajassa 5.58 estämisestä jäähy Niko Marttilalle. 2 minuutin ajan siis alivoimaa tiedossa. Pojat eivät tästä hetkahtaneet vaan alivoimalla läpiajoon Miika Kuja-Perälän ja Vikki Ylihärsilän voimin, mutta maalia tästä ei saatu. Peli kuitenkin siirtyi vastustajan päätyyn. Remix kasaa rivejään ja Jalaksen vaihdon tuoksinassa saavat maalipaikan, jonka Kasper Ketola maalilla torjuu hienosti. Tiukka vääntö jatkuu ja Remixin Henna Mäki on lähellä tasoittaa pelin, mutta Kasper pelastaa tilanteen huikealla torjunnalla. Seuraavaksi ollaankin jo vastustajan päädyssä ja Miika Kuja-Perälä saa pari hyvää maalipaikkaa Remixin sählätessä aloitustaan. Pallo ei vain mene maaliin. Ajassa 14.53 Remix tasoittaa pelin 1-1. Ensimmäinen erä päättyy Jalaksen kiivaaseen pyöritykseen.

Jalas aloittaa vahvasti toisen erän. Vastustaja on kuitenkin hyvin pelissä mukana. Jalaksella on jonkinasteista sähläystä omalla maalilla ja Remix pääseekin pomputtamaan pallon maaliin kuin varkain. Tämän jälkeen pojilla onkin peli ja pallo hukassa ja välillä mailatkin. Syötöt osuvat vastustajan lapaan. Lopulta saadaan peliä kasaan ja meno tyyntyy sen verran, että saadaan taas kuvioita vastustajan päähän kohdilleen. Tästä seuraa hieno tasoitus Vikki Ylihärsilän lavasta. Puoli minuuttia tasoituksesta on jo Remixin Henna Mäki jälleen asialla ja vie Remixin johtoon. Tilanne näin 2-3. Poijat tekevät kovasti töitä ja liikettä löytyy. Tasoittava maali tulee kolme  minuuttia edellisen jälkeen ja asialla ovat jälleen Miika Kuja-Perälä ja syöttäjänä Niko Marttila. Seuraavaa Jalaksen maalia ei tarvitsekaan kauan odotella, kun Vikki Ylihärsilä on asialla Joonas Kuusiston syötöstä. Pelin tempo vie mukanaan niin  katsojat kuin pelaajatkin. Peliä sekoittaa vielä jäähy estämisestä, joka tulee Lauri Vierikolle. 2 minuuttia alivoimaa. Pojat pitävät rivinsä kasassa ja alivoimalla jälleen läpiajo vastustajan päätyyn, josta ei kuitenkaan tälläkään kertaa maalia saada. Remix tästä sisuuntuneena tasoittaa peliä ajassa 29.12 tilanne näin jälleen tasan 4-4. Loppu erä olikin kovaa vääntöä.

Remix aloittaa kolmannen erän vahvasti. Jalaksen maalilla on ruuhkaa, mutta maalivahti pitää pintansa. Poikien vastaisku lähtee lupaavasti, mutta pallo menee roimasti ohi maalin. Lieneekö pientä painetta ilmassa. Katsomo on tiiviisti mukana pelissä ja kannustus hurjaa. Jalaksen Niko Marttila pistää pallon häkkiin ajassa 31.55. Syöttöpiste ropajaa jälleen Joonas Kuusistolle. Pojilta löytyy liikettä ja mailat viuhuu. Pelissä on kova syke molemmilla joukkueilla. Tiukkaa vääntöä, mutta vastustaja tasoittaa kuitenkin jälleen pelin ajassa 35.58. Peli kääntyykin Remixin haltuun ja Jalaksen pojat peesailevat. Miika Kuja-Perälä ja Niko Marttila rikkovat Jalaksen hiljaiselon hienoilla kuvioilla vastustajan maalilla, mutta palloa ei vain saada maaliin. Peliaikaa on vielä rapiat kolme minuuttia jäljellä ja tunnelma on katossa. Jalaksen seuraavan maalin tekeekin Joona Haanpää, jonka veto uppoaa vastustajan maaliin kuin tyhjää vain. Katsomon syke nousee huikeisiin lukuihin. Jota rauhoittaa ajassa 42.32 Remixin aikalisä. Peli jatkuu. Jalas on hyvässä vireessä ja vastustaja painaa aikalisän tuomien neuvojen voimalla. Jalaksen maalilla tapahtuu vahinko ja pallo livahtaa omaan maaliin ajassa 42.40 ja peli on jälleen tasoissa. Tyrmistys on hetkellisesti musertava, mutta pojat tsemppaavat toisensa jälleen uuteen nousuun. Ajassa 44.10 Niko Marttila pistää pallon häkkiin ja tilanne 7-6 Jalakselle. Vajaa minuutti peliaikaa jäljellä. Vastustaja ei todellakaan ole vielä luovuttanut. Peliä käydään kiivaasti. Pallo päätyy Jalaksen maalille, josta maalivahti Kasper Ketola näkee tilanteen ja Miika Kuja-Perälä on jo vauhdissa kohti Remixin maalia. Loistava aloitusheitto suoraan hyökkäävälle pelaajalle ja pallo maalin ajassa 44.18. Remix ei enää pääse kuittamaan ja peli on Jalaksen numeroin 8-6.

Nibacos - Jalas 13-3 (5-1, 2-2, 6-0)

Peli alkaa tahmeasti Jalaksen pojilla. Nibacos ei paljoa tilaa tarvitse tehdäkseen siitä maalin, joten ajassa 0.57 vastustajan Lenni Saren kuittaa poikien alavireen. Tämä ei pelin suuntaa saa muuttumaan vaan vajaa minuutti ensimmäisestä maalistaan Nibacos heiluttaa jälleen verkkoa. Yleisö yrittää tsempata poikia vauhtiin, mutta suuremmin ei tehoa nyt tahdo löytyä. Pallo on hukassa ja jälleen vähän mailatkin. Kuviot on täysin hakusessa, eikä mitään oikein saada aikaan. Nibacos ei paljon armoa anna ja jälleen asialla Saren ajassa 2.38 Nibacoksen kolmas maali. Pojat saavat vähän itseään takaisin ja peli alkaakin pikkuisen löytyä. Maalivahdin kypärä kolajaa ja verkko heiluu Nibacoksen päässä, mutta pallo on väärällä puolella maalia. Nibacos kuittaa helpohkolla läpiajolla kun Saren pistää jälleen pallon maaliin ajassa 8.27. Jalas on pelissä mukana jo selvästi vahvemmin. Kovan kaivamisen ja vääntämisen tuloksena Vikki Ylihärsilä pistää lopultakin pallon Nibacoksen maaliin. Tilanne näin 4-1. Peli saa heti lisää sykettä. Pojat saavat palloa ja tilannetta haltuun. Vastustaja ei ole helposti vietävissa, eikä toista maalia saada ensimmäisessä erässä. Saren kuittaa erän Nibacokselle ajassa 14.39. Erä päättyy lukuihin 5-1.

Toinen erä alkaa Jalaksen hyvällä sykeellä. Heti löytyy pari maalinteko paikkaakin, mutta ei se niin helppoa ole. Nibacos vierailee Jalaksen päädyssä, mutta tällä kertaa ei palloa saada maaliin. Pojat näyttävätkin maalinteonmallia seuraavaksi vastustajan päässä ja ajassa 16.22 Miika Kuja-Perälän syötöstä Joonas Kurikkaoja pistää pallon vastustajan maalivahdin taakse. Eihän siihen kuitenkaan kauan mene, kun Nibacos jälleen käy tekemässä maalin ja heti perään toisen. Ajassa 17.54 peli on Nibacokselle jo 7-2. Jalaksella on hyviä maalipaikkoja, mutta sopivaa osumaa vain ei tule. Lopulta saadaan kuviot kohdilleen ja Miika Kuja-Perälä tekee Jalaksen kolmannen maalin. Yleisö kannustaa ja luo tunnelmaa katsomosta käsin. Pojat piristyvät jälleen. Otetta peliin tulee ja pojat pyörittävät vastustajan maalilla tehden upeaa työtä. Peli on kiivasta  ja nopea tempoista. Erä päättyy kuitenkin ilman enempiä maaleja lukemiin 7-3 vastustajan johtaessa.

