D-pojille Ylistarosta tappio ja voitto

Isänpäivänä Jalaksen D-pojat osallistuivat turnaukseen Ylistaron Kirmaushallissa. Pelejä oli kaksi. Ensimmäisessä pelissä Jalas sai vastaan Kokkolan Nibacoksen. 

Jalas - Nibacos 1-10 (0-2, 0-1, 1-7)

Ensimmäinen erä alkaa rauhallisesti. Kun erää on pelattu vain 1,23 min Nibacos tekee pelin avausmaalinsa. Paine pelissä on Jalaksen maalilla ja Nibacoksen pojat laukovat useita laukauksia maalille Kassun torjuessa. Nibacoksen vaihdossa tulee häikkä ja siitä pelikatko, koska liikaa pelaajia kentällä. Siitä tulee 2min jäähy. Peli kääntyy Nibacoksen päätyyn ja maalintekoyrityksiä ja laukauksia satelee useita, mutta maalivahti pysyy hereillä eikä verkkoa saada heilahtamaan. Ajassa 9,40 Nibacos tekee 2. maalinsa. Siitä Jalaksen pojat eivät tykkää ja vastaavatkin maalintekoon vastahyökkäyksellä, mutta laukaisu maaliin ei vain onnistu. Maaleja ei ensimmäisessä erässä enempää synny. Jatketaan toiseen erään lukemista 2-0.

2. erä alkaakin vauhdikkaasti ja pallo etenee päästä toiseen. Erää on pelattu 2,53min kun Nibacos laukoo pallon maaliin. Tilanne 3-0. Nibacoksen kuviot on hiotut ja pitävät otetta pelissä. Jalaksen pojat eivät anna periksi ja rakentavatkin hyviä tilanteita maalinteolle, mutta Nibacoksen maalivahdilla on näppinsä pelissä ja torjuu laukaukset taidokkaasti.

3. erä alkaa Jalaksen hyökkäyksellä, mutta vastustaja kääntää tilanteen puolelleen ja tekee neljännen maalinsa ajasa 30,33. Paine jatkuu Jalaksen maalilla, kun verkko heilahtelee parin minuutin välein Nibacoksen tehdessä 3 maalia lisää. Tullaan tilanteeseen 7-0 Nibacokselle. Jalaksen pojat taistelevat ja kääntävät peliä välillä toiseen suuntaan laukomalla vastustajan maalia kohden, mutta pallo viuhuu verkon ohi tai maalivahti nappaa pallon haltuunsa. Miika lähtee läpi kentän hyökkäykseen ja laukoo maalille kovan laukauksen, mutta taas on maalivahdilla näppinsä pelissä ja kuin liimattu nappaa pallon hyppysiinsä. Syöttelypeli Jalaksella toimii, mutta Nibacos ehtii väliin ja kääntää pelin puolelleen ja tekeekin maaleja tiheään tahtiin. Tulee tilanne 10-0.  Vielä löytyy omilta pojilta tsemppiä ja muutamaa minuuttia ennen viimeisen erän loppua Miika tekee Onnin syötöstä Jalaksen 1. maalin. Kannustushuudot raikaavat yleisössä ja tunnelma nousee kattoon. Pojat saavat maalista virtaa ja viimeinen erä päättyy Jalaksen hyökkäykseen NIbacoksen päähän. Peli päättyy tilanteeseen 10-1 Nibacokselle. 


KannUra - Jalas 5-8 (0-6, 1-1, 4-1)

Päivän toisessa pelissä Jalas saa vastakseen Kannuksen Uran. 1. erä alkaa katkonaisesti. Pelikatkoja tulee tuomarin viheltäessä pilliin jämäkästi. Jalas ottaa pelistä otteen. Erää on pelattu 3,26 min kun Jalaksen Niko tekee pelin ensimmäisen maalin Vikin syöttöstä. Paine KannUran maalilla jatkuu ja Jalaksen 2. maalin tekee Vikki Laurin syötöstä. Vain viisitoista sekuntia edellisestä maalista Niko saa verkon heilumaan vastustajan maalissa ja tullaan tilanteeseen 3-0. Vastustaja aloittaa vastahyökkäyksen laukoen maaliin, mutta Kassu torjuu hienosti. Ajassa 9,47 Miika laukoo pallon verkkoon Eero Lehdon syötöstä. Pian tämän jälkeen Joona laukoo kovaa pallon maaliin lähes keskikentästä saakka ajassa 12,40 Nikon syötöstä. Vielä ennen eka erän loppua Eero Lehto tykittää maalin Vikin syötöstä ensimmäisen erän lukemiin 6-0.

2.erä alkaa taistellen pallosta. Kannuksella jäi ensimmäisestä erästä hampaankoloon ja lähteekin nälkäisenä yrittämään avausmaalinsa tekoa. Jalas on tilanteessa kiinni ja kääntääkin pelin toiseen suuntaan. Ajassa 19,20 Vikki laukoo Jalakselle seitsemännen maalin. KannUra pistää kampoihin ja tekee useita vastahyökkäyksiä siinä onnistumatta. Jalas vastaa hyökkäyksiin ja kääntää pelin vastustajan päähän ja laukoo laukauksia ohi maalin. Ajassa 25,57 Joonas Kurikkaoja ottaa 5min jäähyn korkeasta mailasta. Pelataan alivoimaa kunnes ajassa 28,03 KannUra tekee ensimmäisen maalin. Erää ollessa jäljellä enää parisen minuuttia Jalas kestää alivoiman. Jatketaan pelin kolmanteen erään lukemista 7-1. 

3. erä alkaa vauhdikkaasti. KannUra pääsee peliin mukaan. Toka erän maalista innostuneena KannUra kaventaa pelin lukemiin 7-2 ajassa 35,13. Vielä on Jalaksella etumatkaa, mutta peli on vielä kesken ja väsymys alkaa painaa. Pojat jaksaa taistella ja Niko laukookin pallon verkkoon ajassa 42,43.  Ollaan lukemissa 8-2. Tästä lähtee kova taisto ja vastahyökkäys Jalaksen päähän. KannUra haluaa kaventaa tilannetta ja tekeekin vielä kolme maalia ennen viimeisen erän loputtua ajassa 42,47 ja 43,44. Ja vielä viisitoista sekuntia ennen pilliin vihellystä KannUra kaventaa pelin lukemiin 8-5 ja näihin lukemiin peli myös päättyy. 

Näistä peleistä kohti uusia pelikuvioita!

Miehille Ilmajoelta voitto ja tappio

Edellisen turnauksen tappioiden jälkeen Jalaksen miehet halusivat näyttää osaamisensa ja palata taas voittojen tielle Ilmajoki-hallissa järjestetyssä kauden kolmennessa turnauksessa. Ensimmäinen ottelu pelattiin järjestävää seuraa, Munakkaa vastaan.

Munakka - Jalas 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)

Peliin lähdettiin liikkeelle hyvällä sykkeellä. Jalas hallitsi ottelua ja saikin luotua hyviä paikkoja. Palkinto tuli ajassa 8:09. Pallo oli jo vierimässä maalivahdin alta Munakan maaliin, mutta se siivottiin väljemmille vesille ja vastustaja selvisi tilanteesta hetkeksi. Tuomari kuitenkin näki, että puolustaja teki pelastuksensa maalivahdin alueelta ja Jalas sai tilanteesta lopulta rangaistuslaukauksen. Kim Laurila eteni määrätietoisesti kohti maalia, suoritti viime hetken harhautukset ja nosti pallon kohti maalin kattoa. Munakan maalivahtina toiminut Jani Kuusisto yritti epätoivoisesti kauhoa Kimin vippausta käsiinsä siinä onnistumatta ja Jalas siirtyi 0-1 johtoon. Ottelu jatkui rikkonaisena, kun molemmat joukkueet taistelivat irtopalloista viimeiseen asti ja tuomarit vihelsivät mailaanlyönnit tarkasti pois. Erän viimeisellä minuutilla Munakan Manne Niemelä otti jäähyn ja Jalas pääsi testaamaan harjoiteltuja ylivoimakuvioita. Pitkään ei tarvinnutkaan odotella, kun Kimmo Ala-Keturi pääsi tuikkaamaan pallon etunurkasta vastustajan maaliin. Harri Kuhna korjasi tästä maalista itselleen syöttöpisteen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis Jalaksen johdossa 0-2.

Toisen erän alkuvaiheessa Jani Majaneva otti jäähyn Jalakselle ja Munakka pääsi yrittämään oman ylivoimansa toimivuutta. Tulos ei ollut kotijoukkueen kannalta mairitteleva, sillä ajassa 23:31 Niklas Mäki-Ventelä viimeisteli Jalaksen 0-3 johto-osuman Antti Kallioniemen alustuksesta. Tässä vaiheessa valkopaitaisten mielissä peli saattoi jo tuntua ratkenneelta, sillä pallo ja miehet eivät enää liikkuneet samaan tahtiin kuin ensimmäisessä erässä. Mutta kuten arvata saattoi, palaute tuli välittömästi. Munakan Joakim Matalamäki pääsi laitaväännön jälkeen nousemaan pallon kanssa maalin nurkalle ja tuikkasi etukulmasta kavennuksen ajassa 26:04. Vajaa minuutti tästä ja Marko Poikkeus otti estämisestä jäähyn. Tällä kertaa Munakan ylivoima toimi ja ajassa 27:47 tilanne olikin jo 2-3. Maalin viimeisteli Niko Ristilän syötöstä Tommi Lähdesmäki. Näistä lukemista lähdettiin ottelun kolmanteen erään.

Jalas sai pienen puhuttelun jälkeen taas homman hieman paremmin haltuun, mutta myös Munakalla oli omat paikkansa. Ajassa 37:28 oli taas Jalaksen vuoro juhlia. Antti Kallioniemi tarjoili pallon Niko Mäki-Ventelälle, joka leikkasi vasemmasta laidasta hieman keskemmälle kenttää ja lähetti tarkan laukauksen maalin oikeaan ylänurkkaan. Tilanne 2-4. Pian tämän jälkeen Jalakselle tarjoiltiin vielä kerran mahdollisuutta ylivoimalla, kun Munakalla eksyi yksi ylimääräinen pelaaja kentälle. Tällä kertaa maalia ei syntynyt. Ottelun lähestyessä loppuaan vastustaja sai vielä yhden mahdollisuuden, kun Mikko Keisala nappasi itselleen jäähyn kaksi minuuttia ennen summeria. Munakka sai aikaiseksi hyvää ylivoimapyöritystä ja ehtivät ottaa vielä maalivahdinkin pois viimeisen minuutin ajaksi, mutta Jalaksen alivoima sai peitettyä laukaisulinjat ja tarvittaessa myös laukauksetkin. Ja jos joku pallo kulkeutui maalille asti, niin Vesa Vierikko napsi ne varmasti haltuunsa. Näin Jalas pääsi taas summerin soidessa voiton makuun. Loppulukemat Jalakselle 2-4.

