Kilpailuohje

Lakiarastit  

Avoin kansallinen keskimatkan  suunnistuskilpailu Kurikan Jalasjärven Lakiakalliolla la 7.7.2018 

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. 

Toimihenkilöt 

Kilpailunjohtaja Martti Kangasniemi puh. 0400 954486  

Ratamestari Juhani Leppälä puh. 050 594 8127  

Lähtöpäällikkö Kari Kurikkaoja puh. 0500 161784  

Lähtöpäällikkö lasten lähtö: Jukka Virnala, puh. 0400 264032 

Tulospalvelu Jani Heikkilä puh. 040  682 8821  

Turvallisuusvastaava Ari Mansikkaviita puh. 040 7720430 

 Kahviopalvelut Jaana Kurikkaoja puh. 050 306 9044, Jenni Leppä puh. 050 362 5347 

Ensiapu  Raija Virnala puh. 0500 264032 

Kuulutus Anti Annala puh. 050 323 8923  

Tuomarineuvosto -ilmoitetaan myöhemmin 

Ratavalvoja Jouni Pikkumäki RasKu puh. 040 739 2377 

Kilpailukeskus  

Kilpailukeskus sijaitsee Kurikan Jalasjärvellä Kivelänkallion murskeenottopaikalla. Kilpailukeskuksessa on info, WC, ensiapu, kahvila/kioski, mallirasti ja 0-leimasin sekä Suunnistajan Kaupan myyntipiste. Pysäköintialue on kilpailukeskuksessa. 

Kilpailumateriaali

Etukäteen vuokratut Emitit on noudettavissa kilpailukeskuksessa olevasta tulospalveluvaunusta. Kilpailijoiden numerolaput ovat numerojärjestyksessä tulostaululla. 

Emit –kortit ja leimaus

Jokaisella kilpailijalla on oltava henkilökohtainen Emit -kortti. Tarkista Emit -numerosi lähtöluettelosta ja ilmoita mahdolliset muutokset infoon. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua Emit-korttia, antaa lajisääntö perusteet suorituksen hylkäämiseen (kohta 11.518).

Kisan korttimuutoksia voi ilmoittaa etukäteen perjantai-iltaan 6.7. klo 18:00 asti osoitteeseen jani.heikkilä@bitcomp.fi  

Samaa Emit -korttia voi käyttää vain kerran saman kilpailun aikana. Emit -kortin toiminnan voi tarkistaa kilpailukeskuksessa olevalla mallirastin 0-leimasimella. 

Emit -korttien vuokraus 

Emit-kortit ovat jaossa tulospalveluvaunussa maksutositetta vastaan, mikäli ei ole maksettu etukäteen varaa tasaraha 5 €. Infosta voi myös vuokrata Emit-kortin tarvittaessa (vuokra 5 €). Emit-kortit on palautettava infoon lauantaina klo 15:00 mennessä.  

Palauttamattomasta tai vaurioituneesta Emit-kortista veloitetaan 70 €. 

Kartta  

Kilpailukartta on tulostekartta. Mittakaava on 1:10 000 sarjoissa D14, D21, H14, H20, H21, H21C, H35, H40, H45. Muissa sarjoissa mittakaava 1:7 500. Käyräväli on 2,5 m. Maastotyöt 2017 ja 5/2018 Markku Joensuu. RR, TR ja HD12 -sarjojen kartan koko on A5, muissa sarjoissa A4 ja kartta on karttapussissa. 

Rastit

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Maastossa on runsaasti rasteja ja lähekkäin, muista tarkistaa koodi huolella. 

Kilpailumaasto

Kilpailumaasto koostuu peltojen rikkomasta vaativasta kalliomaastosta. Lasten kilpailumaasto on aivan kilpailukeskuksen vieressä oleva alue, joka on teiden ympäröimä, eksymisvaaraa ei pitäisi olla, vaikka suunnistuskokemusta ei vielä paljoa olisikaan. 

Kielletyt alueet

Kiellettyjä alueita ovat talojen piha-alueet ja puutarhaksi merkityt alueet. Kaikki pistepellot eli viljellyt pellot ovat kiellettyä aluetta. 

Kilpailumaastossa saavat liikkua ainoastaan kilpailijat oman kilpailusuorituksensa ajan. 

Keskeyttäneet

Keskeyttänyt kilpailija kulkee maalin läpi ja leimaa maalileimasimella normaalisti. Keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa. 