Pojat aloittavat kolmannen erän rivakasti. Peli on vauhdikasta ja tilanteita tulee. Kirjuri ei tahdo perässä pysyä, kun tunnelma vie mukanaan. Nibacos on tilanteissa täysin mukana ja kuittaa poikien hyvästä vireestä huolimatta jälleen maalilla. Toinen vastustajan maali tulee vajaa minuutti edellisen jälkeen. Pakka on hetken sekaisin. Mutta taas mennään ja Nibacoksen päässä tolppa soi. Pojat saavat hyvää kuviota aikaan maalille, muttei tulosta tule. Pojat taistelevat, eikä periksi annetta. Vastustaja heiluttaa kuitenkin ajassa 40.18 jälleen Jalaksen verkkoa ja näin peli 10-3 Nibacokselle. Vielä löytyy virtaa, mutta vastustajan paremmuus on jo selvästi tunnustettu. Nibacoksella on vielä maalintekoon välineitä ja ennen erän loppua ehtivät tehdä vielä kolme maalia. Peli päättyy Nibacoksen selvään voittoon 13-3.

fullsizeoutput_5926.jpeg

E-pojat hakivat Pietarsaaresta voitot

E-poikien joukkueiden kausi jatkui viime sunnuntaina Pietarsaaren Rettig Sport Centerillä pelatulla turnauksella. Jalas 08:n ohjelmassa oli ottelu, jossa vastaan asettui isäntäjoukkue Jeppis FBC ja Jalas 07 kohtasi puolestaan Nibacos sinisen. Lisäksi käytiin Jalasten joukkueiden keskinäinen kohtaaminen.

Jeppis FBC - Jalas 08 3-8 (0-3, 1-5, 2-0)

Peli alkoi täysin Jalaksen hallinnalla, Santeri vetäisi ekan maalin ajassa 8.09 ja siitä oli hyvä poikien jatkaa, ekan erän maalit myös Aapolle ja Akselille. Eka erä 3-0.

Toinen erä olikin maalivoittoisempi, Jalas sai 5 maalia, tekijät: Tuukka, Santeri, Akseli ja Aapo. Jeppis yllätti maalivahtina hyvin pelanneen Miika Rajamäen yhden maalin verran.

Kolmannen erän ainoat maalit teki jeppis, Tuukka huitoi mailalla 2 min ennen pelin loppua aiheuttaen rangaistuslaukauksen jeppikselle mutta Miika torjui ammattimaisin ottein ja peli päättyi jalaksen hyväksi 8-3.

Pojat pelasivat hyvän pelin, kaikki pelaajat tekivät töitä ja ahersivat pelin eteen, pelattiin yhdessä ja se tuotti tulosta, hyvä pojat! Vahvistuksina 09 poitsuista mukana Onni ja Aapo, kiitos heille! Tämä oli kyllä ansaittu voitto ja kannustus pojille hyvästä työstä.

Jalas 07 - Nibacos sininen 12-4 (5-1, 3-3, 4-0)

Muutaman viikon pelitauon jälkeen pojilla jatkuivat pelit Pietarsaaressa. Turnaukseen lähdettiin aamuvarhain yhteiskyydillä. Ulkona pakkanen paukkui ja kylmyys pyrki jäseniin, ainakin kannustajilla, mutta pojilla oli mieli virkeänä ja intoa puhkuen lämmittelivät päivän ekaan peliin. Kummassakin joukkueissa oli sairastelujen ja päällekkäisyyksien takia hivenen pelaaja pulaa, joten Miika lämmitteli jäseniään maalivahtina 08 ekan pelin ja puolestaan 08 joukkueen Santeri jatkoi samoilla jaloilla vahvalla puolustuspelitaidollaan tähän peliin.

Ensimmäisen erän alkuminuuteista asti näki, että pojille oli ohjeistettu luoda painetta mahdollisimman ylhäältä ja pyrkiä katkaisemaan vastustajan hyökkäys jo ennen keskiviivaa. Tämä taktiikka toimi hyvin ja ensimmäiset pari maalia räväytettiin ensimmäisten 5 minuutin aikana. Pojat jatkoivat maalien tykitystä tasaiseen tahtiin ja varmoin ottein syötellen ja viimeistellen maalit loppuun asti. Vastustaja onnistui kertaalleen yllättämään pakit ja maalivahdin, joten eka erä päättyi 5-1.

Toisen erän alussa kannustajien silmiin näytti, että vastustajan maali oli aina "vähän väärässä kohtaa" kun poikien laukaukset menivät sentin - pari aina puolelta ja toiselta ohi. Pelin edetessä vastustaja heräsi mukaan peliin ja pallo liikkui päästä päähän. Nibocoksella oli vahvoja hyökkäyksiä mutta onneksi hekin laukoivat myöskin sen sentin pari ohi. Puolen välin tienoilla poikien peli oli jotenkin hermostunutta ja hätäistä säheltämistä, liekö nibacoksen 3 taidokasta ja kaunista tyttöpelaajaa hetkellisesti hämmentänyt poikien keskittymistä vai mikä, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Yhden hässäkän tiimellyksessä pääsi pallo pomppaamaan kerran sitten omaan maaliinkin. Erää oli pelattu 8 minuuttia, kun tuli eka kunnon maali, tilanteeksi jalakselle 6-2. Pari minuuttia myöhemmin vastustaja kavensi vaparista 6-3. Tässä kohtaa Valmentajan pelinlukutaito ja poikien tuntemus yhdessä vietettyjen harkkahetkien myötä osoittautui tärkeäksi. Joonas komensi lempeään, mutta tiukkaan sävyyn poikia rauhoittamaan peliä ja jättämään turha hötkyily. Pojat kuuntelivat ja ottivat neuvosta vaarin ja pelin luonne muuttui. Tästä edespäin jalaksen pojat pyörittivät peliä, syöttelivät jälleen hienoja kuvioita ja tekivät erän loppuun pari maaliakin, vastustajan onnistuessa kertaalleen. Toinen erä päättyi 8-4.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen erä päättyi. Valmentajan sanat mielessään pojat pelasivat tuttuun tyyliin koko joukkueella rauhallisen varmoin ottein, taitavasti syötellen ja viimeistellen maalit, vaikka pari kertaa pallo kilahti myös tolppaan. Pojat hallitsivat peliä tehden erän aikana 4 maalia laskematta vastustajalle yhtään. Näin ollen peli päättyi 12-4.

Kuten tulospalvelustakin on nähtävissä kaikki mukana olleista pojista kerryttivät maali - ja syöttöpistetiliään, mikä on hieno osoitus koko joukkueena pelaamisesta. Jokainen pojista ansaitsee taputukset taidokkaista suorituksistaan mutta erityishuomion osoitus Tatu Saarelalle "kahdet hatut" tempusta niin maali - kuin syöttöpisteissäkin ja Vilho Vainiolle hattutempusta maaleissa plus parit syöttöpisteet tehoista.

Koko joukkueelta ja valmentajalta hyvä suoritus lämmittäen sykettä nostattaen myös viluisia kannustajia ja varmistaen pisteet kotiin tuomisina.