#15

Jalas - Jeppis FBC 4-5 (3-2, 1-0, 0-3)

Toisessa pelissä vastaan asettui tuttu Jeppis. Ensimmäinen erä mentiin hyvin tasaisissa merkeissä molempiin päihin, mutta jeppis teki ensimmäisen maalin ajassa 3.47. Jalas lähti hakemaan tasoitusta hyvällä hengellä ja se tuotti tulosta kun peliä oli pelattu 4.29. Latvala tälläsi pallon maaliin ja syöttöpisteen nappasi Stallions-paitaan palannut Jani Majaneva. Seuraavaksi oli jälleen Jeppiksen vuoro heiluttaa verkkoa, kun ajassa 8.21 pallo lipui viivasta lähtenee vedon jälkeen maaliin. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla jalas iskee kahdesti, kun ensin Mikko Keisala laukoo pallon ylänurkkaan Joonas Rajamäen oivasta passista ja tästä maalista kului ainoastaan 30 sekuntia kun Niklas Mäki-Ventelä viimeisteli maalin edestä Jussi Latvalan passista. Näin ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 3-2.

Toiseen erään lähdettiin hyvällä temmolla ja asenteella, joka saatiin ensimmäisessä erässä aikaiseksi. Ajassa 21:08 Jalas ottaa jäähyn, mutta hyvällä puolustus- ja maalivahtipelillä Jalas selvittää alivoiman. Ajassa 42:13 Keisala iski toistamiseen pallon maaliin ja erätauolle mentiin lukemissa 4-2.

Kolmas erä kuitenkin tuotti hankaluuksia Jalakselle ja Jeppis hyödynti nämä hyvin. Ajassa 34:01 Jeppis teki maalin, josta pari minuuttia myöhemmin Jeppis iski jo toistamiseen. Tasatilanteessa peli rauhoittui jälleen hetkeksi, mutta tilanteita syntyi kuitenkin molempiin päihin. Näistä paikoista Jeppis hyödynsi omansa, kun ajassa 41:43 iskivät hienolla maalilla tilanteeksi 5-4. Ajassa 42:25 päästiin koittamaan vielä 4v4 kun molemmista joukkueista komennettiin miehet istumaan kakkosta. Jalas hakee vielä vimmatusti tasoitusmaalia, mutta ylärimaa lähemmäs ei tällä kertaa päästä, joten näin Jeppis vei tästä ottelusta pisteet kotiin.

#20

fullsizeoutput_528c.jpeg

Naisille Lohtajalta tappio ja voitto

Jalaksen naiset lähtivät viime sunnuntaina viettämään turnauspäiväänsä Lohtajalle, jossa ensimmäisenä vastaan asettui Seinäjoen Konnat.

Jalas - Konnat 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Pelin alussa tuntui, ettei lämmittelyt riittäneet herättämään Jalaksen naisia matkustusväsymyksestä, kun taas yhden pelin jo lämmitelleet Konnat lähtivät hyvällä vireellä toiseen otteluunsa. Ensimmäistä erää ehti kulua 7:53 kun Konnat pääsivät yllättämään nopealla käännöksellä vapaalyönnistä ja tekivät ensimmäisen maalinsa Jalaksen verkkoihin. Toisessa erässä Jalas pääsi paremmin kiinni Konnien kuvioihin ja sinnikkäälle työllekin tuli tulosta, kun Jenna Vuorinen latasi suoraan Sarita Välisaaren syötöstä Konnien maalivahdin ohitse. Kolmannessa erässä pakki Susanna Friman teki niin perusteellista työtä, että sai työntämisestä 2 minuutin rangaistuksen. Jalas oli sisukas ja jaksoi alivoiman mahtavasti, mutta erän loppu puolella pääsi Konnat vielä rokottamaan kahdesti. Peli päättyi lopulta näihin 1-3 lukemiin.

HiPa - Jalas 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettui Himangan Pallo. Vastustaja oli hyvin lukenut meidän alakerran syöttöpelin ja etenkin aluksi korkea, kahdenkin pelaajan karvauspeli, aiheutti haasteita hyökkäyksen käynnistämiselle ja ensimmäisessä erässä torjuntoja vastustajan maalivahdille kertyi vain kaksi. Toisaalta yksi kolmesta maalia kohti tehdyistä vedoista upposikin erän loppupuolella ylivoimapelillä sisään, Karita Kangastien yksilösuorituksella, kun vastustajan hyökkääjä oli ehtinyt kuluttaa jäähypenkkiä vain 11 sekuntia. Omassa päässä maalivahti Henna Autiolle kertyi ensimmäisessä erässä torjuntoja viisi.

Toisessa erässä hyvinkin katkonaisen pelin ainoaksi merkinnäksi kertyi jälleen #12, eli Karita Kangastien sivallus, josta 2-0 lukemat tauluun.

Kolmanteen erään vastustaja lähti lujalla taisteluilmeellä. Tähän vastatessa, joutui kovasta puollustusväännöstä Nita Mäki-Ventelä jäähylle, josta vastustaja pääsi rokottamaan kavennusmaalilla lukemiin 1-2. Pian kavennusmaalin jälkeen, hieman epäselvästä tilanteesta joutui kädellä pelaamisesta Jenna Vuorinen penkille istumaan, mutta tällä kertaa alivoima piti. Vastustaja kiri vielä tasoihin kun pelikellossa oli viimeiset viisi minuuttia. Kuitenkin kova tahto voittopisteiden kotiin viemiseen löytyi myös Jalaksen päästä ja jäähyltä vauhtia hakenut kapteeni Vuorinen viimeistelikin Katri Ojaniemen esityöstä lukemiksi 3-2. Näin kaksi pistettä turnauksesta taskuun ja kotimatkalle.

WhatsApp Image 2018-11-06 at 22.12.11.jpeg
fullsizeoutput_5235.jpeg

F-junioreitten pelit käyntiin

F-junioreitten pelikausi käynnistyi lauantaina 27.10 Kuortaneen LP-Areenalla. Jalas pelaa tätä sarjaa kahdella joukkueella, Jalas 09 & Jalas 10. Katsomossa jännittäneet vanhemmat kirjailivat pelitapahtumia ylös seuraavasti:

Jalas 10 - SPV Sininen 1-3 (1-2, 0-1)

Jalas 10 -joukkue pelasi ihan ensimmäisen sarjapelinsä F-pojissa SPV sinistä vastaan. Tätä on odotettu ja pelaajat ovat todellakin liekeissä ja pelasivat hienosti yhteen. Ensimmäinen erä oli ensi sekunneista kovatempoista ja tasaista. SPV pääsi yllättämään Jalaksen maalilla ajassa 8:08, jonka Jalas kavensi Osku Välimaan hienolla vedolla kuittasi, mutta ennen erän loppua Seinäjoki pääsi vielä kuittaamaan.

Toisessa erässä Seinäjoki teki vielä yhden maalin, Jalakselle ei tullut enää onnistumisia, mutta kokemuksia sitäkin enemmän. Luca Ala-Keturi ketjujen varmin lenkki, loistavaa maalivahti työskentelyä.

Jalas 10 - NJ 2-8 (2-4, 0-4)

Nurmo pääsi yllättämään heti ajassa 0:29 ja takoivatkin 2 muutakin maalia kun pelaajat hieman unohtivat puolustuksen. Miro Autio pääsi vauhtiin ja tekikin 2 seuraavaa maalia. Jälleen Lucan lukuisten pelastusten jälkeen Nurmo pääsi rokottamaan.

Meidän pelaajat olivat niin innoissaan, jotta yrittivät mennä pelaamaan erätauollakin. Taas pelattiin täysillä, ei luovutettu eikä hermostuttu. Kaikki tekivät hommansa ja yritystä todellakin oli koko ajan. Nurmoolaisilla enemmän onnea mukana kuin meillä tai siltä se ainakin katsomosta katsottuna vaikutti. Tästä on hyvä jatkaa marraskuun kotipeleillä. Mahtava päivä niin lapsille kuin vanhemmillekkin.

KuKu - Jalas 09 9-6 (6-1, 3-5)

Kesätauon jälkeen ekaan peliin lähdettiin innokkaana ja ehkä hieman jännitystäkin oli ilmassa. Jalas 09 sai ensimmäisenä vastaansa isäntäjoukkue KuKun. Jalas aloitti vahvasti ja Eino Kohtamäki tekikin aloitusmaalin ajassa 4:30. Vahva aloitus ei kuitenkaan kantanut pidemmälle ja KuKu pääsi ensimmäisessä erässä karkaamaan selvään johtoasemaan. Jalaksen hieman hapuillessa ja etsiessä pelityyliään ensimmäinen erä päättyi KuKulle 6-1. 

Toisen erän alkuun Aapo Kannonlahti kavensi peliä 6-2:een. Toisessa erässä Jalas oli selvästi enemmän hereillä ja maalejakin syntyi tasaiseen tahtiin. Aapo teki toisen maalinsa ajassa 3:32 (7-3) ja Kukun 8. maalin jälkeen Jalaksen Oskari Manninen kavensi tilannetta 8-4:ään. Aapo heilutti vastustajan verkkoa vielä kahteen otteeseen, mutta KuKunkin onnistuessa vielä kertaalleen kauden ensimmäinen ottelu päättyi KuKun voittoon 9-6. Jalaksen maalivahtina pelasi Severiina Lehtovaara.

Jalas 09 - SPV sininen 3-7

Päivän toiseen peliinsä pojat lähtivät päättäväisin katsein. Tällä kertaa maalia vartioimaan asettui Onni Mäkelä. SPV:n otteet tuntuivat kuitenkin olevan päättäväisempiä, sillä erätauolle siirryttiin Onnin hienoista torjunnoista huolimatta lukemin 1-5. Jalaksen ainoan maalin erässä teki Aapo Kannonlahti Eino Kohtamäen syötöstä.

Toisessa erässä Jalaksella oli runsaasti maalintekotilanteita ja -paikkoja. Sinnikkäistä  yrityksistä huolimatta maaleja saatiin aikaiseksi kaksi, jotka laukoi Aapo. Ensimmäiseen syötön antoi Leevi Hautamäki, toiseen ei syöttäjää kirjattu. Katsomossa tuntui, että tilanteet ja onni eivät tässä pelissä poikia suosineet. Välillä vaihtosummerikin tuntui soivan juuri "kesken tilanteen". Mutta valtavan hienosti pojat yrittivät ja taistelivat loppuun asti.

E-junioreilla kotiturnaus

27.10. pelattiin E-poikien alkusarjan toinen turnaus Jalaksen isännöimänä Peräseinäjoen Ritola-hallissa. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat omat pojat, Jalas -07 ja Jalas -08. Peliin valmistautumisessa oli havaittavissa erilaista latautumista, kun kyseessä oli oman seuran joukkueiden välinen kamppailu.