Tulokset

Kilpailun tulokset ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla, live online-tulokset reaaliajassa osoitteessa http://live.oriento.fi/#/competitions sekä kilpailun jälkeen internetissä järjestävän seuran (Jalas) www-sivulla. https://jalasjarvenjalas.fi/tulokset/ 

Pukeutuminen, pesu ja wc

Pukeutuminen ja peseytyminen: Ulkona maasto-olosuhteissa, ei lämmintä vettä, louhosmontun uimapaikka. 

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa. 

Lähtöajat

Ensimmäinen lähtö on klo 11:00. Lähtölistat ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla sekä kilpailun www-sivuilla. https://jalasjarvenjalas.fi/lhtlistat/ 

Sarjat ja matkat

Sarjat ja matkat.PNG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähtö 

Ensimmäinen lähtö  kilpailussa on lauantaina 7.7. klo 11:00.   

Lasten sarjojen lähtöön on matkaa noin 700m.  

Nuorten/aikuisten lähdöt ovat kilpailukeskuksesta tietä/polkua pitkin, matkaa noin 1500m. 

Toiminta nuorten ja aikuisten lähtöpaikalla  

Lähtö 1 

  • Neljä minuuttia ennen lähtöä 4 min viivalle, tarvittaessa kutsutaan nimellä.  

  • Kolme minuuttia ennen lähtöä kaikissa sarjoissa on kilpailukortin nollaus.  

  • 2 min ennen lähtöä kilpailun mallikartta nähtävillä.  

  • Minuutti ennen lähtöä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen.  

  • Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Kilpailijan vastuulla on ottaa oikea kartta. 

Toiminta lasten lähtöpaikalla  

Lähtö 2  

  • 4 minuuttia ennen lähtöä: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan. Nähtävillä on mallikartta. RR- ja TR-sarjalaisilla mallikartassa on kilpailureitti + rastit ja mallikartta on suunnattuna maaston mukaan. 
  • 3 minuuttia ennen lähtöä: Emit-kilpailukortti tarkistetaan ja nollataan. 
  • 2 minuuttia ennen lähtöä: RR-sarjalaiset saavat kartan ja opastusta. TR-sarjan kartta, jossa rata nähtävillä. H/D12 sarjoissa kartta, jossa K-piste. 
  • 1 minuutti ennen lähtöä: TR- ja RR -sarjalaiset saavat kartan ja voivat tutustua rataansa. 

Rastinmääritteet

Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastinmääritteitä ei ole saatavilla. RR-sarjoissa ei käytetä rastinmääritteitä. 

Viimeinen rasti

Viimeiset rastit ovat RR7 (Rastireitillä), 105 (TR, HD12 ja HD14 -sarjoissa) ja muissa sarjoissa 100.  

Maali

Viimeiseltä rastilta maaliin on yhtenäinen viitoitus. Maalissa suoritetaan leimaus, josta määräytyy kilpailijan maaliaika. Maalileimauksen jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkastuspisteeseen, josta mahdollisen hylkäysehdotuksen saanut kilpailija jatkaa välittömästi ns. ”itkumuurille” tulospalveluvaunulle. 

Kilpailussa karttoja ei kerätä pois. Älä näytä karttaasi vielä lähtemättömille kilpailijoille. 

RR- ja TR-sarjojen erillisohjeet

RR ja TR radoilla on maastossa käytössä 25 mm leveä valkoinen muovinauha. RR ja TR-sarjoissa oman sarjan viitoitus on merkitty karttaan yhtenäisellä viivalla. 

Palkintojen jako

Lasten sarjoissa H/D8 – 12 kaikki osallistujat palkitaan ja sarjojen H/D 14 – 21A parhaat palkitaan, palkintojen jako Kilpailukeskuksessa heti tulosten selvittyä. Seuraa kuulutusta. 

Aikuisten sarjojen (H/D35 - H80/D70 ja H/D21C) voittajat (1) palkitaan, palkintojen jako/nouto kilpailukeskuksen infosta heti tulosten selvittyä. 

Kuntosuunnistus

HD21C-sarjat  

Osoite: Opastus kilpailukeskukseen kilpailun aamuna klo 9.00 lähtien tieltä nro 3/E12 noin 1 km Jalasjärveltä Kurikan suuntaan, ns. Kojan risteys, josta 2 km perille. Paikoitus kilpailukeskuksessa. Kilpailukeskuksen lähin osoite on Kivistönkyläntie 175, JALASJÄRVI. 

Kahvio: Kilpailukeskuksessa 

Kilpailuonnea toivottaa 

Jalasjärven Jalas