Jalas 08 - Jalas 07 2-14 (1-1, 1-6, 0-7)

Ennen peliä poikia jännittää enemmän kuin aamun pelit. Nythän pelataan omia treenikavereita vastaan ja maalivahdit tietävät pelaajien kaikki parhaimmat kikat ja harhautukset. Pojat pohtivat katsomossa istuessaan, että voisikohan vastustajan  maalivahdin kanssa tehdä sopimusta, että päästäisi edes yhden kerran pallon maaliin? Jalas 08 joukkueessa pelin alkaessa on 9 pelaajaa ja maalivahti Miika Rajamäki, joka tuuraa Eelis Lainetta tässä turnauksessa. Jalas 07 joukkueessa puolestaan 7 pelaajaa ja maalivahti Veeti Marttila. 

Jalas 08 -joukkue aloittaa pelin aktiivisemmin ja saakin avattua ensimmäisenä maalitilinsä. Ensimmäisen erän loputtua tilanne on 1-1. 

Toisen erän alussa 08-joukkueesta Onni Mäkelä ja Aapo Kannonlahti joutuvat lähtemään jo pois, seuraavan harrastuksen pariin ja pikkuhiljaa erän edetessä jaloissa alkaa pojilla tuntua. 07-joukkue alkaa hallita peliä ja pitää palloa hallussaan pitkiä aikoja. 08-joukkue osaa hienosti kommunikoida keskenään ja puolustavat ahkerasti, vaikka vastustaja 07:t ovatkin ottaneet jo karkumatkaa. 2. erän loputtua tilanne taululla on 2-7. 

Kolmannessa erässä kirjoittajan huomio kiinnittyy lähinnä valmennuksen tekemisiin. 07:n valmentaja Joonas pyörittelee peukaloitaan, kun taas 08:n valmentaja Tommi ohjaa ahkerasti poikia puolustuspelissä. 

Peli päättyy lopulta ajassa 40.46 kahdentoista maalin eroon 2-14.

20190201_141104000_iOS.jpg

Naiset jatkoivat hyviä otteitaan

Naisten joukkueen kauden kuudes turnaus pelattiin viime lauantaina Uudenkaarlepyyn Tähtihallilla. Jalaksen vastustajat olivat Jeppis FBC II sekä ISB II.

Jalas - Jeppis FBC II 3-3 (1-2, 1-0, 1-1)

Naisten Uudenkaarlepyyn turnaus starttasi klo 12 Tähtihallilla ja ensimmäisenä kohtasimme sarjassa toiseksi viimeisellä sijalla oleva Jeppis FBC II. Aikaisemmissa turnauksissa Jeppistä vastaan pelatut pelit (2) olivat päättyneet tasapeleihin joten tällä kertaa lähdettiin hakemaan voittoa.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta ehkä jonkin verrat tahmeasti. Jeppis pääsikin ajassa 04.15 avaamaan maalitilinsä Jalaksen alakerran virheestä. 21 sekuntia myöhemmin Jenna Vuorinen tasoittaa tilanteeksi 1-1 sijoittamalla pallon puolenkentän tuntumasta maalin oikeaan yläkulmaan. Ajassa 10.03 vastustaja siirtyy jälleen johtoasemaan Jalas pakiston merkkausvirheistä. Ensimmäiseen erään ei muita merkintöjä.

Toiseen erään Jalas lähtee kovemmalla draivilla ja vetoja saadaankin toimitettua vastustajan maalille. #22 Katri Ojaniemi hyödyntää vastustajan vaihtovirheen ja iskee tilanteeksi 2-2 ajassa 20.16. Tämä jää toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi.

Kolmatta erää ehditään pelata 04.02 kun Jeppis saa Jalaksen päädystä kulmasisäänlyönnin. Vastustaja toimittaa roikun maalille joka täysin onnenkantamoisin pomppaa maalivahdimme jalasta maaliin. Tästä lannistumatta Jalas jatkaa hyvää vääntöä jonka seurauksen Jenni Pihlaja vääntää sitkeästi itsensä irtopallon perään näin aiheuttaen vastustajalle jäähyn estämisestä ajassa 41.38. Ylivoimassa Jalaksen pyöritys alkaa jähmeästi ja hieman jännittyneissä merkeissä, mutta sitkeys palkitaan kun pallon haltuunsa saa Katri Ojaniemi. Hän käyttää hyväksi havaitsemaansa kiertorataa, maalintakaa kiertäen keskelle, saadakseen tilaa ujuttaa pallo maaliin maalivahdin jalkojen välistä. Tilanne siis jälleen tasan. Kun viimeistä erää on jäljellä 9 sekuntia saa Susanna Friman jäähyn kädellä pelaamisesta. Varavalmentaja Asko Mäki-Ventelä ottaa aikalisän ja tsemppaa naiset viimeiseen rutistukseen. Alivoima pitää ja peli päättyy lukemiin 3-3 Jalaksen hienoisesta hallinnasta huolimatta.

ISB II - Jalas 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Päivän toiseen peliin vastaan asettui Ilmajoen ISB ll. Aikaisemmassa kohtaamisessa Isbn tyttäret pyöritti meijät pyörryksii vieden pisteet, mutta nyt oli meidän vuoro napata pisteet kotia. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä molempiin päätyihin, mutta ainuttakaa tilastomerkintää ei kirjattu tähän erään. Toista erää oli pelattu reipas viisi minuttia, kun maalivahtimme Henna Autio heittää mahtavan heiton toiseen päätyyn Mirva Mäelle josta Mirva laittaa pallon reppuun ja siitä tilanne meille 0-1. Toiseen erään ei kirjattu muita merkintöjä. Kolmannessa erässä pallo liikkui hienosti molemmilla joukkueilla. Isb ottaa aikalisän ajassa 43:29, joka ei tuota kuitenkaa tulosta. Isbn aikalisän jälkeen 36 sekunttia myöhemmin kellon näyttäessä 44.05 Susanna Friman syöttää pallon Karita Kangastielle joka tekee maalin ja tilanne 0-2. Näihin lukemiin peli päättyy ja kotia viemiseksi Nykarlebyyn reissulta 3 pojon saalis.

Miehille ei pisteitä Vaasasta

Jalaksen miesten kauden seitsemäs turnaus pelattiin lauantaina Vaasan OP Areenalla. Vastassa oli Jeppis FBC sekä Nurmon Jymy II.

Jeppis FBC - Jalas 7-1 (4-0, 0-0, 3-1)

Jeppis aloittaa pelin terävästi ja siirtyy Jakob Heikkilän (Joel Eklund) maalilla 1-0 johtoon, kun peli oli ehtinyt vanhentua vain 1.14. Pelin viidennellä minuutilla Jeppikselle tuomitaan 2 minuutin jäähy kädellä pelaamisesta ja Jalaksen ensimmäinen ylivoimaviisikko saapastelee kentälle. Pallo pyörii hyvin, mutta vedot jäävät puuttumaan. Näin on toisen yv-viisikon aika astua estradille. Parilla poikittaisella syötöllä pallo pelataan Kimmo Ala-Keturille, jonka laukaus helähtää verkkoon. Jalaksen jo tuulettaessa tasoitusmaalia, tuomarit pitävät tuumaustauon - hylkäävät maalin ja passittavat maalin edessä maalin syntyhetkellä halailleet Jalaksen Harri Kuhnan ja Jeppiksen Dan Björkströmin 2 minuutin jäähylle vaarallisesta pelistä. Näin peliä jatketaankin kulmapisteeltä tilanteen edelleen ollessa 1-0. Seurannut 4-3 -erikoistilanne tuo kentälle runsaasti tilaa, mutta kumpikaan joukkue ei pysty sitä maalien muodossa hyödyntämään. Pelin toinen maali syntyy ajassa 11.45, kun Jakob Heikkilä neppaa maalin edessä pomppineen pallon verkkoon ja siirtää joukkueensa 2-0 johtoon. Minuutti tästä ja Jalaksen Antti Kallioniemelle tuomitaan 2 minuutin jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Jeppiksen ylivoima on tehokasta, sillä vain 23 sekuntia ehtii jäähyä kulua, kunnes palloa kaivetaan jälleen Jalaksen verkosta. Maalin viimeisteli Sami Saaren syötöstä komealla laukauksella Jonathan Eklund. Eikä tässä vielä kaikki, seuraavassa vaihdossa räpsähtää taas, tällä kertaa asialla oli Alexander Åkerlund (Jonathan Eklund). Näin ensimmäiselle erätauolle astellaan synkissä lukemissa 4-0. 