Jalas 07 - Jalas 08 13-5 (5-3, 4-1, 4-1)

Ensimmäinen erä alkoi rytinällä, kun -07 laukoi kaksi maalia ensimmäisellä peliminuutilla. Kolmen minuutin kohdalla -08 kavensi 2-1:een.  Erän puolivälissä -07 pojat saivat jäähyn korkeasta mailasta ja joutuivat alivoimalle. -07 teki kuitenkin kaksi maalia alivoimalla, mutta -08 kavensi jäähyn viime sekunneilla ja jäähy purkautui. Loppuerä oli tasaista vääntöä ja erän loppulukemat olivat 5-3. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat -07:sta Miika, Lauri, Severi ja Eemeli, -08:sta Akseli ja Tuukka.

Toisen erän alkuun molemmat joukkueet tekivät maalit ja peli jatkui tasaväkisenä. Erän puolen välin jälkeen -07 kasvatti johdon kolmella peräkkäisellä maalilla tilanteeseen 9-4. Erän lopulla -08 painosti kovasti ja laittoi Veetin maalissa koville, mutta Veeti torjui hienosti eikä enempää maaleja syntynyt. Maaleja seuraaville pelaajille: -07: Lauri, Juho ja Toni, -08: Patrik.

Kolmanteen erään lähdettiin siis 9-4 lukemissa. Heti erän alkuun -07 teki maalin, mutta sen jälkeen peli oli kovaa vääntämistä  ja kentällä juostiin päästä päähän. Vääntämisen tuloksena -08 onnistui maalinteossa ja kavensi maalieroa yhdellä. Sitten tapahtui toisen erän toisinto eli -07 otti kolmen maalin irtioton ja kasvatti maalieron yhdeksään. Pelin lopussa -08 tsemppasi hienosti eikä luovuttanut. Painostus palkittiin ja -08 kaunisteli lukemia vielä maalilla. Peli loppui lukemiin 13-5. Kolmannen erän maalit menivät: -07: Lauri, Miika, Toni ja Iipo, -08: Tuukka.

Tsempparipelaajina palkittiin -07 Eemeli ja -08 Tuukka. Hyvää ja periksiantamatonta peliä molemmilta joukkueilta.

SB Vaasa musta - Jalas 08 9-4 (2-1, 3-3, 4-0)

Jalas 08 joukkueen päivän toisessa ottelussa vastaan asettui SB Vaasa musta.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin vauhdikkaasti Vaasan painostaessa Jalaksen miehistöä. Pallo pyöri ensimmäisten minuuttien aikana lähes koko ajan Jalaksen päädyssä. Jalaksen ensimmäisen hyökkäyksen lopputuloksena oli vapaalyönti noin viisi metriä maalilta, jota asettui antamaan Santeri Kivimäki. Santerilta kylmä ratkaisu ja pallo varmasti alanurkkaan ja taululle lukemat 0-1 ajassa 02.26.

Seuraavat 5 minuuttia mentiin samoissa tunnelmissa kuin pelin alkukin. Vaasa painosti ja Jalas sai luotua vain satunnaisia hyökkäyksiä Vaasan maalia kohti. Ajassa 07.25 vihellettiin jäähy Akseli Lehtiselle maasta pelaamisesta ja näin Vaasa pääsi pyörittämään ylivoimaa. Jalas puolusti alivoiman loistavasti eivätkä lukemat muuttuneet taululla. Jäähyn jälkeen tilanteet vaihtelivat ja mentiin vuorotellen päästä päähän kunnes ajassa 11.40 Vaasa yllätti ensimmäisen kerran maalilla pelanneen Eelis Laineen ja tasoitti ottelun. Tästä sisuuntuneena ei tarvinnut kauaa odotella Vaasan toista maalia kun jo reilun minuutin jälkeen peli oli Vaasalle 2-1. Loppu erässä ei enää maaleja nähty vaikka peli tasoittui selvästi Jalaksen ottaen myös osaansa maalipaikosta.

2. erä lähti toivotulla tavalla käyntiin kun jo minuutin pelin jälkeen Akseli Lehtisen syötöstä Tuukka Heinola tasoitti tilanteeksi 2-2. Vaasa nosti silminähden karvausta joka tuotti tulosta ajassa 17.24. Näin lukemat 3-2 Vaasalle. Siitä vastustaja ei kuitenkaan saanut kauaa nauttia kun Mikko Rantamäen esityöstä Benjamin Sillänpää toi taas Jalaksen tasoihin. Jalas otti koko ajan enemmän kuskinpaikkaa itselleen ja tästä hämmentyneenä Vaasa otti aikalisän ajassa 23.01. Tämä ei Jalasta hidastanut kun ajassa 24.21 Mikko Rantamäki vei Jalaksen 3-4 johtoon. Mutta sitten alkoi Vaasan pojille riittää. Seuraavaan kahteen minuuttiin Vaasa meni kahdella maalillaan uudelleen johtoon. Vaasalla oli nyt into päällä. Jopa niin kova into että kentälle erehtyi liikaa pelaajia, josta tuomittiin Vaasalle jäähy ajassa 28.49. Näin Jalakselle erän loppuun vielä ylivoima, jota ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

3. erä alkasi siis ylivoimalla, mutta Jalas ei saanu peliään pyörimään. Vaasa taisteli alivoiman ja kun kentät olivat tasan, oli taas Vaasan aika laittaa suurempaa vaihdetta silmään. Seuraavan 8 minuutin aikana Vaasa mättäsi 3 maalia ja piti peliä hallussaan hyvällä pelillä. Ajassa 39.04 Vaasalle tarjottiin vielä ylivoimaa kun koukkaamisesta tuomittiin Mikko Rantamäelle 2 minuuttinen. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja Jalas taisi järjestää alivoimalla paremman paikan Tuukka Heinolan laukauksella vastustajan maalin ylärimaan. Reilu minuutti ennen pelin loppua Vaasa vielä kaunisteli lukemia ja tulos oli 9-4. Hyvän ja tasaisen alun jälkeen Vaasa vain oli liian kova pala tänään Jalakselle. Ottelun tsemppari palkinnon voitti Jalaksesta Rasmus Rintala uhrautuvaisella puolustuspelillään.

Jalas 07 - Konnat 9-2 (0-1, 5-0, 4-1)

Jalas 07-joukkueen toinen ottelu pelattiin Konnia vastaan. Ottelun alussa Konnat tekivät ensimmäisen maalin, kun Jalaksen vaihto venyi liian pitkäksi. Vastustajan maalin jälkeen valmentaja alkoi vaihtaa pelaajia nopeammin kentälle ja sen myötä pelirytmi nousi uudelle tasolle. Ensimmäistä erää värittivät myös kolme jäähyä: 1 Konnille ja 2 Jalakselle. 

Toisessa erässä Jalas aloitti maali-iloittelun. Jalas pyöritteli palloa ja teki hienoja syöttökuvioita. Maalin teon aloitti Severi Vuorela. Juho Saari kuittasi kahdesti, mikä rauhoitti Jalaksen kannustusjoukkoja. Severi Vuorela onnistui toistamiseen ja Miika Rajamäki lisäsi maalieroa erän viimeisellä minuutilla. Toinen erä päättyi Jalaksen hyväksi 5-1.

Kolmannen erän alku meni palloa siirreltäessä pelaajalta toiselle. Erän maalitehtailun aloitti hattutempun samalla tehnyt Severi Vuorela rystymailalla. Eemeli Mäenpää lisäsi johtolukemat 7-1:een vain kahdeksan sekuntia edellisestä maalista. Konnat väänsivät kavennusta ja onnistuivatkin kaventamaan yhdellä maalilla. Erän loppupuolella Tatu Saarela kaunisteli voittolukemia ja Miika Rajamäki ylivoimalla. 

Koko pelin ajan Jalaksen pelaajat pelasivat suurella sydämellä. Onnistumisia tuli tasaisesti kaikille. Veeti Marttila maalissa pelasi totuttuun tapaan tasaisen varman pelin. Jalas voitti ottelun lukemin 9-2.  

IMG_7185.jpg

D-poikien kausi jatkui Qmaxilla

D-poikien kauden toinen turnaus pelattiin lauantaina 27.10 Qmax arenalla. Jalaksen ohjelmassa oli ottelut SPV:tä ja SB Vaasaa vastaan. Katsomossa jännittäneiden vanhempien muistiinpanojen mukaan pelit menivät näin:

Jalas - SPV 3-3 (2-0, 1-2, 0-1)

Ensimmäsitä erää oli kulunut reilu viisi minuuttia, kun Veikka Ylihärsilä teki ensimmäisen maalin Niko Marttilan syötöstä. Eipä aikaakaan, kun Niko teki maalin vuorostaan Veikan syötöstä. Peli oli kiihkeää ja Kasper Ketola pelasi maalissa loistavasti ja pelasti monta maalipaikkaa vastustajilta. Ensimmäisen erän aikana SPV:llä ei ollut mitään asiaa Jalaksen maalille.

Toinen erä alkoi dramaattisesti ja Vikki Ylihärsilä pyöräytti nilkkansa ja oli poissa pelistä. Peli jatkui ja Lauri Jyrä syötti Eero Lehdolle, joka laukoi pallon maaliin. SPV heräsi ja reilun viiden minuutin päästä laukoi taululle 1-3 tilanteen. Jalaksen Eero Latvala joutui jäähylle väärän pelitavan vuoksi ja SPV tasoitti tuurilla tilanteeksi 2-3. Eero Lehto sai myös nilkkaansa osumaa ja oli loppupelin sivussa. SPV:n otteet tiukentuivat, mutta jäähyä ei onneksi tullut enää meidän pojille.

Kolmas erä aloitettiin ylivoimalla. Tästä huolimatta, jotenkin epähuomiossa SPV upotti pallon Kasperin selän taakse ja näin peli oli tasan 3-3. Peli oli todella jännittävää ja ennen viimeistä kolmea minuuttia SPV otti aikalisän. Viimeiset kolme minuuttia yleisö oli hengittämättä ja pakarat olivat ainakin sentin irti istuimelta. Onneksi Jalaksen kantti kesti ja peli päättyi tasapeliin 3-3.

SB Vaasa - Jalas 3-15 (2-7, 1-4, 0-4)

Eka erä alkoi Jalaksen vahvalla pelillä vastustajan päässä. Jalas takoi ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana 6 kappaletta maaleja Vaasan poikien yrittäessä pysyä perässä. Eka maali ajassa 0:59, syöttäjänä Eero Lehto, maalin laukoi Vikki Ylihärsilä. Reilun minuutin päästä Onni Siltala laukoi maalin Miika Kuja-Perälän syötöstä. 3-0 tilanne syntyi Onni Siltalan syötöstä, maalintekijänä Niko Marttila. Vikki Ylihärsilä syötti seuraavat kaksi maalia, joista ensimmäisen laukoi Joonas Kuusisto ja toisen parinkymmenen sekuntin kuluttua Eero Lehto. Tilanteeseen 6-0 päästiin Miika Kuja-Perälän syöttämänä ja Niko Marttilan laukomana. Vastustajan ensimmäinen maali tuli ajassa 11:40, maalintekijäksi merkitty Lauri Rinta-Aho, tästä taisi tulla meille syöttöpiste. Ensimmäisen erän viimeisen maalin Jalakselta teki Eero Lehto, tämän syötti Lauri Jyrä. Viimeisillä sekunteilla Vaasa teki vielä yhden maalin. Eka erä päättyi lukemin 7-2.

