Veeti Suorsa 2, Eetu Valkkio 3, Teemu Törmä 4, Onni Thakkrathok 5, Olli Luhtanen 6, Rasmus Kattelus 7, Sisu Laitala 8 ja Niilo Piirto 9

Valmentaja Marko Kattelus, apuvalmentaja Riku Laitala ja joukkueenjohtaja Essi Laitala

Syksyllä 2017 näytti tilanne Jalasjärvellä siltä, että yhtään poikajoukkuetta ei lentopallossa saada aikaiseksi. D-poika ikäisiä
(06 syntyneitä) oli vain kaksi.  Jatkavia Epoikiakin (07 syntyneitä) oli vain kaksi. Tilanteen ratkaisemiseksi alettiin neuvotella yhteistyöstä Kurikan Ryhdin kanssa. Siellä pula poikapelaajista oli myös eri ikäkausissa hälyttävä. Niinpä päätettiin, että
Jalaksessa panostetaan D-poikiin ja Ryhdissä nuorempiin. Jalaksen riveihin saatiin näin ollen neljä poikaa Ryhdistä ja neljä
poikaa jatkoi Jalaksen väreistä. Toimintaa sponsoroimaan saatiin Kurikan kaupunki ja huoltoasemaketju ABC. Harjoittelu
Jalaksen joukkueena aloitettiin Possukoululla 23.8. Siitä lähtien on treenattu maanantaisin ja keskiviikkoisin.
Hienosti on kanta-Kurikasta yhteiskyyti harjoituksiin toiminut. Suuret kiitokset vanhemmille. Hienosti ja nopeasti pojat
myös ”hitsautuivat” yhteen joukkueena. Syksy pelattiin yhdessä jo vuoden ajan D-pojissa pelanneiden joukkueiden kanssa
pooli–systeemillä. Syksyn peleissä jäätiin hienosti plussan puolelle: 5 voittoa ja 4 tappiota. Kevään osalta joukkueet jaettiin pääsääntöisesti tason mukaan, vuoden jo sarjassa pelanneet pelasivat ns. am-sarjaa ja vasta aloittaneet ns. tiikerisarjaa.
Pojat paransivat otteita kauden edetessä ja kevään peleissä tuli 7 voittoa ja vain 3 tappiota.
6.  Kokkola  2p.

Finaalit pelattiin Laihialla 14.4. Alkusarjassa voitettiin Kokkola puhtaasti 2-0 ja Laihia 2-1. Laihiaa vastaan käyty ottelu oli
varsinainen trilleri. Ratkaiseva kolmas  erä Jalakselle 19-17. Näin aukesi tie finaaleihin. Loppuottelussa oli koko kauden
dominoinut Nurmon 07 –pojat kuitenkin jälleen parempia ja niin Jalaksen poikien kaulaan kaudesta hopeiset mitalit.
Vielä huhtikuun lopussa Jymy-turnaus ja sitten katseet kohti kesän Power Cuppia ja Kuopiota.

KAUSI 2016-2017

Elokuun lopussa aloitettiin kausi e-pojissa. Harjoituksia pidettiin kaksi kertaa vii-kossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin. Uutta asiaa tulikin paljon: kova pallo, kolme pelaajaa kentällä jne. Ensimmäinen tiikerisarjan turnaus pelattiin 1.10. Jalasjärvellä. Kaksi peliä ja kaksi voittoa sekä nousu yhtä poolia ylemmäs. Lokakuun lopun Vaasan turnauksesta tuli taas kaksi voittoa ja taas nousu porrasta ylemmäs. Nyt ongelmaksi tuli se, että enää ei saanut ottaa koppia, vaan piti pelata niin sanotusti suoraa palloa. Siirryttiin am-sarjaan. Kova harjoittelu tuotti tulosta ja pojat oppivat nopeasti. Nur-mon turnauksessa 12.11. taisteltiin kaksi voittoa ja vain kerran vastustaja oli parempi. Kuitenkin taas nousu, nyt a-pooliin. Uskomaton kehityskaari pojilla! Koppipallo sai nyt jäädä lopullisesti. A-poolissa oli sitten ”kyyti kylmää”. Kokkolassa pelatussa turnauksessa joulukuun alussa tuli kolme rökäletappiota ja tippuminen b-pooliin.

Kevätkausi meni a-poolin ja b-poolin väliä seilatessa. Lopullinen sijoitus oli am-sarjan viides. Vain yksi tiikerisarjan joukkue oli meitä parempi. Todella hieno kausi kaiken kaikkiaan. Kauden päätteeksi otettiin osaa huhtikuun lopulla Seinäjoella järjestettyyn Jymy-turnaukseen. Sieltä oli kotiin tuomisina pronssiset mitalit. Koko kausi huipentui kesäkuun alussa Vantaalla pidettyyn Power Cuppiin. Kolmen pojan voimin lähdettiin edustamaan Jalasta ja kunniakkaasti se tehtiinkin. E-poikien super-sarjassa oli kaikkiaan 38 joukkuetta ja meidän lopullinen sijoitus oli 11.

Joukkueessa kauden aikana pelasivat: Rasmus Kattelus, Sisu Laitala, Eetu Valkkio, Onni Thakkrathok ja Joonas Käkelä-Petäys

Valmentaja:  Marko Kattelus

Apuvalmentaja:  Riku Laitala

Joukkueenjohtaja:  Essi Laitala