Erätauolla päätettiin aloittaa peli alusta ja siinä onnistuttiinkin melko hyvin. Toisessa erässä ei tule tilastomerkintöjä, vaikka Jalas muutaman maukkaan paikan pystyykin luomaan. Vedot vain venyttävät maaliverkon sijaan päätyverkkoja, joten näin toisellakin erätauolla ollaan tilanteessa 4-0.

Kolmanteen erään Jalas pistää all in, jotta neljän maalin takamatka saataisiin kurottua kiinni. Kavennusmaalin sijaan pelin seuraavastakin maalista vastaa Jeppis, kun Daniel Svenlin (Iisakki Karukka) ohjaa maalin edestä pallon jo viidennen kerran Jalaksen maaliin. Pari minuuttia tästä, kun pallo päätyi Jalaksen maalissa pelanneen Vesa Vierikon hyppysiin. Samalla molemmat joukkueet vaihtoivat ja oikeassa laidassa puolessa kentässä ollut Jussi Latvala huomasi tilaisuutensa koittaneen. Jussi karjaisi ”Vesku” niin kovaa, että lumet tippuivat hallin katolta, mutta sai haluamansa: pallon lapaan. Parit terävät askeleet ja läpiajon päätteeksi pallo Jeppiksen Marcus Kaharin kainalosta sisään ja tilanteeksi 5-1. Siihen Jalaksen ilonaiheet sitten jäivätkin, sillä viimeisellä vitosella Jeppis kaunisteli kahdella maalilla loppulukemiksi 7-1. Maalintekijöinä olivat Jonas Åkerlund & Jakob Heikkilä (Joel Eklund). Viimeisen maalin jälkeen Jalas vaihtoi maalivahtia ja loppupelin tolppien välissä torjui Henkka Uimonen, joka samalla teki ensi esiintymisensä Stallions-paidassa.

Tylyt 7-1 loppunumerot eivät kerro aivan koko totuutta pelin luonteesta, sillä myös Jalas loi runsaasti maalipaikkoja. Vedot vain paukkuivat seinille ja kun Jeppis käytti omat paikkansa murhaavan tehokkaasti, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.


Jalas - NuJy II 4-5 (2-2, 2-0, 0-3)

Päivän toisena otteluna pelattiin ns. neljän pisteen peli, kun vastaan asettui ennen tätä turnausta tasapisteissä Jalaksen kanssa ollut Nurmon Jymy II. 

Jalas aloitti tämänkin ottelun tehottomasti, sillä pelin alussa ei pystytty hyviäkään paikkoja hyödyntämään. Jymy sen sijaan käytti paikkansa ja johti ensimmäisen erän puolessa välissä Miko-Matias Männikön (Harri Niemelä) & Sami Heikkilän (Juho-Eemil Ruuskanen) maaleilla 2-0. Näiden maalien jälkeen Jalas rupesi pelaamaan kuten osaa, loi maalipaikkoja lähes liukuhihnalta ja mikä tärkeintä - myös hyödynsi ne. Kuparisen rikkoi Harri Kuhnan hyvästä poikittaissyötöstä pallon verkkoon laukonut Mikko Keisala. Myös tasoitusmaalista vastasi sama kentällinen, kun Kuhna tiputti pallon maalin takaa maalin eteen unohdetulle Kimmo Ala-Keturille, joka laittoi pelivälineen ohi Jymyn maalissa pelanneen Niko Kinnusen. Tasanumeroissa vietettiin ensimmäinen erätauko. 

Toisessa erässä Jalas jatkoi siitä mihin jäi, kun erän ensimmäisessä vaihdossa Jymyn verkko heilahti jälleen. Tällä kertaa asialla oli kaksikko Jussi Latvala (Niklas Mäki-Ventelä). Erän puolivälin paikkeilla Kuhna (Ala-Keturi) laukoi pallon neljännen kerran maalin ja Jalaksen 4-2 johtoon. Paikkoja lisämaaleihinkin oli runsaasti, mutta Jymy-vahti Kinnunen napsi muutaman jo varmalta maalilta näyttäneen tilanteen pois. 

Kolmanteen erään Jalas lähti jatkamaan siitä mihin toinen jäi, mutta siinä ei onnistuttu. Kinnunen laittoi Jalakselta maaliluukut lopullisesti kiinni ja kun Ruuskasen (Niemelä) laukaus löysi tiensä verkkoon, oli peli jälleen uusi. Kavennusmaali kipsasi Jalaksen ja niinpä Jymy painoi lisää pökkyä pesään ja tuli seuraavassa vaihdossa Sami Heikkilän (Toni Ylimäki) maalilla tasoihin. Tasatilanteessa pelattiin seuraava kymmenminuuttinen, kunnes seuraavaa maaliaan aktiivisesti hamunnut Jymyn onnistui. Mikko Kangasniemi (Teemu Kangasniemi) laukoi maalinedusruuhkasta pallon verkkoon ja Jymyn jälleen johtoon. Tästä Jalas ei enää toipunut vaikka viimeinen minuuttii pelattiin ilman maalivahtia ja saatiin muutama oiva maalipaikka luotuakin. Näin Jymy nappasi ottelusta tärkeät pisteet ja karautti sarjataulukossa 4 pisteen päähän Jalaksesta. Jalas pelasi ottelun toisessa erässä kenties kauden parasta peliään, mutta kolmannen erän sulamisen myötä tällä ei ollut toivottua vaikutusta sarjapisteisiin.

D-pojat Ilmajoella takaisin voittojen tielle

D-poikien kauden viides turnaus pelattiin Ilmajoki-hallissa lauantaina 12.1. Jalaksen vastustajat olivat sarjataulukossa viidentenä pisteen Jalaksen perässä ollut Kannuksen Ura sekä isäntäjoukkue ISB. Katsomoreporttereiden otteluanalyysit tulevat tässä:

Jalas - KannUra 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

Kaksi edellistä peliä joulukuussa oli tappioita ja hallin ilmapiirissä leijui jännitys siitä, että pystytäänkö tänään palaamaan voittojen tielle ja turvaamaan joukkueen paikka neljän parhaan joukossa sarjataulukossa. Paineet olivat pelaajilla ja valmennusjohdolla kovat.

Ensimmäinen peli oli Kannuksen Uraa vastaan. Ura sijoittuu sarjataulukossa Jalaksen taakse yhdellä pisteellä ja tämä ottelu piti voittaa. Ensimmäistä erää oli pelattu vain 41 sekuntia, kun Vikki Ylihärsilä riisti keskikentällä pallon ja teki vahvan läpiajon ja avasi Jalaksen maalitilin. Tunnelma vapautui Jalaksen pelaajilla, valmentajilla ja yleisöllä tämän jälkeen. Ottelu eteni tasaisena vääntönä ja ajassa 11.38 Kannus tasoittaa meidän oman pään puolustuksen virheestä 1-1. Ajassa 13.05 pitkä vaihto oli alla ja kovan painostuksen jälkeen Eero Lehto tekee joukkueelle ansaitun maalin. Tämä jääkin ensimmäisen erän viimeiseksi maaliksi. Erän loppu oli Jalaksen hallintaa, mutta vastustajan verkko ei päässyt tästä huolimatta heilahtamaan.