Toinen erä oli myöskin täysin Jalaksen hallinnassa ihan kokoajan. Tosin, kuten mekin olimme autelleet vastustajaa ensimmäisessä erässä, niin nyt vastustaja autteli meitä, vaikkei niin apua oltaisi tarvittukaan. Tilanteeseen 8-2 Joona Haanpään syöttö Miika Kuja-Perälä maalintekijänä. Tilanne 9-2 vastustajalle syöttöpisteet Miika Kuja-Perälä taas maalintekijänä. Tilanne 10-2 ajassa 25:15 vastustajalle syöttöpiste ja maalintekijänä Eero Lehto. Vastustajalle maali, tilanne 10-3, johon kaksikko Kuja-Perälä ja Siltala vastasit samantien. Toinen erä päättyi lukemiin 11-3.

Kolmannen erän alkua ehdittiin pelata vaivainen puoli minuuttia, kun Niko Marttila laukoi hienon maalin Lauri Vierikon syötöstä. Vaasan pelaaja #50 Joonas Koitto otti epäurheilijamaisesta käytöksestä 10+2min ja saimme mahdollisuuden pelata ylivoimalla. Tilanteeseen 13-3 siirryttiin Lauri Jyrän syötöstä ja Niko Marttilan laukomana. Tilanteeseen 14-3 päästiin Ylihärsilän veljeksien hienolla yhteispelillä, Veikalle syöttöpiste ja Vikki maalintekijänä. Pelin päätti Miika Kuja-Perälän syöttämä ja Onni Siltalan laukoma maali 15- 3. Kokonaisuudessaan hieno peli seurata.

fullsizeoutput_5133.jpeg

Miehille ei pisteitä Qmaxilta

Miesjoukkueen kausi jatkui lauantaina Qmaxilla pelatulla turnauksella. Jalas kohtasi Nurmon Jymy II:n sekä Amerikaarron.

NJ II - Jalas 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Nurmon Jymyn kakkosjoukkue, joka oli saanut jalkeille lähemmäs neljä kentällistä pelaajia, joten pelistä odotettiin kovavauhtista.

Ensimmäinen erä oli pääosin nurmolaisten hallintaa ja ensimmäinen maali tuleekin Jalaksen päätyyn ajassa 6.53. Jymy iskee vielä toisen kerran ennen erän loppua.

Toista erää on pelattu reilut kolme minuuttia kun Jymy osuu jälleen. Tämän jälkeen Jalakselle tarjotaan ylivoima-aikaa hetken jopa kahden miehen edestä, mutta kovin oli tehotonta tämäkin ylivoima. Kaiken lisäksi Jymy onnistuu alivoimalla maalinteossa. Jalaksen viimeistelyn ollessa edelleen tehotonta siirryttiin toiselle erätauolle Jymyn johdossa 4-0.

Kolmatta erää ehditään pelata puolet, kun Jalaksen Kimmo Piirrolle tuomitaan 5 minuutin jäähy huitomisesta. Nurmo onnistuu rankaisemaan kerran ylivoimansa aikana. Piirron jäähyn päätyttyä Nurmon pelaaja määrätään jäähypenkille maasta pelaamisesta ajassa 42.35. Tilanteesta seuranneesta vapaalyönnistä Jalaksen Jussi Latvala laittaa pallon maaliin Antti Kallioniemen syötöstä, ohi Jymyn maalissa loistavasti pelanneen Niko Kinnusen. Tilanne 5-1, jotka olivat myös ottelun loppulukemat.

#22

Amerikaarto - Jalas 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli ensimmäisestä turnauksesta kaksi voittoa kahdesta pelistä saalistanut Amerikaarto.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta. 15 minuuttia maalittomissa merkeissä kurinalaisesti puolustaen. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan muutamia laadukkaita tekopaikkoja koko viisikon voimin, mutta maalivahdit hoitivat oman ruutunsa mallikkaasti. Jäähyttömässä erässä maalivahtien torjunnat kirjattiin tasaisesti neljä-neljä

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes Jalas saa toivomansa johtomaalin ajassa 24:39. Kimmo Ala-Keturin johdolla palloa toimitettiin vastustajan maalille, josta Kimmo Piirto pystyy ohittamaan Amerikaarron maalivahdin ensimmäisen kerran. Täysosuma oli kokeneelle hyökkääjälle kauden ensimmäinen. Kauaa johtoasemasta Jalas ei pystynyt nauttimaan kun vastustaja onnistuu tasoittamaan tilanteen pelikellon näyttäessä 25:20. Lisää kylmää vettä Jalaksen niskaan sataa ajassa 26:27 kun Amerikaarron puolustaja antaa loistavan poikittaissyötön, josta pallo on helppoa iskeä pussiin. Jalas joutuu alivoimalle ajassa 28:13, kun Marko "poju" Poikkeus tuomitaan jäähylle vaarallisesta pelistä. Tilanne oli hieman kyseenalainen. Vastustajan ylivoiman vaarallisuus oli tiedossa ja alivoimalla oli laitettava parasta pöytään. Amerikaarto siirtelee palloa maltillisesti ja pelaa paikan keskustaan, josta pallo talletettiin maaliin ja tilanteeksi 3-1.

Kolmanteen erään Jalas lähtee kahden maalin takaa-ajo asemasta, joten kadonnut taisteluilme oli löydyttävä. Digitaalit pysähtyvät aikaan 31:31, kun #19 eli nuorempi Mäki-Ventelän veljeksistä saa pallon ja tarjoilee poikittaissyötön, joka löytää Jussi Latvalan, eikä hän erehtynyt. Pallo suoraan syötöstä maalin vasempaan alakulmaan ja tilanteeksi 3-2.

Jalas yrittää hakea tasoitusta, mutta kokenut vastustaja pelaa johtoasemassa esimerkillisesti. Pelikellon näyttäessä 36.34 vastustaja lisää johtoaan takaisin kahteen maaliin. Hieman onnekas ilmasta lyöty swingi yllättää Jalaksen maalia totutusti vartioineen Vesa Vierikon.  Peli jatkuu Amerikaarron johtoasemaa suojatessa. Jalas nostaa karvaustaan ja ottaa aikalisän ajassa 43:18. Pallo ei löydä tietään vastustajan maaliin muutamista hyvistä tekopaikoista huolimatta.

Peli kello soittaa pelin päättyneeksi lopputuloksen ollessa 4-2. Vaikka joukkueen pistetili ei kasvanutkaan, kertyi jokaisen vyölaukkuun kokemusta mm. johtoasemassa pelaamisesta vastustajan toimesta.

#17

Lohkon tilastosivu

IMG_5570_.jpg
IMG_5565_.jpg
IMG_5575_.jpg
IMG_5586_.jpg
IMG_5589_.jpg
IMG_5590_.jpg
IMG_5584_.jpg
IMG_5596_.jpg

Naiset avasivat kautensa voitolla ja tasapelillä

Naisten 3 -divisioona pyörähti mallikkaasti käyntiin lauantaina 13.10 Qmax-areenalla Konnien järjestämässä turnauksessa. Ensimmäisena vastaan asteli Uusikaarlepyystä Blue Fox ll. 

Blue Fox II - Jalas 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Tervettä jännitystä oli ilmassa kun asteltiin peliareenalle. Ensimmäisessä erässä ei maaleja kumpaankaan päätyyn osunut, Jalas sen sijaan nappasi jäähyn mailaanlyönnistä. Toinen erä olikin ilotulitusta meidän osalta kun Karita Kangastie #12 pommitti Jenna Vuorisen #25 syötöstä maalin ajassa 27:56. Heti pian perään ajassa 28:12 joukkueen vikkelä Jenni Pihlaja #18 pisteli Jessica Äijön #21 syötöstä maalin, tilanteen näin ollessa 0-2. Kolmannessa erässä ei Jalaksen naiset osumia maaliin saanut sen sijaan ketut kavensivat 1-2 tilanteeseen. Näin ollen peli päättyi Jalaksen voittoon 1-2. Tämä oli hieno kauden aloitus ja tästä oli hyvä lähteä seuraavaan peliin.

Jalas - Jeppis FBC II 2-2 (1-0, 1-1, 0-1)

Toiseen peliin oli todella hyvä fiilis lähteä edellisen voiton jälkeen. Vastaan asteli Pietarseen Jeppis FBC ll. Valmentajien tehneen taustatyön ansiosta saimme hyviä ohjeita pelaamiseen ja näin ollen ensimmäinen erä pyöri pitkälti vastustajien päädyssä. Syöttäkuviot tuntuivat olevan kunnossa ja joukkueella hyvä voitontahto. Ensimmäisessä erässä vastustaja otti jäähyn kun silmälasit olivat jääneet kotiin ja kaukalossa oli liian monta pelaajaa. Näin päästiin pelaamaan ylivoimaa. Jälleen pistepörssin ykkönen Karita Kangastie #12 pisteli ilottelumaalin ylivoimalla pakki Sarita Välisaaren #8 syötöstä ajassa 9:25. Sama kuvio tapahtui toisessakin erässä kun vanhat kämppikset Karita ja Sarita pisti jälleen kuviot kohdilleen ajassa 20:31, näin vieden joukkueen 2-0 johtoon. Heräsipä vastustajatkin tässä vaiheessa ja pistelivät maalin ajassa 22:00. Kolmas erä oli jännittävä trilleri pallon pyörien molempien päädyissä ja lopuksi vetoja tuli useita Jalaksen päätyyn. Jeppisläiset viimeistelivät pelin 2-2 tilanteeseen ajassa 42:32 ja näin peli päättyi tasan ja molemmit pisteet.

Kauden aloitus sujui hienosti ja valmentajiltakin tuli kehuja ja kiitosta. Uudet pelajaat pääsivät myös hienosti vauhtiin! Tästä on hienoa jatkaa pelejä kun joukkuehenki on näin loistava.

Tilastosivu

Näyttökuva 2018-10-14 kello 15.06.49.png
WhatsApp Image 2018-1.jpeg
WhatsApp Image 2018-10-.jpeg
WhatsApp Image 2018-10-14 at 13.50.01.jpeg
WhatsApp Image 2018-10-14 at 13.49.58.jpeg

Naisten salibandyn kolmosdivari käynnistyy lauantaina

Pohjanmaan naisten kolmosdivari käynnistyy lauantaina, kun Jalaksen lohkon avausturnaus pelataan Qmax arenalla. Tälle kaudelle naisjoukkueita ilmoittautui pohjanmaan alueelta sarjaan ennätysmäärä - yhteensä 14 - ja sarja jaettiinkin kahteen lohkoon. Jalaksen kanssa samassa lohkossa pelaavat Blue Fox II (Uusikaarlepyy), Himangan Pallo, ISB II (Ilmajoki), Jeppis FBC II (Pietarsaari), Konnat (Seinäjoki) sekä Nurmon Jymy. Sarja pelataan kolminkertaisena, eli jokainen joukkue kohdataan kauden aikana kolmesti. Näin turnauksia kertyy yhteensä 9 kappaletta ja kauden toiseksi viimeinen turnaus on Jalaksen emännöimä ja se pelataan Kurikan Monnarilla lauantaina 2.3.2019.


Kauden avausturnauksessa Jalas kohtaa Blue Fox II:n kello 11.00 alkaen ja kello 13.00 alkaen vastakkaiseen päätyyn astelee Jeppis FBC II.

Jalaksen joukkue on kokenut viime kauteen verrattuna pieniä muutoksia, sillä pelaajia muutti opiskelujen perässä muille maille, pari pelaajaa vaihtoi toiseen seuraan ja muutaman pelaajan kohdalla salibandy on ainakin toistaiseksi tauolla. Uusia kasvoja joukkueeseen saatiin kuitenkin mukavasti, kun kokonaan uusia pelaajia on mukana nyt 3 (Anniina Salmenkangas, Niina Mäkynen & Anne-Mari Tarkkio) ja viime kaudella vielä pääsääntöisesti Jalaksen C-tytöissä pelanneet Jenni Pihlaja, Katri Ojaniemi sekä Anastasiya Makasyuk ovat nyt mukana naisten joukkueessa jo alusta asti. Joukkueen valmennuksesta vastaavat edelleen Antti Kallioniemi, Kimmo Ala-Keturi & Jari Nieminen ja joukkueenjohtajana toimii Asko Mäki-Ventelä. 

Lauantaina starttaavaan kauteen lähdetään seuraavalla kokoonpanolla:

#4 Anne-Mari Tarkkio

#8 Sarita Välisaari

#12 Karita Kangastie

#14 Mirva Mäki

#15 Maria Mattila

#18 Jenni Pihlaja

#20 Anastasiya Makasyuk

#21 Jessica Äijö

#22 Katri Ojaniemi

#25 Jenna Vuorinen

#28 Henna Autio MV

#29 Niina Mäkynen

#31 Nita Mäki-Ventelä

#68 Anniina Salmenkangas

#77 Piia Yli-Hannuksela

#79 Susanna Friman

Sarjan tilastopalvelu löytyy täältä ja samalta sivulta löytyy linkit myös jokaiseen reaaliaikaisesti seurattavaan otteluunkin.

E-pojilla turnaus Qmaxilla

Jalaksen E-pojat pelasivat sunnuntaina Qmaxilla kauden avausturnauksen. Jalas pelaa tätä sarjaa kahdella joukkueella, Jalas 07 ja Jalas 08 ja molemmilla joukkueilla oli ohjelmassa kolme ottelua. Otteluraportit kirjoittivat katsomossa jännittäneet taustajoukot ja pelit sujuivat näin: (ottelua klikkaamalla pääset ottelutapahtumiin)

Jalas 07 - SPV 07 5-11 (3-3, 2-3, 0-5)

Jalas Salibandyn E-junioreiden 07-joukkue pelasi menneenä viikonloppuna Qmax-arenalla kauden ensimmäisen turnauksen. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli SPV. SPV teki avausmaalin, kun peliä oli kulunut reilu minuutti. Tasaiseen tahtiin väännettiin molemmissa päissä ja ensimmäinen erä päättyi tasalukemiin 3-3. Jalaksen maaleista vastasi Vilho Vainio, Lauri Kokko ja Severi Vuorela.

Toisessa erässä Jalast oli hetkellisesti johtoasemassa Vilho Vainion ja Lauri Kokon laittaessa palloja verkkoon, mutta SPV kirii tilannetta kiinni. Äkkiä lukemat oli 6-5 SPV:n ottaessa johtoaseman toisen erän lopussa.

Kolmas erä jatkui SPV:n painaessa tasaiseen tahtiin maaleja, loppulukemat SPV:n hyväksi 11-5. Kaiken kaikkiaan pojat pelasivat erittäin hyvin ja kehitystä viime kauteen verrattuna on tullut kaikille. Mukavaa katseltavaa.

NJ - Jalas 07 9-3 (4-2, 2-0, 3-1)

Kauden toinen peli pelattiin kotijoukkuetta Nurmon Jymyä vastaan, joten odotettavissa oli tiukka peli. Vastustaja aloittikin vahvasti tehden 2 maalia heti kahden ensimmäisen minuutin aikana. Liekö jalaksen pojilla mennyt lounas jäseniin vai mistä alkukankeus johtui mutta alun jälkeen peli tasoittui ja pallo liikkui verkkaisesti molempien joukkueiden hyvien syöttelyjen saattelemana päästä päähän. Ensimmäisen erän loppuun jalas sai 5 min jäähyn.

Toinen erä aloitettiinkin sitten alivoimalla. Oli mahtavaa katsoa, kuinka hienosti pojat pelasivat puolustuspeliä. Alivoimapeli sujui rauhallisesti, harkitusti ja turhaa hötkyilyä ei näkynyt. Vastustaja teki pari maalia mutta lukemat olisivat voinut olla murskaavammatkin. Erän loppupuolelle vastustajakin sai parin minuutin jäähyn, mutta jalaksen ylivoimapeli ei päässyt oikein vauhtiin.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet pelasivat vauhdikasta, tasaista vääntöä, pallon liikkuessa maalilta maalille. Jalaksen maalivahti pelasi todella hyvin ja nähtiin upeita torjuntoja useaan otteeseen, mutta vastustaja löysi ne pienet raot ja hyvien vetojen turvin vastustajalla oli tällä kertaa hivenen enemmän onnea maalien viimeistelyssä. Kolmannen erän viimeiset 5 minuuttia menivät taas alivoimalla, kun ensin jalas sai 2 min jäähyn ja heti perään 5 min jäähyn. Mutta jälleen jalaksen alivoimapeli oli upeaa katseltavaa, kaikilta pojilta hienoa heittäytymistä ja taistelutahtoa viimeiseen pillin vihellykseen asti. Loppulukemat vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan pelin jälkeen olivat 9-3. Jalaksen maalit tekivät Eemeli, Lauri ja Tatu. Kannustusjoukkojen silmiin pisti että kaikki 3 maalia olivat rauhallisen harkittuja vetoja.

Tämä peli osoitti heti kauden alkuun että pojilla on hyvin hallussa alivoimapelaaminen, toki tärkeintä olisi ettei jäähyjä otettaisi/tulisi. Ja vielä kun kitketään turha syöttely ja kikkailu oman maalin edessä niin poikien pelaamisesta huokui tavoitteellinen pelaaminen ja hyvä joukkuehenki.

Jalas 07 – SB Vaasa Musta 7-5 (2-2, 2-1, 3-2)

Qmax Arenalla Jalas 07 sai vastaansa kolmannessa ottelussa SB Vaasa Mustan. Pojat olivat sisuuntuneet kahdesta tappiosta sen verran, että tämä ottelu sujuikin ihan toiseen malliin. Ensimmäisessä erässä Vaasan pojat tekivät kaksi ensimmäistä maalia, mutta Jalas tasoitti 2-2 tilanteeseen maalintekijöinä Vilho Vainio ja Lauri Kokko. Toisessa erässä Jalas paransi lukemiin 4-2 maalintekijöinä Tatu Saarela ja Miika Rajamäki. Vaasa sai vielä yhden maalin, joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 4-3. Jalaksella oli melko hyvä maaliputki päällä kolmannen erän alussa, kun maaleja tekivät Tatu Saarela, Severi Vuorela ja Juho Saari. Vaasa tasoitti vielä kahdella maalilla, mutta Jalas voitti lopulta 7-5. Maalissa Veeti Marttila pelasi todella hienosti. Koko ottelu oli tasaista ja tiukkaa vääntöä. Pojilla oli todella hienoja kuvioita ja pelaaminen oli rauhallista. Katsomossa sykkeet oli aika korkealla, mutta kyllä oli ilo seurata tätä ottelua.

Jalas 08 - NJ 1-13 (0-4, 1-8, 0-1)

Peli lähtee heti alusta lähtien käyntiin nopeatempoisena. Vastustaja pelaa kovaa, hieman ”rumaa” peliä alusta lähtien, mutta hienosti Jalas ottaa haltuun pelitilanteita ja pääsee mukaan pelin kulkuun. Ensimmäinen erä on vastustajan hallussa lukemin 0-4.

Toisen erän ensimmäisen maalin iskee Mikko Rantamäki. Hienoja tilanteita syntyy paljon. Muutamaan otteeseen Tuukka Heinola karkaa vastustajalta yksin läpi, mutta harmillisesti pallo ei löydä maaliverkkoon. Jalaksen puolustuspeli parani toisessa erässä, vaikka vastustaja heiluttikin verkkoa peräti kahdeksan kertaa toisen erän aikana. Lauri Latvala venyi useaan otteeseen puolustuksessa ja pelasti monta tilannetta katkaisten vastustajan hyökkäyksen. Maalissa Eelis Laine venyi uskomattomiin torjuntoihin pallon pyöriessä jatkuvasti Jalaksen maalilla. Toisen erän peli oli kaikin puolin hienoa seurattavaa ja jokaiselta pelaajalta löytyi hienoja taidonnäytteitä. Jalaksen yhteishenki oli horjumaton, eikä lukemat lannistaneet joukkueen tahtoa.

Kolmas erä lähti käyntiin vauhdikkaasti. Kun erää oli pelattu vain 10 sekuntia, vastustaja katkaisee pelin tekemällä 12 maalin eron. Jalas jaksoi upeasti loppuun asti täydellä panoksella kahden kentällisen voimin, vastustajan hyökätessä kolmella kentällisellä.

SPV 07 - Jalas 08 12-0 (7-0, 1-0, 4-0)

Tämä peli oli jo alkumetreiltä melko lailla SPV:n maalijuhlaa. Vastustaja oli erittäin kova ja taitava: SPV:n päästessä maalille, kuviot olivat hyvin hiotut ja pallo meni hienojen syöttökuvioiden kautta lähes aina maaliin. Ensimmäinen maali uppoaa Jalaksen päätyyn jo ajassa 0:44. Pelissä on kuitenkin hyvä syke ja Jalaskin pääsee iskemään muutamia kertoja. Pallo ei vain uppoa SPV:n maalivahdin taakse, joka tulee usein myös hyvin rohkeasti pitkälle vastaan. Jalas jaksaa taistella hyvin, vaikka SPV tahkoo maaleja tasaiseen tahtiin. Jalaksen päässä Eeliskin tekee aivan loistavia torjuntoja, joita ilman peli olisi päättynyt jo paljon aiemmin. Ensimmäinen erä päättyy lukemiin 6-0.