Toinen erä alkoi odottavissa tunnelmissa täysin Jalaksen poikien hallinnassa. Kunnes ajassa 24.20 Niko Marttila teki näytöstyyliin läpiajomaalin Lauri Jyrän upeasta syötöstä  ja pelin tilanne oli 3-1. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kauaa, kun Miika Kuja-Perälä pistää pallon maaliin lopputuloksena hienosta omien puolustajien syöttelystä suoraan omalta puolustusalueelta. Heti tämän perään Kannuksen Ura ottaa aikalisän. Aikalisä kannatti, koska ajassa 25.11 Kannus kaventaa pelin 4-2 onnekkaalla maalilla hyökkäyspäämme tehdessä virheen. 

Kolmas erä alkaa jälleen Jalaksen hallinnalla. Vikki ”Veivi” Ylihärsilä tekee ajassa 34.46 vanhanaikaisen maalin. Tämän jälkeen pelataan 10 minuuttia ennen seuraavaa maalia. Jalas hallitsi koko ajan ja peli pyöri Kannuksen maalin ympärillä. 6.maali tehdään tyhjään maaliin juuri ennen erän ja pelin päättymistä, Miika Kuja-Perälä lataa lopputulokseksi Jalaksen voiton 6-2.

ISB - Jalas 3-9 (3-2, 0-3, 0-4)

Pojilla oli kaikenkaikkiaan hyvä, vauhdikas ja intoa täynnä oleva peli. Suurin osa pelistä pelattiin vastustajan päädyssä.

Ensimmäinen erä alkoi hyvällä innolla. Maaleja yritettiin lujaa. Onni Siltala teki Jalaksen ekan maalin ja tulos oli 1-1, muutaman minuutin päästä Eero Lehto vei Jalaksen 2-1 johtoon. Vastustaja kuitenkin heräsi myös mukaan peliin ja pääsikin 3-2 johtoasemaan. Ekan erän viimeiset minuutit olikin hyvin jännittäviä ja tasoitusta yritettiin viimeiseen asti. Eka erä päättyi kuitenkin 3-2 Ilmajoelle.

Toinen erä alkoikin taas pojilla todella hyvin ja 3-3 tasoitus tuli ensimmäisen minuutin sisällä, kun Eero Lehto teki pelin toisen maalinsa. Poikien vauhti ja into tuntui vaan kasvavan ja ei menny kauan kun Jalas johti 4-3 Eetu Valkkion tekemällä maalilla. Lukemat taulussa oli hetken päästä jo 5-3 kun Miika Kuja-Perälä teki maalin. Vastustaja sai hetkeksi pelin Jalaksen päädyyn, mutta poikien valppaus ja Kasper Ketolan hyvät torjunnat ei niille kavennusta suonut. Toinen erä päättyi mukavissa lukemissa 5-3 Jalakselle.

Kolmas erä olikin sitten täysin Jalaksen hallinnassa. Maaleja iskettiin tasaiseen tahtiin. Onni Siltala teki 6-3 ja 7-3 maalit. Johtoasema alkoi olemaan aika selvä, mutta siitä huolimatta poikien into ja vauhti pysyi samalla tasolla kun pelin alussakin . Vielä jaksettiin tehdä lisää maaleja. Lauri Jyrä 8-3 ja Vikki Ylihärsilä 9-3. Viimeinen erä päättyi siis 9-3 Jalakselle. Peli oli todella jännittävä. ( Ainakin äideille)

Miehet loppiaisreissulla Pietarsaaressa

Jalaksen miesten kauden kuudes turnaus pelattiin loppiaissunnuntaina Pietarsaaren Rettig Sport Centerillä. Ohjelmassa oli ensin tärkeä ns 4 pisteen ottelu PaSua vastaan ja toisessa ottelussa tarkoitus haastaa ennakolta - ainakin omasta mielestään - kovempi Amerikaarto. Vaan kuinkas sitten kävikään:

PaSu - Jalas 3-3 (1-1, 1-1, 1-1)

Pilli käy ja Jalakset säntää pallolle. Eikä kahta minuuttiakaan, kun PaSu pääsee ylivoimalle, mutta onneksi Jalas hoitaa tämän alta pois. Ajassa 9:56 kantakurikan vahvistus Jussi Latvala (Kim Laurila) käy hiljentämässä PaSulaiset tekemällä avausmaalin, mutta ei aikaakaan kun PaSun Topias Valkealahti käy tasoittamassa tilanteen. Loppuaika pelattiin hyvin tasaista päästäpäätyyn peliä.

Toisen erän maalivastaava Kim Laurila (Iivo Kotamäki) ajassa 26:26 pistää Jalaksen 2-1 johtoon, mutta jälleen PaSut tulevat vain askeleen päässä perästä ja lyövät tilanteen tasoihin. Taas loppuaika menee hyvin tasaisessa väännössä.

Kolmas erä alkaa hetipian Jalaksen ylivoimalla, kun PaSut ottaa 2 min korkeasta mailasta. Mutta PaSu kestää tämän. In time 36:41 Harri Kuhna (Kimmo Ala-Keturi) lyö pallon maaliin, vieden Jalaksen johtoon. Mutta taas hetipianjälleen PaSut tasoittaa lukemat. Loput n 10 min pelattiin ehkäpä jopa varovaisen tasaista peliä, ettei vain kävisi tenkkapoota. Näin peli päättyi 3- 3.

Huippupakki #7

Jalas - Amerikaarto 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)

Päinvastoin kuin Jalaksen ensimmäisessä pelissä, toinen peli alkoi Jalakselta räväkästi. Ensimmäinen maali syntyikin jo ajassa 00.29 ku Iivo Kotamäen tarkka syöttö löysi puolustajien välistä Kuhnan nälkäisen lavan. Jalaksen konhotus jatkui ja pelikellon näyttäessä 06.15 Stallionsin tiukka painostus kantoi hedelmää kun kulmaväännön jälkeen pallo löysi Kotamäelle, joka sinkosi pelivälineen etuyläkulmaan. Tästä syöttöpisteen keräsi vuorostaan Kuhna. Erä jatkui tasaisena vääntönä päästä päähän ja Amerikaarron tasoitus nähtiinkin vielä kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle lukemissa 2-1.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi, kun molemmat joukkueet rakentelivat vuorotellen paikkoja eikä kumpikaan halua luopua pallosta helpolla. Lopulta ajassa 25.00 Amerikaarto joutuu rikkomaan pysyäkseen Jalaksen perässä. Ylivoimaa ehditään pyörittää 57 sekuntia kun hulluja päiviä viettävä Iivo Kotamäki katsoo paikkansa tulleen ja tällää Jalaksen kahden maalin karkumatkalle. Tässä tilanteessa mennään myös toiselle erätauolle.

Ottelun kolmannessa erässä Jalaksen sairastelujen rasittaman rosterin kapeus alkaa näkymään ja pallonhallinta siirtyy enemmän vaasalaisille. Nämä eivät jätä tilaisuutta käyttämättä ja erän vanhettua reilu kolme minuuttia laukoo Henrik Nyström vierailijat maalin päähän. Peli jatkuu intensiivisenä ja ajassa 38.26 Antti Juhala esittelee tiukkaa lämäriään ja lyö Niklas Mäki-Ventelän syötöstä pallon vastustamattomasti maaliin. Peli Jalakselle 4-2. Tästä sisuuntuneena vaasalaiset hakevat vielä vimmatusti maaleja, mutta ajassa 42.25 nähdyn kavennusmaalin lisäksi uhrautuvasti puolustava Jalas-miehistö sekä upeasti pelannut maalivahti Vesa Vierikko eivät maaleja salli, joten lopputuloksella 4-3 pisteet matkaavat Jalasjärvelle.

#97

fullsizeoutput_5735.jpeg

E-pojilla kotiturnaus RitolaHallissa

E-poikien joukkueet pelasivat lauantaina kotiturnauksen Peräseinäjoen RitolaHallissa, jossa molemmilla Jalaksen joukkueilla oli ohjelmassa kolme peliä. Tässä katsomossa pelejä seuranneiden pelaajien vanhempien näkemykset ottelutapahtumista:

Konnat - Jalas 08 6-3 (2-3, 2-0, 2-0)

Jalas 08 kohtasi Konnat kotiturnauksen ensimmäisessä ottelussa. Vaikka vastustaja teki pelin ekan maalin, Jalaksen pojat eivät antaneet sen vaikuttaa peliin. Kun ottelua oli pelattu reilu 4 minuuttia, Jalaksen Patrik Mäkisalo sai pallon vastustajan maaliin. Jalaksen seuraava maali tuli ajassa 07.01 ja silloin pallo lähti Santeri Kivimäen lavasta. Reilun minuutin päästä tuli ensimmäisen erän viimeinen maali, jonka teki Jalaksen Onni Mäkelä.  

Toiseen erään lähdettiin Jalaksen johtaessa 3-2. Toisessa erässä vastustaja teki 2 maalia. Vaikka Jalaksen pojat yrittivät, niin pallo ei löytänyt tietään vastustajan maaliin. Toisen erän jälkeen lukemat olivat 3-4 Konnille.

Kolmannessa erässä alkoi näkyä joukkueiden pelaajien lukumääräero. Tässäkin erässä Konnat nappasivat 2 maalia eikä vastustajan verkko heilunut kertaakaan. Peli päättyi lukemin 3-6 vastustajan hyväksi. Vaikka Jalaksen joukkueessa oli melkein puolet vähemmän pelaajia ja pelaajat nuorempia, laittoi Jalas 08 vastustajan siitä huolimatta koville. Joukkue on kehittynyt paljon kauden aikana ja oli ilo seurata tätä jännittävää peliä. 

Jalas 07 - Konnat 15-0 (8-0, 7-0)

Jalaksen kotiturnauksessa Peräseinäjoen Ritolahallissa päivän ensimmäisessä ottelussa Jalas 07 sai vastaansa sarjajohtajan Konnat Seinäjoelta. Otteluun oli joulutauolla lähinnä mentaalipuolella valmistauduttu ¨joulupuu on varastettu’ lauluja lurautellen ja kinkkua syöden johtoajatuksena tehdä kotiturnauksessa vastustajista rosollia. Vaasan turnauksen kitkerän katkera tappio Konnille oli muisto vain.

Valmennuksen teroittama yläalueen karvauspeli näkyi heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Ensimmäinen vaarallinen tilanne saatiin ajassa 1.26, jossa oikean laitahyökkääjän Iipon kautta saatiin maalivahti poikittaisliikkeeseen, Iipolta syöttö maalin takakulmalle Tatulle. Tatun laukaus niukasti ohi, josta jatkotilanteessa Jalas jauhoi ja jauhoi Konnien puolustuksen kebab kioskille laitahyökkääjän Iipon syöttäessä sentteri Juholle, jonka tarkka liukulaukaus upposi vastustamattomasti Konnien maalin vasempaan ylänurkkaan. Näin Jalas siirtyi johtoon, kun ottelun ensimmäistä erää oli pelattu 2.02 (1-0). Välittömästi aloituksen jälkeen Jalaksen hyökkäys vyöryi Konnien maalialueelle, josta lähes kopiona ensimmäisestä maalista Lauri syötti oikeasta laidasta sentteri Severille keskelle. Severin tarkka laukaus vasempaan ylämummoon ja pallo saatiin hakea ajassa 2.25 ( 2-0) Konnien maalista keskiympyrään. Aloitusvoiton jälkeen Konnien hämmennyksen ’mitä täällä tapahtuu’ käytti hyväkseen oikea laitahyökkääjä Vilho, joka kasvatti ajassa 2.39 (3-0) johtoasemaa maalinedussählinki- tilanteessa tuikaten pallon maalivahdin längistä sisään. Jo tässä kohtaa ottelua näki, että tänään on kentällä vain yksi joukkue, ja Konnien maalivahdilla ottelu tulisi olemaan lähinnä pallon noukkimista maalin perukoilta. Neljäs Jalaksen maali syntyi hyvällä jalalla ja ilmeellä toteutettuna. Poikittaissyötöillä vastustajan alakerta sahattiin, Tatun syötöstä Severi laukoi vasempaan alanurkkaan ajassa 5.47 (4-0). Konnien ensimmäinen rakennettu hyökkäys ja laukaus Jalaksen maalia kohti saatiin kokea ajassa 7.08. Maalissa Veeti noukki pallon vaivattomasti ja hyvällä heittokädellä käynnisti Konnien alakerran myllytyksen. Ajassa 8.35 (5-0) Jalas kasvatti maalisaldoaan, tekijä Juho, syöttäjänä Iipo. Konnien puolustaja sai osallistua Severin hattutemppuun ajassa 9.36 (6-0) harhasyötön muodossa. Severi haistoi katkaisemalla huolimattoman keskialueen syötön, tykki puhui ja vasen alakulma heilahti. Korkeanpaikan leiriltä juuri turnaukseen laskeutunut Tatu onnistui maalinteossa kellon pysähtyessä aikaan 10.14 (7-0). Ensimmäisen erän viimeinen maali toteutui Luopajärven Raktori Kerhon ( Tatu- Severi – Vilho) salibandyn alajaoston kasvattien leikitellessä ja saadessa vastustajan pakit törmäilemään toisiinsa. Vilhon esityöstä syöttö Tatun kautta Severille ja taukolukemiksi 8-0 ajassa 13.36. (8-0).

Toiseen erään lähdettäessä pyörremyrsky Konnien maalilla jatkui, ensin puolustaja Miika teki hienon yksilösuorituksen purjehtimalla koko kentän läpi laukoen tilanteen 9- 0 ajassa 17.07. Täyttä kymppiä päästiin juhlimaan Vilhon toimesta ajassa 17.58 (10-0)  LuRaKen tehotrion pyörittäessä peliä, syöttöpiste Tatulle. Ajassa 19.19 valmennus nukahti, ilmeisesti jäädessä ihailemaan poikien hienoa syöttörulettia -> Jalaksella liikaa pelaajia kentällä. Tästä seurauksena 2 minuutin jäähy, jota meni kärsimään Eemeli. Alivoima ei oikeastaan Jalaksen tehoja vähentänyt, tuloksena  2 maalia, ensin Miika Laurin syotöstä ajassa 20.11 (11-0) sitten Vilhon laukaus upposi maalinperukoille ajassa 20.20 (12-0). Amatöörikatsojat jo luulivat että ottelu päätetään, kun 12 maalin ero on saavutettu, mutta säännöt edellyttävät että 2 erää pitää vähintään pelata, joten ottelu jatkui Jalaksen heilutellessa tahtipuikkoa erän loppuun. Severi lisäsi vastustajan ahdinkoa laukomalla ajassa 22.25 Laurin syötöstä 13-0. Pelin loppuminuuteilla lukemia kaunisteltiin vielä parilla maalilla, ajassa 28.04 Vilhon kaukolaukauksella sekä Severin syötöstä Tatun upealla sivalluksella loppunumeroiksi ajassa 28.54 15 – 0.

Näin sarjajohtaja oli murskattu ehkä hieman omien ja vielä enemmän vastustajien ihmeeksi, Jalaksen aivan ylivoimaisella esityksellä. Valmennuksen loppukommentti ottelusta oli: “ei huono”. Ottelu oli tasapainoinen esitys hyvästä viisikkopelaamisesta sekä kärsivällisestä syöttötyöskentelystä. Tässä peliraportissa nousee tällä kertaa hyökkäyskalusto esiin runsaiden maalien muodossa, mutta unohtaa ei pidä, että hyökkäykset käynnistyvät lähestulkoon aina puolustuksen Iisakin, Jessen, Erkin ja Miikan  hienoista oivalluksista. Varmana huhuna Alavallista saadun tiedon mukaan Konnien valmennusjohto olisi käännytetty lauantai-iltana Kalakosken risteyksestä eksyttyään Seinäjoen suunnasta.