2. erä alkaa tasaisemmin ja sitä pelataankin hieman yli 12 minuuttia ilman yhtään maalia. Vasta ajassa 27:12 SPV tekee 7. maalinsa, mikä jääkin tämän erän ainokaiseksi eli tässä erässä Jalaksen puolustuspeli toimii ensimmäistä erää paremmin. Jalas pelaa hyvällä tempolla ja jaksaa taistella yllättävänkin hyvin huomattavasta tappioasemasta huolimatta. Peli päättyy ajassa 33:44 SPV:n tehdessä 12. maalinsa. Tällä kertaa Jalas jäi siis maalitta, mutta hyviä maalipaikkoja oli useammallakin pelaajalla.

Jalas 08 - Konnat 9-14 (2-7, 4-3, 3-4)

Pelin 1.erä alkaa vauhdikkaasti paineella vastustajan maalinedustalla. Peliä on pelattu vain 54 sekuntia kun Konnat kääntävät pelin Jalaksen maalille nopealla hyökkäyksellä ja Konnat tekevät avausmaalinsa. Kova paine jatkuu Jalaksen maalilla Konnien tehden 2. Ja 3. maalinsa ajassa 1.23 ja 2.57. Kovia laukauksia satelee Jalaksen maalille, jotka Eelis torjuu hienosti. Pelikatkon jälkeen paine siirtyy Konnien maalille ja maalintekoyrityksiä tulee useita. Jalaksen kenttä on sekaisin. Ajassa 5.24 tuomari viheltää pelin poikki, jolloin Jalaksella on 6 kenttäpelaajaa kentällä. Tästä tulee 2min. rangaistus. Konnat pelaavat ylivoimakenttää ja laukovat 4. ja 5. maalinsa ajassa 7.15 ja 7.32. Jalaksen kentän ollessa taas täysilukuinen peli kääntyy vastustajan maalia kohden ja sitten Jalas avaa maalitilinsä Santerin syötöstä Tuukan tykittäessä pallon maaliin ajassa 8.46. Konnat tekevät nopean vastahyökkäyksen ja laukovat maalia kohden johon puolustus ei kerennyt mukaan. Konnat konnailevat 6. maalinsa ajassa 10.14. Tästä terävöityneinä Jalas kääntää pelin toiseen suuntaan ja Benin syötöstä Mikko tasoittaa ottelun lukemiin 6-2 Ajassa 10.22. Peli jatkuu tiukasti taistellen. Ajassa 10.56 Konnat tekevät 7. maalinsa. Vastustajan hyökätessä puolustus joutuu koville lentäen laidan yli, tästä ei kuitenkaan rangaistusta tule. Tästä peli jatkuu Jalaksen vastahyökkäykseen kunnes tulee pelikatko, jolloin tulostaulu ja kello menee rikki. Päätetään erä tähän.

2.erän alkuvaiheessa Akseli tekee Jalaksen 3. maalin. Nopea vastahyökkäys Konnilta päättyy Konnien 8:een maaliin. Pallo liikkuu päästä päähän, laukauksia satelee molemmi puolin, mutta verkko ei vain heilahda. Kumpikaan ei saa otetta peliin. Vastus on kova. Tulee pelikatkoja. Jalas saa otetta peliin. Lauri syöttää pallon Akselille, joka laukoo pallo verkkoon. Jalakselle 4. maali. Tsemppi on kova ja paine Konnien päässä. Ja taas verkko heilahtaa kun Tuukka syöttää Santerille ja tykittää pallon verkkoon. Jalas kaventaa tilanteeseen 5-8. Konnien huomatessa Jalaksen nousun, peräävät omaa peliään tehden 9. ja 10. maalinsa. Vaan Jalas ei anna periksi ja taistelevat hienosti maaleista. Jalaksen 6. maalin tekee Santeri.

3.erä alkaa taas paineella Konnien maalilla. Konnat eivät päästä poikia helpolla ja karkaavat Jalaksen maalia kohden puolustuksen järjestämättä mukaan. Konnien 11. maali syntyy kovasta taistelusta huolimatta. Ja taas Jalaksen pojat laittavat sisukkaasti kampoihin ja vastaavat hyökkäykseen nopealla käännöllä. Mikon syötöstä Benjamin laukoo 7. maalin. Peli jatkuu sähäkkänä. Maaleja tehdään tiuhaaseen vuorotahtiin. Konnat tekevät 12. maalinsa. Akselin syöttäessä Tuukalle, joka laittaa verkon heilumaan ja näin ollaan tilanteessa 8-12. Maaliero kapenee Benjaminin tehdessä Jalakselle 9. maalin Mikon syötöstä. Taistelu pallosta on kovaa ja paukut kovenee. Jalas ottaa 2min rangaistuksen huitomisesta. Urheat pojat kestävät alivoimapelin pitämällä pallon Konnien päädyssä. Jäähyn loputtua Jalaksen ollessa täysilukuinen Peli kääntyy Konnien voitoksi, jotka tekevät juuri ennen erän loppua vielä 2 maalia pelin loputtua lukemiin 9-14. Taistelu oli kovaa ja töitä tehtiin. Päivän tasaväkisin ottelu ja maaleja tehtiin paljon. Ei anneta pettymyksen lannistaa vaan jatketaan urheasti kohti uusia pelikenttiä.

Lohkon tilastosivu

64b8c0ec-e759-4aaf-bc13-f3845a68130d.jpg
871b0c46-af22-49b9-be83-ab4a34473302.jpg

Miehillä 4 pisteen turnausreissu Reisjärvelle

Jalaksen miesjoukkue avasi kolmosdivarin sarjakauden Reisjärven uuden uutukaisessa liikuntahallissa, jossa puitteet olivat viimeisen päälle kohdillaan. Matka vaan oli melko pitkä, mutta tällä kerralla se todellakin kannatti tehdä.

SPV II - Jalas 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)

Miesten kauden ensimmäisessä pelissä vastaan asettui vielä viimekaudella 2. divarissa tahkonnut Seinäjoen Peliveljien kakkos joukkue. Alustavasti tiedettiin, että joukkueella on paljon juoksuvoimaa ja pelistä tulisi varmasti kovatempoinen.

Ensimmäisen erän alku oli tunnusteleva puolin ja toisin. Ajassa 7:22 SPV ottaa 2 minuutin jäähyn, joten nyt päästään testaamaan hyväksi hierottua ylivoimaa. Pallo saatiin hyvin liikkeelle ja mylly pyörimään, mutta ilman tulosta. Ajassa 11:43 kuitenkin saadaan se kauden avausmaali, josta vastaa Harri Kuhna. Syöttöpisteen osumaan nappaa Mikko ”Keissi” Keisala. Tätä ei kauaa ehditä juhlimaan, kun ajassa 13:31 SPV:n Ari-Pekka Väljä saa kuin lahjaksi pallon laitakahinan päätteeksi. Heitto maalia kohti ja epäonneksi pallo pomppaa Jalas-puolustajan kintusta maaliin. Erätauolle lukemin 1-1.

Toista erää mennään päästä päähän, kunnes ajassa 18:12 Niko Mäki-Ventelä estää SPV:n hyökkääjän kanttausaikeet niin ”kovin ottein”, että hyökkääjä keräilee itseään kentän ulkopuolelta. Ei se kyllä Nikolta paljon vaatinut, mutta ehkä kaveri laittaa ensikerralla kiviä taskuun. Toisen erän toinen ja viimeinen tilastomerkintä saadaan, kun Keissi on päästä keskialueelta yksin läpi. SPV:n puolustaja kuitenkin estää tämän lyömällä mailaan takaapäin ja tästä hyvästä Keissi pääsee yrittämään rangaistuslaukausta. Keissi vie palloa varmasti mutta hitaasti kohti maalivahtia viimehetken siirto oikealle ja rystyltä yläpeltiin. Tai niin se Keissi mielessään ajatteli, mutta rystynosto jäi vaisuksi ja osui maalivahdin käteen. Näin toinen erä päättyy ilman maaleja ja erätauolle lukemissa 1-1.

Kolmanteen erään lähdetään hakemaan vimmatusti johtomaalia. Kunnes se tuottaa tulosta ajassa 37:08. Jälleen asialla parivaljakko Kuhna-Keisala. Kuhna löytää maalille yksin unohdetun Keisalan ja tältä tontilta ei Keisalakaan enää erehdy. Pallo maaliin maalivahdin kainalosta ja Jalas johtoon 1-2. SPV yrittää aikalisän turvin vielä kasata joukkonsa ajassa 42:46. Tästä kuitenkin lopun tekee yksi joukkueen rookieista yhdessä joukkueen senioriosaston kanssa. Rookie Jussi Latvala päättää laidasta koittaa onneaan hyvän maskin takaa, pallo pomppaa maaliviivalle, josta sen sisään pökkää senioriosaston Antti ”Kanki” Kallioniemi. SPV hakee lopuksi vimmatusti kavennusmaalia ja painostaa Jalaksen päädyssä. Saakin muutamia paikkoja luotua, mutta loput hoitaa maalilla hienon pelin pelannut Vesa ”Jeti” Vierikko. Sen verran kuitenkin SPV:n painostus tuottaa tulosta, että Marko ”Poju” Poikkeus joutuu ottamaan kahden minuutin jäähyn mailaan lyömisestä ajassa 43:37. Vaatii kuitenkin SPV:ltä kuusi kenttäpelaaja ja Jalakselta neljä, että saavat vielä yhden kavennusmaalin pelin loppuun luotua. Pelikello näytti tuossa vaiheessa aikaa 44:49. Tässäkin maalissa SPV:llä oli sen verran tuuria mukana, että pallo pomppaa samaisen puolustajan jalasta jälleen maaliin. Eli jos oikein tarkkoja ollaan noin spv ei tehnyt yhtään maalia itse. 😂 Tiukka rutistus loppuun ja homma kotiin lukemin 2-3 Jalakselle.

#69

Jalas - PaSu 6-1 (2-0, 2-1, 2-0)

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin aikaisemmilta kausilta jo hyvinkin tutuksi tullut töysälainen PalloSuharit.

Jalas avaa maalihanat ajassa 2:23, kun Rookie of the year -tittelistä taisteleva Kim Laurila iskee Kimmo "Kultsi" Ala-Keturin syötöstä uran ensimmäisen Stallions-maalin. Pelikello näyttää 9:53 kun Jalaksen Iivo Kotamäelle tuomitaan jäähy kädellä pelaamisesta. Alivoima toimii kuitenkin hienosti ja takaiskulta vältytään. Minuutti ennen erätaukoa Joonas Rajamäki ampuu tulisesti viivalta Niklas Mäki-Ventelän syötöstä Jalaksen 2-0 johtoon. 