Jalas 08 - SB Vaasa oranssi 6-9 (3-4, 3-3, 0-2)

Päivän toinen peli 08-pojille alkoi hyvin, Tuukan tehty pelin ensimmäisen maalin reilun kahden minuutin jälkeen. Peli jatkui tasaisissa merkeissä ja peliä pelattiinkin tasaisesti molemmissa päissä. Vajaan 6 minuutin kohdalla Vaasa pääsi kuitenkin tasoittamaan ja tästä innostuneina he pääsivät luomaan Jalaksen päätyyn hyviä tilanteita, joista syntyikin pari peräkkäistä maalia yhdeksännen peliminuutin nurkilla. Tästä sisuuntuneena Jalas teki kuitenkin nopeasti kaventavan maalin Mikon tarkalla vedolla. Pelin loppupuolella Vaasa pääsi vielä kuittamaan yhdellä maalilla, mutta Santeri kavensi erän viimeisellä maalilla tulostauolle lukemiksi 3-4.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan hyvin tasaista puurtamista molemmilta joukkueilta. Maalin teon aloitti Vaasa noin viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Tästä parin minuutin kuluttua Santeri kavensi eron yhteen maaliin. Vaasa kuitenkin kuittasi tilanteen nopeaan ja teki jälleen maalin. Pian tämän jälkeen Vaasalaiset ottivat jäähyn protestoinnista (yhtä pelaaja oli jo aiemmin varoitettu suun soittamisesta tuomarille). Aluksi näytti, ettei ylivoimaa saada kuitenkaan hyödynnettyä Vaasan hyvän puolustuksen vuoksi, mutta jäähyn viime hetkillä Tuukka pääsi hyödyntämään tilanteen nätillä maalilla. Parin minuutin kuluttua Tuukka teki vielä yhden maalin lisää ja tasoitti tilanteen. Tästä sisuuntuneena Vaasalaiset kuitenkin kuittasivat tilanteen tekemällä vielä yhden maalin ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 6-7.

Kolmas erä oli edelleen tasaista vääntämistä molemmissa päissä, mutta valitettavasta Jalas ei onnistunut viimeistelyissään ja erä jäikin jalaksen osalta maalittomaksi. Yritystä kuitenkin piisasi ja suorituksissa näkyi ehkä liikakin yrittäminen. Erän tasaisuus näkyi kuitenkin siinä, ettei Vaasakaan saanut kahta maalia enempää, joten loppulukemiksi tulostaululle 6-9.

Jeppis FBC - Jalas 07 0-12 (0-5, 0-5, 0-2)

Ottelu oli kokoajan tasaista vääntöä ja taukoja ei paljon tässä ottelussa ollut. Jalas oli kuitenkin niskan päällä kokoajan. Maalia tuli tasaiseen tahtiin jalakselle kokoajan kunnes kolmannen erän alussa ( peliä pelattu n. 5 min) peli päättyi jalaksen voittoon. Mahtava oli huomata kuinka jalaksen poikien yhteispeli sujui, kaikki olivat joukkuepelaajia. Kuviot olivat välillä todella hienoja ja onnistuneita. Meidän maalivahdilla ei paljon työtä ollut tässä pelissä,  mutta hereillä kuitenkin pysyi ja torjui ne muutamat vedot mitä hänelle tuli ja nolla pelihän siitä syntyi. Puolustajat pelasivat hienoa puolustuspeliä. Katsojan näkökulmasta oli vähän, ei niin tapahtuma rikas peli, mutta näitäkin pelejä on hieno katsoa,  pulssin ollessa matalalla. Rauhallisin mielin sai katsoa kuinka pojat kehittyvät kokoajan joukkueena sekä pelaajana ja " parantavat peliään kun sika juoksuaan" . Peli päättyi 12-0 jalakselle! Seuraavaa turnausta innolla odottaen!

Nibacos sininen - Jalas 08 16-4 (4-0, 4-2, 8-2)

Jalaksen -08:n päivän kolmas ja viimeinen peli Nibacos sinistä vastaan alkoi viideltä iltapäivästä. Päivä oli ollut pitkä ja askel painoi. Se näkyi myös pelissä. Nibacos otti heti otteen pelistä ja kun pelin ensimmmäistä erää oli pelattu vain alle kaksi minuuttia, laukoo vastustaja reikäpallon maaliin. Ensimmäinen erä menee herätellessä poikia peliin kiinni. Ensimmäisessä erässä Jalas ei tee maaleja, vaikka hyviä yrityksiä vastustajan verkolle tuleekin. Erä päättyy lukemiin 4-0 Nibacokselle.

Toinen erä alkaa verkkaisemmin. Ensimmäisessä erässä lämmettyä Jalas ottaa otetta peliin. Jalaksen avausmaalin tekee Santeri, yllättäen vastustajan maalivahdin, kun toista erää on pelattu kaksi ja puoli minuuttia. Vastustaja huomaa poikien virkistymisen ja antavat ankaran vastavedon ja laukookin maalin vain puoli minuuttia siitä kun Jalas on kaventanut maalieroaan. Nibakos ei päästä poikia helpolla vaan tykittää lähes samantien erän toisenkin maalinsa. Jalas pistää kampoihin ja kaventavat maalieroaan Juhan syötöstä Mikon tehdessä Jalaksen toisen maalin kun erää on pelattu reilu viitisen minuuttia. Tästä vastus ei pidä ja ottaakin loppueräksi pelin haltuun ja tykittääkin vielä kaksi maalia lisää ajoissa 20.52 ja 27.49. Erä päättyy lukemiin 8-2 Nibacokselle.

3. erässä tehdään kymmenen maalia. Niistä suurin osa tehdään Jalaksen verkkoon. Pojat yrittävät saada palloa haltuun, mutta Nibacos on tälläkertaa vireämpi. Vain kahdeksan sekuntia erän alusta Nibacos alkaa kasvattaa maalieroaan Jalakseen tehden erän kolme ensimmäistä maaliaan. Ollaan tilanteessa 11-2 kun Jalaksen pojat ryhtyy vastahyökkäykseen. Onni laukoo Jalaksen kolmannen maalin ajassa 33.47. Vastustaja ei päästä helpolla vaan nauttii maalisaldostaan heilauttamalla Jalaksen maaliverkkoa vielä kolmella maalilla lisää. Ollaan maali lukemissa 14-4, kun ajassa 39.34 Patrikin syötöstä Mikko laukoo pallon Nibacoksen verkkoon. Jalaksen pojat katselevat tulostaulua epätoivoisena, maaliero on iso eikä peliaikaa ole enää paljoa käytettävissä. Alkaa näkyä luovuttamisen tuskaa. Vielä kun erää on jäljellä viisi minuuttia tekee Nibacos pelin viimeiset kaksi maaliaan. Peli päättyy lukemiin 16-4 Nibacokselle.

Vastus oli kova ja vuoden kokeneempi. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kauden pelejä taas kokemusta rikkaampana :)

Jalas 07 - SB Vaasa oranssi 8-5 (3-3, 3-0, 2-2)

Edellisen rauhallisen pelin jälkeen tämä peli alkoi heti vauhdikkaammin, ja Vaasa tykitti melko nopeasti ensimmäisen maalin. Jalas ei tästä lannistunut, vaan hienojen kuvioiden päätteeksi Vilho näppää Tatun syötöstä pallon Vaasan maalivahdin taakse. Vain hetkeä myöhemmin Toni tekee saman. Peli on vauhdikasta, tässä vaiheessa ei jalka paina, vaikka molemmilla joukkueilla pitkä päivä ja kolmas ottelu menossa.  Peli pyörii tasaisesti molemmissa päädyissä. Vaasa tulee tasoihin. Jalaksen pojat ovat selvästi  ahtaammalla kuin päivän muissa peleissä. Kolmannen maalin Seppe laukoo Erkin hienosta syötöstä, lähes keskikentästä suoraa maalin yläkulmaan. Yleisö kannustaa kovasti Vaasaa, peli pyörii, pakit painavat kovasti töitä pitäen Vaasan taitavan pelaajan #99 Rasmus Kennin kurissa. Erän loppuun Kenni tasoittaakin lukemat 3-3. 