Toinen erä lähtee Jalakselta hienosti käyntiin kun ensimmäisen minuutin aikana pallo kaivetaan kahdesti PaSu-verkoista. Ensin onnistuu Harri Kuhna (Mikko Keisala) ja heti perään tulokas Jussi Latvala (Mäki-Ventelä), avaa myöskin maalitilinsä joukkueessa. Ajassa 26:01 PaSu:lle tuomitaan jäähy estämisestä ja Jalas pääsee ylivoimalle. Ylivoima on kuitenkin huonoa ja muuttuu vielä huonommaksi kun PaSu kaventaa alivoimalla tilanteeksi 4 - 1.

Viimeistä erää on pelattu muutama minuutti ja Jalas joutuu alivoimalle, kun jäähypörssin kärkeä havitteleva Kotamäki joutuu mailaan lyömisestä jälleen boksiin. Alivoima on kuitenkin tänään hyvää ja se kestetään jälleen. Pelikellossa 38:25, kun Jalaksen peli pyörii hienosti ja Mikko Raittisen poikittaissyöttö löytää Mäki-Ventelän, joka tällää suoraan syötöstä Jalaksen jo ratkaisevan tuntuiseen 5 - 1 johtoon. Raittiselle myöskin Stallions-uran avauspiste. Nelisen minuuttia peliä jäljellä, kun Mäki-Ventelä sivaltaa maalin kulmalta Antti Kallioniemen esityöstä ottelun neljännen tehopisteensä ja samalla pelin loppunumeroiksi 6 - 1. 

Plussat & miinukset pelistä: 

+ Puolustus/Maalivahtipeli sarjan terävintä kärkeä

+ Alivoima

+ Rookiet 

+ Kultsin syöttöpinna

- Ylivoima

- Viimeistely, 6 maalia on toki jo hyvä, mutta paikkoja oli tehdä ainakin kymmenen lisää.

Kiitos ja kumarrus!

#3

Lohkon tilastosivu

 Tämähän näyttää hyvältä

Tämähän näyttää hyvältä

D-pojille Kälviältä kaksi voittoa

D-poikien pelikausi käynnistyi Kälviällä pelatulla turnauksella. Jalaksen vastustajat olivat Pietarsaaren Jeppis FBC ja Ilmajoen ISB. Myös tällä kaudella kaikista Jalaksen salibandyjunnujen peleistä lyhyen otteluraportin kirjoittavat katsomossa jännittävät ja kynsiään pureskelevat kannustusjoukot ja Kälviällä matkassa olleiden fanien näkemykset peleistä menivät näin: (ottelua klikkaamalla pääset ottelutapahtumiin)

Jalas - Jeppis FBC 9-2 (2-1, 3-0, 4-1)

Kauden 1. peli alkoi hienosti. Pojat löysivät syöttelyn idean ja lakkasivat yrittämästä liikaa omia läpiajoja. Nopeatempoista ja jännittävää peliä ja pari alivoimatilannetta piti kannustusjoukon koko ajan varpaillaan, silti maali tehtiin jopa alivoimalla. Pojat olivat liekeissä! Olisikohan jotain ansiota myös sillä kun pojilla oli totaali puhelinkielto lukuunottamatta kotimatkaa.

Jalas - ISB 10-1 (2-0, 4-1, 4-0)

Jälleen Jalakselta taidokasta ja nättiä peliä huolimatta siitä, että vastustaja pelasi ronskia ja melko likaista peliä. Hienoisesti meni pojilla tunteisiin tuomareidenkin tuomiot. Eivät pojat turhaan äänestäneet Joonaa tämän kauden kapteeniksi, hienosti poika hoiti tehtävänsä. Ylihärsilän pojat puolestaan olivat niin nopeita ja taitavia, jotta vastustajien kannatusjoukotkin ääneen kehuivat poikia, vaikka aluksi luulivatkin, että kyseessä on koko ajan vain yksi poika. 😄 Kehut ansaitsee myös tietysti koko joukkue ja erityispisteet AP:lle ja Miikalle, jotka luotsasivat pojat voittoon.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa turnausta!

Lohkon tilastosivu

lWt1ZcIaTMWz83wB4XDoqA.jpg
WhatsApp Image 2018-09-29 at 17.59.47.jpeg

Junioreiden treenit käynnistyvät

Jalaksen junnujoukkueiden treenit käynnistyvät alkavalla viikolla ja sählykerhot viikolla 37. 

 

D-pojat:

Maanantaisin kuplalla kello 19.30-21.00 ja keskiviikkoisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00. Ensimmäinen kerta 3.9.2018.

 

E-pojat:

Tiistaisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00 ja perjantaisin kuplalla kello 17.30-18.45. Ensimmäinen kerta 4.9.2018.

 

F-juniorit:

Keskiviikkoisin kuplalla 18.00-19.30 & perjantaisin koulukeskuksella kello 17.30-19.00. Ensimmäinen kerta 5.9.2018.

 

C-tytöt:

Keskiviikkoisin kuplalla kello 19.30-21.00. Ensimmäinen kerta 5.9.2018.

 

Sählykerho:

Maanantaisin kuplalla kello 19.00-20.00. Ensimmäinen kerta 10.9.2018.

 

Perhesähly:

Maanantaisin kuplalla kello 18.00-19.00. Ensimmäinen kerta 10.9.2018.

 

Salibandykausi pyörähtää käyntiin

Jalaksen salibandykausi pyörähtää tulevana viikonloppuna ja ensi viikon aikana toden teolla käyntiin, kun miehet osallistuvat lauantaina Suomen Cupin ensimmäiselle kierrokselle Kristiinankaupungissa ja ensi viikolla käynnistyvät junnuryhmien treenit.

Miesten joukkue ilmoittautui tulevaan kolmosdivarikauteen valmistautuakseen ensimmäistä kertaa mukaan myös Suomen cupiin ja tämän turnauksen 1. kierros pelataan lauantaina Kristiinankaupungissa. Turnauksessa ovat isäntäjoukkue SC Saragozan ja Jalaksen lisäksi mukana myös Jeppis FBC Pietarsaaresta sekä Adonis Vaasasta. Jalaksen avausvastustajana on SC Saragoza ja Jeppis ottaa mittaa Adoniksesta. Turnauksen kaava on se, että nappaamalla päivän aikana kaksi voittoa, etenee cupissa toiselle kierrokselle. Mikäli päivän aikana puolestaan häviää kaksi ottelua, loppuu joukkueen cup-taival siihen. Jalaksella on siis - menestyksestä riippuen - ohjelmassa lauantaina kaksi tai kolme ottelua.

Jalaksen joukkue on viime kauden jälkeen kokenut muutamia pelaajamuutoksia. Stallions-nutussa ei nähdä Rovaniemelle opiskelujen perässä muuttanutta Niko Kituniemeä ja myös Tampereelle opiskelujen vuoksi muuttaneen viime kauden Stallions of the year Mika Tamsin jatko on vielä hieman epävarma. Näiden lisäksi muutama viime kauden pelaaja vielä tuumaa, että vieläkö pelit jatkuisivat. Uusina kasvoina peliaikaa Stallions-paidassa kärkkyvät Ilmajoen ISB:n paidassa viime kaudella pelanneet Kim Laurila ja Jani Mäki-Mantila sekä Kurikan Ryhdistä Jalakseen siirtynyt kolmikko Jussi Latvala, Mikko Raittinen ja Tatu Markkila.

 

Jalas Salibandy 2018-2019:

Markus Ala-Hulkko MV

Antti Kallioniemi

Mikko Keisala

Joonas Rajamäki

Kimmo Piirto

Marko Poikkeus

Iivo Kotamäki

Vesa Vierikko MV

Niklas Mäki-Ventelä

Antti Juhala

Niko Mäki-Ventelä

Kimmo Ala-Keturi

Harri Kuhna

Kim Laurila (ISB III)

Jani Mäki-Mantila (ISB II)

Jussi Latvala (KuRy)

Mikko Raittinen (KuRy)

Tatu Markkila (KuRy)

 

Suomen Cupin 1 kierroksen otteluista on käytössä liveseuranta salibandyliiton tulospalvelussa ja sinne löydät tällä linkillä: http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-suomen-cup-pohjoinen-1-kierros-lohko-a/3727

 

Jalaksen juniorijoukkueiden harjoitukset käynnistyvät viikolla 36 ja sählykerhojen harjoitukset puolestaan viikolla 37. Näistä lisää juttua viikonlopun aikana.

Tytöille harrasteryhmä

C-tyttöjen salibandyjoukkue ei valitettavasti tulevalle kaudelle toteutunut, mutta salibandysta kiinnostuneille tytöille löytyy kuitenkin treenivuoro kuplahallin keskiviikkoillasta. 

Tuolle vuorolle mahtuu vielä hienosti uusia innokkaita pelaajia, joten mikäli olet kiinnostunut salibandyn pelaamisesta niin tulethan mukaan!

Ensimmäiset treenit pidetään ensi keskiviikkona 5.9.2018 kello 19.30-21.00 ja pelaamaan ovat tervetulleita kaikki 2004-2007-syntyneet tytöt. Mukaan tarvitset mailan, sisäpelikengät, suojalasit sekä juomapullon.

Treenien vetäjänä toimii aluksi Jenna Vuorinen ja myöhemmin myös Anssi Kuusisto.

Uusi salibandykausi lähestyy - joukkueisiin ilmoittautuminen nyt käynnissä

Salibandykausi 2018-2019 lähestyy ja siihen liittyen Jalaksen salibandyryhmät ja -joukkueet harjoitusaikoineen ovat tässä:

 

Perhesähly maanantaisin kello 18.00-19.00. Ryhmä on tarkoitettu kaikille 2013-2015 syntyneille lapsille sekä heidän vanhemmille tai muulle läheiselle aikuiselle. Syyskausi pelataan kuplalla ja kevätkausi koulukeskuksella. Ryhmän maksimikoko on 20 lasta.

 

Sählykerho maanantaisin kello 19.00-20.00. Ryhmä on tarkoitettu kaikille 2011 ja 2012 syntyneille lapsille. Syyskausi pelataan kuplalla ja kevätkausi koulukeskuksella. Ryhmän maksimikoko on 20 lasta.

 

F-pojat 2009 & 2010 syntyneille pojille Kuplalla Keskiviikkoisin 18.00-19.30 & perjantaisin koulukeskuksella kello 17.30-19.00. Ensimmäinen kerta 5.9. Joukkueen maksimikoko on 25 pelaajaa.

 

E-pojat 2007 & 2008 syntyneille pojille. Syksy 2018 (4.9.2018-4.12.2018): tiistaisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00 ja perjantaisin kuplalla kello 17.30-18.45. 

Kevät 2019 (8.1.2019-5.4.2019): tiistaisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00 ja perjantaisin kuplalla kello 17.00-18.15. Joukkueen maksimikoko on 25 pelaajaa. 

 

D-pojat 2005 & 2006 syntyneille pojille. Syksy 2018 (3.9.2018-10.12.2018): maanantaisin kuplalla kello 19.30-21.00 ja keskiviikkoisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00. 

Kevät 2019 (7.1.2019-5.4.2019): maanantaisin koulukeskuksella 19.30-21.00 ja keskiviikkoisin koulukeskuksella kello 18.30-20.00. Joukkueen maksimikoko on 20 pelaajaa.