Toisessa erässä peli alkaa olla hienoisesti Jalaksen hallintaa. Pientä väsymystä on ilmassa, eikä peli ole enää niin vauhdikasta. Erän alkuun saadaan vähän etumatkaa Juhon maalilla, sekä pian perään Seppe ampuu Laurin esityöstä taululle 5-3 lukemat.  Katkonaista on peli. Toinen erä kuluu, lähes kymmenen minuuttia ilman tapahtumia, Jalas on pienesti niskan päällä, mutta ei pakit ja Veeti todellakaan ollut työttömiä. Hienoa katsella poikien kehitystä ottaa koko viisikolla tilanne haltuun myös hyökkäyspäässä, eikä vain hyökkäyskolmikolla.  Erän loppuun Juho tekee Jalakselle kuudennen maalin Tatun syötöstä. 

Kolmanteen erään Vaasa on hiukan herännyt. Turhautuneisuus näkyy myös muutaman pelaajan pelissä. Erän alkuun vapari Vaasalle, joka onneksi menee yli. Hetkeä myöhemmin Vilho ampuu hienon kudin kulmasta, joka uppoaakin maalivahdin taakse.  Vaasa kuitenkin pitää puolustusta melko ahtaalla, mutta Erkki, Miika, Iisakki ja Jesse ovat vireessä. Viimeisenä lenkkinä Veeti maalilla napsii Vaasalaisten kudit kiinni. Vajaa 10 minuuttia ennen pelin loppua Vaasa ottaa aikalisän ja siirtää vasemmassa laidassa pelanneen Kennin keskelle. Tämä alkaa tuoda tulosta ja Vaasa tekee peräkkäin kaksi maalia. Tästä Vaasa sai virtaa, samoin yleisö villiintyy. Veeti torjuu. Viimeiselle minuutille Vaasa ottaa maalivahdin pois, Vaasa pyörittää. Lopuksi Seppe saa rentoutettua ainakin yleisön kun iskee pallon kaukaa tyhjään maaliin. Lukemiin 8-5 päättyy 07- poikien päivän jännittävin matsi. Hieno kotiturnaus 07- poikien osalta, koko joukkue oli kasassa. Näin se yhteistyö toimii ja kaikki ovat tärkeitä pelaajia. 

Lohkon tilastosivu

fullsizeoutput_5734.jpeg

Naisilla hyvät pelit Qmaxilla

Naisten kauden viides turnaus pelattiin lauantaina Qmaxilla. Jalaksen vastustajat löytyivät sarjataulukon kärjestä sekä pohjalta, kun avauspelissä vastaan asettui sarjakärki Konnat ja toisessa pelissä vastaan asteli toistaiseksi perää pitävä HiPa.

Konnat - Jalas 1-1 (0-0, 1-0, 0-1)

Vuoden 2019 ensimmäisen turnauksen järjestivät Konnat Qmax Arenalla. Heti kello kymmenen kohdattiinkin heidät pelikentällä. Tiedossa oli tiukka peli,sillä Konnat johtivat silloin sarjaa 16 pisteellä. 

Ensimmäisessä erässä Jalas ottaa heti hallinta-aseman ja liikuttelee palloa hienosti lavasta lapaan, välillä rauhoittaen peliä alakerran kautta. Ajassa 6:51 Konnat ottavat ensimmäisen jäähynsä ja Jalas alkaa pyörittää ylivoimaa, mutta tuloksetta. Jäähy jää ensimmäisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi. 

Toiseen erään lähdetään samalla fiksulla pelitavalla. Toista erää ehtiikin kulua seitsemän minuuttia kun vastustaja ottaa taas jäähyn, syynä mailaan lyöminen. Jalas ehtii pyörittää ylivoimaansa 47 sekuntia kunnes vastustaja purkaa pallon meidän päätyymme. Tästä tilanteesta Jenna Vuorinen saa jäähyn estämisestä. Peliä jatketaan tasavajaalla 4 vs. 4. Vastustaja käyttää tasavajaan hyväkseen ja iskee ajassa 23:34 pelin ensimmäisen maalin. 

Kolmanteen erään lähdetään siis tappioasemassa 1-0. Vastustaja ottaa taas heti erän alkuun kaksi jäähyä. Ensimmäisen ajassa 32:17 ja toisen 36:04. Jalas päättää lopulta hyödyntää vastustajan alivoiman ja iskee ensimmäisen maalin, hieman onnen kantamoisin, ajassa 36:13 Karita Kangastien esityöstä Nita Mäki-Ventelä viimeistelee osuman ohi Konnien maalivahdin. Ajassa 41:33 vastustajan valmentaja päättää käyttää oikeutensa hyväksi ja ottaa aikalisän. Omat valmentajamme päättävät tehdä saman ja kokoavat joukkomme vielä kokoon viimeisiä pinnistelyjä varten. Tätä ottelua ei hävitä! Puoli minuuttia ennen erän loppua pelaajamme Anniina Salmenkangas ottaa jäähyn korkeasta mailasta. Jalas kuitenkin kestää erän viimeisen puoli minuuttia alivoimalla ja täten tilanne 1-1 jää voimaan. 

Jalas - HiPa 7-2 (1-0, 2-1, 4-1)

Päivän toinen peli pelattiin HiPaa vastaan. Peliin lähdettiin reippaasti, vaikka ensimmäinen peli otti voimille. Jalas otti 1. erässä pelin heti haltuun ja niin syntyi myös ensimmäinen maali ajassa  04.15 Karita Kangastien laukomana. Ensimmäiseen erään ei muita maaleja saatu. 

Toiseen erään lähdettiin samalla buustilla, kun ensimmäiseen ja eipä aikaakaan kun verkko heilui vastustajan päässä jälleen Karita Kangastien vedosta, joka lähti Susanna Frimanin syötön jälkeen. Peli jatkui ja HiPa sai onnenkantamoisen ja pääsee laukomaan ensimmäisen maalinsa ajassa 26.37. Jalas ei tästä murtunut vaan peli jatkui samantien Jalaksen halussa. Peli oli nopeaa vastustajan päädyssä ja niinpä syntyy Jalaksen kolmas maali pakki Sarita Välisaaren lavasta. Syöttöpisteen nappasi Jenni Pihlaja. Näin toinen  erä oli taputeltu.

3.erään lähdettiin samalla draivilla ja pelitaktiikalla kuin edellisiinkin, koska mitä sitä hyvää muuttamaan. Peli lähti rullaamaan mahtavasti ja Jalas pääsi taas heti niskan päälle. Aikaa kulunut 33.15 kun Katri Ojaniemi (Jenna Vuorinen) pommittaa Jalakselle neljännen maalin. Peli jatkuu mukavissa tunnelmissa Jalaksen viedessä palloa kohti vastustajan päätyä. Hienolla syöttöpelillä saatiin aikaan viides maali Sarita Välisaaren (Katri Ojaniemi) laukomana. HiPa yritti kaikin tavoin saada muodostettua hyökkäystä Jalaksen päätyyn, mutta menetti pallon joka kerta Jalaksen kivenkoville pakeille. Peli jatkuu ja ajassa 41.11 Mirva Mäki (Karita Kangastie) lyö Jalaksen kuudennen maalin. Jalas jatkaa vahvasti ja samaan minuuttiin eli aikaan 41.58 Katri Ojaniemi lähes kuljettaa pallon HiPan verkkoon tehden jalaksen seitsemännen maalin! Erän loppuun HiPa sai vielä yhden maalin ajassa 44.57 kaventaen pelin 2-7.

Näyttökuva 2019-1-6 kello 22.53.23.png