 

C-tytöt 2004 & 2005 syntyneille tytöille. Syksy 2018 (5.9.2018-14.12.2018): kuplalla keskiviikkoisin kello 19.30-21.00 ja perjantaisin kello 18.45-20.00.

Kevät 2019 (9.1.2019-5.4.2019): kuplalla keskiviikkoisin kello 17.00-18.15 ja perjantaisin kello 18.15-19.30.

Joukkueen maksimikoko on 20 pelaajaa. Mukaan on mahdollista päästä myös nuorempien pelaajien, ota siinä tapauksessa yhteyttä Anssi Kuusistoon (040-7285730).

 

Naisten joukkueen osalta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Antti Kallioniemeen (040-5827521) tai Kimmo Ala-Keturiin (0400-984892).

Miesten joukkueen osalta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Antti Kallioniemeen (040-5827521) tai Vesa Vierikkoon (050-3875304).

 

 

Joukkueisiin ja ryhmiin ilmoittautumiset tapahtuvat seuraavasti: 

Viime kaudella salibandya Jalaksessa pelanneet ilmoittautuvat mukaan joukkueisiinsa viimeistään tiistain 31.7.2018 aikana. Kaikki ilmoittautumiset tehdään myClub.fi-palvelun kautta seuraavilla ryhmä- / joukkuekohtaisilla linkeillä:

Perhesähly: https://jalas.myclub.fi/flow/events/957954 

Sählykerho: https://jalas.myclub.fi/flow/events/957946

F-pojat: https://jalas.myclub.fi/flow/events/958003

E-pojat: https://jalas.myclub.fi/flow/events/958005

D-pojat: https://jalas.myclub.fi/flow/events/958000

C-tytöt: https://jalas.myclub.fi/flow/events/958800

 

Uusien harrastajien osalta ilmoittautuminen ryhmiin ja joukkueisiin alkaa keskiviikkona 1.8.2018 ja ilmoittautuminen tehdään myClub.fi-palvelun kautta seuraavilla ryhmä- / joukkuekohtaisilla linkeillä:

Perhesähly: https://jalas.myclub.fi/flow/events/957957

Sählykerho: https://jalas.myclub.fi/flow/events/957956

F-pojat: https://jalas.myclub.fi/flow/events/958001

E-pojat: https://jalas.myclub.fi/flow/events/958006

D-pojat: https://jalas.myclub.fi/flow/events/958002

C-tytöt: https://jalas.myclub.fi/flow/events/958803

 

Tällä pyritään siihen, että kaikki lajia viime kaudella pelanneet saavat harrastustaan jatkaa ja 31.7 on selvillä monellekko uudelle harrastajalle on paikkoja joukkueissa vapaana. myClub.fi-palvelusta näette jo ilmoittautuessanne, että montako paikkaa on vapaana ja jos ryhmä/joukkue on täynnä, voit myös ilmoittautua jonoon.

 

Lisätietoja joukkueista ja ryhmistä voit kysyä Vesa Vierikolta (050-3875304) ja myClub.fi -palveluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä Kimmo Ala-Keturiin (0400-984892).

Kauden 2017-2018 päätöstilaisuus pidettiin Wilholassa

Jalas Salibandy vietti sunnuntaina salibandykauden 2017-2018 päättäjäisiä Wilholassa ja paikalla oli pelaajia sekä heidän läheisiään salin täydeltä. Tilaisuuden aluksi salibandyjaoston puheenjohtaja Antti Kallioniemi lausui kiitokset niille lähes 200 ihmiselle, jotka olivat toiminnassa aktiivisesti mukana päättyneellä salibandykaudella. Ilahduttavasti heistä suuri osa oli myös saapunut paikalle kolmanteen tässä muodossa järjestettyyn päätöstilaisuuteen.

Palkintojenjaon aluksi kaikki perhesählyn sekä sählykerhon pelaajat palkittiin mitalein. Joukkueittain palkittiin kolme valmentajien valitsemaa pelaajaa. F09-poikien kehittyjänä palkittiin Benjamin Sillanpää, joukkuepelaajana Leevi Hautamäki ja tehopelaajana Eino Kohtamäki. F08-poikien kehittyjänä palkittiin Eelis Laine, joukkuepelaajana Tuukka Heinola ja parhaana tuulettajana Akseli Lehtinen. E07-poikien kehittyjänä palkittiin Miika Rajamäki, joukkuepelaajana Veeti Marttila ja joukkuehenki-palkinnolla Eemeli Mäenpää. E06-poikien joukkueesta palkittiin kehittyjänä Joonas Kuusisto, joukkuepelaajana Eero Lehto ja joukkuehenki-palkinnolla Severi Kohtamäki. Lisäksi E-poikien joukkueista palkittiin työmyyränä Erkki Kurikka-Oja sekä kikkailijana Eetu Valkkio. D-poikien kehittyjänä palkittiin Jeremi Kannonlahti, puolustajana Veikka Ylihärsilä ja MVP-palkinnolla Kasper Ketola. C-tyttöjen tulokkaana palkittiin Katri Ojaniemi, pistenikkarina Henni Rantala ja ratkaisijana Anastasiya Makasyuk. Naisten joukkueen pistepörssi-palkinnon pokkasi Karita Kangastie, tähtipelaajan palkinnon Emmi Hilli ja harjoittelija-pytyn Susanna Friman. Miesten joukkueesta herrasmiespelaajana palkittiin Niko Mäki-Ventelä, tulokkaana Antti Juhala ja harjoittelijana Iivo Kotamäki.

Salibandyjaosto muisti aktiivejaan, jotka kaudelle 2014-2015 aloittivat seuran salibandyn junioritoiminnan sählykerhoilla. Tuon kauden jälkeen seuran joukkueet ja ryhmät ovat laajentuneet 2 per vuosi ja kaikki nämä 9 henkilöä toimivat edelleen aktiivisesti - osa oman harrastuksensa ohella - seuran eri joukkueiden ja kerhojen vetäjinä sekä valmentajina. Nämä herrat ovat Marko Poikkeus, Mikko Keisala, Joonas Rajamäki, Janne Kannonlahti, Ilkka Suokko, Tommi Kivimäki, Antti Kallioniemi, Kimmo Ala-Keturi sekä Vesa Vierikko.

Salibandyteko -palkinnon pokkasi sählykerhon 2010-syntynyt ikäluokka, jotka kävivät huhtikuussa voittamassa Nurmossa pelatun Fat Pipe -turnauksen. Seura-aktiivina palkittiin sählykerhon sekä E-poikien valmentajana omien miesjoukkueen pelien ohella toiminut Mikko Keisala. Kauden salibandyperheenä palkittiin aktiivisesti salibandytoiminnassakin mukana oleva Ylihärsilä/Keskisen -perhe. Vikki ja Veikka pelasivat D-pojissa ja Väinö sählykerhossa. Lisäksi Susanna toimii aktiivisesti kaikkien juniorijoukkueidemme taustoilla.

Viimeiseksi palkittiin Jalas Salibandyn paras pelaaja ja tuon palkinnon vei tänä vuonna loistokauden D-pojissa pelannut Miika Kuja-Perälä.

Kiitos kaikille pelaajille, taustahenkilöille, vanhemmille, sponsoreille ja muille toiminnassa mukana olleille salibandykaudesta 2017-2018! Nyt on aika hetken hengähtää esimerkiksi muiden Jalaksen tarjoamien lajien parissa ja salibandyn pariin palataan loppukesällä, kun aloitetaan valmistautuminen uuteen pelikauteen.

KIITOS!

Sählykerholaiset voittivat Nurmossa pelatun Fat Pipe Cup -turnauksen

Jalaksen sählykerhon 2010 syntyneet osallistuivat viime sunnuntaina Nurmossa pelattuun Fat Pipe Cup:n G1-sarjaan. Turnauksen pelit sujuivat erinomaisesti ja kun Jalas vielä voitti päivän viimeisenä pelinä pelatun finaalin maalein 4-3 matkasi voittopokaali Jalasjärvelle!

Turnauksen tulokset:

Jalas - FBC Remix 7 - 2

Jalas - SB Vaasa 3 - 7

Jalas - Nurmon Jymy 7 - 5

Jalas - Mailattomat 6 - 2

 

Finaali:

Jalas - SB Vaasa 4 - 3

Jalas sai finaaliin hyvän alun, kun parhaimmillaan johdettiin jo 3 - 0. SB Vaasa kuitenkin kiri tilanteen vielä tasoihin. Mutta pari minuuttia ennen pelin loppua Vilho Siltala iski Jalakselle vielä yhden maalin ja kun se jäi pelin viimeiseksi, sai Jalas tuulettaa mahtavan päivän päätteeksi turnauksen voittoa!

 

Jalaksen joukkueessa pelasivat: Eero Luhtanen, Elsa Lehto, Eemi Launo, Miro Autio, Kristian Hautaniemi, Vilho Siltala, Siiri Haanpää, Eetu Männikkö, Niklas Niemistö, Jere Keisala sekä maalissa koko päivän hienosti pelannut Luca Ala-Keturi.

 

fullsizeoutput_3fcb.jpeg

F-pojille kauden viimeisestä turnauksesta kolme voittoa

Jalas salibandyn F-poikien tulokset kauden viimeisestä turnauksesta, joka pelattiin Vaasassa lauantaina 7.4.2018. Jalas pelasi 09:n pelit muutamalla vahvistuksella 08-joukkueesta.

 

Jalas 09 - Nurmon Jymy valkoinen 4-2

Jalaksen maalit: Aaro Viitala, Tuukka Heinola, Eino Kohtamäki (Leevi Hautamäki) & Heinola

 

Jymy sininen - Jalas 08 2-15

Jalaksen maalit: Akseli Lehtinen (Aapo Kannonlahti), Onni Mäkelä (Tuukka Heinola), Santeri Kivimäki, Lehtinen (Miko Hantula), Lehtinen (Kannonlahti), Lehtinen (Kannonlahti), Mäkelä, (Heinola), Kannonlahti (Lehtinen), Mäkelä, Heinola (MV Eelis Laine), Kivimäki, Lehtinen (Kannonlahti), Heinola (Mäkelä), Heinola (Rasmus Rintala) & Kannonlahti (Lehtinen)

 

SPV sininen - Jalas 09 6-3

Jalaksen maalit: Onni Mäkelä (Henri Koski), Waltteri Lehto (Eino Kohtamäki) & Akseli Lehtinen

 

FBC Remix oranssi - Jalas 08 3-10

Jalaksen maalit: Akseli Lehtinen (Aapo Kannonlahti), Kannonlahti, Tuukka Heinola (Onni Mäkelä), Kannonlahti (Lehtinen), Heinola (Aaro Viitala), Santeri Kivimäki (Heinola), Lehtinen (Kannonlahti), Heinola (Mäkelä), Heinola (Rasmus Rintala) & Lehtinen (Miko Hantula).